VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Mire, nad vama stoluje vaseljenski patrijarh, a u realnosti niko ne postuje njegove odluke, vec svaka crkva u svojoj drzavi ima vlastite patrijarhe koji donose odluke za sebe.
Ti si delimicno izvrnuo moje reci.
Ja nisam bio za oduzimanje imovine SPC u Crnoj gori, a ti si me za to optuzio.
Smatram da svaka nezavisna drzava treba da ima svoju crkvu, a da druge drzave u tim nezavisnim drzavama treba da sacuvaju vlasnistvo nad svojim postojecim crkvama.
Ako Crna gora nije vlasnik tih crkava, treba da podignu druge crkvene objekte.
Niko nema pravo da kaze Crnogorcima "vi nemate pravo da zidate crkve i da postavljate u njima svoje svestenike, jer imate SPC sa sedistem u Beogradu.
Ko moze da im oduzme to pravo, jer oni su nezavisna drzava, a danas su crkve uglavnom drzavne, drzavni aparat.
Ti si delimicno izvrnuo moje reci.
Ja nisam bio za oduzimanje imovine SPC u Crnoj gori, a ti si me za to optuzio.
Smatram da svaka nezavisna drzava treba da ima svoju crkvu, a da druge drzave u tim nezavisnim drzavama treba da sacuvaju vlasnistvo nad svojim postojecim crkvama.
Ako Crna gora nije vlasnik tih crkava, treba da podignu druge crkvene objekte.
Niko nema pravo da kaze Crnogorcima "vi nemate pravo da zidate crkve i da postavljate u njima svoje svestenike, jer imate SPC sa sedistem u Beogradu.
Ko moze da im oduzme to pravo, jer oni su nezavisna drzava, a danas su crkve uglavnom drzavne, drzavni aparat.