Smrt je san(bibijsko ucenje)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ozbiljni ( sa naglaskom ), Pravoslavni i Katolicki teolozi ne uzimaju Hristovu pricu u 16 poglavlju

Мислиш: екуменисти који праве сваки могући компромис? Ни један заиста озбиљан православни теолог вас не узима за озбиљно јер види очигледне грешке које ви свесно ширите. Сви православни знају за пакао, а ја не знам који су ти које ти "са нагласком" спомињеш.

Ne postoje zamke Adventisticke crkve, vec upravo suprotno - postoje zamke crkava koje su od polovine drugog veka prihvatile mnogobozacku filozofiju i pomesale je sa Hriscanskim elementima.

Кажем ја, то је и поента вашег стварања од стране масона: да дискредитујете хришћанску науку и збуните хришћане. Нека сам ја паганин многобожац, важно је да што мање људи постане део "обновљене Цркве". Чуј: обновљене! Колико ви не разумете појам Цркве, тј. самога Христоса, управо доказује та ваша тврдња да Господ подиже Цркву пре 150 година.

Једина Црква је вечна, непрекидна, неуништива, неподложна прљању, непорочна итд. За вас је Црква само световног карактера, без духовне димензије, а то је гаранција самог Духа Светог. Он никако није дозволио да се Црква упрља и заведе. Ни мене нико неће моћи да превари ако останем веран Господу, сам Дух Свети ће ме узети у заштиту. Свако верујући улази у зидану Цркву од самог угаоног камена (Исуса), све до доласка Његовог.

Priče imaju pouku, a ne propovijedanje pakla i zagrobnog života.

Онда Господ заиста говори паганске причице, по вама. Он свесно прича неистину. Може ли твој ум бар да проба да помисли да Господ ништа неистинито није говорио?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ne može se tako rešiti ova zagonetka. Otkrivenje je simbolika do simbolike i Isus je govorio u pričama a ne otvoreno dakle to ne možemo uzimati kao stvarne događaje već kao poređenja. Pavle nije govorio u pričama niti simbolično a veoma dobro je poznavao Hristovu teologiju. Dakle šta znače prve reči u stihu Jevrejima 2.5. I postavlja se pitanje ako će ljudi nakon smrti biti u obliku anđela zašto Pavle u tom stihu kaže da anđelima nije namenjen budući svet o kom govorimo ? U nastavku govori o čoveku koji je za malo manji od anđela. Ovim nije rečeno da čovek ne može postati i anđeo jer biblija govori da je to predviđeno za one najvernije Hrišćane koji su uglavnom poubijani zbog Hrista. Govori se o budućem svetu ja bih dodao Navom Nebu i Novoj Zemlji za šta Pavle kaže da nisu namenjeni anđelima. 2. Petrova 3.13.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
O razlici izmedju masona i Adventista sam odgovorio nadrugoj temi i oni ucenje sasvim dve razlicite nauke - Adventisti biblijsko ucenje o uslovnoj besmrtnosti a masoni upravo pagansko ucenje o zagrobnom zivotu.

Sledeci tekstovi koje si postavio upravo potvrdjuju biblijsko ucenje da verni pocivaju u grobu odredjeno vreme do Hristovog dolaska kadace biti vaskrsnuti, jer izrazPOCINUTI upravo znaci pocivati u grobu.

Отк. 14
12. Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову.
13. И чух глас с неба где ми говори: Напиши: Благо мртвима који умиру у Господу од сад. Да, говори Дух, да почину од трудова својих; јер дела њихова иду за њима.

Ovaj drugi tekst je pisan simbolicnim jezikom - gde je prikazano da cak i oni koji pocivaju u grobu vicu pred Bogom dasudi onima koji su prolili njihovu krv, kao sto Aveljeva krv vice sa zemlje i trazi pravednu kaznu i njimase kaze da POCINU JOS MALO u grobu do casa vaskrsenja.
Dakle, cista simbolika.

Отк. 6
10. И повикаше гласом великим говорећи: Докле, Господару Свети и Истинити! Не судиш и не кајеш крв нашу на онима што живе на земљи?
11. И дане бише свакоме од њих хаљине беле, и речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они.

