Da li u skeletnom sistemu postoje vertikalni serklaži ili sam ja tu nešto pobrkao. Kada je zid duži , od valjda 5 m, onda idu vertikalni serklaži (a zašto ne stub kad vec imamo skeletni sistem). Ok, možda imate konzolu (primer terasa) koja je ozidanai i ima vertikalne serklaže na njenom kraju, u tom slučaju bih najverovatnije sve elemente tretirao kao opterećenje, zid kao linijsko, a v. serklaže kao koncentrisano i time opreretio konzolnu ploču (pa ako ispod nje trebaju grede, trebaju).
Inače, kod skeletnog sistema svi elementi koji ne pripadaju glavnoj nosećoj konstrukciji ja bih modelirao kao opterećenja (zidovi,ver.serklaži ako ih ima itd)
Što se tiče pitanja da li ispod zida od 25 cm ide greda, opet ide pitanje kakava je ploča. Ako je AB ploča mislim da ne treba (više nego siguran inače se ne bi mogle napraviti zgrade gde su ploče direktno oslonjene na stubove).Ako je fert tavanica onda treba greda, tako da zavisi od međuspratne konstrukcije.
Što se tiče pomerljivih i nepomerljivih konstukcija,kao i o drugim temama koje Vas možda zanimaju, imate dobar forum od proizvođača programa koji koristite. Možda nije loše pročitati šta tamo imaju korisnici da kažu o ovim temama.