Sinovi Božji

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Uzmimo primer Otkrivenja 19.3. Vavilon Veliki nije doslovna kurva koja sedi na zveri već predstavlja krivu religiju.U otkrivenju se opisuje da će biti spaljena i da će se dim od njenog spaljivanja uzdizati u svu večnost. Ako je jezero ognjeno doslovno onda je i ovaj dim o kom govori prorok.
Zašto taj dim ne može biti doslovan jasno je iz sledećeg. Kriva religija je skup religioznih organizacija i ne predstavlja neko određeno mesto niti određenu osobu. Odakle će se onda dizati dim u svu večnost sa kog mesta ? Ni sa jednog. To je opis nečega što se niked neće zaboraviti niti će se ikad više desiti. Opomena u našem sećanju baš kao duga koja je postavljena kao opomena da se nikad više neće desiti potop. Dim predstavlja nešta što se nikad neće zaboraviti.
Što se tiče ognjenog jezera predpostavljam da ima dosta ljudi koji bi voleli da zlo kao što je satana i zli ljudi nikada ne umru nego da se muče u svu večnost u najgorim mukama. Ovako Bog ne razmišlja ovo je tipično satansko razmišljanje.

ISAIJA 55.8. Jer moje misli nisu vaše misli niti su vaši putevi moji putevi govori Jehova.

Da jezero ognjeno nije doslovno nego simbolično vidi se iz toga da ni zver ni prorok nisu doslovni. Ako je jezero ognjeno doslovno kako grob može da bude bačen u to jezero a pogotovo smrt koja ne predstavlja ništa opipljivo već opis stanja.E sad razmislimo kako će smrt biti bačena u to jezero povežimo sa ovim stihom.

OTKRIVENJE 21.4. On će obrisarti svaku suzu s njihovih očiju I SMRTI VIŠE NEĆE BITI ni tuge, ni jauka ni bola više neće biti . Nestalo je ono što je nekad bilo.
ISAIJA 25.8. Zauvek će UNIŠTITI SMRT gospod JEHOVA obrisaće suze sa svakog lica. Ukloniće sramotu sa svog naroda jer je tako rekao Jehova.

Ako će zauvek uništiti smrt onda je jezero ognjeno večno uništenje i ko se god nađe u tom simboličnom jezeru biče večno uništen.
Šta onda znači : Otkrivenje 20.10. I biće mučeni dan i noć u svu večnost. Setimo se da dim vavilona Velikog nije doslovan već da predstavlja večnu opomenu koja se neće zaboraviti. Takođe i ovaj opis nije doslovan već predstavlja večnu opomenu koja ne sme da se zaboravi.O bogatašu i Lazaru mogu drugom prilikom.

Vašom verom u pakao vi govorite drugima da je Bog naš stvoritelj jako okrutan Bog. Vi koji koji ste nasledili zlo razmislite. Da li bi vi nekog jadnog i bespomoćnog insekta mučili u svu večnost u najstrašnijim mukama samo zato što vas je ujeo.Ako bi ste tako uradili podhitno da idete na lečenje.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
icon1.gif

,,Uzmimo primer Otkrivenja 19.3. Vavilon Veliki nije doslovna kurva koja sedi na zveri već predstavlja krivu religiju.U otkrivenju se opisuje da će biti spaljena i da će se dim od njenog spaljivanja uzdizati u svu večnost. Ako je jezero ognjeno doslovno onda je i ovaj dim o kom govori prorok.
Zašto taj dim ne može biti doslovan jasno je iz sledećeg. Kriva religija je skup religioznih organizacija i ne predstavlja neko određeno mesto niti određenu osobu. Odakle će se onda dizati dim u svu večnost sa kog mesta ? Ni sa jednog. To je opis nečega što se niked neće zaboraviti niti će se ikad više desiti. Opomena u našem sećanju baš kao duga koja je postavljena kao opomena da se nikad više neće desiti potop. Dim predstavlja nešta što se nikad neće zaboraviti.
,,

EH, prijatelju...pa to je tvoje tumačenje i tu temu ćemo posebno ako Bog da uraditi jer vidim da ima potrebe i za tim. To je po ljudskom OK. ali možda Pismo ne govori baš tako.

,,Što se tiče ognjenog jezera predpostavljam da ima dosta ljudi koji bi voleli da zlo kao što je satana i zli ljudi nikada ne umru nego da se muče u svu večnost u najgorim mukama. Ovako Bog ne razmišlja ovo je tipično satansko razmišljanje.

ISAIJA 55.8. Jer moje misli nisu vaše misli niti su vaši putevi moji putevi govori Jehova.,
,

Ovo gore je klasičan primer kako se iz ničega napravi kula od karata i nazove ,,istina za ovo vreme,,
Prvo se servira svoja hipoteza i potvrdi svojom verom a onda istrgne citat koji nema veze sa ovom temo da bi kao potvrdio tu kulu..neće moći.
Najveće u tom tekstu je ono da satana želi da se on sam muči u večnost...genijalno.

,,Da jezero ognjeno nije doslovno nego simbolično vidi se iz toga da ni zver ni prorok nisu doslovni. Ako je jezero ognjeno doslovno kako grob može da bude bačen u to jezero a pogotovo smrt koja ne predstavlja ništa opipljivo već opis stanja.E sad razmislimo kako će smrt biti bačena u to jezero povežimo sa ovim stihom. ,,

Pa da ...naravno...kako da ne...sve je Pismo od Boda SIMBOL ali za nekog a za nekog je KAKO ČITAŠ.
U jezero ne ide grob, svašta se može čuti (izvini) pa niko ni ne govori da grob ide u jezero već DUŠE iz groba (vickast sagovornik).

I onda daješ primer tog stanja kako gledati na JEZERO OGNJENO ,,E sad razmislimo kako će smrt biti bačena u to jezero povežimo sa ovim stihom. ,,
Pa da čujemo kako je u JEZERU?

,,OTKRIVENJE 21.4. On će obrisarti svaku suzu s njihovih očiju I SMRTI VIŠE NEĆE BITI ni tuge, ni jauka ni bola više neće biti . Nestalo je ono što je nekad bilo.
ISAIJA 25.8. Zauvek će UNIŠTITI SMRT gospod JEHOVA obrisaće suze sa svakog lica. Ukloniće sramotu sa svog naroda jer je tako rekao Jehova.
,,

Gore ne vidim opis JEZERA već stanja NA ZEMLJI gde će biti raj. Kad budeš navodio stanje u jezeru onda nećeš uzimati citate o raju jer nije lepo bar mi se čini. (predlažem da se ne piše u alkoholisanom stanju).

,,Ako će zauvek uništiti smrt onda je jezero ognjeno večno uništenje i ko se god nađe u tom simboličnom jezeru biče večno uništen.
Šta onda znači : Otkrivenje 20.10. I biće mučeni dan i noć u svu večnost. Setimo se da dim vavilona Velikog nije doslovan već da predstavlja večnu opomenu koja se neće zaboraviti. Takođe i ovaj opis nije doslovan već predstavlja večnu opomenu koja ne sme da se zaboravi.O bogatašu i Lazaru mogu drugom prilikom.,,

Ono SIMBOLIČNOM JEZERU je maksimala ne koristim smajlije ali ovo zaslužuje.U simboličnom jezeru (molim decu da ovo ne čitaju jer se čike malo šale) se simbolično muče simbolične duše zbog simboličnog suda jer je simbolični Bog kao sudio ....genijalno.

,,Vašom verom u pakao vi govorite drugima da je Bog naš stvoritelj jako okrutan Bog. Vi koji koji ste nasledili zlo razmislite. Da li bi vi nekog jadnog i bespomoćnog insekta mučili u svu večnost u najstrašnijim mukama samo zato što vas je ujeo.Ako bi ste tako uradili podhitno da idete na lečenje.,,

Ne mi govorimo šta piše.
A zmija kaže: , nebojte se vi nećete (se mučiti nema toga) nećete umreti jer je Bog dobar.
Bog jeste dobar ali je i PRAVEDAN i NEPRAVDA krivog koji se nije pokajao.
Ljudska mudrost i hipoteza nisu Božija reč već ludost.

Pitanje: Zar bi zbog jednog pojedenog ploda koji je Bog stvorio ušla smrt u sve jlude i životinje zbog samo jedno ploda? Zar Bog nije milostiv? molim odgovor.
Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
1.Mojsijeva 6:4
У то време, а и касније, синови истинитог Бога имали су односе с људским кћерима, и оне су им рађале синове на земљи који су се звали нефилими. Били су то силни људи, људи на гласу, који су живели у старо доба.

Dragi moj baumaster da bi razumeo gornji stih,a ne da ga trgas iz konteksta procitaj prvo pocetak.1.Moj 6:1,2
1 Кад су се људи намножили на земљи и кад су им се родиле кћери, 2 синови истинитог Бога почели су да примећују како су људске кћери лепе, па су их узимали себи за жене, све које су изабрали.

Zapazi da je prosao jedan period kad su se ljudi vec namnozili na zemlji.Zar ne vidis razliku izmedju ljudi i sinova bozjih u ovoj temi?
Sinovi bozji koji se ovde spominju nisu ljudi ,nisu zemaljski sinovi istinitog Boga ,vec se govori o nebeskim sinovima istinitog Boga.
Sotona je kod njih u njihove misli postavio sumnju,da im Bog zabranjuje nesto sto je pozeljno,a to je sex sa ljudskim kcerima.Vecina mu se tako prikljucila i tako su postali demoni,ili "pali andjeli".Oni su sa zenama ljudi imali sexualne odnose iz kojih su se radjali veoma zli Divovi.

Zato se Jehova Bog naljutio i dao sledecu izjavu u 3 stihu
3 Тада је Јехова рекао: „Неће мој дух довека трпети човека, јер је он само тело. Нека му још сто двадесет година.“

Kao sto je neprirodno sexualni odnosi izmedju zena i magaraca,ili coveka i ovce isto je tako nenormalno i sexualno izmedju zena i andjela.
Zato dalje sledi 4 stih
У то време, а и касније, синови истинитог Бога имали су односе с људским кћерима, и оне су им рађале синове на земљи који су се звали нефилими. Били су то силни људи, људи на гласу, који су живели у старо доба.
Kazes da su andjeli bespolni,potpuno si u pravu,ali ne zaboravi da su andjeli imali sposobnost da uzimaju koje god hoce ljudsko telo.
U potopu su izginuli svi sem Noja i njegove porodice,i demona koji su ostavili ljudska tela i vratili se na nebo.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
A o čemu sam ja pisao rođače???
Hajd pročitaj pa vidi da si konačno dobro razumeo ono što na početku napisah.

A da su se demoni vratili u nebo malo bi trebalo Pismom potkrepiti...pa da čujem.
Ne, kažem da su anđeli bespolni čitaj pažljivije sve pomenute predloge i onaj koji zastupam i nemoj molim te odokativno.
Otkud Golijat?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Golijata ne treba mesati.On se rodio tek nako potopa,I on je neki predaleki potomak Noja.
U potopu su izumrli svi ljudi ,kao i divovi koji su bili potomci zena i demona.
Demoni su se vratili na nebo,ali ne na svoje predjasnje polozaje,izgubili su ih.
sta mislis odkuda demoni koji su opsedali ljude i svinje u vreme Isusa Hrista?Gde su odlazili nakon sto su nekoga ubili?da nisu i sebe ubili?
Sta je sa njima danas?Da li i danas opsedaju ljude,kako deluju na ljude,ili mozda ne deluju????
Da ne deluju svet bi bio jedinstvene ,pravi raj,naprotiv tome sta vidimo sta se dessava????
Sve vise smrti i nesrece oko nas!!!

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Golijata ne treba mesati.On se rodio tek nako potopa,I on je neki predaleki potomak Noja.
U potopu su izumrli svi ljudi ,kao i divovi koji su bili potomci zena i demona.
Demoni su se vratili na nebo,ali ne na svoje predjasnje polozaje,izgubili su ih.
sta mislis odkuda demoni koji su opsedali ljude i svinje u vreme Isusa Hrista?Gde su odlazili nakon sto su nekoga ubili?da nisu i sebe ubili?
Sta je sa njima danas?Da li i danas opsedaju ljude,kako deluju na ljude,ili mozda ne deluju????
Da ne deluju svet bi bio jedinstvene ,pravi raj,naprotiv tome sta vidimo sta se dessava????
Sve vise smrti i nesrece oko nas!!!
Hajde da pomognem Božijom pomoći jer čovek sam od sebe ništa ne zna kako bi trebalo znati.
Golijat je GENETSKI prenos preko vode.
Da si malo pratio genetiku i molekularnu biologiju bilo bi ti jasno.

Što se tiče Duhova oni ne umiru.
Duhovi pobune NISU NA NEBU već u STVORENJIMA ili pustim mestima ili u podzemlju kako koji.
Tela anđela pobune su DOLE u Tartarusu zatvorena i kad dođe vreme biće oslobođeni od strane svog vođe jer je tad njihovo vreme čitaj u Otkrivenju po Jovanu.

Biće zla još više jer tako piše čitaj Otk. 7 gl. od 9-og stiha pa dalje odakle dođoše VERNI, čitaj dalje oni na staklenom moru ko su i odakle dođoše i onda na kraju 20 gl. kako završiše oni što se nisu poklonili zveri ni njenom znamenju.
Drago mi je što ovamo kod mene neki svedoci prihvataju da je žig mikročip i broj u njemu kao i platne kartice da su nosioci ID za kupovinu i prodaju.
Drago mi je što se i mnogi Pravoslavci probudiše pre nekih 3-4 godine po tom pitanju.
Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mislim da je ovo tema kojoj i ne treba suvise poklanjati paznje, posto se iz samog konteksta biblije moze zakljuciti o kome biblija govori kada pominje sinove Bozje, a to je da se tu radi o ljudima koji su bili u zavetnom odnosu sa Bogom.

Sama pomisao da su neki pali andjeli silazili sa neba i odrzavali intimne odnose sa ljudima je suluda, jer se zna da su andjeli, ili pak demoni, duhovna bica, koji nemaju moc reprodukcije, njihova uloga kao duhovnih bica nije u tome da stvaraju potomstvo, niti su stvoreni iz te svrhe, cak sta vise, nemaju fizicke reproduktivne organe.

Ucenje da su Andjeli ili Bogovi odrzavali odnose sa ljudima je mnogobozackog porekla, i bilo je zastupljeno u razlicitim kulturama i filozofijama starog sveta.

I danas, Masoni, okultisti, i magovi veruju da demoni mogu da se materijalizuju - uzmu ljudsko telo, i imaju seksualne odnose sa ljudima.
Ovakav primer odnosa je posebno prisutan u magiji i vesticarenju, gde se veruje da demon moze imati odnos sa devojkom - vesticom prilikom ritualnog prizivanja demona.
U paganskim filozofijama, posebno Grckoj i Rimskoj, se verovalo da su Bogovi i Boginje odrzavali odnose sa ljudima, i da su iz tih odnosa nastali poluljudi - polubogovi `HERKULES, TEZEJ, AHIL, ODISEJ...itd

Biblijski koncept poimanja zemaljskog i Duhovnog sveta, i odnosa koji vladaju izmedju njih je sasvim razlicit..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Mislim da je ovo tema kojoj i ne treba suvise poklanjati paznje, posto se iz samog konteksta biblije moze zakljuciti o kome biblija govori kada pominje sinove Bozje, a to je da se tu radi o ljudima koji su bili u zavetnom odnosu sa Bogom.

Sama pomisao da su neki pali andjeli silazili sa neba i odrzavali intimne odnose sa ljudima je suluda, jer se zna da su andjeli, ili pak demoni, duhovna bica, koji nemaju moc reprodukcije, njihova uloga kao duhovnih bica nije u tome da stvaraju potomstvo, niti su stvoreni iz te svrhe, cak sta vise, nemaju fizicke reproduktivne organe.

Ucenje da su Andjeli ili Bogovi odrzavali odnose sa ljudima je mnogobozackog porekla, i bilo je zastupljeno u razlicitim kulturama i filozofijama starog sveta.

I danas, Masoni, okultisti, i magovi veruju da demoni mogu da se materijalizuju - uzmu ljudsko telo, i imaju seksualne odnose sa ljudima.
Ovakav primer odnosa je posebno prisutan u magiji i vesticarenju, gde se veruje da demon moze imati odnos sa devojkom - vesticom prilikom ritualnog prizivanja demona.
U paganskim filozofijama, posebno Grckoj i Rimskoj, se verovalo da su Bogovi i Boginje odrzavali odnose sa ljudima, i da su iz tih odnosa nastali poluljudi - polubogovi `HERKULES, TEZEJ, AHIL, ODISEJ...itd

Biblijski koncept poimanja zemaljskog i Duhovnog sveta, i odnosa koji vladaju izmedju njih je sasvim razlicit..

Zašto ovoj temi ne treba pridavati važnost....možda zato što je razumevanje tih stvari ključ za prepoznavanje zla koje je bilo i koje se javlja ponovo i odakle ljudima sve naoružanje i sva znanja o napravama za ubijanje kao i saradnja sa silama tame...ko to ne želi da otkrije taj neće prepoznati ni kome služe masoni ni koja je Vavilonska religija ni odakle joj koreni.