Na kraju - tvoje shvatanje crkve je potpuno pogresno.
U bibliji Bozja crkva deluje u razlicitim istorijskim periodima i okolnostima i u tom smislu postoji sedam istorijskih perioda u kojima crkva deluje.

Poslednji period ili crkva je takozvana Laodikejska crkvai ona po prorocanstvu o 2300 godina biva podignuta 1844 godine kada odpocinje poslednje Laodikejsko vreme - sa misijom da objavi pocetak suda Bozjeg i skori Hristov dolazak u slavi.
Adventisticka crkva je poslednji segment ove Bozje sedmostruke crkve iz otkrivenja - crkva poslednjeg vremena koja svoje korene ima u prvoj Hristovoj apostolskoj crkvi olicenoj u svih prethodnih sest perioda ili crkava tokom istorije.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Кажем ја, то је и поента вашег стварања од стране масона: да дискредитујете хришћанску науку и збуните хришћане. Нека сам ја паганин многобожац, важно је да што мање људи постане део "обновљене Цркве". Чуј: обновљене! Колико ви не разумете појам Цркве, тј. самога Христоса, управо доказује та ваша тврдња да Господ подиже Цркву пре 150 година.

Svjedno mije drago što spadam među pogane ,i mnogobožce .

Sledeci tekstovi koje si postavio upravo potvrdjuju biblijsko ucenje da verni pocivaju u grobu odredjeno vreme do Hristovog dolaska kadace biti vaskrsnuti, jer izrazPOCINUTI upravo znaci pocivati u grobu.
Sve u redu, samo Duša nikad ne umire , zato i imamo dušu i vjerujemo u vječnost, tjelo umire ali duša ne , duša nespava ona vječno živi . Samo pitanje je gde ? SVATKO PO ZASLUZI.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve u redu, samo Duša nikad ne umire , zato i imamo dušu i vjerujemo u vječnost, tjelo umire ali duša ne , duša nespava ona vječno živi . Samo pitanje je gde ? SVATKO PO ZASLUZI.

Dusa nije jedan deo coveka koji postoji u coveku nezavisno od tela - vec je ceo covek kao spoj praha zemaljskog i duha zivotnog dusa ziva - zivo bice.

Pogledaj moj odgovor na drugoj temi klikom na donji link

http://serbianforum.org/threads/besmrtnost-ili-smrtnost-duse.17475/page-51#post-1465969

Bez obzira - naka te Gospod blagoslovi u teznji da mu sluzis u svetlosti koju posedujes.

Sve najbolje.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Na kraju - tvoje shvatanje crkve je potpuno pogresno.
U bibliji Bozja crkva deluje u razlicitim istorijskim periodima i okolnostima i u tom smislu postoji sedam istorijskih perioda u kojima crkva deluje.

Poslednji period ili crkva je takozvana Laodikejska crkvai ona po prorocanstvu o 2300 godina biva podignuta 1844 godine kada odpocinje poslednje Laodikejsko vreme - sa misijom da objavi pocetak suda Bozjeg i skori Hristov dolazak u slavi.
Adventisticka crkva je poslednji segment ove Bozje sedmostruke crkve iz otkrivenja - crkva poslednjeg vremena koja svoje korene ima u prvoj Hristovoj apostolskoj crkvi olicenoj u svih prethodnih sest perioda ili crkava tokom istorije.

Тако су вама рекли, а ви поверовали. Ви дефинитивно нисте та црква. А ако јесте, да видимо шта се каже за њу:

14. И анђелу лаодикијске цркве напиши: Тако говори Амин, Сведок Верни и Истинити, Почетак створења Божијег:
15. Знам твоја дела да ниси ни студен ни врућ. О да си студен или врућ!
16. Тако, будући млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих.
17. Јер говориш: Богат сам, и обогатио сам се, и ништа не потребујем; а не знаш да си ти несрећан, и невољан, и сиромах, и слеп, и го.
18. Саветујем те да купиш у мене злато жежено у огњу, да се обогатиш; и беле хаљине, да се обучеш, и да се не покаже срамота голотиње твоје; и масти очном помажи очи своје да видиш.
19. Ја које год љубим оне и карам и поучавам; постарај се дакле, и покај се.

