Prvi crkveni sabor u Jerusalimu šta je odlučio?
Da li je ukinuo subotu ili samo obrezanje, šta je zapovijedio neznabošcima koji su postali hrišćani?
Trtipo, mislim da tvoje pitanmje nije potpuno. Sabor u Jerusalimo nije ukinuo samo obrezanje, nego je ukinuo starozavetne obrede. Hriscani vise nisu prinasali zrtve, niti su isli u Jerusalim na hodocascA. NISU SLAVILI GODISNJE PRAZNIKE, KOJI SU DEO OBREDNOG ZAKONA.
[/COLOR][COLOR=#404040 je napisao(la):"stvarnoslap, post: 2294784, member: 638111"]Hoćeš reći kako su se kršćani, da izbjegnu porez, distancirali od židovskih elementa, subote i praznika, i preuzimali pogansku nedjelju i ostale poganske prakse? Osim što su ovako izbjegli poreze imali su dodatni dobitak - Rimljani su ih bacali divljim zvjerima u Areni ili su ih predveče vješali po ulicama i palili kao baklje da služe ko rasvjeta. Zaista ponuda koja se ne odbija.
Postovanje Stvarnoslape, proslo je dosta vremena da se nismo sreli ovde na forum. Drago mi je da si jos tu. Ni ja nisma uvek prisutan.
Da su Rimljani mucili, progopnili i ubijali Hriscane to je poznato. Zalosna je to istorija religije, jer i Rimljani su bili religiozna.
Ja ne volim da isticem tudje greske, ali ovom priliko primoran sam da te upita:
Ko je vesao, progonio i ubijao hriscane za verem Bartolomejske noci?
Nije ubijen samo admiral Kolinji, nego samo u Parizu ubijeno je oko 20,000 ljudi, a da ne govorimo o pokolju koji je trajao vise od dva mjeseca u Francuskoj.
Ziveo sam u Parizu i studorao taj predeo istorije.
Zelim ti sve najbolje od Milostivog Boga
Poslednja izmena: