Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Covek koji ne sme da otkrije svoj identitet - sigurno ima neki problem sa sobom.

Ne kazem da uvek treba, jer zivimo u takvom svetu gde vlada zlo.
Ali ako taj cvrsto stoji iza svog rada, i to radi javno, onda cemu strah, jer ima mnstvo ljudi, Adventista, Pravoslavaca, i drugih, koji izlaze u novine, gostuju u televizijskim emisijama, imaju svoje youtube videa na kojima govore..itd.

Tripo ne sme da otkrije ni svoje ime, bez obzira kakvo je stavio na profilu, vec sve radi sa strane, tajno i skriveno, i time misli da ima dozvolu da pise sto god zeli a da ne bude otkriven ko je i sta je.

Ali, to je njegova stvar.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Na žalost, Laodikeja zna ko je uTripo41vani (pod uslovom da svoje objave nije stavio na public)
Ne zna brate, njegove objave su javne..

Pa da se razotkrije? Zar ne shvataš da on sledi "instituciju" iz Cetinja, koji se isto kao i on nameće kao "stručnjak" u svemu, napada i levo i desno, ali se nigde ne pojavljuje slikom i prilikom..
Na zalost ja znam ko je on. Ali necu reci..

Tripo ne sme da otkrije ni svoje ime, bez obzira kakvo je stavio na profilu, vec sve radi sa strane, tajno i skriveno, i time misli da ima dozvolu da pise sto god zeli a da ne bude otkriven ko je i sta je.
Upravo tako. Ali ne treba se baviti time..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Na zalost ja znam ko je on. Ali necu reci..

I ne trebaš. Čemu bi doprinelo razotkrivanje? Ničemu.

Jednostavno ne treba hraniti ego nekome ko se klanja samom sebi, nekome ko je umislio da je "autoritet", a pri tome nema ni subatomsku česticu nekakvog "autoriteta". Nigde, posebno ne kod onih koji i ne pripadaju kultu (u kome takođe nema nikakav autoritet).

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Ali, to je njegova stvar.

bitno je da si se ti otkrio golovima. opet bavljenje drugima. Ja sam vasu nauku uzeo i to je bitno ko ste vi i kakvi ste to me bas briga. Mada se ovde to videlo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja mu samo zelim da se malo pozabavi sobom i svojim odnosom sa Bogom.. Covek treba najpre sebe da osudi, pa onda da pise o veri.. Ja sam mu pozeleo dobrodoslicu, ali on se nista nije promenio..

Da se pozabavi sobom? Pitaš li se da li on uopšte ima istu predstavu o sopstvu kao i ti, Slap, Antonija, ja, bilo ko drugi? Kada i ako budemo shvatili kakvo je njegovo (njihovo) shvatanje sopstva i odnosa sa Bogom, sve će nam biti jasnije.

Naime, Bog od nas ne traži išta više od iskrenog pokajanja i obraćanja, a zauzvrat nudi ispunjenje mirom (boravkom, počinkom), ne daje nam osećaj superiornosti i ne pretvara nas u "sudije"....

To čini Samael, sotona, koji svoje žrtve pretvara u svoje fizičke emanacije ispunjene ponosom, osudama, režanjem, ismevanjem, osećajem superiornosti, nekakve izabranosti.

Ako to znamo, onda nas i ne može čuditi zašto se "učo" nije promenio. Kako i bi kada je njegov "Bog" sam sotona - Samael, Belzebub, da ne pominjem sva imena "oca" sadukejskoga, "oca" farizejskoga, "oca" pismoznanaca... (kako starijh, tako i ovih američkih "novih")

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
bitno je da si se ti otkrio golovima. opet bavljenje drugima. Ja sam vasu nauku uzeo i to je bitno ko ste vi i kakvi ste to me bas briga. Mada se ovde to videlo.

Tripo, ti i zvucis kao neki navijac Zvezde i Partizana, takav ti je mentalitet, i slep si da vidis da te i reci same odaju kao potpuno svetovnog coveka, jer tako se Adventista ne ponasa, a posebno ne Hriscanin.

Sto se tice mog odnosa prema organizovanom sportu, ja imam apsolutne antipatije prema njemu, i smatram da bi ga trebalo ukinuti.
Ne mislim na vezbanje, jer vezbanje je potrebno za ocuvanje zdravlja i fizicke pokretljivosti.

Bog se ipak koristi razlicitim metodama i zemaljskim realnostima i zivotnim situacijama da bi ukazao na duhovne realnosti, o cemu ti vidim ne znas nista, niti poznajes Bozje metode kako on otkriva svoju volju, ne racunajuci samu rec Bozju kao osnovno otkrivenje.

I sam Isus je primenjivao ovaj prinncip, izvlaceci iz razlicitih zivotnih situacija duhovne pouke.

Tako on u slici sejaca na njivi, pastira i njegovog stada, zene koja je izgubila dinar, u prici o bogatasu i Lazaru, o nepravednom upravitelju, o udovici i sudiji, o izgubljenom sinu.. itd.. simbolicno ukazuje na duhovne realnosti.

Danas se on koristi istom metodom simbolicnih elemenata, ili dogadjaja - bilo u prirodi ili drustvu, da bi ukazao na duhovnu simboliku ili dogadjaje.

