Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rekla sam da neću ulaziti na ovu temu jer mi je mrska od početka. Smatram da ne mlatim praznu slamu, pa neću dozvoliti da me itko vrijeđa. Tako vjerujem i za druge, mi samo sudjelujemo na ovom forumu.
Glede ove teme, samo ću reći da bez razloga napadate Slapa. Ništa on ne govori što već nije napisano.
Nisam na fejsu i ne mogu otvoriti neke stranice bez registracije, (a ne želim se registrirati) koje upravo govore o ovisnosti Ellen White o alkoholu, uz primjedbe da se mnogi adventisti jako iznenade kad to čuju.

Imate internet i Google, pa potražite sami.
Niko njega ne napada, niti usta stavlja. On sam piše netačno i ne precizno stvari, pa je red valda da se kaže šta je tačno.

Iskreno, žao mi je što si se ti našla prozvana, no iskreno tebe se ne dotiče ni na koji način ovo.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
No, potpuni promašaj je tvrdnja o zavisnosti od alkohola(nekako ga on vidi iako piše sirće) jer ona to ne pominje.

Kakav alkohol, što je tebi? Žena je bila ovisnica o vodi u octu i rakiji. Toliko je loše podnosila vodu u rakiji, da je čak nekoliko puta zatrudnila i djecu rodila zbog pijenja rakije.
Glede ove teme, samo ću reći da bez razloga napadate Slapa. Ništa on ne govori što već nije napisano.
Nisam na fejsu i ne mogu otvoriti neke stranice bez registracije, (a ne želim se registrirati) koje upravo govore o ovisnosti Ellen White o alkoholu, uz primjedbe da se mnogi adventisti jako iznenade kad to čuju.

Imate internet i Google, pa potražite sami.

Neće, alergični su na činjenice i istinu. Vidiš li koliko "Ilija" mene vrijeđa samo zbog toga što iznosim istinu o njihovoj pijanoj proročici.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kakav alkohol, što je tebi? Žena je bila ovisnica o vodi u octu i rakiji. Toliko je loše podnosila vodu u rakiji, da je čak nekoliko puta zatrudnila i djecu rodila zbog pijenja rakije.

Neće, alergični su na činjenice i istinu. Vidiš li koliko "Ilija" mene vrijeđa samo zbog toga što iznosim istinu o njihovoj pijanoj proročici.
Nikakva rakija tu ne postoji. Opet smišljeno iznisiš netačan podatak. Nikakva rakija i ocat.

A ovo za trudnoću, posle te žale...ne znam samo zašto...pogledaj kakvu skaradnost pišeš. A je li tako se izražava za neku katoličku svetu ženu? Skaradnost na prefinjen i "kulturan" način.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Smatram da ne mlatim praznu slamu, pa neću dozvoliti da me itko vrijeđa. Tako vjerujem i za druge, mi samo sudjelujemo na ovom forumu.

Tema je i otvorena s ciljem vrijeđanja neistomišljenika.

Nespremni da se suoče s istinom o svojoj "vjeri" o svoj lažnosti samporoklamovanog statusa, i to kako Kršćana, tako i "proroka" i "vjernog ostataka" pojedinci, a duh koji ih vodi je na djelu, ovom temom optužuju druge da "mlate praznu slamu".

Tačnije, žele da kažu da umjesto da kao što su oni u svojoj samozaljubljenosti navikli, do u besvest mantramo o Danielu, Starom Zavjetu, shabatima, i naravno "objavama" njihove sancto sacre, mi pišemo o njima.

No, kao i uvjek i tu su se malo, tačnije malo više zeznuli, jer mi o njima i pišemo, upravo zato što su oni svoje debilnosti pokušali i pokušavaju da nametnu kao "pravoverje", spamujući svojim mlaćenjem prazne slame sve ostale teme.

Ujedno, kada smo več kod mlaćenja prazne slame, što misliš da je mlaćenje prazne slame:

1. Pokazivanje na bezbožništvo svijeta i navještanje sve lepote Evanđelja kao alternative tom svijetu.

2. Mantranje o "katastrofama", poput Tomislava Terzina koji je svaku svoju rečenicu, pojašnjavajući svoje "stanovište" o genetici i katastrofama (a on je navodni genetičar) "kitio" s "Biblija ovo, Biblija ono" ?

Iako je tema bila potpuno nevezana za Sveto Pismo?

Dakle tko mlati praznu slamu?

Mi koji znamo što je znanost a što vjera, ili oni koji veruju u mladu zemlju, šestodnevno stvaranje, Boga koji se umara, i slične debilnosti američkog "protestantizma"?

KO mlati slamu?

