bitno je da si se ti otkrio golovima. opet bavljenje drugima. Ja sam vasu nauku uzeo i to je bitno ko ste vi i kakvi ste to me bas briga. Mada se ovde to videlo.
Tripo, ti i zvucis kao neki navijac Zvezde i Partizana, takav ti je mentalitet, i slep si da vidis da te i reci same odaju kao potpuno svetovnog coveka, jer tako se Adventista ne ponasa, a posebno ne Hriscanin.
Sto se tice mog odnosa prema organizovanom sportu, ja imam apsolutne antipatije prema njemu, i smatram da bi ga trebalo ukinuti.
Ne mislim na vezbanje, jer vezbanje je potrebno za ocuvanje zdravlja i fizicke pokretljivosti.
Bog se ipak koristi razlicitim metodama i zemaljskim realnostima i zivotnim situacijama da bi ukazao na duhovne realnosti, o cemu ti vidim ne znas nista, niti poznajes Bozje metode kako on otkriva svoju volju, ne racunajuci samu rec Bozju kao osnovno otkrivenje.
I sam Isus je primenjivao ovaj prinncip, izvlaceci iz razlicitih zivotnih situacija duhovne pouke.
Tako on u slici sejaca na njivi, pastira i njegovog stada, zene koja je izgubila dinar, u prici o bogatasu i Lazaru, o nepravednom upravitelju, o udovici i sudiji, o izgubljenom sinu.. itd.. simbolicno ukazuje na duhovne realnosti.
Danas se on koristi istom metodom simbolicnih elemenata, ili dogadjaja - bilo u prirodi ili drustvu, da bi ukazao na duhovnu simboliku ili dogadjaje.
Kako je Bog uputio neki od njih su danas recimo "CISCENJE METLOM" sto ukazuje na ociscenje od prljavstine greha, ili zajednice od istog.
Potom voznja prevoznim sredstvom, kolima, kamionom, autobusom, avionom, brodom, sto ukazuje na putovanje ka odredjenom duhovnom cilju u veri, gde je sam Isus vozac, ili neko drugi koga Bog poziva u sluzbu.
Zatim, spasavanje iz reke, duboke prljave bare, i sve drugo bilo da su dogadjaji, ili pak covekove radnje, simbolicni elementi, sve Bog moze koristiti da bi coveku koga je pozvao u sluzbu, ili obicnom verniku - ukazao na neke duhovne realnosti, ili mu preneo odredjenu poruku.
Naravno, ovo se odnosi samo na trenutke kada Bog otkrije da je to upuceno u tom trenutku kao poruka,a ne trreba ici i samoinicijativno na svakom koraku okretati se oko sebe i traziti takve znake i duhovnu simboliku.
Ti mene osudjujes, a ima Adventista kojima se Bog otkriva kroz simbolicne elemente i dogadjaje, gde im je na to jasno ukazao. Neki od njih su svojevremeno od mene licno trazili da im razjasnim odredjeni simbolican san, ili dogadjaj.
Tako da si ti moj brate Tripo potpuno neupucen, i tvoje opaske zaodenute izrazima "fudbal, golovi, itd" na moj racun - mogu da prevare samo one koji su isto tako neupuceni kao ti.
Oni koji razmisljaju malo dublje, i u kontekstu biblijskog ucenja o Bozjim otkrivenjima, oni u svemu tome gledaju skriven u sustinu, a ne samo povrsno sagledavanje metoda u kojoj se ona krije.