Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto, iz predhosdnog Taramaniinog komentara smo upravo videli na delu ono o cemu sam ja i govorio u mom predhodnom komentaru - o opsesivnom iznosenju neistina da bi se oblatili Adventisti, a u stvari se time blati sam onaj koji takve neistine iznosi.

To je njegova slobodna volja, i ja ogradjujem i sebe i crkvu od svega napisanog..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Odbrana crkve je odbrana samog Hrista koji je crkvu osnovao, koji je u njoj utemeljio istinu, i koji je u njoj prisutan i vodi je u propovedanju jevandjeja svetu.

Sta je crkva?

''CRKVA JE SKUP LJUDI"!

PA ZAR JA NISAM PRIPADNIK CRKVE???

Biblija ne poznaje termin ''institucija'', Hristos nije osnovao ''instituciju'' on je osnovao ''grupu ljudi'' ili ''drustvo verujucih'', crkva je ''Hristovo Telo'' Hristos je temelj i u njemu se gradimo svi u ''CRKVU ZIVU'', to je nebesko shvatanje pojma crkva. To nisu adventisti, ni Pravoslavni, crkva je U HRISTU!

Koliko si ti Crkva, toliko je i busman u africi koji cita Bibliju pripadnik Hristove crkve!

''Gde su dva ili tri sabrani u moje ime , onde sam ja medju njima'' kaze Hristos!

CRKVA JE VAN-INSTITUCIONALNA!

I ti ces sad za mene reci da ja nisam pripadnik Hristove crkve zato sto nisam pripadnik adventizma? SVASTA!
Hristos ce za mene reci da ja JESAM PRIPADNIK NJEGOVE CRKVE! ZA KOJU TI I NE ZNAS!

Taramana se u borbi protiv Adventizma koristi iskljucivo neistinama, izvrtanjima, i vadjenjem iz konteksta tudjih reci i izjava, bilo Adventista koji pisu ovde na forumu, bilo Ellen White - protiv koje iznosi prljave neistine.

U BORBI PROTIV ADVENTIZMA!
NE U BORBI PROTIV HRISTA!

I to je poenta onog sto sam ja hteo reci!

Ne mozes ti svoju crkvu ''identifikovati sa samim Isusom Hristom'', njegova crkva je univerzalna , saborna, svuda po svetu, i mnogi su njeni clanovi za koje ti nikada nisi ni cuo, iz drugih zajednica po - svuda!

"Jesi li srećan Laodikeja...jel ti sad srce puno????
Po tebi Vavilon gori i otpadništvo gori i tvoj guru na Orionu se raduje što neprijatelji bombarduju i pale i ratuju baš protiv Pravoslaviha vi im uopšte ne smetate...baš čudno kako islamistima i masonima tzv.Js i Adv. ne smetaju a Pravoslavni svima smetaju i zamisli tim Pravoslavim silazi oganj a drugima NEĆE...zašto laodikeja pa vama okultistima bi prvo sišao uz vašu bratiju Raselovce.

Vaš zverski poredak zatire sve moralno i sveto da bi vi mogli ponosito šetati."

Mire, da li se ti slazes sa tom izjamom?

Slazem se delimicno, jer Laodikeja je rekao da Bog izliva svoje sudove i pali crkve, a Bog to ne radi, to je protivno Svetom Pismu i Bozjoj milosti i trpeljivosti..
On ce kazniti sve na kraju, a kraj jos nije dosao niti izlivanje sudova.

Dalje slazem se sa Taramanom da je adventisticki pokret pokrenuto Viljem Miler mason, da je povukao celu lozu za sobom, da zato kasnije imamo toliko masona u adv. redovima i da su na kraju pioniri adventisticke crkve velikim delom tumacili Bibliju sa sa predubedjenjem o ''vavilonsko - egipatskoj vezi''(otpadu tradicionalne crkve), i to sam obrazlozio zasto je tako..

Taramana je upotrebio ,malo ostrije reci, a zasto?
Pa upravo zato sto se tudjoj nesreci ne smemo radovati, ne smemo iskoriscavati, i u tome pronalaziti neka svoja apokalipticna tumacenja..

