Sinovi Božji

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Imao sam prilike da vidim razlicite fotografije pronadjenih ljudskih skeleta ogromnih razmera, ali su one nazalost proizvod fotoshopa, odnosno lazne.
Postoji cak argumentacija da su nastale na nekom takmicenju iz fotoshopa.
Mada verujem da postoji tu i tamo poneki dokaz, kao sto su pronalasci ogromnih lobanja, i otisaka stopala u steni, itd.

Sto se tice ostalog, zadrzavam ono sto sam rekao, a iz sledeceg biblijskog stiha se moze videti da se se izrazom `SINOVI BOZJI, iskljucivo misli na ljude.

A kad se kjudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.
Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.
A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti S LJUDIMA, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni LJUDI, od starine na glasu. ( 1 knjiga Mojsijeva 6. 1...).

Ako zapazimo neke pojedinosti iz ovog teksta videcemo da se tu iskljucivo radi o ljudima, prvi tekst kaze `Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe UZIMASE IH ZA ZENE kako koje hteše.
To znaci da su oni ulazili u bracni odnos sa zenama, sto je suludo..

Drugi tekst kaze `A Gospod reče: Neće se Duh moj do veka preti S LJUDIMA, JER SU TIJELO.

Ovo je objasnjenje celog problema, a to je da se tu radi o ljudima, a ne o navodnim demonima koji su uzimali ljudsko telo i zenili se sa kcerima covecjim, zasnivali porodice, itd..
Ta ideja je iskljucivo mnogobozackog porekla, kao sto sam i objasnio u gornjem tekstu.

Evo nekoliko fotografija za koje se tvrdi da su proizvod fotoshopa, pa neka svako donese misljenje sam za sebe. posebno o ovoj poslednjoj iz koje se mogu izvuci razliciti zakljucci, ako neko ne poznaje pozadinu.

1405d1275513290-misteriozne-fotografije-5.jpg

1428d1275548295-misteriozne-fotografije-42.jpg

1429d1275548331-misteriozne-fotografije-43.jpg

1430d1275548381-misteriozne-fotografije-44.jpg

worth1000LoFiLincoln_bigThumb.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Sto se tice ostalog, zadrzavam ono sto sam rekao, a iz sledeceg biblijskog stiha se moze videti da se se izrazom `SINOVI BOZJI, iskljucivo misli na ljude.,,

Pa da čujemo laki kako sinovi Božiji nisu anđeli već obični grešni ljudi?

,,A kad se kjudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.,,

FINO, LJUDI se počeše množiti i KĆERI LJUDSE se rađahu idemo dalje.

,,Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.

Šta je sad...otkud posle opisa ljudi i potomstva pojava nekih SINOVA BOŽIJIH kao da to nisu ljudi i kćeri ljudske...?
Zar SINOVI ČOVEČIJI nisu videli devojke pa se ne pominju iako su se množili među se i onda odjednom neki BOŽIJI SINO a ne više čovečiji sinovi...zašto?

,,A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti S LJUDIMA, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni
LJUDI, od starine na glasu. ( 1 knjiga Mojsijeva 6. 1...).

Kad se SINOVI BOŽIJI a ne sinovi čovečijisastajahu sa kćerima LJUDSKIM počeše se rađati nenormalno veliki ljudi....otkud ta promena odjednom?Pa nisu sinovi Božiji DUHOVI da nemaju telo već ANĐELI.A pošto su kćeri ljudske rađale telo onda su i ta deca začeta od tela u telu i doneta.
Laki, imaš OGROMAN problem jer kad bih ti rekao da je jedna KĆI ljudska začela od DUHA i rodila TELO ti nebi verovao kad ne veruješ da ot tela anđeosko može začeti.

,,Ako zapazimo neke pojedinosti iz ovog teksta videcemo da se tu iskljucivo radi o ljudima, prvi tekst kaze `Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe UZIMASE IH ZA ZENE kako koje hteše.
To znaci da su oni ulazili u bracni odnos sa zenama, sto je suludo..,,

To što je tebi suludo ti sa žali Bogu i reci da tako ne sme pisati prorok.
Naravno da su ih imali nisu ih samo gledali jer se platonski deca ne rađaju Laki.

,,Drugi tekst kaze `A Gospod reče: Neće se Duh moj do veka preti S LJUDIMA, JER SU TIJELO.,,

Naravno da su LJUDI TELO ali i ANĐELI SU TELO,tar ne Laki?
Duh Božiji je u judima i neće se uvek boriti protiv požuda tela i zato ih zatire jer SVAKO stvorenje je bilo izopačeno i ukršteno sa drugom vrstom zato je Bog u barku poslao ona stvorenja čija genetika je još bila u granicama Božije volje.

