Znam ja sta si ti napisao, neko "ne zna zbog okolnosti", "iskren je" ali ipak Bog mu ne otkriva istinu, vec ga pusta da luta, pa to nikako ne stoji...
Na to sam vec odgovorio.
Bog postuje slobodnu volju, i pustio je sve ljude da idu svojim putevima - kako kaze jedan bilijski tekst, pa je to razlog zasto dopusta ovakvo stanje, ali zato upotrebljava svoju crkvu da istinu nosi ljudima i poziva da je prihvate..
Ti uzimas svoje iskustvo kao merilo - kao da si jedini na svetu, a ja sam ti posvedocio da mnostvo ljudi pristupa Adventistima osvedocenu u istinu i da je to prava Bozja crkva.
Ja sam licno to iskustvo doziveo.
Dakle, Bog ocekuje od coveka da saradjuje sa njim, a ne da ceka sve na tanjiru.
Ti si Mire cuo istinu, i Bog ocekuje da je prihvatis da bi on mogao da deluje, ali posto iskazujes neverstvo - time zatvaras vrata Bogu da te osvedoci, to je osnovni problem.
Ono sto trebas da uradis je sledece - da napustis sve postojece verske sisteme i ubedjenja koja imas, i crkvu u koju ides, i prihvati celokupno ucenje biblije koje poseduje Adventisticka crkva, i pocnes aktivno da se molis Bogu da udje u tvoj zivot i da ti se otkrije i pomogne ti da iskustveno dozivis zajednicu sa njim, da mu se potpuno obratis kroz predanje sebe u njegove ruke, i dozivis novorodjenje, i da se molis da ucini da ti omili istina i da budes u nju potpuno osvedocen, tada ces stvarno doziveti ono za cim tragas.
Ostajuci u ovom sadasnjem stanju - neces nikada spoznati stvarno iskustveno istinu, vec ces tavoriti u stanju neverstva i duhovne ucmalosti.
I to u vezi mene da ja verujem glasinama, dogmama, ljudima itd.. To nije istina, verujem samo Bogu! Ja Adventizam poznjem licno, cak i da nije tako Bog bi do sada trebalo da mi otkrije istinu, jer sam iskren i iskreno se drzim onoga sto imam, ali nije mi otkrio tu istinu da je adv. crkva prava....
To je problem, jer ti se drzis zablude a govoris da verujes Bogu i da ujedno trazis istinu.
To nije put poznanja istine, jer ne mogu u istom kolu biti i Bog i djavo, i ne mozes drzati za ruku i jedno i drugo.
Covek sa vrecom kamenja tone u vodeni ponor, a da bi isplivao treba da baci vrecu.
Pusti zabludu i uhvati istinu i ona ce ti se otkriti.
Svako dobro ti zelim, i odluku koju ces nadam se doneti.