Tako su radili i kad su bile poplave, jadni ti ljudi, jer oni na njima prodaju svoja apokalipticna i fanaticna snovidjenja...

Zato sam Taramani stavio ''like''.

Taramana je pokusao da pripise adventistima svoj stav i da svoje miljsljenje izrazi, ali da to ne izgleda da je njegovo, nego adventisticko. To je krajni bezobrazluk i nepostenje.

Bio on posten ili ne..
Marko, da li su ljudi nepismeni da se ne mogu informisati? Zasto je potrebno sve ovo nadmudrivanje, dovoljno je reci dve reci. ''to nije istina, ja sam adventista, kod nas nije tako. tacka''.

Drugo,Mire, ti si vise puta izjavio da mi branim crkvu, a ne branimo Hrista. Zaso mi je, ali izveo si pogresan zakljucak. Ja ne branim crkvu niti napadam ijednu od njih, ja branim istinu, a Htristos je ISTINA.

Rekao sam gore Marko, ako branis ''istinu'' onda brani ''Hriscansku dogmu''..
A ne EGW(vodju), ne Adventiste(instituciju)..

Jel Hristos nije ni jedno od ta dva, niti je njegova crkva ogranicena samo na adventiste..
Da je tako onda bi mogao reci i za mene da ''ja nisam deo Hristove crkve'' jer nisam clan adventizma..

Hriscanstvo je univerzalno i pripadnost Hristovoj crkvi je ''van-institucionalno''...

Sav razlog vaseg sukoba je zbog pripadnosti crkvi, zbog ucenja , zbog vasih vodja itd..
Niko drugi ne zasluzuje da ga branimo i smatramo svojim vodjom i svojom crkvom osim Isusa Hrista..
On je ZA SEBE REKAO DA JE ON CRKVA ''RAZVALITE OVAJ HRAM I ZA TRI DANA CU GA PODICI"!

KO JE ONDA PRAVA CRKVA MARKO???

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, po tvom tumacenju crkve - svi smo mi crkva koji verujemo na razlicite nacine u Hrista i imamo razlicita ucenja, bilo da smo Pravoslavni, Katolici, ili Protestanti, ili neko treci.

Gledajuci sa ove tvoje tacke gledista - postavlja se pitanje "Otkud onda napadi na Adventiste kada smo svi crkva, i svi smo braca po veri?"

Ja se ne slazem sa tvojim stavom - jer postoji zacrtano biblijsko ucenje, i postoji crkva na zemlji koja to ucenje ima u potpunosti, i koja se po njemu poznaje, i po rodovima koji iz takvog ucenja proizilaze, crkva koju Bog priznaje kao svoju, ciji je on osnivac, i u kojoj je utemeljio svoju istinu, i koju vodi u objavi te istine onima koji je ne poznaju.

Naravno crkva su ljudi, odnosno - ljudi cine crkvu na globalnom planu, ali je to takodje i zgrada u kojoj se ti ljudi okupljaju oko Bozje reci, ljudi koji su jedinstveni u istini i stavu, u duhu, i ljubavi, i u teznji da tu istinu koju imaju odnesu drugima.
Kada ne bi bilo zgrade - ljudi bi se okupljali po kucama kao u pocetku, ili u prirodi, na livadi..itd.. i tu gde su okupljeni verni ljudi tu je Hristos, ali verni ljudi jedinstveni u istini.

Ja recimo kao Adventista ne mogu otici kod Pravoslavaca, Pentakostalaca, Nazarena ili Katolika i imati zajednicu vere sa tim ljudima, ili deliti i propovedati njihovu istinu drugima, jer moje ucenje, odnosno - ucenje moje crkve se razlikuje od ucenja tih crkava.

Ja sam Adventista, to je moj zivot, to je sve konacno cemu sam posvetio celog sebe, i sve svoje dajem u sluzbu objave jevandjelja drugima, i zivotu sa Bogom, drugo mi nista nije potrebno.

