Postoje istine u koje ne treba verovati.
Kakva je pa sad to filozofija ?
Iz te misli sledi to da bi opozit od toga glasio "u neke neistine treba verovati"?
Slazem se sa tobom Jurivaka ali ne dovoljno da potpuno odbacim bilo koju mogucnost nepostojanja reinkarnacije.
Jos ima naucno nerazjasnjenih stvari. Subatomske cestice za koje ne znamo. Ne umemo da objasnimo niti materiju niti energiju. Niti masu.
Verujem da kad prokopamo dublje nasa svesnost ce funkcionisati na drugaciji nacin.
Ne verujem u reinkarnaciju. Dodje mu kao preteca evolucionizma.
Smatram da je to jos jedan deo plasirane neistine o "besmrtnosti duse".
Nametnuto verovanje koje govori i obecava da ce kroz raznorazna ucenja, i iz zivota u zivot individua spoznati "tajnu i znanje univerzuma" i time "evoluirati" u Bozansko i savrseno je samo jos jedna u nizu.
Prvo "obecanje" i verovanje u tako nesto vam je dobro poznato.
Tvorac rekao prvim ljudima da će umreti ako ne budu poštovali prirodne zakone koji su uspostavljeni.
Sa druge strane, andjeo Lucifer (ili Sotona) je napravio cudo pred ljudima (progovorio kroz zmiju) i rekao ljudima da Tvorac laze, i da ljudi
"nece umreti" (verovanje u besmrtnost duse), vec da ce krsenjem prirodnih zakona
“postati kao bogovi”
Pra religije, obozavanje Sunca (Lucifer/svetlonosa), besmrtnost duse, osporavanje Tvorcevog autoriteta, ritualna zrtvovanja da bi se "bogovi umilostivili" - svrsishodna zrtva, dosegni znanje okultnog,primi MOC i bices NADcovek.
I previse primera s'kojima covek koji zeli moze i da vidi sa koje strane vetar duva.
Osvrnimo se i na new age pokret (astrologija, reinkarnacija, komunikacija sa demonima itd)... u svakom smislu okultizam.
Zakoni univerzuma su "kao" poznati ali se zato negira i samo stvaranje Univerzuma. Univerzum postoji u vecnosti. Samo je od sebe nastalo i stvorilo svoje zakone pod koje i mi kao deo toga podpadamo. ( evo opet evolucionistickih podudarnosti)
Tu dalje sledi i nastavak price koji nas vodi i do reinkarnacije.
Prica " sve je zivo i ima dusu, besmrtnost same duse covekove,postepeno sazrevanje i evolucioni put ka preobrazenju u visi entitet, obozavanje zivotinja, biljaka, planeta koje kao uticu na nas , itd itd"
je totalno suprotno od onoga koji se javio Mojsiju i identifikovao se kao pravi Tvorac, kako ljudi, tako i svega onoga sto ga okruzuje.
Veoma je slicno i ucenje Masonerije .
Verovanje u Lucifera kao " ultimativni arhitekta Univerzuma " ( on nije stvoritelj ali je kreator ).
Drevni Sumeri isto.
Obozavanje Sotone se uvek odvijalo na tri nacina:
- prinoshenjem ljudskih zrtava
- seksualnim orgijama
- konzumiranjem droge
Sve ovo nalazimo u paganskim civilizacijama.
Svet je ovakav kakav jeste zbog dve stvari :
1. Stvorio se privid da ne postoji ultimativni Bozanski autoritet kao i da ne postoje pravila.
Covek misli :"Ja sam gospodar i Bog svog zivota i univerzuma i radicu ono sto ja hocu! Ja odlucujem sta je dobro a sta lose!"
Svako za sebe ima posebno shvatanje sta je moralno a sta ne. Ustalilo se ono " sve je za ljude"...
2. Laz o besmrtnosti duse pri cemu se covek dovodi u zabludu da nikad ne moze da "predje crtu" bez povratka.
"Sta god da uradim i kako god da zivim, ja imam "bonus" zivote u kojima cu "polako" nauciti.
