- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poruka
- 946
Kolega @braonpas, nadam se da će, pošto ću NACRTATI, i tebi biti sasvim jasno zašto, osim tebe, svi mi smatramo da je moje isključenje (EXIT) sasvim korektno, čak i potrebno, iako se nisam prestrojio u spoljnu traku i iz nje izašao na krajnje desnu traku MOSTA. Iz Kružnog toka je poželjno da se prelazi na Most koristeći sve TRI TRAKE i Kružnog toka i Mosta jer tek tada imaju svoje opravdanje što su izgrađene...Zadnji put.
Izlazak je nepropisan na snimku jer se NIJE prestrojio u desnu spoljnu traku. Tako ti kaže i čika policajac na snimku. A ti i bivši policajac koji ti lajkuje ono što snimak dementuje, udarate u isti talabas.
Na levom delu slike se vidi da u Kružnom toku postoje 3 trake, a 3 trake postoje i na Mostu: 1 (crvena), 2 (žuta) i 3 (zelena).
Moj princip izlaska (isključenja, prestrojavanja...) iz ovog Kružnog toka zavisi gde nameravam da nastavim kada izađem iz njega, a to je nacrtano na desnom delu slike.
1) U krajnju desnu traki, oznaka 1, izlazim ako želim odmah da se sa Mosta isključim i krenem auto-putem ka Nišu. U ovu traku se isključujem i ako želim da nastavim Mostom i krenem ka Ustaničkoj ulici ili na auto-put ka Šidu.
2) U srednju traku, oznaka 2, najčešće izlazim jer je najmanji problem da se tom trakom približim putem ka Južnom bulevaru ili ka Hramu Sv Save.
3) U krajnje levu traku Mosta, oznaka 3, se isključujem ako nameravam da nastavim Bulevarom Oslobođenja, ka Slaviji i dalje ka Centru Beograda.
Nadam se da je sada sve razumljivo. Nema potrebe da se stvara gužva i da svi izlazimo, kako @braonpas kaže, iz spoljne trake Kružnog toka i svi uđemo u traku 1 na Mostu. Zašto bi se tek na Mostu, koji ima lepe, široke i prave 3 trake, utrkivali i prestrojavali za nastavak vožnje. S druge strane, zar nije sasvim logično da se DIREKTO ali BEZBEDNO (bez glumljenja nepotrebnog prestrojavanja iz trake u traku) iz srednje i unutrašnje trake Kružnog toka izađe u najmanje opterećene trake Mosta, srednju i sasvim levu traku, oznake 2 i 3. Bez najmanje gužve se stiže do semafora kod restorana Franš i dalje nastavlja ka Centru grada.
Mislim da je ovo svima jasno. Mislim da ne treba dodatno crtati i objašnjavati jer sam i ovako spustio na veoma nizak nivo, dakle, razumljiv svima. I onima, koji kao ja, skoro svakog dana prolaze ovim Kružnim tokom i voze Južnim bulevarom, a i onima koji prvi put voze od dva stadiona preko ovog Kružnog toka i nastavljaju ka Nišu (ka jugu) ili ka Šid (ka severu).
Pošto je sve ovo teorija, evo i realnog snimka od juče, kada je na Kružnom toku i prilazima bila zaista velika gužva. Mislim da se sve vidi. U slučaju da su baš svi krenuli ka spoljnoj izlaznoj traci, oznaka 1, i svi želeli da uđu u traku Mosta sa oznakom 1, da li bi to bilo izvodljivo. Kada bi svi uspeli da tako napuste Kružni tok? Mislim da bi se tek tada napravio kolaps u saobraćaju...
AK Exit 3.mp4
drive.google.com