Adventna vest mora da se objavi svim ljudima, svim crkvama, sve crkve treba da se pozovu da izadju iz vavilona sa kojim prave kompromis - bilo prihvatajuci ucenja vavilona, ili tezeci jedinstvu sa njim.
I u tom smislu, ne postoji druga Bozja istina osim one koja je prisutna u Adventistickoj crkvi.
U svakoj crkvi postoji ponesto istine sa puno lazi, ali jedino Adventisticka crkva ima stopostotnu istinu, i Bog kroz tu istinu i Duhom Svetim - svakog coveka koji je prihvati i pocne da sledi Hrista - nanovo radja, i posvecuje, i vodi ka savrsenstvu karaktera i spremnosti za Hristov drugi dolazak u slavi, i carstvo nebesko... Amin!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Sta je crkva?

''CRKVA JE SKUP LJUDI"!

PA ZAR JA NISAM PRIPADNIK CRKVE???

Biblija ne poznaje termin ''institucija'', Hristos nije osnovao ''instituciju'' on je osnovao ''grupu ljudi'' ili ''drustvo verujucih'', crkva je ''Hristovo Telo'' Hristos je temelj i u njemu se gradimo svi u ''CRKVU ZIVU'', to je nebesko shvatanje pojma crkva. To nisu adventisti, ni Pravoslavni, crkva je U HRISTU!

Mire, pogledaj recnik stranih revi pa se juveri sta je institucija. Institucija je USTANOVA, ustanova odredjerna za posebne ciljeve. (Vujaklija) Crkva jeste ustanova koju je Hristos osnoivao.

U BORBI PROTIV ADVENTIZMA!
NE U BORBI PROTIV HRISTA!

I to je poenta onog sto sam ja hteo reci!

Ne mozes ti svoju crkvu ''identifikovati sa samim Isusom Hristom'', njegova crkva je univerzalna , saborna, svuda po svetu, i mnogi su njeni clanovi za koje ti nikada nisi ni cuo, iz drugih zajednica po - svuda![/QUOTE]

Slazem se sa tom izjavom, Hristovoj crkvi pripadaju svi oni koji iskreno sluze Bogu, a u isto vremer oni koji se vode u crkvenim knjigama nije sigurno da su i deo Hristove crkve.

================

Dalje slazem se sa Taramanom da je adventisticki pokret pokrenuto Viljem Miler mason, da je povukao celu lozu za sobom, da zato kasnije imamo toliko masona u adv. redovima .

Onda kada je Miler pokrenuo advnetni pokres, vise nije bio masona, a pre nego sto je poceo da proucava Bibliju jeste bio.

Mire i ti si oivde izrekao veliku neistinu ' da medju adventistima ima toliko masona", mozda ih ti i imas, ali ne medju adventistima, a mislim da malo bolje poznajem celu adventisticku organizavciju od tebe i Taramane, i ja vam garadnujem da medju adventistima nema masona. A ti ako trazis mafiju i masone, pitaj protu Zarka Gavrilovica..... on ce ti kazater gde se oni nalaze.

Drugo, u svom proslom komentaru izjavio si da ono sto je Taramana izlagao o adventistima, da on ne laze, jer on veruje da je tako.

Mire, da li je merilo ono sto bilo ko od nas veruje ili su cinjenice metril istine?
Ranije sam naveo izjavu masonskog ponytifsa u kojoj tvrdi "da je Lucifer bog i da je on dobar bog."
Da li je taj mason izneo laz ili je iznero istinu? Hoces li i tu upotrebiti isti sablon, "on veruje da je to istina".
Svakako da veruje jer je mason, ali ono sto je izjavio, bez obzira dali on to verujer ili ne, to je laz, a on moze da veruje u laz ako zeli. Samo Lucifer nikad nije bio bog niti ce ikada biti i to je dovollno.

