Religijski vicevi,šale i anegdote

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Три свештеника СПЦ били у кафани, причали о свим темама, мало и попили.
Кад је дошло време да се разилазе, нађоше да ниједан од њих није понео новчаник.
Зову они конобара и замоле га да не прави гужву и шири причу, јер ће сутра платити.
Конобар пристане (рачун је био 2.500 динара).
И при одласку га питају свештеници:"Колико треба да платимо?"
А конобар одговара:" Све је то Божија воља. Нема ту фиксне цене. Обично се даје по пет хиљада, а нико не даје испод три".

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
jehovin svedok ide obilazi stanove, zvoni na vrata covek mu otvara, jehovin svedok mu kaze dobar dan ja sam iz jehovinih svedoka hteo sam nesto da porazgvaramo, covek kaze izvolite udjite, ovaj udje i covek ga pita o cemu hocete da porazgvaramo? a ovaj mu kaze jbg ne znam niko me nikad nije pustio unutra

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nakon smrti komunista je otišao Bogu na sud.
Proučivši dobro život i djelo komuniste Bog mu reče: „Nisi bio loš čovjek. Napravio si dosta za čovjeka i društvo, ali zbog tvog militantnog ateizma i negiranja postojanja mene, jednostavno te ne mogu primiti u raj, stoga ćeš morati ići u pakao.“
Tako je komunista poslan u pakao.
Nakon određenog vremena Bog je odlučio da posjeti pakao. Kada je došao tamo, imao je šta i vidjeti – modernizacija, urbanizacija, uređeni zdravstveni i socijalni sistem...
Bog začuđeno upita Sotonu: „Šta je ovo?“. – „Ne pitaj“ – odgovori mu Sotona – „sve je to djelo onog tvog komuniste.“
Nakon kratkog razmišljanja Bog odluči da uzme komunistu u najam – pošto bi mu mogao malo pomoći u raju. Kako je prošlo dogovoreno vrijeme, a komuniste nije vraćao u pakao, Sotona se uputi k rajskim vratima.
Pokuca, a otvori mu Bog: „Što hoćeš?“. „Gospodine Bože…“ – započne Sotona, a Bog ga prekine: „Kao prvo i prvo, ja nisam Gospodin nego Drug, a kao drugo ja vjerovatno ne postojim“.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Blic Online 20.1. 2013.

[h=1]Go mladić utrčao u zagrebačku katedralu i vikao: "Seks u škole!"
Potpuno go muškarac utrčao je u zagrebačku katedralu vičući “Seks u škole”. Za njim je trčalo obezbeđenje i časne sestre, koje su krupnom, mladom muškarcu vikale “Sotono!” :D, a turistima da ga ne fotografišu.[/h]
Prizor kao iz filma dogodio se pre nekoliko dana, a u tom trenutku u crkvi je bio poneki vernik i grupa turista.

- Mladić koji je utrčao imao je oko 25 godina, fizički je jak i ima kratku, tamnu kosu. Trebala mi je koja sekunda da shvatim da neko go trči katedralom. Nekoliko minuta je obezbeđenje trčalo za njim, a onda su ga uhvatili. Otimao im se, pa im je pomogao policajac. Zamolili su ga da se smiri, a on je viknuo “Neću, zovi kardinala”. Časne su se ustrčale, vikale su turistima da ne snimaju trkača, da je on Sotona - kaže Nikola, koji se u katedrali zatekao slučajno.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@peko, to je više tragična nego komična situacija jer je mladić odveden u psihijatrijsku bolnicu Vrapče.
Takve provokacije su sve učestalije.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
U svakom slučaju situacija je bila za plakanje. Pomislio sam da možda nisi i ti bila u toj katedrali. :curtsey:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
U svakom slučaju situacija je bila za plakanje. Pomislio sam da možda nisi i ti bila u toj katedrali. :curtsey:
Zašto za plakanje, peko? Prije bih rekao da bi to trebalo da isprovocira razmišljanje. Postupak toga mladića ima duboku psihološku i socijalnu poruku. Šta misliš, koju?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Zašto za plakanje, peko? Prije bih rekao da bi to trebalo da isprovocira razmišljanje. Postupak toga mladića ima duboku psihološku i socijalnu poruku. Šta misliš, koju?

Nisi pitao mene ali da ponudim odgovor. Mislim da je reakcija na seksualnu represiju i represiju obrazovanja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nisi pitao mene ali da ponudim odgovor. Mislim da je reakcija na seksualnu represiju i represiju obrazovanja.
Da, religija je ta koja propovjeda odricanje u ovom životu, zarad boljeg života u "Carstvu božijem"!? Pritisak na to odricanje, naročito osjećaju mladi i njih najviše i pogađa. Otuda revolt i taj ekstremni način protesta.
No, ovo je tema o vicevima, a mi je uozbiljismo.:)

Natrag