Mi kojima Crkva izričito je protiv sotonskih pobačaja, eugenike, kontra znanja, eutanazije, ili oni koji navodno svoju vjernost Bogu pokazuju dizanjem sve četiri subotom, pasenjem trave i laprdanjem o tome da se Bog ponavlja, izvinjava, dok istovremeno podržavaju pobačaje, genderizam, new age veganizam i slične stvari?

Odgovor znamo.

I upravo zato njima i smetamo, upravo zato što im Slap u lice sasipa istinu, oni i otvraju ovu temu na kojoj kmeče i zazivaju "upomooooooč".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nikakva rakija tu ne postoji. Opet smišljeno iznisiš netačan podatak. Nikakva rakija i ocat.

Od vode se opijala. Kakva rakija.

A ovo za trudnoću, posle te žale...ne znam samo zašto...pogledaj kakvu skaradnost pišeš. A je li tako se izražava za neku katoličku svetu ženu? Skaradnost na prefinjen i "kulturan" način.

Ako se može od vode opiti i postati ovisan, kako ti tvrdiš, onda se može i od rakije zatrudniti. Prosto k'o pasulj.

A sveti ljudi ne bogohule kao Jelena, da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, i ne kradu (ne plagiraju) tuđa djela i prodaju pod svojim imenom. A da svetogrđe bude još veće, za to što je ukrala od drugih tvrdi da je dobila od Boga.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zavistan mozes biti od svega, a ne samo od alkohola, pusenja u droge.

Eto, Stvarnoslap je zavisnik od napadanja drugih.
Ako to ne cini on pada u apstinentnu krizu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Adventisti ako ne padaju Kristovu Crkvu i ako ne razglašuju po svijetu da je Kurva, u pakao će. Ili, kako sami uče, nestat će u vatri zauvijek.

Zato se na njih i ne odnosi ovaj poziv:

Screenshot_20210715_173044_com.facebook.katana[495].jpg

Uostalom, i što će nam?

U Krista ne vjeruju, čekaju ćatu, motociklistu, nekog anđela na Orionu.

I možda najvažnije, služe bezbožnom svijetu, kasapeći nerođene za novac....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Od vode se opijala????. Kakva rakija.

Ko kaže da se "opijala"? Ona ni to ne pominje? Znači ne radi se o opijenosti već o potrebi za tim napitkom koji je navikla piti kao piće za farmere. Upravo odgovor vezan za njenu potrebu za tim napitkom leži u njegovoj svrsi..daje osveženje tokom rada na polju. Zato ga farmeri piju. Ono ima dobra svojstva. Ali očigledno je dolazilo do preterivanja i navikavanja na to piće dok se zanemarila šteta od upotrebe sirćeta na organizam. Zato ga je ona koristila. Organizam naviknuvši se na blagodet njegovih pozitivnih svojstava je postao "zavistan" tj. prestankom njegove upotrebe organizam se teško prilagođavao promeni i njoj je to u tom smislu teško palo. I zato se pominju teškoće nakon potpunog odbacivanja korišćenja ovog napitka.

Nigde ne pominje da se opijala napitkom već samo ukazuje na svoju potrebu. Ti si pogrešno razumeo i izraz "zavisnost". Špekulativno si ga interpretirao.

Ona znači nigde ne korieti izraz ALKOHOL, niti OPIJENOST.

Dve neistinite tvrdnje iznosiš. A to što ti odmah preferiraš na alkohol...to je tvoj problem. Tvoje interpretiranje je van svakog konteksta onoga što Elen kaže u vezi korišćena sirćeta.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Tema je i otvorena s ciljem vrijeđanja neistomišljenika.

Tema je otvorena u trenutku kad je ponestalo, ne samo argumenata, već i strpljivosti. Ostao je samo bijes koji je proizišao iz nemoći što vas ne može ušutkati.

Tačnije, žele da kažu da umjesto da kao što su oni u svojoj samozaljubljenosti navikli, do u besvest mantramo o Danielu, Starom Zavjetu, shabatima, i naravno "objavama" njihove sancto sacre, mi pišemo o njima.

No, kao i uvjek i tu su se malo, tačnije malo više zeznuli, jer mi o njima i pišemo, upravo zato što su oni svoje debilnosti pokušali i pokušavaju da nametnu kao "pravoverje", spamujući svojim mlaćenjem prazne slame sve ostale teme.

Sve je meni jasno. Kad se izgubi osjećaj za realnost, sve može postati prijetnja.
Zanemarena je prva i osnovna činjenica: forum služi za razmjenu mišljenja i postovi trebaju biti argumentirani. I to je to, dalje od toga ni ne trebamo ići.
Nisu računali na to da će im (mrski) katolici odgovoriti. Već i to je naš grijeh,
više vaš nego moj. :beee:
Da ste šutjeli bili biste sasvim dobri dečki.

Natrag