Не бих се ја на твом месту хвалио да сам део лаодикејске цркве. А глупост и лажно пророчанство за 1844. такође није за похвалу, већ на срамоту. Ви се још дичите већом глупошћу о уласку у Светињу, спавањем душе, затвореним вратима за спасење и још многим нехришћанским догматима. Ја сигурно нисам једини који види какво је искривљено ваше исповедање вере. Да је само то, па и некако. Али вама није довољно што имате своје науке, већ сатанизујете и паганизујете све ароганцијом која се ретко виђа. Ви заиста верујете да сте толико надмоћнији од осталих, а заиста се показало колико сте погубљени када вам неко повреди сујету и надменост.

А што се тиче масона, ја сам успео веома добро да покажем да адвентизам за темељ има масонску науку, термине и арогантно понашање. Све симболе које сте ви Јеховиним сведоцима натрљавали на нос, ја сам нашао у вашим архивама. Не у неким другим, већ управо у вашим. Такође сам нашао да су ваше главешине биле веома цењене масончине. Нисам ја једини који то види, виде многи широм света, а поготову бивши чланови који имају савести и храбрости да поставе питање вашим "старешинама".

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Pa duša i spava do vaskrsenja, ne misli se bukvalno da spava kao mi jer mi i sanjamo. Negiraš Danilove i Isusove riječi.

Danilo 12,2 I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu i prijekor vječni.

Luka 8,52A svi plakahu i jaukahu za njom; a on reče: ne plačite, nije umrla nego spava.

Jovan 11,11Ovo kaza, i potom im reče: Lazar, naš prijatelj, zaspa; nego idem da ga probudim.
Jovan 11,12Onda mu rekoše učenici njegovi: Gospode! ako je zaspao, ustaće.
Jovan 11,13A Isus im reče za smrt njegovu a oni mišljahu da govori za spavanje sna.
Jovan 11,14Tada im Isus kaza upravo: Lazar umrije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrijan, nije lepo svoju patetiku i pogresna nebiblijska masonska ucenja pripisivati drugima i jos iznositi neistine, jer sustinski sve sto si napisao si izmislio ili skinuo sa sajtova protivnika koji iznose iste takve neistine.

Sto se tice Adventisticke crkve u bibliji nazvane Laodikejska crkva, ona je poslednja i posle nje nema druge.
Istina, ona se nalazi u stanju duhovnog spaanja - ali je Hristos verni iistiniti svedok poziva na duhovno probudjenje i reformu koja ce se u njenim redovima sprovesti i opna obaviti misiju koju joj je Bog poverio 1844 godine radi koje je i podigao kao narod poslednjeg vremena.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Pa duša i spava do vaskrsenja, ne misli se bukvalno da spava kao mi jer mi i sanjamo. Negiraš Danilove i Isusove riječi.

Danilo 12,2 I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu i prijekor vječni.

Luka 8,52A svi plakahu i jaukahu za njom; a on reče: ne plačite, nije umrla nego spava.

Jovan 11,11Ovo kaza, i potom im reče: Lazar, naš prijatelj, zaspa; nego idem da ga probudim.
Jovan 11,12Onda mu rekoše učenici njegovi: Gospode! ako je zaspao, ustaće.
Jovan 11,13A Isus im reče za smrt njegovu a oni mišljahu da govori za spavanje sna.
Jovan 11,14Tada im Isus kaza upravo: Lazar umrije.