Kao da nam je dato svo vreme ovoga sveta.
Kao dete koje ima da napise domaci zadatak za dve nedelje a ne za sledeci dan, pa sad to dete kaze sebi " danas cu se igrati a ima vremena za moj domaci zadatak"
Zabluda o besmrtnosti duse (reinkarnacija) je zabluda tipa " vreme radi za mene " :vorred:
Mindfulness je napisao(la):
Jevrejin je napisao(la):
Kod tebe je problem kao i kod ostalih lenjivaca, sto nemas vremena da proispitas kako si dosla na ovaj svet....da si makar malo upucena u pomenutu ''problematiku'' shvatila bi ono osnovno sto bi jedan covek trebao da zna, da se nije prepustio sotoni i pruzio mu ruku da ga on vodi kroz zivot i da mu on dava odgovore na pitanja....Dakle, sve ovo sto ti pitas je plod koji je u tebi sotona usadio, odvajajuci te od onoga Koji ti je dao zivot....i ti si na to nasjela (kao mnogi, nazalost) i sada imas pogresnu predstavu o zivotu!
Da li si siguran da je ona lenjivac? Meni ona zvuci kao osoba koja trazi odgovore; koja nije prihvatila neku nametnutu doktrinu o postojanju sveta vec traga za odgovorima. Mozda je to sto nalazi pogresno, mozda nije, ko zna?!! Ali ona ipak postavlja pitanja i koristi svoju svest i razum da dodje do odgovora. A suprotno tome jeste osoba koja se je bez ikakvog vidljivog opravdanja drze teorije o Tvorcu - bilo koje vrste i ne traga za odgovorima. Meni takva osoba deluje kao lenjivac a osoba koja traga kao duhovno aktivna osoba - pa ti vidi.
Slazem se sa tobom oko ovoga "lenjivac" . Verujem da je mogla adekvatnija rec da se iskoristi za ovo sto je spomenuo Jevrejin, ali daleko od toga da je rec kao rec uvredljiva.
Naravno da svi mi tragamo za odgovorima.
Do nekih smo dosli.
Do nekih samo mislimo da smo dosli.
A naravno da je dosta i onih jos neodgovorenih
Ako tragamo za odgovorima koji nam blize mogu objasniti nas i samu nasu svrhu postojanja, moramo postaviti prava pitanja. KO je sve ovo stvorio ? Kad ? Zasto ? Koji je plan ?
Prava pitanja nam pomazu da bolje razumemo Stvoritelja, sebe i sve ono sto nas okruzuje.
Zato smo upravo ovde. Da razmenimo znanja, iskustva i da dodjemo zajedno do nekih odgovora
Ima mnogo tragaca za istinom sto na forumima, sto pisaca knjiga koji su dosli do zaista neverovatnih otkrica i raznoraznih potvrda a da su pak na kraju dosli do pogresnog zakljucka.
To ne znaci da kompletnu pricu odbacimo vec samo ono za sta smatramo da je neutemeljeno
Na nama je da razlucimo dokle je logika i istina a odakle pocinje pogresan zakljucak i neistina
Znate onu salu sa naucnicima kad su hteli da testiraju zabu koliko moze daleko da skace ?
Kazu zabi :" skoci zabo!" - I zaba skoci 60 cm u dalj.
Odseku zabi jednu nogu i kazu :"skoci zabo!" - I zaba skoci 50cm u dalj.
Odseku zabi 2. nogu i kazu : "skoci zabo!" - I zaba skoci 40cm u dalj.
Odseku zabi 3. nogu i kazu : "skoci zabo!" - I zaba skoci 30cm u dalj.
Na kraju zabi odseku i poslednju nogu i kazu :"skoci zabo!" - Zaba nije skocila ( naravno ):acute:
Naucnici su zakljucili da usled amputacije sva cetiri uda, zaba ogluvi!