Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
U Srbiji doveli sveštenika u kladionicu pred početak utakmice da očita molitvu

1670149924954.png
Kakanj X

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Haranga lijevih medija na mušku krunicu i govor mržnje: ‘Katotalibanski mužjaci, likovi, tipovi i klečavci’

Muškarci koji mole krunicu na glavnom zagrebačkom trgu svake prve subote u mjesecu izazvali su pravu buru na lijevoj, ‘progresivnoj’ medijskoj sceni. Iako se muško moljenje krunice održalo i prethodnih mjeseci, tek su ove subote isukane i naoštrene medijske sablje. Piše o njima i Boris Dežulović, a portal Index.hr posvetio je pobožnim muškarcima cijeli set huškačkih članaka.

Njima je iznimno zabrinjavajuća činjenica da nekoliko stotina muškaraca kleči i moli. Ni traga nasilju, ni traga pozivanju na isto. Ok, nasilja nema. Gdje je problem?

Lijevi medijski bojovnici problem vide u nakanama. Dakle, muškarci mole za mir i obraćenje hrvatskog naroda, da muškarci postanu duhovni (!) autoriteti u obitelji, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane.

Dežulovića ovo iznimno podsjeća na 1979. i Iransku revoluciju. Smatra valjda da će ovi pobožni muškarci tjerati žene da budu čedne, da se pristojno oblače i tjerati ih da rađaju?! Od kada je molitva prisila i od kad je čednost problem? Ili pak tradicionalna uloga oca i muža u obitelji?

Većina ovih tekstova pokazuje nekoliko stvari: Poraznu razinu komunikacije i barem civiliziranog uvažavanja ‘drugog i drugačijeg’ – da parafraziramo, poruku da je katolicima mjesto u sakristijama i ormarima (!) i da je baš šteta što više nema neprežaljene im Jugoslavije kada se znalo kako s takvim ‘likovima’, ‘tipovima i ‘klečavcima’ postupati.

Jer, katolici po njima nipošto nisu društvena skupina koja bi imala pravo javno, na prijavljenom skupu, iskazivati svoje vrijednosti, izvikivati svoje poruke ili tek u miru klečati i moliti. Uostalom nitko ih ne brani, niti pravobraniteljice, niti država, još manje vladajuća stranka koja u sabornici konstantno dopušta korištenje izraza ‘katotalibani’. Vrlo opasno, nažalost i ništa novog. Kršćani su ipak najproganjanija vjerska skupina na svijetu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Preuzimanje Twittera od strane Elona Muska najavljivalo je početak nove ere slobode govora za ovog diva društvenih medija.

Ipak, ne tako brzo…

Dok su ljevičari bijesnili zbog same ideje da se ljudima dopusti izražavanje mišljenja koje je suprotna njihovom, konzervativci su se radovali što možda sada mogu pisati istinu bez straha od protjerivanja u donje krajeve online svijeta (poput Parlera!). I dok se čini da Musk otvara Twitter (nedavno je obnovio Trumpov račun), očito još uvijek postoje ograničenja onoga što možete pisati na Twitteru, kao što sam nedavno saznao.

Prošlog ožujka tvitao sam sljedeće:

Samo posjetnik: homoseksualna aktivnost je grijeh. Transrodnost je mentalna bolest. Abortus je ubojstvo”.

Iako znam da su te izjave kontroverzne, sve su objektivno istinite. U najmanju ruku, to su gledišta kojih se danas drže milijuni ljudi (uključujući sve vjerne katolike), a zastupali su ih gotovo svi tijekom većeg dijela ljudske povijesti. Nadalje, ni na koji način ne pozivam na uznemiravanje ili nasilje prema bilo kome.

Ipak, nekoliko sati nakon tog tvita primio sam obavijest od Twittera u kojoj stoji da je moj račun zaključan zbog “govora mržnje”.

Morao sam izbrisati tvit kako bih vratio svoj račun, što sam na kraju i učinio.

Jučer sam odlučio vidjeti koliko se Twitter doista promijenio od preuzimanja Muska. Tako sam ponovio isti sadržaj svog originalnog tvita.

Isti rezultat

Shvaćam da je velik dio procesa suspenzije vjerojatno automatiziran i nije sad da je Musk dovoljno dugo na čelu kompanije da bi napravio sustavne promjene u tvrtki, ali svejedno je bilo razočaravajuće vidjeti da kontroverzne izjave koje se suprotstavljaju mišljenju establišmenta još uvijek nisu dopuštene na najvećoj svjetskoj platformi društvenih medija.

Upoznajte novog šefa – isti je kao stari šef.

Eric Sammons, glavni urednik Crisis Magazine

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Mučne optužbe časnih sestara na račun patera Marka Rupnika, bliskog papi Franji: 'Navabio nas je na seks u troje pozivajući se na Sveto Trojstvo'​

Isusovac, poznat po autorstvu biblijskih mozaika u Vatikanu i Hrvatskoj, na meti je teških optužbi​

Telegram

Ovo je strašan grijeh kod katolika. Nad ovim se zgraža svaki katolik. I za ovo se i izopćenja i Kristove crkve izriču.

