Samo Religijske zanimljivosti

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tripo mozes ti verovati da je reformacija donela nesto dobra i jeste (u smislu pismenosti i sl.), ali reformacija je u sustini uradila isto ono sto je i osudjivala. Prisilno je nametala veru ljudima macem.
Ti to ne mozes poreci, ma koliko se trudio.

Dao sam izjave vasih reformatora koji su pozivali na nasilno nametanje vere i represiju nad nevernima!

Cilj careva je u stvari bilo oslobadjanje od Pape , zato su ih podrzali. Trazili su lopovluk , bludnicenje a ne veru.. (cast izuzecima).

Cim su se carevi oslobodili Papskog rezima, vise nisu ni marili za vernike i veru..

Krajnji rezultat toga danas, je dalja liberalizacija, nastavak isticanja "verskih sloboda" sto dovodi do odvajanja crkve od drzave.

To je bio proces koji su carevi zeleli..

Tako (carevi) ministri i predsednici danas imaju odresene ruke da rade sta god zele (nikom ne polazu racune). Oni nas kradu , crpe resurse lazu i iskoriscavaju.

Danas imamo jos vece bezakonje, jer se narod buni ne samo protiv vere, vec i protiv svakog drugog ogranicenja (jer su ih tako ucili)..

Na kraju imamo sex revoluciju, homoseks paradiranje po ulicama, pornografiju na sve strane, pa se cak ide i na legalizaciju pedofilije i prostitucije...

Mi postajemo sodoma i gomora. A drustvo nam je haos, cemu ste razlog vi i vase "slobode"!

Da ste zaista zeleli da reformisete postojeci sistem vi bi ga i reformisali a ne bi razbijali!

Vi ste rak rana drustva!

Zbog vas imamo vestice, sataniste, a goli homoseks setaju ulicama, siledzije i narkomani bodu , a pijane prostitutke sire zarazu, dok politicari tretiraju narod kao stoku i robove..

Dakle, upravo je "demokratija" najveca sotonska prevara! On se prvi "pobunio" pa na to podstice i druge!

DEMO - kratija (demonska vlast).

Krajnji cilj "demokratije" je otvoreni satanizam i srozavanje drustva! Sto se upravo i vidi!

Nikada se mi necemo sloziti dragi moj Tripo!
Mire, mi već jesmo sodoma i gomora. Neo paganska "humanistička" Sodoma i Gomora. Slabi smo, i slobodnom voljom biramo da se suprotstavljamo Bogu. Ubeđeni da tako treba i da se svet vrti oko nas. To i jeste Sotonin cilj, da nas svede na majmune.

Što se tiče krivice Protestantske Reformacije za ovo stanje, pitanje je pre svega šta je ta reformacija donela i koji je primarni razlog koji se krio iza pobune protiv Crkvenog učenja. Da li je to bio nesklad sa pismom? Navodni nesklad pre svega? Ne, jer reformi i to uspešnih, iskrenih je bilo i pre. Primera ima koliko hoćeš, od kojih ću napomenuti Franjevce na zapadu, pa i Fotija na Istoku, pa Isihaistički pokret koji doduše jeeste zastranio u svom antizapadnjaštvu. Ali, to nije bila reforma koju "Sola Scriptura" smatraju reformom. Ako je tako, a jeste, koji je razlog njihove "reforme"? Volja za moć. Pobuna protiv autoriteta Crkve kao tela Hristovog. Protiv arhijereja (koji nažalost, zbog nedostatka jedinstvene države na zapadu su u velikom broju bili više političari i svetovnjaci nego duhovnici). Jan Hus je svoju pobunu započeo u vreme kada je papstvo i cela Crkva na zapadu bilo slabo i podeljeno, Džon Viklif takođe, ovaj poslednji je želeo Englesku Crkvu, koji će zbog Henrijevog problema sa nasleđem i dobiti, iako sam Henri nije bio protiv Crkve kao takve, nego se odvojio jer mu papa nije dao poništenje braka sa Katarinom Aragonskom. Henri je bio anti luteran, anti Lolard, i sve do svoje smrti nije dozvoljavao da se njihovo učenje, koje je u suštini anti sakramentalno širi Engleskom. Iako je poharao manastire, iako je progonio redovnike - monahe, tek če njegova čerka Elizabeta i njeni naslednici (iz druge dinastije) započeti progon Katolika koji evo traje i danas naravno u manjem obimu.

Ono što je indikativno, a to mali broj mislećih primećuje je da svi ovi Sola Scriptura ili Reformatori nisu imali bilo kakve teološke podrške od strane Pravoslavnih, iako su da ne bude zabune Sola Scriptura države na to računale. Razlog je prost. Pravoslavni i Katolici se mogu svađati oko oblika pričesnog hleba, mogu se svađati oko filiokve, kalendara ili šta ti ja znam čega sve, ali nikada ne mogu da odustanu od sakramentalnosti Crkve. Naime, reformatori su po svim definicijama i za Pravoslavne u najmanju ruku jeretici. Tako da od podrške koju Sola Scriptura reformatori žele da zadobiju od Pravoslavnih kao prvih koji su se kao odvojili od Rima, nema ništa, i zato imamo evangelizaciju već evangeliziranih i napade na Crkvu Istoka u vidu deljenja epiteta tipa "paganizovana", ovakva i onakva.

Zar stvarno neko misli da bi bilo koji Sinod, bilo koje patrijaršije dozvolio Janu Husu, Džonu Viklifu, Martinu Luteru, Jozefu Cvingliju, Žanu Kalvinu, Mileru, Elen White, T.Dž. Raselu da rade to što su radili i da im da blagoslov? Da se time odrekne Sakramentalnosti i Apostolskog nasleđa? Da dozvoli i blagonaklono gleda na napad na Uskrsnuće, na Evharistiju-Euharistiju? I to samo zato što su se ovi pobunili protiv "mrskog" pape??? Istog onog pape kome pravoslavni nakon raskola ne negiraju apostolsko nasleđe, nikada naime to i nisu negirali!. Pošto se to nikada nije dogodilo, niti će se dogoditi, onda se odijaju napadai i na Istočni obred, na pravoslavlje, tj sinodalnu Katoličku Crkvu. No, to nije tema. Tema je demokratija kao finalni produkt Reformacije, kao kruna etike Kalvinizma, ironično zar ne, jer Kalvinizam je u stvari toliko teokratski nastrojen da su prema njemu periodi najkruće vlasti Crkve nad narodima slobodniji i lieralniji sistemi. Šta je zajedničko skoro svim Sola Scriptura denominacijama, osim doslovnog tumačenja Biblije? Predestinacija. Čovek je iskonski grešan, i tu nema spasenja osim po milosti, nema ispovesti, nema oprosta, nema svešteništva i duhovnika, samo kruta pravila.

Gde je rođen komunizam? Ideja komunizma? Odakle je Marks ukrao ideju zajedništva i opšte brige? Komunizam je rođen u Luteranskoj Nemačkoj. Makrs je pokrao i izvrnuo Hrišćanstvo. Ateizam je postojao i ranije, ali se nikada ne bi tako razvio da nije bilo doslovnog tumačenja Biblije. Jer kada bez dubljeg razmišljanja i duhovne pomoći krenemo da doslovno tumačimo Bibliju, onda pronalazimo nelogičnosti, koje onda rađaju sumnju, Sotona pojačava tu ašu sumnju i mi otpadamo, tj počinjemo da ne verujemo. Otud krivica Reformacije za sve ovo danas, za Sodomu i Gomoru. Mi smo zavedeni da verujemo kako se sve vrti oko naše volje, kako je Bog nepravedan i robovlasnik. Moral je krut i ne da nam da zadovoljimo sebe. I, onda se dešava ovo. Umesto da prihvatimo da je i nauka dar Božiji, jer na NJegovu sliku smo stvoreni, mi plitkoumni svoja saznanja tumačimo kao dokaz protiv Boga. Dok je u stvari suprotno. Sve je dokaz za Boga. Sve. I zakoni fizike, i zakoni biologije i zakoni Matematike, sve!. Jer gde je zakon tu je i zakonodavac. Baš zato je krivica Reformacije u tome što je pobunom protiv Mističnog Tela započela pobunu protiv Boga, jer prvo se otpadne od Crkve, veruje se u nešto slično ali drugo, pa se onda otpada i od toga jer se kao protivi prirodim zakonima, da bi smo danas krenuli u napad na prirodu i na nauku jer zakoni prirode i zakoni nauke dokazuju postojanje BOGA! Otud gender ideologija, otud relativizam, otud Sodoma i Gomora.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
Ne daje ovo samo religijska zanimljivost , ovo je BOŽJE ČUDO , ovo je BOG dao KRŠĆANIMA . dragi prijatelji sa foruma , draga braćo po vjeri , naklonimo se do poda! Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva! I to zahvaljujući BOGU

[raw]<iframe width="670" height="370" src="https://www.youtube.com/embed/jE30LT_idsI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>[/raw]
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Mire, molim te da odgovoriš iskreno na sledeće pitanje.

Šta je u srednjem veku dovelo do revolta određenih protestantskih grupa prema Rimokatilčkom papskom sistemu?

A sta je dovelo do revolta careva prema tom istom sistemu?

To su ogranicenja!

Nije mogao da radi ko je sta hteo!

Carevi su morali da slusaju Papu, da klece pred njim, nisu smeli da bludnice. Mogli su da se zene tek kad on dozvoli, nije im bio dozvoljen incest i ostale perverzije!

I to je nesto najnormalnije!

Carevi su podrzali protestante jer su im oni bili od koristi da se oslobode Pape (zapravo oni su ih i stvorili). A jos su zeleli i crkvenu imovinu za sebe, pa im je bio u interesu lopovluk!

Cim su se oslobodili Pape, krenuli su u dalje sprovodjenje zlog plana, a to je odvajanje crkve od drzave i maksimalne slobode za sve (pa cak i za vestice i homo.), a to je ukljucivalo i njih same.

Oni su radili u sopstvenom interesu!

Tako su homo poceli da paradiraju goli po ulicama, narkomani da se bodu, vestice da proricu, prostitutke da legalno setaju ulicama i sire zarazu, alkoholicari da piju alkohol, zene feministkinje su postali muskarci, ukinuta je smrtna kazna itd..

Ti mozes u ovom sistemu da radis sta god zelis, da se bunis protiv koga god zelis, da obaras vlasti i zakone. Da se podignes kao vladar i politicar, da sednes na presto i uvedes svoja nova pravila. Npr. da svi moraju da bludnice po ulicama, da imaju sex i praktikuju satanizam..

Mozes da radis sta god hoces! Jer ovaj sistem podstice na pobunu.

Danas se cak i deci u skoli dele knjizice pod naslovom "prava deteta"!

Haos zivi!

Plan careva je dakle bio, uvodjenje apsolutnih prava za sve, sto vidimo danas. Da bi i oni sami imali koristi od toga i odresene ruke da rade sta zele!

A reformatorima to nije bio cilj (bar onim iskrenim). Oni su trazili da se postavi kruti rezim, kakav je bio i ranije. A to je bio Papski rezim u kojem su slobode i delatnosti bile ogranicene. Tako je i u njihovom sistemu trebalo biti.

I oni su sprovodili to marljivo, sve dok carevi nisu rekli "ne"! I uveli demokratiju!

Protestanati su dakle podrzani sa ciljem uvodjenja haosa i u ostalim drzavama. Zato su drzave padale jedna za drugom.

A to je bila zavera careva da svrgnu Papu! Nije to bio nikakav "Bozji plan", kako ga vi predstavljate!

Protestanti su zloupotrebljeni!

I nisu oni imali nikakav pravi razlog za svoju pobunu! Razlozi su izmisljeni ili preuvelicani!

Cist bezobrazluk!

Ako su razlozi bile oprostajnice, i to sto je neko zeleo da sagradi crkvu na skupljanju para, msm onda stvarno? Ili neke izmisljene verske slobode?

Pa oni su katolicku represiju predstavljali zlom (a radili su isto to kad su dosli na vlast). Sebe su predstavljali nevinim zrtvama (sirili propagandu), a to nisu bili, vec su bili obicni pobunjenici.

U sistemu kakav je onda bio, oni su morali postradati, a stradali su i katolici pod njihovim sistemom.

I o cemu onda mi pricamo???

Lepo se vidi, da ako uzmes Bozji sistem vladanja i sprovedes ga, ti onda moras biti represivan, nikako ne mozes biti tolerantan!

Bozji sistem drzavnog uredjenja nikako nije "demokratski" sistem u kojem se ti mozes buniti! I satana se bunio, pa vidimo kako je zavrsio. Demoni su zavrsili u tamnici a on sam je dobio po nosu!

