Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I kaže kako je paklene muke prolazila nekoliko tjedana boreći se sa svojom ovisnošću. Kad je tako bilo od octa, možeš misliti kako je bilo od vina i žestokih pića, za koje sama svjedoči da ih je konzumirala. Pa ako imaš m.d. reci sada da ti je proročica o ovome lagala. :)

Ona je pomenula sirće i tu ovisnost.

Nema šta da se misli šta je bilo sa alkoholom kada ga nije pominjala u kontekstu ovisnosti. To jednostavno nema šta da se misli i razmatra. Jednostavno nije pomenuto i to ne postoji kao opcija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ja samo citiram druge:

"Bila sam se prepustila i udovoljila svojoj želji za octom. Ali uz Božju pomoć nadvladala sam ovu svoju ovisnost. Borila sam se protiv iskušenja, odlučna da me ta ovisnost ne savlada. Tjednima sam bila vrlo bolesna, ali ponavljala sam iznova i iznova, Gospodin sve zna o ovome. Ako ću i umrijeti, umrijet ću; ali neću se predati toj želji i potrebi. Borba se nastavljala, a ja sam tjednima bolne muke prolazila. Svi su mislili da je nemoguće da to preživim. Znate svi da smo se usrdno utjecali Gospodinu, a najgorljivije molitve bile su za moje ozdravljenje. Nastavila sam se odupirati želji za octom i napokon sam pobijedila. Sada više nemam potrebe kušati bilo što slično. Ovo iskustvo za mene je na mnogo načina imalo veliku vrijednost. Izvojevala sam potpunu pobjedu. (Ellen White, Letter 70, 1911, reproduced in Counsels on Diet and Foods, p. 485.)

Amin!

Hvala ti na ovom iskustvu Ellen White.

Tako se ponasa Bozji covek.
Pobedjuje uz Bozju pomoc slabosti tela i duha.

Ovo iskustvo pokazuje da je Ellen White potpuno vredna Bozjeg zvanja koje je imala.

Samo je pitanje "STA ZNACI OCAT"

A nigde ne pise alkohol
.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Inace, ispricacu svoje licno iskustvo.

pre nego sto sam se obratio vrlo rano sam propusio, sa 13 - 14 godina, i pusio svega par godina, i ostavio, zbog tegoba, ali i iz duhovnih razloga.

Kasnije sam pio pivo i to redovno, a vino samo po nekad, i takodje ostavio.

Zestoko nisam konzumirao.

Dakle.

Stvarnoslap ovde optuzuje Ellen White za njenu pobedu nad pijenjem nekakvog octa, a nece da osudi svestenstvo njegove crkve koje se opija na veliko, pusi, praktikuje prekomerno gojenje i nezdravu ishranu, a o bludnicenju, pedofiliji, i kurvarstvu da i ne govorimo.

Toliko o Stvarnoslapovom bezumlju i tresenju prazne slame
.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ona je pomenula sirće i tu ovisnost.

Nema šta da se misli šta je bilo sa alkoholom kada ga nije pominjala u kontekstu ovisnosti. To jednostavno nema šta da se misli i razmatra. Jednostavno nije pomenuto i to ne postoji kao opcija.

Hvala ti na ovom iskustvu Ellen White.

Tako se ponasa Bozji covek.
Pobedjuje uz Bozju pomoc slabosti tela i duha.

Važno je da su ova dva subotara ipak priznali da im je "proročica bogohulnica i kradljivica" bila teška ovisnica. :) Ovisnica o "vodi u octu, vinu i žestokim pićima". ;)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zato ja i napisah da vam proročica bila teška ovisnica o "vodi u octu, vinu i žestokim pićima". ;)

Otvorit ćemo i novu teme: "Ovisnost o vodi u octu, vinu i žestokim pićima"
Opet si ponovio istu neistinu. Nigde nije pominjala zavisnost o alkoholu. Pisala je o sirćetnom piću ka kome je imala sklonost. Sirćetno bezalkoholno piće je postojalo u SAD-u. Već pisah. Piće za farmere zbog velikih vrućina i lakšeg podnošenja.

Ne moraš besomučno povlačiti neistinu o zavisnosti o alkoholu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet si ponovio istu neistinu. Nigde nije pominjala zavisnost o alkoholu. Pisala je o sirćetnom piću ka kome je imala sklonost. Sirćetno bezalkoholno piće je postojalo u SAD-u. Već pisah. Piće za farmere zbog velikih vrućina i lakšeg podnošenja.

Ne moraš besomučno povlačiti neistinu o zavisnosti o alkoholu.

Ili si mutav ili se praviš mutav. Ja govorim o njezinoj ovisnosti o "vodi u octu, vinu i žestokim pićima". Tebi se alkohol priviđa. A zašto ti se pričinja, svi znamo.

P.S. Proročica im pila, a subotarima se priviđa i jezik i noge petljaju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ili si mutav ili se praviš mutav. Ja govorim o njezinoj ovisnosti o "vodi u octu, vinu i žestokim pićima". Tebi se alkohol priviđa. A zašto ti se pričinja, svi znamo.

P.S. Proročica im pila, a subotarima se priviđa i jezik i noge petljaju.

Ja bih rekao da si ti veoma proračunat misleći da ćeš ponavljanjem 1000 puta laži da ćeš ispasti mudar.

Niti pominje vina niti žestoka pića i zavisnost od njih. Pominjala je samo svoju potrebu za sirćetnom pićem(NE VINOM NITI ŽESTOKIM PIĆEM).

Nemoj iznositi manipumstivan tekst o zavisnosti od sirćeta, vina i žestokih pića jer ona pominje samo sirćetno piće.

Natrag