Kako je Bog uputio neki od njih su danas recimo "CISCENJE METLOM" sto ukazuje na ociscenje od prljavstine greha, ili zajednice od istog.

Potom voznja prevoznim sredstvom, kolima, kamionom, autobusom, avionom, brodom, sto ukazuje na putovanje ka odredjenom duhovnom cilju u veri, gde je sam Isus vozac, ili neko drugi koga Bog poziva u sluzbu.

Zatim, spasavanje iz reke, duboke prljave bare, i sve drugo bilo da su dogadjaji, ili pak covekove radnje, simbolicni elementi, sve Bog moze koristiti da bi coveku koga je pozvao u sluzbu, ili obicnom verniku - ukazao na neke duhovne realnosti, ili mu preneo odredjenu poruku.

Naravno, ovo se odnosi samo na trenutke kada Bog otkrije da je to upuceno u tom trenutku kao poruka,a ne trreba ici i samoinicijativno na svakom koraku okretati se oko sebe i traziti takve znake i duhovnu simboliku.

Ti mene osudjujes, a ima Adventista kojima se Bog otkriva kroz simbolicne elemente i dogadjaje, gde im je na to jasno ukazao. Neki od njih su svojevremeno od mene licno trazili da im razjasnim odredjeni simbolican san, ili dogadjaj.

Tako da si ti moj brate Tripo potpuno neupucen, i tvoje opaske zaodenute izrazima "fudbal, golovi, itd" na moj racun - mogu da prevare samo one koji su isto tako neupuceni kao ti.

Oni koji razmisljaju malo dublje, i u kontekstu biblijskog ucenja o Bozjim otkrivenjima, oni u svemu tome gledaju skriven u sustinu, a ne samo povrsno sagledavanje metoda u kojoj se ona krije.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tripo, ti i zvucis kao neki navijac Zvezde i Partizana, takav ti je mentalitet, i slep si da vidis da te i reci same odaju kao potpuno svetovnog coveka, jer tako se Adventista ne ponasa, a posebno ne Hriscanin.

sta ima u golovima? Ima li kakvih prorocanstava?

Sto se tice mog odnosa prema organizovanom sportu, ja imam apsolutne antipatije prema njemu, i smatram da bi ga trebalo ukinuti.
Ne mislim na vezbanje, jer vezbanje je potrebno za ocuvanje zdravlja i fizicke pokretljivosti.

Jesi sta pratio za prorocanstva?

Bog se ipak koristi razlicitim metodama i zemaljskim realnostima i zivotnim situacijama da bi ukazao na duhovne realnosti, o cemu ti vidim ne znas nista, niti poznajes Bozje metode kako on otkriva svoju volju, ne racunajuci samu rec Bozju kao osnovno otkrivenje.

tvoj bog da.

Danas se on koristi istom metodom simbolicnih elemenata, ili dogadjaja - bilo u prirodi ili drustvu, da bi ukazao na duhovnu simboliku ili dogadjaje.

zato si to obrisao?

Kako je Bog uputio neki od njih su danas recimo "CISCENJE METLOM" sto ukazuje na ociscenje od prljavstine greha, ili zajednice od istog.

i kakav je smisao u golovima?

Potom voznja prevoznim sredstvom, kolima, kamionom, autobusom, avionom, brodom, sto ukazuje na putovanje ka odredjenom duhovnom cilju u veri, gde je sam Isus vozac, ili neko drugi koga Bog poziva u sluzbu.

nasmeja me sa poredjenjem ovoga i golova.

Zatim, spasavanje iz reke, duboke prljave bare, i sve drugo bilo da su dogadjaji, ili pak covekove radnje, simbolicni elementi, sve Bog moze koristiti da bi coveku koga je pozvao u sluzbu, ili obicnom verniku - ukazao na neke duhovne realnosti, ili mu preneo odredjenu poruku.

Naravno, ovo se odnosi samo na trenutke kada Bog otkrije da je to upuceno u tom trenutku kao poruka,a ne trreba ici i samoinicijativno na svakom koraku okretati se oko sebe i traziti takve znake i duhovnu simboliku.

Ti mene osudjujes, a ima Adventista kojima se Bog otkriva kroz simbolicne elemente i dogadjaje, gde im je na to jasno ukazao. Neki od njih su svojevremeno od mene licno trazili da im razjasnim odredjeni simbolican san, ili dogadjaj.

Tako da si ti moj brate Tripo potpuno neupucen, i tvoje opaske zaodenute izrazima "fudbal, golovi, itd" na moj racun - mogu da prevare samo one koji su isto tako neupuceni kao ti.

Oni koji razmisljaju malo dublje, i u kontekstu biblijskog ucenja o Bozjim otkrivenjima, oni u svemu tome gledaju skriven u sustinu, a ne samo povrsno sagledavanje metoda u kojoj se ona krije.

ajd jos jednom daj smisao za golove?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako nemas Isusa da ti objasni, uzalud je covekov trud.
Ja sam odgovor dao, a ti nista protivno ne mozes da ucinis.

A kad se susretnes sa Bogom, ti se onda raspravljaj sa njim u skladu sa svojim svadjalackim karakterom.
A druge pusti da rade sto hoce po Bozjoj volji, jer nisi ti postavljen da odredjujes sta ce ko verovati, i pisati.

Poslednja izmena:
Natrag