I protestanti su ovo dobro znali, da Bozja vladavina mora biti represivna.

Zato su i sami gonili vestice, spaljivali na lomaci, ubijali i kaznjavali i progonili sve one koji se nisu slagali sa njihhovim rezimom!

Oni su "religioznu slobodu" koristili samo kao propagandu i izgovor!

Pogledaj drzavno uredjenje Izraela... nema tu mogucnosti za pobunu ili demokratiju!

Kaznjava se svaki onaj ko kaze makar i jednu rec protiv vlasti!

SLOBODA VEROISPOVESTI U BOZJEM SISTEMU APSOLUTNO NE POSTOJI! I POBUNA PROTIV VLASTI JE STROGO KAZNJIVA!

Iskreni protestanti su izigrani i zloupotrebljeni u svrhe careva!

Umesto da iskoriste drzavni aparat crkve da iznesu svoje primedbe, oni nisu postovali ni njegov autoritet ni princip odlucivanja (bilo je uspesnih reformacija ranije). Vec su krenuli u otvorenu pobunu udruzujuci se sa neprijteljem tj. carem! Zato su i prevareni "demokratijom", koja je nista drugo do sotonski sistem!

Ako je Papa kriv samo zato sto je ubijao vestice (jeretike) - da bi zastitio zdravlje svoje nacije? Kako to da nisu za isto krivi Izraelci?

I Papa ubija "svoje vestice" (po sistemu 'satana satanu izgoni') - kako je onda on satana???

Vi dakle nemate pojma sta je to Bozja vladavina i kako ona funkcionise!

Vi mislite da cete i na nebu imati mogucnost biranja ili demokrariju!

Kad bi Bog to dozvolio, onda bi se brzo podigao novi satana.

A vas takve tamo ne bi ni primio!

Otpad je dozvoljen (protestantizam), jer je moralo do njega doci.. A narod ce se vratiti veri, kad se evandjelje proglasi, i crkve ce se ujediniti. A to vracanje crkvi vi pogresno predstavljate u prorocanstvima da prevarite izabrane..

To vracanje veri i crkvi mora da se dogodi do Hristovog dolaska, jer mora doci do opste objave evandjelja...

A tacno je da ce na kraju antihrist "SESTI U CRKVI BOZJOJ PRIKAZUJUCI SEBE DA JE BOG" - ali to je u "BOZJOJ CRKVI", a vi to niste!

Vi ste otpad!

Mire, mi već jesmo sodoma i gomora. Neo paganska "humanistička" Sodoma i Gomora. Slabi smo, i slobodnom voljom biramo da se suprotstavljamo Bogu. Ubeđeni da tako treba i da se svet vrti oko nas. To i jeste Sotonin cilj, da nas svede na majmune.

Što se tiče krivice Protestantske Reformacije za ovo stanje, pitanje je pre svega šta je ta reformacija donela i koji je primarni razlog koji se krio iza pobune protiv Crkvenog učenja. Da li je to bio nesklad sa pismom? Navodni nesklad pre svega? Ne, jer reformi i to uspešnih, iskrenih je bilo i pre. Primera ima koliko hoćeš, od kojih ću napomenuti Franjevce na zapadu, pa i Fotija na Istoku, pa Isihaistički pokret koji doduše jeeste zastranio u svom antizapadnjaštvu. Ali, to nije bila reforma koju "Sola Scriptura" smatraju reformom. Ako je tako, a jeste, koji je razlog njihove "reforme"? Volja za moć. Pobuna protiv autoriteta Crkve kao tela Hristovog. Protiv arhijereja (koji nažalost, zbog nedostatka jedinstvene države na zapadu su u velikom broju bili više političari i svetovnjaci nego duhovnici). Jan Hus je svoju pobunu započeo u vreme kada je papstvo i cela Crkva na zapadu bilo slabo i podeljeno, Džon Viklif takođe, ovaj poslednji je želeo Englesku Crkvu, koji će zbog Henrijevog problema sa nasleđem i dobiti, iako sam Henri nije bio protiv Crkve kao takve, nego se odvojio jer mu papa nije dao poništenje braka sa Katarinom Aragonskom. Henri je bio anti luteran, anti Lolard, i sve do svoje smrti nije dozvoljavao da se njihovo učenje, koje je u suštini anti sakramentalno širi Engleskom. Iako je poharao manastire, iako je progonio redovnike - monahe, tek če njegova čerka Elizabeta i njeni naslednici (iz druge dinastije) započeti progon Katolika koji evo traje i danas naravno u manjem obimu.

Ono što je indikativno, a to mali broj mislećih primećuje je da svi ovi Sola Scriptura ili Reformatori nisu imali bilo kakve teološke podrške od strane Pravoslavnih, iako su da ne bude zabune Sola Scriptura države na to računale. Razlog je prost. Pravoslavni i Katolici se mogu svađati oko oblika pričesnog hleba, mogu se svađati oko filiokve, kalendara ili šta ti ja znam čega sve, ali nikada ne mogu da odustanu od sakramentalnosti Crkve. Naime, reformatori su po svim definicijama i za Pravoslavne u najmanju ruku jeretici. Tako da od podrške koju Sola Scriptura reformatori žele da zadobiju od Pravoslavnih kao prvih koji su se kao odvojili od Rima, nema ništa, i zato imamo evangelizaciju već evangeliziranih i napade na Crkvu Istoka u vidu deljenja epiteta tipa "paganizovana", ovakva i onakva.

Zar stvarno neko misli da bi bilo koji Sinod, bilo koje patrijaršije dozvolio Janu Husu, Džonu Viklifu, Martinu Luteru, Jozefu Cvingliju, Žanu Kalvinu, Mileru, Elen White, T.Dž. Raselu da rade to što su radili i da im da blagoslov? Da se time odrekne Sakramentalnosti i Apostolskog nasleđa? Da dozvoli i blagonaklono gleda na napad na Uskrsnuće, na Evharistiju-Euharistiju? I to samo zato što su se ovi pobunili protiv "mrskog" pape??? Istog onog pape kome pravoslavni nakon raskola ne negiraju apostolsko nasleđe, nikada naime to i nisu negirali!. Pošto se to nikada nije dogodilo, niti će se dogoditi, onda se odijaju napadai i na Istočni obred, na pravoslavlje, tj sinodalnu Katoličku Crkvu. No, to nije tema. Tema je demokratija kao finalni produkt Reformacije, kao kruna etike Kalvinizma, ironično zar ne, jer Kalvinizam je u stvari toliko teokratski nastrojen da su prema njemu periodi najkruće vlasti Crkve nad narodima slobodniji i lieralniji sistemi. Šta je zajedničko skoro svim Sola Scriptura denominacijama, osim doslovnog tumačenja Biblije? Predestinacija. Čovek je iskonski grešan, i tu nema spasenja osim po milosti, nema ispovesti, nema oprosta, nema svešteništva i duhovnika, samo kruta pravila.

Gde je rođen komunizam? Ideja komunizma? Odakle je Marks ukrao ideju zajedništva i opšte brige? Komunizam je rođen u Luteranskoj Nemačkoj. Makrs je pokrao i izvrnuo Hrišćanstvo. Ateizam je postojao i ranije, ali se nikada ne bi tako razvio da nije bilo doslovnog tumačenja Biblije. Jer kada bez dubljeg razmišljanja i duhovne pomoći krenemo da doslovno tumačimo Bibliju, onda pronalazimo nelogičnosti, koje onda rađaju sumnju, Sotona pojačava tu ašu sumnju i mi otpadamo, tj počinjemo da ne verujemo. Otud krivica Reformacije za sve ovo danas, za Sodomu i Gomoru. Mi smo zavedeni da verujemo kako se sve vrti oko naše volje, kako je Bog nepravedan i robovlasnik. Moral je krut i ne da nam da zadovoljimo sebe. I, onda se dešava ovo. Umesto da prihvatimo da je i nauka dar Božiji, jer na NJegovu sliku smo stvoreni, mi plitkoumni svoja saznanja tumačimo kao dokaz protiv Boga. Dok je u stvari suprotno. Sve je dokaz za Boga. Sve. I zakoni fizike, i zakoni biologije i zakoni Matematike, sve!. Jer gde je zakon tu je i zakonodavac. Baš zato je krivica Reformacije u tome što je pobunom protiv Mističnog Tela započela pobunu protiv Boga, jer prvo se otpadne od Crkve, veruje se u nešto slično ali drugo, pa se onda otpada i od toga jer se kao protivi prirodim zakonima, da bi smo danas krenuli u napad na prirodu i na nauku jer zakoni prirode i zakoni nauke dokazuju postojanje BOGA! Otud gender ideologija, otud relativizam, otud Sodoma i Gomora.

