Smrt i reinkarnacija

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Tako je. Čim dogma uđe na vrata, logika i razum beže kroz prozor. Apropo, ovo oko reinkarnacije u babšavabu, ima jedna super kratka priča o tome, samo ne mogu da se setim autora: lik umire, budi se i prepoznaje svoju kuhinju, prilazi mu sobarica i on je ubeđen kako je ona njegova nova majka. U poslednjem trenu shvata da je užasnuta i da hoće da ga udari, što i čini. Šteta što ne mogu da se setim autora i naslova priče.

Dodato posle 13 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

I gde to piše da mora da se reinkarnira u čoveka? Šta fali lalama, petunijama ili balegarima? Otkud to da svi koji su se setili prethodnih života su bili ili Napoleoni, Tutankamoni, kraljevi ili nekakvi plemići i vitezovi, a vidim ima i apostola... Što se niko nije setio da je bio, recimo, lik kao Boldrik ili kljasti prosjak pokriven šugom, vaškama i čirevima na obali Ganga? Svi reinkarnacije finog sveta a u ealnom životu su boranija koja hoda. Ili je to kompezacija za sadašnju biljnu fazu u kojoj su, socijalno, mentalno i duhovno?
A moguće kako ja grešim i reinkarnacija stvarno postoji, te sam ja bio Filip Anžujski, samo se sad nešto ne sećam...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Da li verujete u reinkarnaciju?

U nama uvek postoji nada da ipak nema konačnog kraja. Ne možemo da zamislimo kraj i početak vremena i prostora, mnogi obični ljudi to ne mogu. Sve se nešto u svemiru vrti u krug, pa možda je tako i sa životom?

Da li verujete da ste pre ovog zivota vec ziveli negde na ovoj planeti? I da li verujete u reinkarnaciju?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Mislim da tema vec postoji. Mozda ne pod istim imenom ali cini mi se da je bilo diskusije vec o ovome ...

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
naravno...treba verovati,ako verujes lakse ces podneti smrt...jer ces kontati da ces se ponovo roditi :)

Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Najezotericnije doktrine smatraju da se muskarci ponovo radjaju kao zene, tu tvrdnju potkrepljuju teorijom da se ono sto se nalazi unutar jednog zivota manifestuje na spoljnoj formi sledeceg. Vreme izmedju inkarnacija zaivisi od duhovne evolucije i relativno je vremenu koje se provede na duhovnom planu, odnosno izmedju smrti i ponovnog rodjenja.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
U nama uvek postoji nada da ipak nema konačnog kraja. Ne možemo da zamislimo kraj i početak vremena i prostora, mnogi obični ljudi to ne mogu. Sve se nešto u svemiru vrti u krug, pa možda je tako i sa životom?

Da li verujete da ste pre ovog zivota vec ziveli negde na ovoj planeti? I da li verujete u reinkarnaciju?

Kod tebe je problem kao i kod ostalih lenjivaca, sto nemas vremena da proispitas kako si dosla na ovaj svet....da si makar malo upucena u pomenutu ''problematiku'' shvatila bi ono osnovno sto bi jedan covek trebao da zna, da se nije prepustio sotoni i pruzio mu ruku da ga on vodi kroz zivot i da mu on dava odgovore na pitanja....Dakle, sve ovo sto ti pitas je plod koji je u tebi sotona usadio, odvajajuci te od onoga Koji ti je dao zivot....i ti si na to nasjela (kao mnogi, nazalost) i sada imas pogresnu predstavu o zivotu!

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
U nesto treba verovati...Licno, verujem u reinkarnaciju i karmu....

Član
Učlanjen(a)
13.07.2010
Poruka
157
U nesto treba verovati...Licno, verujem u reinkarnaciju i karmu....

Pa, jest, u nešto treba vjerovati! Nekako mi ovo nešto zvuči kao svašta. A, vjerovati u svašta..., hm.

Postoje istine u koje ne treba verovati.

Slazem se sa tobom Jurivaka ali ne dovoljno da potpuno odbacim bilo koju mogucnost nepostojanja reinkarnacije.

Jos ima naucno nerazjasnjenih stvari. Subatomske cestice za koje ne znamo. Ne umemo da objasnimo niti materiju niti energiju. Niti masu.

Verujem da kad prokopamo dublje nasa svesnost ce funkcionisati na drugaciji nacin.

Natrag