Zašto u cjeloj priči se vade samo određeni citati .Treba cjelu pročitat i tek onda ima smisao . Evo sastoji se od : Ivan 11,1 . Pa sve do : Ivan 11,57.Nigdje se ne govori da je duša u snu , već tjelo je umrlo ,u ovoj priči Isus kaže u Ivanu : Onda reče Marta Isusu: "Gospodine, da si ti bio ovdje, ne bi umro moj brat.
Ali i sad znam, da štogod zaišteš od Boga, dat će li Bog."
Isus joj reče: "Brat će tvoj uskrsnuti."
Marta mu odgovori: "Znam, da će uskrsnuti o uskrsnuću u posljednji dan."
Isus joj reče: "Ja sam uskrsnuće i život. Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će.
I ni jedan, koji živi i vjeruje u mene, neće umrijeti dovijeka. Vjeruješ li to?"
Ona mu odgovori: "Da,

Isus je oživjeo tjelo ,koje je bilo mrtvo više dana , i vratijo je dušu u tjelo koja je bila već napustila tjelo . Zar Isus nije potvrdijo : Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će.I ni jedan, koji živi i vjeruje u mene, neće umrijeti dovijeka. Vjeruješ li to?"

Nigde se u ovoj priči nespominje duša koja umire .

I ova priča od Daniela 12,2 . Nespominje duše koje spajaju . Treba je pročitat od početka i do kraja : Daniel 12,1 , do : Daniel 12,13.

I Lukinu priču treba pročitat od početka pa dokraja , paćete vidjeti da nema spavajući duša . U ovoj priči ima opsednuti ,bolesni ,i umrli , ali nema spavajući duša
LUKA: Čovjek, iz kojega su bili izašli zli dusi, zamoli ga, da smije s njim ići. Ali ga Isus otpusti i reče:
"Vrati se kući natrag i pripovijedaj, što ti učini Bog!" On otide i navješćivao je po svem gradu, što mu je bio učinio Isus.
Ovde se može izvuć zaključak daje Isus potvrdijo daje Bog.
Priča kaže iovo
: Tu je bila jedna žena, koja je već dvanaest godina trpjela od tečenja krvi. Bila je sve svoje imanje potrošila na liječnike, i ni jedan je nije mogao izliječiti.
Ona pristupi straga i dotače se skuta haljine njegove, i odmah joj prestade tečenje krvi. A Isus reče: "Netko me se dotače; jer ja opazih, kako je sila izašla iz mene."
I kad vidje žena, da je otkrivena, pristupi dršćući, pade pred njega ničice i pripovjedi pred svim narodom, zašto ga se dotače i kako odmah ozdravi.
On joj reče: "Kćeri, vjera te tvoja ozdravi. Idi u miru!" Krist nam poručuje da vjerujemo dabi se spasli.
Ovo se odnosi na tvoj dijo
Luka 8,52 : Dok je on još govorio dođe netko iz kuće predstojnika sinagoge i javi: "Kći je tvoja umrla, ne trudi dalje učitelja!"
Isus je to čuo i rekao mu: "Ne boj se! Samo vjeruj! Ona će se spasiti!
Kad dođe u kuću, pusti unutra samo Petra, Ivana i Jakova i oca i majku djevojke.
Svi su plakali i naricali za njom. A on reče: "Ne plačite; ona nije mrtva, nego samo spava;
Tada su mu se podsmijevali; jer su znali, da je bila mrtva.
On je uze za ruku i povika: "Djevojko, ustani!
Tada se povrati duh njezin, i ustade odmah. Onda zapovjedi, da joj dadu neka jede.
Roditelji njezini bili su izvan sebe od začudenja. A on im zapovjedi, da ni s kim ne govore o tom.

Ja nigde nisam uspjela pronać da piše duša spava . Isus je rekao da ona spava a ne duša . Još ljepo piše ,Tada se povrati duh njezin, i ustade odmah. Ako se duh vratijo , to znači daje nekud otišao, a ne daje spavao

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Duh je zivotodavna sila kojadaje zivot svoj tvorevini a koja postoji i u biljkama i zivotinjama.

Sto se tice vaskrsenja Lazara - ceo smisao ove price je nada u vaskrsenje u poslednji dan prilikom Hristovog drugog dolaska kada oni koji su verovali u Hrista nikada nece umreti a ne napustanje duha ili duse iz tela nakon smrti.

Osim toga - Isus je pozvao Lazara iz groba a nije mu rekao da sidje sa neba i ponovo udje u telo i Lazar nakon vaskrsenja nije mogao pricati sta je doziveo na nebu pre vaskrsenja jer je bio u besvesnom stanju u grobu - spavao je smrtnim snom kako kaze biblija.

Natrag