ŠARRDY (Poelbuster 2), ZLOGLASNI PROGONITELJ ADVENTIZMA

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nemojte da se raspravljamo. Druga je stvar kada na nekim religijskim temama, u raspravama pominjete jedan drugoga, a druga je stvar otvoriti temu na PF Relaigija sa naslovom Šarrdy. To ne ide, ljudi, kako vam nije jasno?
To što pominješ da se raspravljalo o tebi na temi Advenetisti, pa raspravljalo se skoro o svima koji tamo učestvuju u raspravama, a ne samo o tebi. Šta? Sad bi svi trebali da otvaraju teme o sebi? I, naravno, bilo bi suviše rigorozno, a i kontraaproduktivno sa moje strane, da brišem svaki post u kome se, pored ostalo, pomene i ime nekoga od vas.

...i da, Gera, upravo to i radim, koristim gumicu sa obe strane.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Nemojte da se raspravljamo. Druga je stvar kada na nekim religijskim temama, u raspravama pominjete jedan drugoga, a druga je stvar otvoriti temu na PF Relaigija sa naslovom Šarrdy. To ne ide, ljudi, kako vam nije jasno?
To što pominješ da se raspravljalo o tebi na temi Advenetisti, pa raspravljalo se skoro o svima koji tamo učestvuju u raspravama, a ne samo o tebi. Šta? Sad bi svi trebali da otvaraju teme o sebi? I, naravno, bilo bi suviše rigorozno, a i kontraaproduktivno sa moje strane, da brišem svaki post u kome se, pored ostalo, pomene i ime nekoga od vas.

Mozda i koristis ali ocigledno je da je jedna strana vise izlizana,nista licno,ali daj sredi to malo da se govori o temi a ne o autobiografiji.

Nekazem ja nista o ovoj temi ali na temi adventisti se i suvise spamuje,to imam u vidu.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Ja sam rekao da mi ne smeta da se moje ime spominje na bilo kojoj temi. Zato sam upravo i otvorio ovu temu, da bi osobodio ostale teme.
Ali ja govorim o nečemu drugom - CELOJ STRANICI !
Pa još to po ko zna koliko puta. A to je čist SPAM.
A ne o jednoj ili dve rečenice u toku jednog posta.
Uostalom ja ovo radim zbog drugih, ne zbog sebe. Ja poznajem Adventiste kao malo ko. Tako da meni ni jedna tema što se tiče Adventista ne treba.
Ali pitaj Jurivaka druge da li njima treba ?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ja sam rekao da mi ne smeta da se moje ime spominje na bilo kojoj temi. Zato sam upravo i otvorio ovu temu, da bi osobodio ostale teme.
Ali ja govorim o nečemu drugom - CELOJ STRANICI !
Pa još to po ko zna koliko puta. A to je čist SPAM.
A ne o jednoj ili dve rečenice u toku jednog posta.
Uostalom ja ovo radim zbog drugih, ne zbog sebe. Ja poznajem Adventiste kao malo ko. Tako da meni ni jedna tema što se tiče Adventista ne treba.
Ali pitaj Jurivaka druge da li njima treba ?
Ako ti ne smeta što te pominju, zašto ti onda to služi kao opravdanje da otvaraš temu o sebi? Spama, u nekoj mejri, ima na svim temama. To je vrlo teško izbjeći i instistirati da se striktno piše o temi. Uređujem ovaj forum, ali nekada i sam napišem nešto i tek kasnije vidim da je to offtopic. Jednostavno, ponese čovjeka. Zato razumijem i druge kojima se desi takvo što. Svi se moramo truditi da o tome vodimo računa, ali ako baš vi insistirate, onda da brišemo svaki i najmanji spam? Može i to.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Pa ajde Jurik sad,deder smiri se i ti malko sta sise tako napalio bre!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Vi bi nekada čovjeka "iz vjere istjerali"!:D
Ne. To nikako. Ne dao Bog da to iko od nas, tako nešto, uradi. Samo pojedinac svojom slobodnom voljom, može odlučiti da li da ostane u svojoj religiji ili da izađe iz nje. Čak ga na to ni Bog ne sme prisiljavati.

Ali je tu isto jako bitno da li pojedinac može da iznosi JERESI neke religije, a da zbog toga ne bude ubijen, diskreditovan, vređan, pljuvan, klevetan, izbačen sa foruma, ...

Hvala.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne. To nikako. Ne dao Bog da to iko od nas, tako nešto, uradi. Samo pojedinac svojom slobodnom voljom, može odlučiti da li da ostane u svojoj religiji ili da izađe iz nje. Čak ga na to ni Bog ne sme prisiljavati.

Ali je tu isto jako bitno da li pojedinac može da iznosi JERESI neke religije, a da zbog toga ne bude ubijen, diskreditovan, vređan, pljuvan, klevetan, izbačen sa foruma, ...

Hvala.
Hajde malo opširnije elaboriraj ovu svoju zadnju rečenicu. U kom smislu je bitno ili nebitno, da neko bude diskreditovan radi svojih misli?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Hajde malo opširnije elaboriraj ovu svoju zadnju rečenicu. U kom smislu je bitno ili nebitno, da neko bude diskreditovan radi svojih misli?

Ako neko biblijskim stihovima, istoriskim knjigama, faktima, činjenicama... počne pisati o nekoj Religiji, koja sebe pri tom smatra jedinom pravom, istinitom, svetom, od Boga izabranom, ....., da sve to nije tačno, i da ta Crkva ima jako puno jeresi, što je onda nespoivo sa njenom tvrdnjom o pravoj Religiji....

I druga srana, počne više postirati o iznosiocu tih podataka, nego o podacima koje on iznosi !
I to na jedan nekuturan i insinuativan način, želeći prikazati tog iznosioca tih podataka, kao jednu lošu i nekompetentnu osobu ..........
Jer onda njegove reči (a može i misli kako ti navodiš) više namaju tu težinu, kao npr. da ih je iznao anđeo nebeski. Ili neki dr.mr,sci.....

Ne shvatajući, ili ne želeći shvatiti, da je potpuno sve jedno ako jedne te iste podatke iznese ciga iz cigan malu, ili profesot teologije sa sveučilišta u Njujorku.
Fakat je fakat. I on je isti ko god ga izneo. Ništa se ne menja.

Nešto slično je bilo i u I veku.
Ako neke činjenice iznese Kajafa, ili Nikodim ili Gamalilo ili prvosveštenik onda je to amin !
A ako bi to isto rekao Hrist, e onda na krst ! Pa ćeš ti da vidiš Hriste da li ćeš i dalje da postiraš protiv moje Religije na sf-u ! ......
Pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja mogu da posvedočim da nisam u samom početku iznosio učenje svoje crkve na velika vrata, već je moja diskusija bila koncentrisana sa Jehowinim svedocima.
Kada su Jehowini svedoci nestali sa foruma, ostali nisu mogli nikako drugačije da utole svoju glad za napadanjem drugih verskih zajednica pa su se okrenuli protiv Adventista.
Naša reakcija je bila da smo jednostavno morali da odgovaramo na optužbe koje su u većini slučajeva bile lažne i planski smišljene, što se nekima nije svidelo jer nisu očekivali nikakve odgovore, pa kad su oni usledili upali su u delirijum..

Dakle, nije ambicija Adventista da ovde iznose bilo kakvo svoje učenje, već mi samo odgovaramo na mnogobrojne napade i vešto smišljene insinuacije.

Ja bih se prvi isključio sa teme "Adventisti" kada bi ti patetični napadi prestali, ali malo je verovatno da će oni prestati, tako da idemo dalje..

Natrag