Marko, da li su ljudi nepismeni da se ne mogu informisati? Zasto je potrebno sve ovo nadmudrivanje, dovoljno je reci dve reci. ''to nije istina, ja sam adventista, kod nas nije tako. tacka''.
[/QUOTE]

Mire, pa ja nisam otvorio ovu temu nego neko drugi.
Drugo, kad niko ne bi napoadao mene i moje istomisljenike ne bismo ni imali razloga da pisemo.
Medjuti, ako ti kazes da Crkva nije institucija, ja sam pokosao da to to obsjanim.
Da Taramana nije izjavio da adventisti veruju da je Elern Vajt Hristos na zemlji. zar zbilja mislis da bi ja imao sta da pisem. Medjutim, ako neko iznosi neistinu o bilo kome, zato sam ovde da dam svoj dobrinos u odbrani istine.

Kada je Tarmana ismejavao pozare u pravoslavnim crkvama, ustao sam protiv toga, a on neka i dalje nastvlja da se ismejava ako u tome uziva, ali ja sam rekao svoje.

Kazes, zasto toliko nadmudruvanje... Pa zasto ti ne postupis po svome saveti i ne kaze ovo je kako ja verujem, a ne da tvrdis kako medlu advnetistima im 90% masona. I onda se cuis da mi na takve neistine reagujemo. Ako bih ja rekao da u tvojoj crkvi ima 90% muslimana ili budista, da li bi ti cutao ili bi makar nesta rekao?[/QUOTE]

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ja recimo kao Adventista ne mogu otici kod Pravoslavaca, Pentakostalaca, Nazarena ili Katolika i imati zajednicu vere sa tim ljudima, ili deliti i propovedati njihovu istinu drugima, jer moje ucenje, odnosno - ucenje moje crkve se razlikuje od ucenja tih crkava.

Ti si Adventista u redu , i nemožeš otić u ničiju drugu , kako sam ja shvatila ne podnosiš ni jednu drugu , ne služi ti na primer

Ja sam Adventista, to je moj zivot, to je sve konacno cemu sam posvetio celog sebe, i sve svoje dajem u sluzbu objave jevandjelja drugima, i zivotu sa Bogom, drugo mi nista nije potrebno.

Samo ti ostani tamo gde jesi , i uživaj u Jeleninoj istini

I u tom smislu, ne postoji druga Bozja istina osim one koja je prisutna u Adventistickoj crkvi.
U svakoj crkvi postoji ponesto istine sa puno lazi, ali jedino Adventisticka crkva ima stopostotnu istinu, i Bog kroz tu istinu i Duhom Svetim - svakog coveka koji je prihvati i pocne da sledi Hrista - nanovo radja, i posvecuje, i vodi ka savrsenstvu karaktera i spremnosti za Hristov drugi dolazak u slavi, i carstvo nebesko... Amin!

Vidite kako ste cinični tuse ljutiš na Tahamanu , a gle štosi ti napisao citiram;"

U svakoj crkvi postoji ponesto istine sa puno lazi, ali jedino Adventisticka crkva ima stopostotnu istinu." Kraj citata.
Ako si ti pravi Kristov vjernik ostavi ti tuđe crkve na miru ,i prihvati se svoje, i učenja vaše proročnice Jelene,
Ja se u nikom slučaju neslažem sa Taramanom kad Jelenu naziva pogrdnim imenima tomu sigurno neide na čast , ali muje vjerovanje sigurno bolje i istinitije od tvojega .

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
S vama ne vredi pricati, vama onaj busman u africi sto cita bibliju i moli se Hristu NIJE CLAN HRISTOVE CRKVE? o_O

HRISTOVA CRKVA JE UNIVERZALNA A NE VEZANA ZA NEKU ZEMALJSKU INSTITUCIJU!
VI BRANITE ZEMALJSKO!

Naravno da sam u pravu i uvek jesam..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Đes Lakiću?
Đes Maričelo?

Nedajte vi vašu ,istinu, za ovo vreme jer je bolja od istine koju ste imali iz onog vremena razočaranja a ona istina koja će vam tek stići biće bolja od ove sad jer svaka sledeća vaša ,istina, pokazuje prošlu ,istinu, lažljivom.

Antonija sestrice nije lepo nazivati vešticu vešticom ali ja sam iskren čovek i stvari nazivam svojim imenom kako nebi izmišljao nova nazive popup jahačica metle.Ja pozivam sve koji neveruju onom koji meni glasno reče ,,VEŠTICA SA KRISTALNIM ZUBIMA KOJA UČI O KRAJU SVETA,, da pitaju Boga konstantno i čekaju odgovor da se uvere da je to Božji glas izrekao i onda nećete smeti Bogu pridikovati zašto vešticu i kroz proroke vešticom oslovljava.

Mire brate moj iz tvojih reči se jasno vidi da si čovek koji ispravno shvata ko je telo Hristovo i mene to raduje.
Čak i u skupu verujućih (crkvi) može biti neko što remeti i to je kvasac koji se ukoliko ne prihvati istinu treba izdvojitia u poznanju istine svi molitvom učestvuju i izučavanjem pa ako su ISKRENI otvoriće im se um i znaće istinu i Istina će ih osloboditi zablude.

Tamo gde nema vođstva Duha Svetog tamo institucija (generalna konferenc.) diktira dogmu i zavodi naivne koji trčkaraju po forumima i viču: ,, MI IMAMO SVU ISTINU,, a jadnici nude zakon za zapečaćenje a ne Duha Svetog i nose izvrnutu nauku nadahnutu duhom masonstva gde žene ruše hijerarhiju koju crkve SVETIH imaju. Nose nauku duhova đavolskih i obeležja okultizma te se čude zašto verujući neće sa njima u krug za ručice po ,blagoslov od gore sa Oriona, ne,nećemo jer mi znamo kome verujemo.

Nisu mojereči oštre već je istina mač koji razdvaja žito od kukolja i jano pokazuje šta je kukolj.

Zašto Jelenaši vešticine plagijate oslovljavaju Isusovim rečima kad to ne govori Isus?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, ja druge crkve ne diram, izgleda mi kao da si me pomesala sa Taramanom.
Ja nisam zaokupljen borbom protiv drugih, niti imam tu opsesiju, ali je istina da aktivno radim na objavi jevandjeoske istine, i tu istinu branim od napada.

Ljude ne mrzim - ali ne podnosim neistinu i lazna ucenja koja postoje u crkvama.
To nema veze sa ljudima, jer ljudi mogu biti zavedeni, a ja mogu da ne podnosim tu neistinu i da sa njom ne pravim kompromis, a ljude mogu da zalim, i da u ljubavi tezim da im pomognem da izadju iz neistine, i da upoznaju istinu.

Jos nesto.
Ja nemam ucenje Ellen White - vec ucenje biblije koje je imala i Ellen White.
uporedi posteno ucenja Adventisticke crkve sa biblijom, i videces da je to tako.

Imas na sajtu hacbg.org, i na mom blogu velikeistinebiblije.blogspot.com

-------------------------------------------------------------------

Mire,
nisi nista razumeo od onoga sto sam pisao, i pripisujes Adventistima da brane nesto zemaljsko, navodne cigle i grede.

Ovo je tvoja paradoksalna izjava, jer upravo tradicionalne crkve imaju "kult crkve i manastira" i same te manastire i crkve smatraju svetinjama, verskom i kulturnom bastinom..itd..

Tvoje izjave mi sluze kao propagiranje Ekumenizma, sto i jeste cist Ekumenizam, jer u Ekumenizmu se upravo propagira ideja da smo svi mi deo univerzalne crkve, svi koji veruju u Hrista, - bez obzira sto su ucenja razlicita, i da li su se ljudi posvetili istinom ili ne.
Onda pitaj Taramanu, zasto napada Adventiste ako je to tako.

Jos nesto.
Nisu svi koji citaju bibliu i veruju u Hrista "Hriscani" jer coveka ne cini citanje biblije i vera u Hrista Hriscaninom, vec rodovi koji iz takvog citanja i vere proizilaze.

Ovo cu detaljnije objasniti u temi koju cu pokrenuti na forumu pod ovim ili slicnim naslovom "sta je vera"

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Tramana gore tvrdi da je je covek iskren i zato EGW naziva vesticom.
Taramana, mogu li i ja makar za trenutak da budem iskren kao i ti sto si, pa da svecano izjavim: TARAMANA JE VESTICA!
Nemoj sada da mi zameris sto sam iskren.

Jos nikad nisi dokazao laz koju si pred svima ovde izneo "da adventisti veruju da je Elen Vajt hristos na zemlji."
Nas zanima sta te je nateralo da lupis takvu laz? Svi znamo da te na to nije uputio Duh Sveti, nego to mora da je duh necastivoga, "koji je laza i otac je lazi".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Antonija, ja druge crkve ne diram, izgleda mi kao da si me pomesala sa Taramanom.
Ja nisam zaokupljen borbom protiv drugih, niti imam tu opsesiju, ali je istina da aktivno radim na objavi jevandjeoske istine, i tu istinu branim od napada.

Ljude ne mrzim - ali ne podnosim neistinu i lazna ucenja koja postoje u crkvama.
To nema veze sa ljudima, jer ljudi mogu biti zavedeni, a ja mogu da ne podnosim tu neistinu i da sa njom ne pravim kompromis, a ljude mogu da zalim, i da u ljubavi tezim da im pomognem da izadju iz neistine, i da upoznaju istinu.

Jos nesto.
Ja nemam ucenje Ellen White - vec ucenje biblije koje je imala i Ellen White.
uporedi posteno ucenja Adventisticke crkve sa biblijom, i videces da je to tako.

Imas na sajtu hacbg.org, i na mom blogu velikeistinebiblije.blogspot.com

-------------------------------------------------------------------

Mire,
nisi nista razumeo od onoga sto sam pisao, i pripisujes Adventistima da brane nesto zemaljsko, navodne cigle i grede.

Ovo je tvoja paradoksalna izjava, jer upravo tradicionalne crkve imaju "kult crkve i manastira" i same te manastire i crkve smatraju svetinjama, verskom i kulturnom bastinom..itd..

Tvoje izjave mi sluze kao propagiranje Ekumenizma, sto i jeste cist Ekumenizam, jer u Ekumenizmu se upravo propagira ideja da smo svi mi deo univerzalne crkve, svi koji veruju u Hrista, - bez obzira sto su ucenja razlicita, i da li su se ljudi posvetili istinom ili ne.
Onda pitaj Taramanu, zasto napada Adventiste ako je to tako.

Jos nesto.
Nisu svi koji citaju bibliu i veruju u Hrista "Hriscani" jer coveka ne cini citanje biblije i vera u Hrista Hriscaninom, vec rodovi koji iz takvog citanja i vere proizilaze.

Ovo cu detaljnije objasniti u temi koju cu pokrenuti na forumu pod ovim ili slicnim naslovom "sta je vera"

Uopste nisam propagirao ekumenizam, niti tvrdim da ne postoji crkva Hristova na zemlji itekako postoji i ja znam koja je, ali necu nju nazivati "Istinom" i identifikovati je sa "samim Hristom" jer to nije ON, Hristos ima "nebesku nevidljivu crkvu u sebi" , on zna svoje i svoji njega znaju i ON JE ISTINA I ON JE CRKVA. I dolazeci k njemu dolazimo crkvi i zajednici vernih.. Vi to ne razumete i nikada necete razumeti Hristove reci "ko nije protiv vas sa vama je", i "gde su dva ili tri sabrani u moje ime onde sam ja medju njima" - TO JE CRKVA!

Hristos ima svoje po svim zajednicama i oni su njegova "nevidljiva crkva",a to priznao ti ili ne "nisu adventisti" i to "ne zavisi od pune istine" kako ti tvrdis.." Znati sve " - nije uslov za pripadnost Hristu i njegovoj crkvi..

Ti ne mozes za mene reci da ja nisam u Hristovoj crkvi, mozes li?

Ta vasa prica "mi imamo svu istinu" sluzi onima na vlasti da utvrde svoju poziciju, a "sva istina je u Hristu" ne u "instituciji", Hristos kaze da je on "CRKVA" - "RAZVALITE OVU CRKVU I ZA TRI DANA CU JE PODICI" ..

Natrag