,,Ovo je objasnjenje celog problema, a to je da se tu radi o ljudima, a ne o navodnim demonima koji su uzimali ljudsko telo i zenili se sa kcerima covecjim, zasnivali porodice, itd..
Ta ideja je iskljucivo mnogobozackog porekla, kao sto sam i objasnio u gornjem tekstu.,,

Nije reč o demonima Laki...već o ANĐELIMA koji imaju ISTO obličje kao i mi.
Od njihovog tela koje je u strukturi drugačije je došlo seme u zemaljsko telo i razvio se potomak veoma velik jer se njihova genetika razlikuje od naše pa spajanjem dobijamo ogroman potencijal za izgradnju.

Ponovo ti kažem imaš Terzina Adventistu i dobrog čoveka koji kao doktor molekularne biologije može da ti mnogo pomogne u saznanju jer je mnogo materijala našao i stručno uradio mnoge segmente ljudskog tela imam sva njegova predavanja i voleo bih da ih dobiješ od nekog pa bi onda drugačije govorio i više verovao Pismu.

Ono što ti ja navodim ne govorim o netu i špekulacijama već o zvaničnim ostatcima u muzejima koje su arheolozi našli.
Ako nešto ne razumeš to nije strašno ali jeste ako ne razumevanje plasiraš kao istinu, e to već jeste veliki problem.
Pozdrav.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ova slika:

UHfiz.jpg

U originalu je više nego vjerovatno, izgledala ovako:

25DiA.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Baumaesteru, zaboravio si da prilozis biblijski tekst koji dokazuje da su tu bili u pitanju Andjeli.

Sto se tice ostalog, ja sam vec napomenuo, da je sama pomisao da su neki pali andjeli silazili sa neba i odrzavali intimne odnose sa ljudima suluda, jer se zna da su andjeli, ili pak demoni, duhovna bica, koji nemaju moc reprodukcije, njihova uloga kao duhovnih bica nije u tome da stvaraju potomstvo, niti su stvoreni iz te svrhe, cak sta vise, nemaju fizicke reproduktivne organe.

Ako je to tako, zasto bi Bog jednom andjelu dao takvu mogucnost, odnosno stvorio takvu anatomsku strukturu i funkciju njegovih spoljasnjih i unutrasnjih organa, seme, itd, ako su oni stvoreni sa iskljucivo jednim ciljem, a ne da stvaraju potomstvo, jer Bog nista ne radi bez svrhe.
Mi ljudi smo stvoreni da stvaramo potomstvo, i imamo seksualne nagone, koji su se padom u greh nazalost izopacili, andjelima nije data ta mogucnost da ulaze u intimne odnose, jer su to duhovna bica...

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Baumaesteru, zaboravio si da prilozis biblijski tekst koji dokazuje da su tu bili u pitanju Andjeli.

Sto se tice ostalog, ja sam vec napomenuo, da je sama pomisao da su neki pali andjeli silazili sa neba i odrzavali intimne odnose sa ljudima suluda, jer se zna da su andjeli, ili pak demoni, duhovna bica, koji nemaju moc reprodukcije, njihova uloga kao duhovnih bica nije u tome da stvaraju potomstvo, niti su stvoreni iz te svrhe, cak sta vise, nemaju fizicke reproduktivne organe.

Ako je to tako, zasto bi Bog jednom andjelu dao takvu mogucnost, odnosno stvorio takvu anatomsku strukturu i funkciju njegovih spoljasnjih i unutrasnjih organa, seme, itd, ako su oni stvoreni sa iskljucivo jednim ciljem, a ne da stvaraju potomstvo, jer Bog nista ne radi bez svrhe.
Mi ljudi smo stvoreni da stvaramo potomstvo, i imamo seksualne nagone, koji su se padom u greh nazalost izopacili, andjelima nije data ta mogucnost da ulaze u intimne odnose, jer su to duhovna bica...

Evo stiha koji govori da su anđeli sagrešilki pred potop.

2. Petrova 2.4. Zaista Bog nije poštedeo anđele koji sagrešiše, nego ih je bacio u tartar i predao u mračne jame da ih čuva za sud. pa onda sledeći stih nastavak koji govori o povezanosti greha anđela u vreme potopa 2.5. I nije poštedeo drevni svet ali je sačuvao Noja, propovednika pravednosti.... Oba stiha su jedan pored drugog i govore o jednom vremenu kad se desio potop.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo stiha koji govori da su anđeli sagrešilki pred potop.