Ako je tebi pomisao o silasku anđela da čine sa ljudskimženama suluda ideja to reci Bogu.
A to da anđeli ne mogu vršiti reprodukciju sa ljudskim kćerima ti je dobra šala koja želi reći da džinovi nisu ni postojali kao ni anđeli već je sasvim slučajno došlo do degeneracije i mutanata....možžda ti evolucija darvinova više leži.

Pismo govori o anđelima koji su imali odnos sa kćerima ljudskim a ti negiraš Pismo i govoriš da je to pagansko.

A ova zadnja ti je genijalna...a gde je nađe u Pismu za razliku od onih stvri koje pišu u koje ti ne veruješ nudiš ono što ne piše kao zamenu za pisano.
Fino ti sedi i vidi šta Jelena misli o tome da bi nam znao preneti inače ništa od znanja bez nje.
Što će ti uopšte Biblija kad imaš Jelenine knjige....pa ona je ne pogrešiva i njene reči su iste kao Isusove po značenju i sili jer su one ,,duh proroštva,, za vas.

Postoji mnoštvo artifakata koji su dokaz istinitosti onog što ti smatraš mitom.
Nemoj se brukati uzmi malo pa prati arheologiju i molekularnu biologiju pa ćeš videti da bolji Adventisti uče baš ono što Pismo govori i nemoj se predstavljti Adventistom kad to nisi po poznanju reči Božije.
Poštenije je reći:,,želim biti Adv. ali mi je znanje slabije pa mi nemojte zameriti što mnogo toga ne razumem a pišem,,
pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da...cuo sam da su pronasli fosil Vendi u steni, video sam i fotografiju, pa kada je pronadjem prilozicu je.

Sto se tice divova, naravno da biblija govori o tome da je postojalo pleme divova, ali to nema veze sa bilo kakvim ljudskim odnosima sa navodnim palim andjelima, vec se zna da su prvi ljudi bili mnogo razvijeniji, kako fizicki tako i intelektualno, i da su ziveli znatno duze, a kasnije nakon pada u greh doslo je do degradacije u svakom pogledu.

To sto pricaju Jehovini svedoci, su mnogobozacke filozofije, a a ako zelis na njima da gradis svoju veru izvoli.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Da...cuo sam da su pronasli fosil Vendi u steni, video sam i fotografiju, pa kada je pronadjem prilozicu je.

Sto se tice divova, naravno da biblija govori o tome da je postojalo pleme divova, ali to nema veze sa bilo kakvim ljudskim odnosima sa navodnim palim andjelima, vec se zna da su prvi ljudi bili mnogo razvijeniji, kako fizicki tako i intelektualno, i da su ziveli znatno duze, a kasnije nakon pada u greh doslo je do degradacije u svakom pogledu.

To sto pricaju Jehovini svedoci, su mnogobozacke filozofije, a a ako zelis na njima da gradis svoju veru izvoli.

Nisam mislio na odgovor iz malog prsta već iz Pisma.
Vidi rođače:
Sinovi Božiji i kćeri ČOVEČIJE su za posledicu rađale DŽINOVE-TITANE-DIVOVE ogromne osobe oba pola.
Zašto? Zato što su počeli SINOVI BOŽIJI da se sa KĆERIMA LJUDSKIM množe i to je gnevilo Boga i vršili su razna ukrštanja (genetski inženjering) sa svim stvorenjima i tako SVAKO STVORENJE POKVARI PUT SVOJ.

Kad se šalju Izrailjci da vide mogu li uzeti zemlju neprijatelja uhode -izvidnica javlja da su oni naspram onih tamo kao MRAVI mali.
Postoji MNOGO kostura veličine između 40 i 70 metara. Golijat je bio samo 3 metra.
Kod mene u mestu kad su rađena iskopavanja na oko 4 metra dubine nađena je ljudska kost (potkolenica veličine preko metar.

Kad kažeš da su ljudi u početku bili VISOKI i KRUPNI kako to jedni naglo GIGANTI a drugi SIĆA?
Zamisli danas čoveka koji ti je do skočnog zgloba...
Ako si bar malo Ad. prati malo radove doktora molekularne biologije Tomislava Terzina Adventiste koji uči po Pismu bar tu temu a usput prati malo ozbiljnije arheologiju pa onda možemo ozbiljnije o ovoj temi a do tad pozdravljam te.

Natrag