Apsolutno se slazem i nemam sta dodati. Konacno neko ko razmislja valjano.

Ne daje ovo samo religijska zanimljivost , ovo je BOŽJE ČUDO , ovo je BOG dao KRŠĆANIMA . dragi prijatelji sa foruma , draga braćo po vjeri , naklonimo se do poda! Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva! I to zahvaljujući BOGU

[raw]<iframe width="670" height="370" src="https://www.youtube.com/embed/jE30LT_idsI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Auuuuu, Katolicka Hrvatska pobedila protestantsku englesku! Laodikeji propade racunica! :p

Sa srecom braco! :)
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.

pisati ovakve stvari je van pameti.
Ja jedino mogu da zaključim da to sve svesno radiš, jer ne moguće je da čovek koji živi u današnjem prosvećenom svetu u odnosu na znanje o ovim bitnim stvarima - iznosi takve neistine, i izvrće sve što se može izvrnuti.

Dakle, odgovori su sledeći:

1.

Nisu carevi podizali Protestantizam, već su carevi bili u službi pape, i progonili Protestante.

2.

Nije papa mogao da zabrani bludničenje, incest, perverzije, itd.. jer toga je bilo najviše u okrilju Rimokatoličke crkve.

Papa je uticajem na svetovnu vlast time širio svoj uticaj, i borio se protiv nevernika.

Dakle, nisu Protestanti podržani od nikoga, niti su oni doneli nekakav haos u države, koje su time navodno propadale.

Protestantske države su one u kojima je reformacija donela najveće duhovno i fizičko dobro.

Bog je upravo podigao reformaciju da bi ljudima omogućio da im biblijska istina o spasenju postane dostupna, što nije bila tokom mračnog srednjeg veka, i da bi zaustavio ovaj haos koji ti pripisuješ Protestantima, da zaustavi vekovna progonstva Hrišćana, i svih onih koji nisu priznavali autoritet pape.

Reformacija je donela ljudima versku slobodu, slobodu savesti, koju nisu imali tokom mračnog srednjeg veka.

Nemoj da iznosiš neistine, jer to nije u Hrišćanskom Duhu.

---------------------------------------------------

Antonija.

Jel ste Mire i ti sad uzeli moj princip, da određujete šta je Božje putem fudbala?:)

Onda od sutra savetujem da svi pređemo u Rimokatolicizam, i da se Srbija pripoji Hrvatskoj.

