Mire, tvoja zajedljivost prelazi sve granice.
Jesi li ti Hristov sledbenik pun ljubavi, mira, radosti, stalozenog duha, ili si covek ispunjen svim mogucim negativnostima.
Laodikeja to vi treba da upitate sebe kad napadate nas, kako surujemo sa vladarima, kako progonimo i ubijamo jeretike i slicno. A sami ste radili isto to za sta nas optuzujete!
Kazi mi, da li je posteno da ja cutim, skrivam i ulepsavam istoriju da bi vama isla u prilog?
Da li je posteno da koristite propagandu o nekakvom paganizmu u crkvi, kada je poznato da zvanicna istorija ne belezi paganizam sve do 15. veka?
Istorija jednostavno cuti o tome!
Dakle, radi se o propagandi koja je nastala nakon pojave protestantizma, a ne o istorijskim dokazima, jer ih nema. Vec se sve bazira na "slicnostima" i fikciji tipa "Den Braun", kao i hindusi sto na temelju slicnosti tvrde da su sve religije poreklom iz indije pa i Hriscanstvo. Tako i vi koristite istu propagandu.
Sve su to izmisljotine, vi cak ni u zvanicnoj (falsifikovanoj istoriji) nemate podrsku, a nemate je cak ni u Bibliji. Pocevsi od izmisljotina tipa "Sola Scriptura" (Samo Pismo) i "Pismo tumaci sebe". Nadji mi te izjave u Bibliji??? NEMA IH!!!
I onda sam ja zao, zato sto ukazujem na prevaru. Sto ukazujem da ste i vi sami ubijali sprovodili inkviziciju i surovali sa vladarima.
I sad ove tvoje gatalice.. Zar da cutim i ne ukazem na to da ovo veze nema sa Biblijom, Bogom, Crkvom i nacinom njegovog otkrivanja ljudima?
Ti ne mozes poreci da su francuski igraci satanisti i da je rec o demonstraciji satanizma.. Ipak si to izokrenuo koristeci se Tripovim argumentima kako su igraci predstavnici nacije. Sto je bezveze, jer su to afroamerikanci i Bog nema sa njima nista kad su satanisti..
I sto kaze Jurivaka, nemoj ovu raspravu svoditi na licni nivo na forumu, imas privatne poruke, pa ako mislis da sam neiskren ili bilo sta slicno, obrati mi se licno. To ne treba da postoji na forumu, takve optuzbe.
Eno ja sam Marku rekao da treba da popricamo licno. Jer neki ovde samo brane crkvu, i nista drugo, ne interesuje ih sta sagovornik govori, tesko im je priznati da nisu u pravu cak i kad shvate, zbog javnosti..
A meni to nikad nije bio problem, vise puta sam promenio stav... I ti iznosis ono sto sam ti rekao privatno u poverenju u javnost sto nije lepo, iako se tu vidi koliko sam iskren.
Hristos trazi ljude koji su spremni za pouku. Vecina vas nisu. A ja sledim Hrista, i slusam sve sta vi pricate i uzimam ozbiljno sve a ne sa sprdnjom, jer uvek postoji mogucnost da covek gresi, dok vi tu mogucnost sebi ne dopustate, zato ste i zaglavili sa svojim fundamentalistickim stavom, ne razumevajuci sta je pravi Hriscanski fundamentalizam. Ja jesam fundamentalusta, ali meni je fundament Hristos, a vama vasa crkva.