Ali, tvojoj tvojoj subotarskoj sekti orgijalište je kolijevka. I tvoju subotarsku sektu su osnovali orgijaši.Ljudi čitajte:

Orgijalište kao kolijevka

Zaista sam temi dao naslov ponukan orgijanju jednog subotara ovdje, ali sada shvatih i puno dublju vezu kada su u pitanju subotari i orgijanja. Pogledajmo.

Marta 1986. diplomirani student adventističkog univerziteta "Andrews", Bruce Weaver, pronašao je novinski izveštaj o hapšenju i potonjem suđenju jednom od prijatelja E. White, g. Israel Dammon-u, u subotu veče 15. februara 1845. u Atkinsonu, malom gradu na istoku države Maine. G.Dammon bio je uhapšen pošto je predsedavao bučnim skupom koji je uznemirio građane.

Članak pod naslovom "Trial of Elder I. Dammon" ("Suđenje starešini I. Dammon-u") objavljen je u časopisu "Piscataquis Farmer" 7. marta 1845, a izveštač je bio g. George V. Edes, 58-godišnji mirovni sudija. Izveštaj časopisa "Piscataquis Farmer" o suđenju g. Israel Dammon-u je veoma precizan.

Svjedok Loton Lambert, pod zakletvom:

"Kada sam stigao oni su pevali - nakon pevanja seli su na pod - Dammon je rekao da je sestra imala viziju da saopšti - žena na podu je saopštila svoju viziju. Dammon je rekao da su sve druge zajednice grešne - oni su bili lažovi, svodnici, ubice itd. On je takođe navaljivao na sve koji nisu vernici kao i on. Naređivao nam je, ali nismo otišli. Žena koja je ležala na podu i saopštavala vizije, nazivana je od starešine Dammona i drugih, 'Kopija Hrista'. Dammon nas je nazivao svinjama i đavolima i rekao da bi nas izbacio da je on vlasnik kuće - ona koju su nazivali 'Kopijom Hrista', rekla je g-đi Woodbury i drugima da moraju ostaviti sve svoje prijatelje ili će otići u pakao. 'Kopija Hrista', kako su je nazivali, je ležala na podu neko vreme, onda bi ustala, pokazala na nekoga i rekla da je imala viziju da im saopšti, koju bi potom saopštila; bila je tu jedna devojka za koju su rekli da mora da bude krštena te noći ili mora otići u pakao; plakala je gorko i želela da prvo vidi svoju majku; rekli su joj da mora da ostavi svoju majku ili će otići u pakao - neko je rekao, 'pustite je neka ode u pakao'. Konačno je odlučila da bude krštena. 'Kopija Hrista' rekla je svoju viziju mojoj rođaci, da mora da bude krštena te noći ili će otići u pakao - ona se usprotivila, pošto je već bila krštena. Za 'Kopiju Hrista' su rekli da je iz Portlanda.

Žena koju su nazivali g-đica Baker, rekla je da je đavo prisutan i želela je da ga vidi - izabrala je mene i rekla, 'ti si đavo i ići ćeš u pakao'. Ja sam joj rekao da ona nije moj sudija. G. James Ayer (vlasnik kuće) me je onda zgrabio i pokušao da me izbaci kroz vrata. Rekao sam mu da nisam došao da ometam skup. Žena vizionar je pozvala Joel Doore-a, rekla mu da je posumnjao i da neće biti kršten ponovo - rekla je, 'brate Doore ne idi u pakao'. Doore je klečao kraj njenih nogu i molio se. G-đica Baker i jedan čovek su otišli u spavaću sobu - potom sam čuo da glas u sobi viče 'Oh!' Vrata su se otvorila - pogledao sam u sobu - ona je ležala na krevetu i držala ga; izašli su iz spavaće sobe grleći se, ona je skakala i gurala noge između njegovih. G-đica Baker je otišla do G. Doore-a i rekla, 'odbio si me ranije', on je rekao da jeste - onda su se poljubili - ona je rekla 'ovo je dobar osećaj' - upravo pre nego što su otišli u vodu da se krste, G-đica Baker je otišla u spavaću sobu sa čovekom koga su nazivali starešina White - video sam ga kako joj pomaže da se popne na krevet - svetlo se ugasilo i vrata su se zatvorila. Nisam video ni jedno od njih kasnije. Jednom sam bio u drugoj sobi i razgovarao sa svojom rođakom. Dammon i drugi su ušli u sobu i prekinuli naš razgovor i nazvali njenu sestru i mene đavolima. 'Kopija Hrista' je ležala na podu za vreme kada su odlazili u vodu da se krste i nastavila da leži dok nisam otišao, što je bilo između 12 i 1 posle ponoći."
--------------------------------------------

Kao što možete vidjeti, subotarska sekta je "začeta i rođena" u orgijama i orgijalištima koje su organizirali subotarski pioniri.

Natrag