Izvinjavam se zbog ove ironije, ali blagi humor u vedrini duha ponekad nije na odmet.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, nemoj me pogrešno razumeti, ali pogrešio si. Reformacija uopšte nije bila zbog dozvoljavanja incesta, ovoga ili onoga. Još manje kako tvrdi Laodikeja zbog slobode savesti ili verskih sloboda. Reformacija je sama po sebi imala neiskreni prikriveni motiv. Volju za moć. Gde se ona prvo pojavila? U državama tzv. Svetog Rimskog Carstva i Engleskoj (Viklif). Šta joj je bio povod? Želja da se verski autoritet podomaći, tj da se odbaci autoritet nad nacionalne, nad državne institucije. Za razliku od pravih Reformatoskih pokreta iz ranijeg perioda, a koji su rezultirali od Boga blagoslovljenom humanizacijom teologije (franjevci i ostali redovi), ovaj "reformatorski" pokret je napao same osnove vere, propagirao pobunu i rasulo. Kada neko kao Luter, koji je bio redovnik - monah Crkve okrene protiv iste i počne da pljuje po sakramentalnosti, a da ga je na to navodno izazvao "greh" pape koji je da bi naveo monatrhe nečiste savesti da finasiraju obnovu Bazilike Svetog Petra, u trenutku kada je papstvo bilo na najnižim granama, nudio oproste u zamenu za novac, onda se ne radi o iskrenoj i realnoj Hrišćanskoj zabinutosti za stanje Crkve, nego o otvorenoj pobuni i grehu prosuđivanja. Jedno je zamerati primasu i ostalim arhijerejima zloupotrebu, ali SASVIM JE DRUGO PLJUVATI NA SAKRAMENTE! Znajući, duboko u sebi da je reforma koju je Franjo Asiški započeo skoro tri vejka ranije bila iskrena on će otvoreno izražavati mržnju prema onima koji su mu braća i Hristu. Iskren i Duhom Svetim nadahnut reformator, zabrinut za Telo Hristovo ne mrzi, i njegovo delovanje ne izaziva nasilje. Šta sve to govori? Samo jedno, pobuna zbog volje za MOĆ. Ko hrani tu volju? NIko drugi do palio serafim, SATANAEL, onaj kome je Trojedini Bog u svojoj premudrosti dozvolio da kada već traži da bude kao ON, bude bog ovoga sveta, a na nama je kao miljenicima Trojedinog, pravog i istinitog Boga da se slobodnom voljom odlučimo koga ćemo priznati za Boga. Boga neizrecivog, koji će sve učiniti, pa i sebe žrtvovati za nas, ili za boga laži koji obećava moć. Hus, Viklif, Luter, Cvingli, Kalvin, i mirijade ostalih koji su svojom voljom otpali, izabrali su ovog drugog, zavedeni njegovim lažima. Jer, on ima dopuštenje da nas laže, takva mu je priroda od pada. govoreći nam ono što mi želimo da čujemo, uveravajući nas u ono što mi želimo da verujemo. Istina je bolna, ali je oslobađajuća, laž je slatka, ali zarobljava.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
Auuuuu, Katolicka Hrvatska pobedila protestantsku englesku! Laodikeji propade racunica! :p

Sa srecom braco! :)

Mire nemožeš vjerovati , koje sunam emocije ,i osećaji u srcima , a tebi jedno velko hvala:give_r:
Jel ste Mire i ti sad uzeli moj princip, da određujete šta je Božje putem fudbala?:)
Nisam uzela nikakav princip, ovo je samo navijačka strast , ipak se Bogu pomolom za pobjedu
Onda od sutra savetujem da svi pređemo u Rimokatolicizam, i da se Srbija pripoji Hrvatskoj.
Ovo je već neozbiljnost , i niski udarci ispod koljena
Izvinjavam se zbog ove ironije, ali blagi humor u vedrini duha ponekad nije na odmet.
Izvinjenje se prihvaća , alitije humor malo neslan

Evo jedna pjesma za VATRENE
[raw]<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/-doQyefsdH4?ecver=1" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Svim Hrvatima ovog svjeta , potekle su radosnice suze , idemo još sada pobjediti i Francuze
U finale da dođemo tonam je od BOGA dato , HRVATSKA će osvoiti zlato
U VATRENIMA velko SRCE bije , još ih nitko pobjedijo nije
Cjela nacija za vatrene diše , o prvenstvu povjest će ba piše
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Antonija.

Jel ste Mire i ti sad uzeli moj princip, da određujete šta je Božje putem fudbala?:)

Onda od sutra savetujem da svi pređemo u Rimokatolicizam, i da se Srbija pripoji Hrvatskoj.

Izvinjavam se zbog ove ironije, ali blagi humor u vedrini duha ponekad nije na odmet.

Nismo mi gatari kao ti. Samo sam pozeleo srecu braci Hrvatima. I to im od srca zelim.. A sto se ostalog tice, ja bi Srbiju zaista pripojio Hrvatskoj da se ja pitam i da sam ja na vlasti. Jer sasvim bi drugaciju politiku vodio nego sto se vodi sada. I veruj mi, da bi u tome uspeo, jer raspolozenje naroda s jedne i sa druge strane nije neprijateljsko, vec su neprijatelji politicari, koji su sve i zakuvali. Prvenstveno strani faktori koji su oduvek imali pretenzije bilo verske bilo politicke , delili su narod verski i zato imamo tri entiteta - muslimane, katolike i pravoslavce. Sve je to zbog tih stranih interesa.. Ali mi smo jedan narod geneoloski, kulturno i jezicki, samo su nam veru promenili. I kad bi to shvatili Hrvati i Srbi, vise ne bi bilo neprijateljstva. Nas su drugi posvadjali. Samo to nije za ovaj forum da pricamo o politici, tako da...

