Član
- Učlanjen(a)
- 24.10.2009
- Poruka
- 434
Tako je. Čim dogma uđe na vrata, logika i razum beže kroz prozor. Apropo, ovo oko reinkarnacije u babšavabu, ima jedna super kratka priča o tome, samo ne mogu da se setim autora: lik umire, budi se i prepoznaje svoju kuhinju, prilazi mu sobarica i on je ubeđen kako je ona njegova nova majka. U poslednjem trenu shvata da je užasnuta i da hoće da ga udari, što i čini. Šteta što ne mogu da se setim autora i naslova priče.
Dodato posle 13 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
I gde to piše da mora da se reinkarnira u čoveka? Šta fali lalama, petunijama ili balegarima? Otkud to da svi koji su se setili prethodnih života su bili ili Napoleoni, Tutankamoni, kraljevi ili nekakvi plemići i vitezovi, a vidim ima i apostola... Što se niko nije setio da je bio, recimo, lik kao Boldrik ili kljasti prosjak pokriven šugom, vaškama i čirevima na obali Ganga? Svi reinkarnacije finog sveta a u ealnom životu su boranija koja hoda. Ili je to kompezacija za sadašnju biljnu fazu u kojoj su, socijalno, mentalno i duhovno?
A moguće kako ja grešim i reinkarnacija stvarno postoji, te sam ja bio Filip Anžujski, samo se sad nešto ne sećam...
Dodato posle 13 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
I gde to piše da mora da se reinkarnira u čoveka? Šta fali lalama, petunijama ili balegarima? Otkud to da svi koji su se setili prethodnih života su bili ili Napoleoni, Tutankamoni, kraljevi ili nekakvi plemići i vitezovi, a vidim ima i apostola... Što se niko nije setio da je bio, recimo, lik kao Boldrik ili kljasti prosjak pokriven šugom, vaškama i čirevima na obali Ganga? Svi reinkarnacije finog sveta a u ealnom životu su boranija koja hoda. Ili je to kompezacija za sadašnju biljnu fazu u kojoj su, socijalno, mentalno i duhovno?
A moguće kako ja grešim i reinkarnacija stvarno postoji, te sam ja bio Filip Anžujski, samo se sad nešto ne sećam...
Poslednja izmena: