Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, nad vama stoluje vaseljenski patrijarh, a u realnosti niko ne postuje njegove odluke, vec svaka crkva u svojoj drzavi ima vlastite patrijarhe koji donose odluke za sebe.

Ti si delimicno izvrnuo moje reci.

Ja nisam bio za oduzimanje imovine SPC u Crnoj gori, a ti si me za to optuzio.

Smatram da svaka nezavisna drzava treba da ima svoju crkvu, a da druge drzave u tim nezavisnim drzavama treba da sacuvaju vlasnistvo nad svojim postojecim crkvama.

Ako Crna gora nije vlasnik tih crkava, treba da podignu druge crkvene objekte.

Niko nema pravo da kaze Crnogorcima "vi nemate pravo da zidate crkve i da postavljate u njima svoje svestenike, jer imate SPC sa sedistem u Beogradu.

Ko moze da im oduzme to pravo, jer oni su nezavisna drzava, a danas su crkve uglavnom drzavne, drzavni aparat.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire, ovde onda ulazimo u pitanje "politike", a to ovaj neprestano i radi. Valjda je svestan da za razliku od njih SPC nije kupila status crkve od države. Oni jesu, svugde osim u SAD gde im ustav dozvoljava da se zovu "crkvom" iako to nisu ni oni ni 49.999 ostalih.

Dobro jutro EGWajtista "nezabludivi"
U gornje dve recenice uspeo si da izneses DVE LAZI.
Otkuda ti ta glupost, da je Hriscanska Adventisticka Crkve kupila statu Crke od drzave?
Od koje drzeve? Ceo svet zna da je Hriscanska Adventisticka cvrkva priznata kao Crkva u svim drzavama sveta.

Drugo, vec smo vise puta videli da ne postoji 50 000 protestanskih verskih zajenica kao sto ti zelis da prikazes.
Postoje 33 000 ukopno hriscanskih zajednica u svetu u taj broj su ukljucenie i pravoslavne i katolicke crkve.

Prema tome i sam vidis koliko si promasio.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Djela vaša su pokazala da ste gori od ateista na ovim prostorima.

Evo i da jesmo najgori zlotvori, sta vise hoces, da se nasladjujes?

Sram te bre bilo!

Mire, nad vama stoluje vaseljenski patrijarh, a u realnosti niko ne postuje njegove odluke, vec svaka crkva u svojoj drzavi ima vlastite patrijarhe koji donose odluke za sebe.

Ko je rekao da "stoluje vaseljenski patrijarh"??? Ti pojma nemas o crkvi. Mi nemamo papu. Svaka crkva kod nas je autonomna. Naravno da necemo postovati sta pojedinac odluci, odluke se donose na saboru kad se svi okupe. A vaseljenski patrijarh nema nikakvu vlast nad drugima.

Smatram da svaka nezavisna drzava treba da ima svoju crkvu, a da druge drzave u tim nezavisnim drzavama treba da sacuvaju vlasnistvo nad svojim postojecim crkvama.

O cemu ti pricas, kako drzava moze osnivati crkvu?

Ako Crna gora nije vlasnik tih crkava, treba da podignu druge crkvene objekte.

Ne treba li da je podigne Hristos?

Niko nema pravo da kaze Crnogorcima "vi nemate pravo da zidate crkve i da postavljate u njima svoje svestenike, jer imate SPC sa sedistem u Beogradu.

Ko moze da im oduzme to pravo, jer oni su nezavisna drzava, a danas su crkve uglavnom drzavne, drzavni aparat.

Crkve nisu drzavne, i nemoze drzava da osniva crkve. Uzas jedan sta ti pises. Ili namerno hoces da izmisljas i predstavljas nas kao drzavne ustanove..

Sto se uopste cudim, vi nimalo niste iskreni.

Otkuda ti ta glupost, da je Hriscanska Adventisticka Crkve kupila statu Crke od drzave?
A kad ovi gore lazu da smo mi "drzavna crkva" onda nema veze..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
O njihovoj iskrenosti govori i baštinjenje onih koji su Boga (čije "Zakone" navodno slede) nazivali zlim demijurgom, doslovno Satanom.

Tako da, nema potrebe da te išta od njih čudi.
To su bogumili koje EGW u svojoj knjizi predstavlja kao "cuvare kontinuiteta".

Eto, konacno smo pronasli od koga su nasledili svoj kontinuitet.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To su bogumili koje EGW u svojoj knjizi predstavlja kao "cuvare kontinuiteta".

Eto, konacno smo pronasli od koga su nasledili svoj kontinuitet.

Ne samo Bogumili, nego i Katari, Patareni i svi ostali.

Šizofreno je zar ne? Danas napadati druge kako ne slede "Bibliju", a baštiniti one koji su Boga starog zaveta poistovećivali sa Satanom. Danas se hvalti poštovanjem "zakona", a baštiniti one koji su Zakonodavca poistovećivali sa Satanom.

Veoma interesantno. No o tome šta proizilazi iz tog njihovog i ovo i ono, napisao sam na drugoj temi. Onoj o Zvedzama u Tamnoj noći

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Daće Bog da je otvoriš. Neko i to mora da uradi.

Problem je u tome što će oni tek tada da inteziviraju napade. I oni i braća im po Mileru.
Nece imati vremena za napade sa strane, suvise je djubreta koje imam da postavim, pa ce se time baviti, taman kad jedno pociste, bacim im novu kosku.. Neka se zabavljaju sa svojim djubretom..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nece imati vremena za napade sa strane, suvise je djubreta koje imam da postavim, pa ce se time baviti, taman kad jedno pociste, bacim im novu kosku.. Neka se zabavljaju sa svojim djubretom..

Mire, samo im pojačavaš njihovu paranoju. Kao po običaju pričaće da su progonjeni zbog "čuvanja Božijih zakona"i "Biblije" i samo pojačavati svoje programiranje neukih. I oni i Džehovisti.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Tako je Mire, mi ne znamo da mislimo svojom glavom, nego samo cekamo na tvoje djubre!!!!!
A sat kazes zar mi nemamo na tone vase "teologije' koja je zakuzila ceo svet.
Mozemo vam poslati cele kompozicije, ali to ,mene ne zanima. Imam pametinjeg posla!

Natrag