Šnicle - razne vrste

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Grilovane juneće šnicle


9989_grilovana-juneca-snicla-02-foto--Dreamstime_kul.jpg


GRILOVANE JUNEĆE ŠNICLE


POTREBNO JE

700 g junećeg buta, 0,5 dl ulja, 10 g soli, 5 g bibera

PRIPREMA

Isecite junetinu na tanje šnicle, dobro izlupajte meso, pa ga ispecite na roštilju. Začinite po želji i služite uz dinstani kupus i salatu od svežeg krastavca.







 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Šnicle u pavlaci sa lovačkim sosom

Šnicle u pavlaci sa lovačkim sosom

Potrebno je:

4 teleće ili svinjske šnicle
slatka aleva paprika
malo brašna
1 manja glavica crnog luka
50 g posne šunke
125 g pečuraka
1 kašika maslaca ili margarina
1/4 l sveže pavlake
1 kesica preliva za pečenje u prahu
malo ljuće aleve paprike
isečenog mladog luka
biber
so


Priprema:


Lagano izlupati šnicle, posoliti ih, pobiberiti i natrljati paprikom. Uvaljati u brašno. Oljušteni luk i šunku iseckati na sitne kockice. Pečurke očistiti i oprati. U tiganj staviti maslac ili margarin, poređati šnicle i pržiti ih s obe strane 4-5 minuta. Izvaditi i ostaviti na toplom mestu. Dodati kockice luka i šunke i malo dinstati. Dodati pečurke i dinstati 5 minuta. Mešajući, dodati pavlaku i preliv u prahu. Prokuvati umak. Začiniti alevom paprikom. Odozgo staviti šnicle i posuti ih sitno iseckanim mladim lukom.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Mađarske šnicle

Mađarske šnicle

Potrebno je:

4 tanke šnicle od po 140 g
1 kašika ulja
2 glavice crnog luka
1 kasičica aleve paprike
4 dl jogurta


Priprema:


Na jako zagrejanom ulju pržiti pripremljene šnicle, smanjiti temperaturu, poklopiti posudu i nastaviti sa pečenjem još 5 minuta. Dodati sitno naseckan crni luk, posoliti po ukusu, zajedno pržiti 10 minuta dok luk ne dobije lepu rumenu boju.
U pržene šnicle umešati mešavinu jogurta i aleve paprike. Ostaviti da odstoji nepoklopljeno na isključenom šporetu još 2 minuta.
Poslužiti toplo, dekorisano po želji.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Meso u sosu od senfa

11155_meso-lima01-Shutterstock_f.jpg


MESO U SOSU OD SENFA

POTREBNO JE

600 g šnicli bilo kog mesa, 50 g masnoće, 2 pune kašike senfa, 150 ml belog vina, 200 ml kisele pavlake, so, biber

PRIPREMA

Šnicle izlupajte i posolite ih, pa ih na masnoći propržite da s obe strane porumene. Podlijte s malo vina i dinstajte 15 minuta na tihoj vatri. Kad šnicle omekšaju, izvadite ih i stavite na toplo mesto, a u preostalu masnoću dodajte senf, vino i kiselo pavlaku. Sve dobro izmešajte da se sos sjedini, posolite i pobiberite, pa prelijte šnicle. Poslužite s krompirom.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
šnicle sa šampinjonima

ŠNICLE SA ŠAMPINJONIMA

POTREBNO JE

700 g mesa u komadu, 500 g šampinjona, 2 kašike maslaca, 2 čena belog luka, svež peršun, kašika suvog biljnog začina, 2,5 dl mleka, 2,5 dl vode, 1 dl neutralne pavlake, 1 kocka za supu, kašičica skrobnog brašna, pola kašičice rendanog muskatnog oraha, so, biber

PRIPREMA

Meso posolite, pobiberite i pržite u dubljoj šerpi na vrelom maslacu okrećući ga da se sa svih strana napravi korica. Potom ga prebacite u rernu da se peče ili ga dinstajte u poklopljenoj šerpi podlivajući povremeno vodom. Šampinjone očistite, operite ih i isecite na listiće, pa ih kratko izdinstajte na maslacu. Dodajte suvi biljni začin i sitno seckan beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta. U drugu šerpu sipajte vodu, mleko i pavlaku i u tome razmutite skrobno brašno. Podlijte supom od kocke, začinite muskatnim orahom i biberom, pa kuvajte mešajući dok se sos ne zgusne. Dodajte šampinjone i po potrebi posolite i pobiberite. Pečeno meso isecite na šnicle i svaku prelijte sosom.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Rostbif s lukom

ROSTBIF S LUKOM

POTREBNO JE

600 g junećeg rostbifa (može i pileće belo meso), 3 glavice crnog luka, 3 glavice crvenog luka, 100 ml piva, kocka za juneću ili pileću supu, 200 ml vode, kašičica bibera, kašičica skrobnog brašna, malo karija, suvi biljni začin, so, ulje

PRIPREMA

Meso u komadu natrljajte biljnim začinom, senfom i solju, prelijte ga uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Povremeno ga podlivajte vodom. Kad je gotovo, držite ga na toplom. Luk očistite, pa crveni isecite na tanke kolutove, a crni na rebarca i pržite ga na masnoći od mesa. Kad se luk zarumeni, podlivajte ga pivom i pripremljenim bujonom od kocke za supu. Začinite po želji i dinstajte uz dolivanje tečnosti dok luk ne omekša. U malo bujona razmutite skrobno brašno i prelijte luk da se sos zgusne. Meso isecite na tanje šnicle i prelijte sosom.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Saltimboka

13573_stock-photo-veal-saltimbocca-with-sage-on-yellow-shutterstock_39590002_kul.jpg


SALTIMBOKA


POTREBNO JE

velike tanke teleće šnicle, 4 jednaka lista šunke, so, biber, žalfija, 3 kašike maslinovog ulja, 4 kašike belog vina

PRIPREMA

Istucite šnicle, isecite ih na tri ili četiri komada, šunku takođe. Meso posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno, na svaki komad stavite po listić žalfije, preko šunku, pa probodite čačkalicom da se šnicla ne razdvoji. Šnicle pržite dok ne dobiju zlatnobraon boju, a zatim ih položite na zagrejan tanjir. U ulje od prženja dodajte vino, pa prelijte šnicle. Služite s palentom i zelenom salatom.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Poširana jaja sa svinjetinom

Poširana jaja sa svinjetinom

POSIRANA-SA-SVINJETINOM_310x186.jpg

Za 4 osobe: 8 jaja, 100 g maslaca, 600 g svinjskih šnicli od buta, 200 g mesnate slanine, veza vlašca, kašika ulja, 4 šargarepe srednje veličine, 4 glavice luka srednje veličine, 5 dl crnog vina, 2 dl sirćeta so i biber.
Na 50 g vrelog maslaca kratko propržite dva sitno seckana luka i seckani vlašac, ocedite i sačuvajte za kasnije. Slaninu isecite na kockice i propržite je bez masnoće da postane hrskava, ocedite i poređajte na upijajući papir. U manjoj šerpi kuvajte vino, čim proključa sklonite ga s ringle i zapalite vinska isparenja da alkohol sasvim sagori. Vratite šerpu na ringlu i kuvajte dok se količina vina ne prepolovi.

Dodajte dva preostala seckana luka, kuvajte još 10 minuta, uz stalno mešanje, i ostavite sa strane. Oljuštene šargarepe kuvajte 30 minuta u slanoj ključaloj vodi, ocedite i izmiksajte da dobijete pire. Pire od šargarepe pomešajte sa sirupom od vina, dobro promešajte, dodajte 50 g maslaca, snažno mutite nekoliko minuta, posolite, pobiberite i čuvajte na sobnoj temperaturi. Meso isecite na tanke šnicle, svaku uvaljajte u brašno i sa obe strane propržite na vrelom ulju. Pečene šnicle poređajte na upijajući papir. U dve šerpe sipajte po dva litra vode. U jednu dodajte sirće i zagrejte do vrenja.
Kada tečnost proključa pažljivo, pazeći da se ne razliju, spuštajte jedno po jedno jaje i odmah smanjite temperaturu. Kuvajte tri minuta. Poširana jaja vadite šupljom kašikom i odmah ih spuštajte u drugu šerpu sa toplom vodom. Ocedite i poređajte na upijajući papir. Sos od vina i šargarepe rasporedite u četiri tanjira, odozgo stavite po dve šnicle, na svaku položite po jedno poširano jaje, pospite prženim lukom i komadićima pržene slanine, pobiberite i servirajte.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Svinjske šnicle u paradajz sosu

Svinjske šnicle u paradajz sosu

140222_svinjske-snicle-u-paradajz-sosu_f.jpg

Sastojci:
Svinjske šnicle 4 komada
Crni luk 1 komad
Beli luk 3 čena
Paradajz sos 1/2 l
Šampinjoni 150 gr.
Parmezan 1 kesica
Peršun
Ulje
Vegeta
Biber


Priprema:
Svinjske šnicle dobro izlupati pa začiniti vegetom i biberom. U tiganj dodati ulje, sitno seckani crni i beli luk i sitno seckane pečurke i peći oko 3 minuta.

Posle 3 minuta dodati svinjske šnicle i peći ih do pola. Kada su šnicle do pola pečene dodati paradajz sos i vodu i dinstati još oko pola sata uz stalno dolivanje vode.

Pred kraj dinstanja sve to začiniti sa dosta peršuna. Kada su šnicle gotove možete ih posuti sa dosta parmezana. Služiti uz grilovane tikvice.


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Fine rolnice

FINE ROLNICE

1.jpg

POTREBNO JE
ZA ROLAT 4 svinjske šnicle od po 250 g, 4 kašike senfa, bosiljak, 4 šnite praške šunke, 50 ml crnog vina, 3 kašike maslinovog ulja

ZA GARNIRUNG 250 g maslaca, biber, čen belog luka, veza peršuna, ruzmarin, 150 g maslina bez koštica, 100 g kačkavalja, pola seckane crvene paprike

PRIPREMA
Šnicle malo istanjite tučkom za meso, te posolite i pobiberite. Svaku namažite senfom i stavite po šnitu praške šunke i tanko sečeni kačkavalj. Pospite ih bosiljkom, urolajte i pričvrstite čačkalicom. Pržite ih na zagrejanom ulju da porumene sa svih strana. Sipajte crno vino i kratko dinstajte da ispari alkohol. Pre služenja ih možete iseći na komadiće. Maslac, so i biber mutite da dobijete kremastu smesu. Umešajte seckani peršun, ruzmarin i seckane masline. Od smese oblikujte valjak i ostavite ga da se stegne u zamrzivaču. Rolnice poslužite uz kolutove pripremljenog maslaca.


 
Natrag
Top