Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Savetovanje i pomoc pri projektovanju - gradjevinski inzenjeri

  • Začetnik teme Brankam
  • Datum pokretanja
B

Brankam

Član
Ama pustala sam proracun vise puta. Ali nikako mi nije logicno da u stubovima zgrade po+p+4 poduzna armatura je max 5cm2 a uzengije u podrumu 10cm2. A u stubovima skoro da nije potrebna poduzna armatura osim tih uzengija.... Nije to dobro sigurno! A skoro sam pocela da se bavim projektovanjem ozbiljnije.
 
B

Brankam

Član
Prve dve opcije ne verujem da su u pitanju, a treca je moguca iz razloga sto je zgrada sva izlomljena i to npr. pod uglom 87.5 pa 88.5 i slicno. tako da se javljaju kosi stubovi koje sam modelirala tako sto sam ih rotirala za toliko stepeni. I mislim da to pravi zbrku.... Ali sta uraditi po tom pitanju? Hvala puno na pomoci....
 
A

anonimous985

Član
pitanje za koleginicu,a na koji nacin dobijas tih 5cm2 poduzne armature u stubu? jel pustis da tower sam izdimenzionise ili radis pesaka?
 
B

Brankam

Član
Pustim tower da izdimenzionise. Normalne sile u stubu su Ok. Krecu se oko 1000 -1500kN... Zasto mi nece da izdimenzionise kako treba? Verovatno zbog tih kosih stubova ali sta onda da uradim.....
 
A

anonimous985

Član
nisam siguran da tower pri dimenzionisanju uvodi efekte prvog ili drugog reda, ja stubove radim pesaka, napravis kombinacije opterecenja i pomocu dijagrama interakcije dimenzionises. jos jedna stvar,posto je u pitanju skeletni sistem proveravas li duktilnost preseka stuba?
 
Top