Religijski vicevi,šale i anegdote

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Početak dvadesetog stoljeća...

Na sveučilištu u Berlinu profesor je izazivao studente pitanjem:
- Je li Bog stvorio sve što postoji?
Jedan je student hrabro odgovorio:
- Da, stvorio je!
- BOG JE SVE STVORIO? - upitao je profesor ponovo,

- Da, profesore, odgovorio je student.

Profesor reče:- Ako je Bog stvorio sve, onda je stvorio i zlo. A sudeći prema pravilu - da naša djela govore tko smo mi - Bog je zao.
Student je zašutio.

Profesor je bio jako zadovoljan sobom, i hvalio se studentima kako je još jednom dokazao da su religije samo - mit.

Jedan je drugi student podigao ruku i rekao:
- Mogu li vas nešto pitati, profesore?
- Naravno, odgovorio je ovaj.
Student je ustao i rekao:
- Profesore, postoji li hladnoća?
- Kakvo je to pitanje? Naravno da postoji. Tebi nikada nije bilo hladno? - odgovorio je profesor.
Mladić je odgovorio:
- Činjenica je da hladnoća ne postoji. Prema zakonu fizike, ono što mi smatramo hladnoćom je zapravonedostatak topline. Predmeti ili živa bića se mogu proučavati kada imaju ili prenose energiju, a toplina je ono što čini da tijelo ili materijal prenose energiju.
Apsolutna nula je potpuna odsutnost topline, materija postaje inertna i nesposobna za bilo kakvu reakciju. Hladnoća ne postoji, mi smo STVORILI tu riječ kako bismo opisali kako se osjećamo kad nemamo topline.
Student je nastavio:
- Profesore, postoji li tama?
Profesor je odgovorio:
- Naravno da postoji!
Student odvrati:
- Ne, profesore, tama ne postoji. Tama je zapravo nedostatak svjetla. Svjetlo možemo proučavati, ali tamu ne. Zapravo, možemo koristiti Newtonovu prizmu da razbijemo bijelo svjetlo i proučimo različite valne dužine boja. Ne možemo izmjeriti mrak. Jednostavna zraka svjetla može se probiti u svijet tame i osvijetliti ga.
Kako možete znati koliko je određeni prostor taman? Ono što možete izmjeriti je količina svjetla koje je prisutno. Tama je izraz koji čovjek koristi da bi pokazao što se događa kad svjetlo nije prisutno!

Konačno, mladi je čovjek upitao:
- Profesore, postoji li zlo?
Iznerviran, profesor je odgovorio: - Postoji! Vidimo ga svaki dan u primjerima čovjekovog nehumanog ponašanja. U kriminalu i nasilju.
Na to je student odgovorio:
- Zlo ne postoji, profesore. Ili barem, ne postoji samo za sebe. To je kao tama i hladnoća, riječ koju je čovjek stvorio da bi opisao odsutnost Boga. ZLO JE ODSUTNOST DOBRA
- Bog nije stvorio zlo. Zlo nije kao vjera ili ljubav koje postoje kao što postoje svjetlo i toplina. Zlo je ono što nastaje kad čovjek nema Božje ljubavi u svom srcu.

Profesor je šutke sjeo.
Ime mladića koji je govorio je Albert Einstein!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ova naivna priča se prežvakava godinama, - koja tobože dokazuje kako je Ajnštajn dokazao profesoru da Bog postoji. Zapravo radi se o običnoj gimnastici riječi, ili ako bi se malo učenije izrazili, o sofizmima, kada se i po cijenu da govorite neistinu, nastoji pobiti mišljenje sugovornika. Zašto se ne bi moglo reći da je toplota odsustvo hladnoće, kao što se može reći da je hladnoća odsustvo toplote? Naravno da može, ali to je obični sofizam, kao onaj o Ahilu i kornjači.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jure
Naivna ili ne,od coveka koji je zeznuo nasu Milevu,ipak nije losa.
Tera ozbiljne ljude na razmisljanje, i trazenja odgovora cak i na veoma teska pitanja.
Takodje pokazuje i kako se bori za istinu,a ne kukavicki,glavu u stranu.
Naravno da svuda ima nekih gluposti,ili loseg prevoda ili loseg izrazavanja,ali bitna je dobra namera.
Mozda je za nekoga glupost da pravi kucu od slame,ali jedan nas Kraljevcanin bas upravo to i radi.
Pravi ogromnu kucu od drvenih greda ,a zidove ce odraditi sa balama slame...itd.
Sto se tice onog juce za "Bog stvori coveka po svome oblicju",i meni se cini da prevod nije bas najbolji,ali u svakom slucaju mislim da su losiji prevodi po liku ili po slici svojoj.
U svakom slucaju Bog koji je stvarao Adama,nije covek,i nema zemaljsko telo.
I odosmo od teme.Ako hoces obrisi ovo sto napisah...,dosta je za veceras.
Pozdrav

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433

dace-bog.jpg

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
3962887167.gif
Oče naš koji jesi,
mercedesa mi donesi,
da se sveti ime tvoje,
neka bude metalik boje,
u ime oca i sina
neka bude pun benzina,
a najviše te molim bože
da sedišta budu od kože .

Nepoznati narodni pesnik:D

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zašto je Petar čak triput izdao Isusa?
Jer mu je ovaj izliječio punicu.:)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hahaha,
Bravo Jure
kratko i efikasno,
ova ti je bas dobra,samo mi u Srbiji kazemo "taštu"
:D

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Iako ne volim viceve na bilo koju temu vezanu za religiju, juče mi je na slavi mladi pop ispričao, pa kad može on, ja ne moram biti veći pop od njega, zato , evo vica.

Išle dvije monahinje i naletješe na dva dripca, koji su ih silovali. Ova jedna veli: " Oprosti mu Bože, ne zna šta čini ", a ova druga veli: " Ovaj moj Bogami zna ".

Natrag