Smrt je san(bibijsko ucenje)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако било ко од нас тврди да нема оца и мајку, онда је то заиста резултат неразумног ума (без-ума). Негирати Творца свега постојећег, Извора живота и обновитеља живота, у најблажој речи је лудило ума. То и Давид примећује:

Псалам 14
1. Рече безумник у срцу свом: Нема Бога; неваљали су, гадна су дела њихова; нема никога да добро твори.
2. Господ погледа с неба на синове човечије, да види има ли који разуман, тражи ли који Бога.

3. Сви су зашли, сви се покварили, нема никога добро да твори, нема ни једног.
4. Зар се неће опаметити који чине безакоње, једу народ мој као што једу хлеб, не призивају Господа?

Човек може имати ум да разуме неке природне и материјалне законе, али то не значи да може да пробира шта му годи. Као да ја прихватам биологију, а негирам законе физике (магнетизам, гравитацију, центрипеталну и центрифугалну силу,...). Ја кажем: Нема центрипеталне силе! Ја сам, онда, безуман. Не зато што не схватам, већ што негирам нешто постојеће. Нити се трудим да разумем, нити слушам оне који схватају. Имам свој "став" и брига ме ко шта говори.

To bi značilo da su svi ateisti ludaci!?

Не у смислу да иду и звиждућу улицом, већ тврде нешто што је неразумно, неистинито. Може атеиста мене тако сагледавати, то разумем. Зато апостол Павле говори:

1.Коринћанима 2

12. А ми не примисмо духа овог света, него Духа који је из Бога, да знамо шта нам је даровано од Бога;
13. Које и говоримо не речима што је научила човечија премудрост, него шта учи Дух Свети; и духовне ствари духовно радимо.

14. А телесни човек не разуме шта је од Духа Божијег; јер му се чини лудост и не може да разуме, јер треба духовно да се разгледа.

15. Духовни пак све разгледа, а њега самог нико не разгледа.
16. Јер ко позна ум Господњи да Га поучи? А ми
ум Христов имамо.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Poređenja su ti neodrživa i neprihvatljiva. Niko ko negira Božije postojanje, ne negira sopstvenog oca, to je besmislica. Da li si ti u životu sreo nekoga takvoga? Takođe, nije isto negirati Božije postojanje i centripentalnu ili centrifugalnu silu. To su fizički zakoni koji se mogu egzaktno dokazati, a Bog je metafizički pojam, te samim tim ne podliježe dokazivanju niti se njegovo postojanje može egzaktno dokazati.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Зато и Павле лепо говори, свака реч се осликава у пракси. За тебе је метафизичко или имагинарно, за мене је реално. Без обзира што се нешто не може видети очима. Не види се ни гравитациона (магнетна) сила, али се види резултат њеног дејства. Све силе Универзума и природе може успоставити и контролисати само разум (Божији ум).

Потпуно разумем да су моје тврдње за тебе лудост, нешто неприхватљиво и неразумно. Ја ту не могу ништа да учиним, то је вишемиленијумско неразумевање безбожника и идолопоклоника са оном мањином која следи једног јединог Живог Бога. Дакле, стварног, не имагинарног кога људи измисле да буде по њиховим критеријумима.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ideja vecnih muka u paklu je naknadno ubacena i progurana u crkvu pogresnim tumacenjem pojedinih izraza u bibliji i pogresnih tumacenja Isusovih parabola kojima je zeleo da ukaze na odredjene duhovne realnosti - koristeci se terminima iz Helenisticke filozofije pod cijim uticajem su vec tada potpali Jevreji onoga vremena.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ideja vječnih muka i pakla je paganska koja se uvukla u neke crkve.

Staroegipatska mitologija" M.A Matje strana 62. "Zemlja i svet mrtvih koji se nalazi u njoj... "Kao zemljaska božanstva, zmije su povezane sa kultom mrtvih"

strana 66. ista knjiga "Slava tebi Ra...Jer ti ČUJEŠ molitve onih koji leže u grobovima"Ista knjiga i 66. strana "Tebe poštuju stanovnici Duata. Klanjaju ti se žitelji pakla."

Ista knjiga podnaslov "Sizif" CITIRAM strana 128. "U ZAGROBNOM životu Sizif podnosi tešku kaznu...

San je smrt da vaskrsenja.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ideja vječnih muka i pakla je paganska koja se uvukla u neke crkve.