Valjda mi nece obrisati post...
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nismo mi gatari kao ti. Samo sam pozeleo srecu braci Hrvatima. I to im od srca zelim.. A sto se ostalog tice, ja bi Srbiju zaista pripojio Hrvatskoj da se ja pitam i da sam ja na vlasti. Jer sasvim bi drugaciju politiku vodio nego sto se vodi sada. I veruj mi, da bi u tome uspeo, jer raspolozenje naroda s jedne i sa druge strane nije neprijateljsko, vec su neprijatelji politicari, koji su sve i zakuvali. Prvenstveno strani faktori koji su oduvek imali pretenzije bilo verske bilo politicke , delili su narod verski i zato imamo tri entiteta - muslimane, katolike i pravoslavce. Sve je to zbog tih stranih interesa.. Ali mi smo jedan narod geneoloski, kulturno i jezicki, samo su nam veru promenili. I kad bi to shvatili Hrvati i Srbi, vise ne bi bilo neprijateljstva. Nas su drugi posvadjali. Samo to nije za ovaj forum da pricamo o politici, tako da...

Valjda mi nece obrisati post...

Koliko vidim nisu ti izbrisali post. No da se vratim na pod temu. Fudbala, pa onda ako Bog da na temu. Hrvatska, a to je kao da smo svi mi odavde, je izgubila od "politički korektne" nekadašnje "Najstarije kćeri Crkve" od Francuske sa dva gola razlike. Toliko o Fudbalu. A sada da se vratim na religijske zanimljivosti. Tj na situaciju sa kojom se Hrišćanstvo suočava u svetu. Podeljeno i napadnuto sekularizmom, i arhineprijateljem Islamom, Hrišćanstvo se danas sve manje brani, tj vernici kao da nisu vernici nego konformisti kojima je sve preče od ISTINE. Valjda je bolna i može da košta posla, ranga u društvu i tako toga.

Jesmo li mi zakazali? Jesmo. Jer ne živimo evanđelje! Jer smo dozvolili da svetovno preovlada, jer smo Hrista zamenili novcem, telefonima, jer smo ljubav isprljali seksualnim izopačenostima, jer smo odustali od onoga na šta smo pozvani. Boga ne tražimo u bližnjem, nego u medijski stvorenim idolima i političarima. Ne ushićuje nas Bog, nego čovek, biramo laž umesto istine, mrzimo najbliže, a prikazujemo da brinemo za neke koji su nam daleki, glumimo humanost ne da bi smo bili humani, nego da bi nam ljudi aplaudirali, tražimo slobodu, a biramo ropstvo. Umesto radosti imamo tugu.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ipak Bog nije reagovao kako su Mire i Antonija predviđali.

Pre bi se reklo da je kroz ovu pobedu Francuske nad Hrvatskom predstavljeno suprotno, i znači - da Francuska predstavlja jedan od centara srednjevekovne reformacije, za razliku od Hrvatske koja je uporište Rimokatolicizma, u kome je papstvo u istoriji pa i danas imalo veliki uticaj, što znači - da će probuđenje i reformacija crkve i svta i pored svih borbi, ipak zaživeti i na kraju izvojevati pobedu na globalnom planu. Hvala Bogu i slava na tome.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ipak Bog nije reagovao kako su Mire ionija predviđali.

Pre bi se reklo da je kroz ovu pobedu Francuske nad Hrvatskom predstavljeno suprotno, i znači - da Francuska predstavlja jedan od centara srednjevekovne reformacije, za razliku od Hrvatske koja je uporište Rimokatolicizma, u kome je papstvo u istoriji pa i danas imalo veliki uticaj, što znači - da će probuđenje i reformacija crkve i svta i pored svih borbi, ipak zaživeti i na kraju izvojevati pobedu na globalnom planu. Hvala Bogu i slava na tome.

Bog povlačio poteze i upravljao fudbalerima, da bi Francuskoj doneo pobedu i time pokazao da je Reformacija ispravna???!!

Nemam reči. Bog je dakle sveden na udovoljaviača ljudskih želja i prohteva!!!! ON da upravlja plemenskim ritualom i zabavom, da bi pokazao da su Sola Scriptura u pravu!!! Divno mišljenje o Bogu imaju oni koji se kite time da poznaju njegove zakone i njega samog.
 
Natrag
Top