Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Djela se gledaju u globalu. Naravno da neću ništa dati pozitivno, kao vijesti
Zasto neces, zar ih nema?
Šta pozitivno da iznesem, osim neke humanitarne akcije, a to imaju svi.
Zasto ne izneses da vidimo da nisi pristrasan?
MOgu ovako dati neku izjavu pokojnog patrijarha Pavla.
Pa zasto ne das?
Ztao što je ona najzastupljenija.
Zasto ne postavis i jedno i drugo pa nek ljudi procene sta je zastupljenije? Naravno da ti necemo verovati kada iznosis samo negativne stvari!
Naravno, gdje ti Bog laska ljudima u Bibliji? NIgdje.
Ne radi se tu o "laskanju" radi se o postenom odnosu. Ako se neko trudi a ne zna pravilno sluziti Bogu, onda ga za njegov trud pohvalis i pokazes mu kako na jos bolji nacin da sluzi Bogu. Ti to ne radis nego i ono dobra sto covek u sebi ima i oko cega se trudi popljujes!
Koga je Isus hvalio? Čak i ono kod Natanila nije neka posebna hvala.
Naravno da je hvalio ljude za njihov trud, ali i pokazivao gde da se poprave. To je pozitivna kritika kad pohvalis ono sto je dobro a izneses zamerku ili ukazes na propuste. To je radio i Pavle propovedajuci Atinjanima, pohvalio ih je za ono sto je nasao kao dobro, a onda im ukazao kako jos bolje da sluze Bogu. Ti to ne radis.
To nije hvala nego pristup da im se lakše propovijeda istina.
Zasto ti ne koristis taj pristup? Nije li to biblijski?
Šta me briga šta si ti radio. Ne daj Bože da si mi ti mjerillo po kojem trebam da se ponašam.
Zar nisam dobar kad zelim da smanjim tenzije i da podstaknem normalan razgovor koji bi vodio pravilnom sagledavanju Hriscanske vere i inace nasih verskih zajednica?
Ja ovo radim i advent. ali ovdje neću jer se ti time hraniš. To ti je jedina duhovna hrana.
Ne trazim ja da ti napadas svoje, vec da posteno iznosis i pozitivno i negativno kod Pravoslavaca i Katolika, pa ces videti da ces dobiti isti takav odgovor od nas
Ne hranim se ja vasim sukobima, vec nije posteno da stvari predstavljas jednostrano. Zato ja na kraju krajeva
i nisam otvorio temu o vama da bih iznosio samo gadosti, jer nisu sve kod vas gadosti, a mogao sam jer ih ima.
Cemu to sluzi prikazivati samo jednu stranu ? Niti je objektivno, niti posteno. I na kraju samo uzrokujr negativan odgovor onih koji su takvim postovim pogodjeni! I vi odgovarate pogodjeni i mi odgovaramo pogodjeni, jer nista nije "crno belo"!
Pa ti to i želiš, pitaš zašto nas ne hvalite, pa ti to i hoćeš, samo to i hoćeš.
Mozes ti meni da ne verujes, a mozes i da verujes pa da se iznenadis. Ja ne znam cemu to nepoverenje prema ljudima? Zasto me optuzujes? Ako sam te lepo zamolio, moze li to biti odlika pokvarenosti?
Znas da Hristos nije tako postupao, vec je cak rekao "oprosti im oce jer ne znaju sta cine", zasto ti ne sledis Hrista vec nas sve pravis satanama? Zar zaista mislis da su svi ljudi u pravoslavlju toliko zli?
Ajde vec jednom dodji k sebi!
Mire, nisu oni ugroženi. Ne preteruj i ne idi im po liniji... Arogantno, sektašenje ima za proizvod samo dve stvari:; Ignorisanje ili rat. Trećeg nema, niti može biti.
Brate, Hristos nudi ruku i onima koji ga progone, onima koji ga mrze i onima koji ga vredjaju. On pruza i drugi obraz. Pa tako i mi trebamo pruziti ruku i onima koji su zabludeli i koji nas vredjaju. Ako zele promeniti odnos ajde da pokusamo. Misljenja sam da se vatra ne gasi vatrom vec vodom. Hristos je rekao "nadvaldaj zlo dobrim". Ne smemo biti kao oni i na svaku porugu odgovarati porugom. Ajde da poslusamo Hrista i da postupamo prema njima drugacije nadajuci se njihovoj promeni, a ako ne zele, onda je do njih ne do nas, bar smo pokusali...
Dakle ovo je moj poziv, mozda i poslednji. Postoji granica u Bozjem trpljenju. On je tako pozivao i Jevreje pa je dosao trenutak da ih je potpuno odbacio. Da li ce se oni ponovo oglusiti o poziv, ne znam, na njima je.
Poslednja izmena: