Ovo što si ti gore napisao dvostrukog je karaktera:
1. Suprotno je zdravom razumu. Katolički vjernici ne svjedoče da ne vjeruju u Isusa Krista, kao protestanti. Prema tome, tvoja teza kako je "Rimokatoličanstvo otjeralo protestante od Isusa" je: drska, pokvarena, glupa i luda. (Ispričavam se za eventualne uvrede, ali Istina je ovdje važnija)
2. Suprotno je istini i činjenicama. Sam autor članka koji sam citirao (Gary G. Yerkey) jasno ističe ovaj fenomen u protestantizmu kao suprotnost stanju u katoličkim društvima.
Dakle, teza kako je Rimokatoličanstvo krivo za protestantsko odbacivanje Isusa, jednaka je tezi kako je Božja zapovijed - Ne ubij!, najzaslužnija za međusobno ubijanje ljudi. Ponovo, teza je: drska, pokvarena, glupa i luda.
Jednostavno ne mogu da poverujem da su takvi, jednostavno mi ne idu u glavu. Jer, ako to rade i govore iz ne znanja, nije toliko strašno, ali ako to rade i govore jer veruju da je to što govre istina, ako to govore namerno onda nemamo posla sa zabludelima, kojima je EGW i njeno tumačenje Sola Scriptura pomutilo razum, nego sa sotonskim posednućem.
Optužiti Crkvu Katoličku da je oterala one koji su od nje otpali, od Isusa je dokaz neverovatnog ne poznavanja osnovnih činjenica, i reklo bi se pomućivanja razuma. Zar je ta mržnja prema Crkvi toliko jaka da zamućuje vid, oduzima razum? Protestanti koji su povedeni čitanjem i samovoljnim tumačenjem Biblije otpali od Crkve, sada zbog iste Crkve više ne veruju u Isusa???!! Pa gospodo čekaoci, zašto se niste pitali da nije možda baš Biblija, tačnije njeno nakaradno tumačenmje oteralo protestante od Isusa. Jer ako isključimo Crkvu, koja nikakvog uticaja na one koji otpadoše od nje nema, onda preostaje samo jedno, a to je Biblija. Baš zato sam ranije i napisao a vi me napali, da je Sola Scriptura od sotone. Jer njemu, palom anđelu, lučonoši, sinu zore, i jeste stalo da uništi veru u Otelotovorenoga, šireći nejedinstvo, otpad, hereze. Kada nema Crkve, zajednice, kada je njen autoritet zamenjen samostalnim tumačenjem pisma, alat spasonosnog prenošenja BOŽIJE PORUKE postaje oružje uništenja, imitacija, falsifikat i laž.
Ako Boga živoga tražimo izvan Njegovog Mističnog tela, ako ga tražimo u knjizi i verujemo da će nam navodno "duh" otovoriti oči, otvorili smo sebe sotoni, a ne Duhu Svetom. Umesto Duha Svetoga, imamo onda duha laži. I zato proetstanti i prestaju da veruju u Isusa. Ta on se i njegovima - Hebrejima nije sviđao, još manje će se sviđati onima koji traže "lični odnos" sa hipikom, guruom, sveštenikom tolerancije, ili sa anđelom Mihaelom, koji se šeta iz svetinje do svetinje nad svetinjama. Pa zato i sve manje onih koji veruju. Smeta im tvrd jezik, smeta im muka na Krstu, smeta im "Ovo je Tijelo Moje, Ovo je Krv moja, novoga i vječnoga saveza"... i kako onda očekivati da su isti spremni da veruju u Isusa.?
Sve ovo se dobije kada se poveruje da rukom ljudskom pisana knjiga sama, bez Tela Isusovog - Crkve ima ikakav autoritet, i kada se ista tumači ljudskim tumačenjima. Što se tiče tvrdnje da oni, imaju dar "Duha", ista ta Biblija im kaže da duhova ima raznih, i da nisu svi od Boga, što će reći da najčešće i nisu. Bog ne deluje kako oni, protestanti zamišljaju, jer to je ljudsko delovanje, a oni su svojim "ličnim odnosom" Boga sveli na narkotik, a bibliju koju tumače kako im se sviđa, na kutiju za narkotike Bogohzule, a tvrde da rade u slavu Božiju. No i to je prorokovano. Sve je već bilo, i sve će opet biti. Ničega novog nema pod suncem. Sotona je dobio dozvolu da nas rešeta, i tako će i činiti sve do samog kraja vremena.