2. Petrova 2.4. Zaista Bog nije poštedeo anđele koji sagrešiše, nego ih je bacio u tartar i predao u mračne jame da ih čuva za sud. pa onda sledeći stih nastavak koji govori o povezanosti greha anđela u vreme potopa 2.5. I nije poštedeo drevni svet ali je sačuvao Noja, propovednika pravednosti.... Oba stiha su jedan pored drugog i govore o jednom vremenu kad se desio potop.

U ovim tekstovima se nigde ne moze zakljuciti da je u pitanju to o cemu je ovde rec, odnosno da su ovde pomenuti Andjeli imali intimne odnose sa prepotopnim zenskim narastajem, i da su iz tog razloga baceni u `Tartar, vec aposol tu govori o pobuni koja je izbila na nebu posretstvom Lucifera, koji je sa sobom povukao trecinu Andjela u otvorenu pobunu protiv Boga, i time on sam i njegove pristalice bile zbacene sa neba na ovu zemlju:

`I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.
I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.
Zato veselite se i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer djavo sidje k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima. ( Otkrivenje jovanovo 12. 7 - 12 ).

Kjiga proroka Jezekilja 15. 16

Izraz `TARTAR, se odnosi na ovu zemlju.

U 1 knjizi Mojsijevoj 1 poglavlju gde se govori o stvaranju zemlje, tekst kaze `I BESE TAMA NAD BEZDANOM, u Otkrivenju Jovanovom se takodje spominje ovaj izraz BEZDAN, kada s govori o tome da ce sotona i negovi demoni biti svezani u bezdanu za 1000 godina.

Bezdan ili Tartar oznacava ovu zemlju, a izraz svezan znaci da ce biti vezan lancima okolnosti jer nece vise biti u mogucnosti da ikoga vara, jer ce zemlja biti pusta i nenastanjena u periodu od 1000 godina.
Izraz vezan znaci i to, da ce njegovo kretanje biti iskljucivo ograniceno na ovu zemlju, bez da napusta njene predele.

Sledeci tekst iz starog zaveta koji u slici cara Tirskog opisuje Lucifera Sotonu, upravo govori o njegovom zbacivanju sa neba na zemlju, zbog greha kojui je ucinio pozelevsi da postane Bog sam:

`Sine čovečji, nariči za carem tirskim, i reci mu: Ovako veli Gospod Gospod: Ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvim si lep.
Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.
Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
Od mnoštva trgovine svoje napunio si se iznutra nasilja, i gresio si; zato ću te baciti kao nečistotu s gore Božje, i zatrću te između kamenja ognjenog, heruvime zaklanjaču!
Srce se tvoje ponese lepotom tvojom, ti pokvari mudrost svoju svetlošću svojom; bacicu te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju.
Od mnoštva bezakonja svog, od nepravde u trgovini svojoj oskvrnio si svetinju svoju; zato ću izvesti oganj ispred tebe, koji će te proždreti, i obratiću te u pepeo na zemlji pred svima koji te gledaju.
Svi koji te poznaju među narodima prepašće se od tebe; bićeš strahota, i neće te biti do veka.
( knjiga proroka Jezekilja 28. 12 - 19 ).

Ovaj tekst moze aludirati i na period od 1000 godina, u kome ce Lucifer prebivati na ovoj zemlji, posto tekst kaze ` bacicu te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju...i obratiću te u pepeo na zemlji pred svima koji te gledaju.

Mi sada ne mozemo da vidimo Sotonu jer je on Duhovno bice, ali za vreme hiljadugodisnjice spaseni ce dobiti tu mogucnost, da vide otvorenim ocima Andjele, a jedan tekst u poslanicama kaze `ZAR NEZNATE DA CE TE ANDJELIMA SUDITI..

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
`I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
.
Za ime svijeta, kako ljudi mogu vjerovati u ovakve bajke?:???:

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Mi sada ne mozemo da vidimo Sotonu jer je on Duhovno bice, ali za vreme hiljadugodisnjice spaseni ce dobiti tu mogucnost, da vide otvorenim ocima Andjele, a jedan tekst u poslanicama kaze `ZAR NEZNATE DA CE TE ANDJELIMA SUDITI..

Dragi moj Laodikejac hajd misioniraj mi ovde MANTRA blog posvećenog Adventističkog duhovnika Dragan Micic da vidimo kako to da Adventizam nezna da sudi anđelima?

Pokaži nam te Adventističke rodove vere! misioniraj nam važne vesti.

Natrag