Значи да наш Господ Исус Христос прича паганске приче? Нема смисла да хиљаду пута копирам причу из Луке 16. главе. Обичном хришћанину који није инфициран адвентизмом је то довољно. Јер, шта би био циљ доказивања да нема пакла и раја? Ништа друго него сатанизовање свих хришћанских цркава (сем адвентистичке, наравно). Да се докаже како је она једина исправна и од Бога подигнута. Нема смисла понављати...

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Evo jedno pitanje za zagovornike zagrobnog života. Šta znači stih Jevrejima 2.5-7. Jer nije anđelima pokorio budući svet o kome govorimo. 6. Nego je neko posvedočio negde govoreći : Šta je čovek da ga se sećeš ili sin čovečiji da ga pogledaš 7 . Samo za malo si ga učinio manjim od anđela slavom i čašću ovenčao si ga.
E sad ovako.. šta znači to da Bog nije namenio ili pokorio anđelima budući svet o kome govorimo već ...kako kaže čoveka je slavom ovenčao jer ga je učinio malo manjim od anđela ? Pošto zagovornici zagrobnog života ističu da će ljudi nakon smrti biti kao anđeli kako sad u ovom stihu kaže da anđelima nije namenjen budući svet o kome se govori već čoveku ? Znam odmah će citirati Isusove reči kada je rekao da će nakon uskrsenja biti kao anđeli Matej 22.30 ali prenebegavaju činjenicu da je Isus uporedio čoveka i anđela zbog buduće besmrtnosti a ne da će svaki čovek biti u anđeoskom obliku nakon smrti.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Бити "као анђели небески" значи бити излечен од инфекције греха. Неће бити више телесног општења. Загробни живот није живот као у америчким филмовима, већ починак у Господу (у Духу). То видимо у Откривењу. Зато Господ и каже разбојнику: "Данас ћеш бити са мном у рају".

Отк. 14

12. Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову.
13. И чух глас с неба где ми говори: Напиши: Благо мртвима који умиру у Господу од сад. Да, говори Дух, да почину од трудова својих; јер дела њихова иду за њима.

Отк. 6
10. И повикаше гласом великим говорећи: Докле, Господару Свети и Истинити! Не судиш и не кајеш крв нашу на онима што живе на земљи?
11. И дане бише свакоме од њих хаљине беле, и речено им би да почину још мало времена, докле се наврше и другари њихови и браћа њихова, који ваља да буду побијени као и они.

Дакле, неразумевање духовне димензије људскога бића, али и самог Богочовека Исуса (Преображење Господње - обличје Божије) довољно говори колико саблажњава адвентистичко-јеховистичка замка. Јер Господ беше у телу (људско обличје) као Син Човечији, али и Духом Светим обличје Бога (Син Божији). Да би човек могао да схвати и прихвати истину ко је Исус, може само ако схвати шта се догодило на Преображењу где се појављују Мојсије и Илија (закон и пророци).

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Јер, шта би био циљ доказивања да нема пакла и раја? Ништа друго него сатанизовање свих хришћанских цркава (сем адвентистичке, наравно). Да се докаже како је она једина исправна и од Бога подигнута. Нема смисла понављати...

Bilo bi dobro da proucis istoriju onih koji su propovedali biblijsko ucenje o "USLOVNOJ BESMRTNOSTI"
jer nisu Adventisti jedini koji poseduju ovo ucenje.

Ne postoje zamke Adventisticke crkve, vec upravo suprotno - postoje zamke crkava koje su od polovine drugog veka prihvatile mnogobozacku filozofiju i pomesale je sa Hriscanskim elementima.
Tako su coveku pa i samom Bogu, Isusu Hristu i Duhu Svetome i andjelima, duhovnom Svetu - pripisali atribute i termine koji im nisu po prirodi svojstveni, vec su preuzeti iz mnogobostva.

Ozbiljni ( sa naglaskom ), Pravoslavni i Katolicki teolozi ne uzimaju Hristovu pricu u 16 poglavlju Lukinog jevandjelja kao relevantni dokaz u postojanje pakla, jer tumacenjem ove price sami dolaze u corsokak koji ova prica sadrzi, otvoreno propagirajuci mnogobozacko ucenje takvim bukvalnim tumacenjem.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Значи да наш Господ Исус Христос прича паганске приче? Нема смисла да хиљаду пута копирам причу из Луке 16. главе. Обичном хришћанину који није инфициран адвентизмом је то довољно. Јер, шта би био циљ доказивања да нема пакла и раја? Ништа друго него сатанизовање свих хришћанских цркава (сем адвентистичке, наравно). Да се докаже како је она једина исправна и од Бога подигнута. Нема смисла понављати...----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Priče imaju pouku, a ne propovijedanje pakla i zagrobnog života.

Natrag