Mire, po tvom tumacenju crkve - svi smo mi crkva koji verujemo na razlicite nacine u Hrista i imamo razlicita ucenja, bilo da smo Pravoslavni, Katolici, ili Protestanti, ili neko treci.
Gledajuci sa ove tvoje tacke gledista - postavlja se pitanje "Otkud onda napadi na Adventiste kada smo svi crkva, i svi smo braca po veri?"
Ja se ne slazem sa tvojim stavom - jer postoji zacrtano biblijsko ucenje, i postoji crkva na zemlji koja to ucenje ima u potpunosti, i koja se po njemu poznaje, i po rodovima koji iz takvog ucenja proizilaze, crkva koju Bog priznaje kao svoju, ciji je on osnivac, i u kojoj je utemeljio svoju istinu, i koju vodi u objavi te istine onima koji je ne poznaju.
Naravno crkva su ljudi, odnosno - ljudi cine crkvu na globalnom planu, ali je to takodje i zgrada u kojoj se ti ljudi okupljaju oko Bozje reci, ljudi koji su jedinstveni u istini i stavu, u duhu, i ljubavi, i u teznji da tu istinu koju imaju odnesu drugima.
Kada ne bi bilo zgrade - ljudi bi se okupljali po kucama kao u pocetku, ili u prirodi, na livadi..itd.. i tu gde su okupljeni verni ljudi tu je Hristos, ali verni ljudi jedinstveni u istini.
Ja recimo kao Adventista ne mogu otici kod Pravoslavaca, Pentakostalaca, Nazarena ili Katolika i imati zajednicu vere sa tim ljudima, ili deliti i propovedati njihovu istinu drugima, jer moje ucenje, odnosno - ucenje moje crkve se razlikuje od ucenja tih crkava.
Ja sam Adventista, to je moj zivot, to je sve konacno cemu sam posvetio celog sebe, i sve svoje dajem u sluzbu objave jevandjelja drugima, i zivotu sa Bogom, drugo mi nista nije potrebno.
Adventna vest mora da se objavi svim ljudima, svim crkvama, sve crkve treba da se pozovu da izadju iz vavilona sa kojim prave kompromis - bilo prihvatajuci ucenja vavilona, ili tezeci jedinstvu sa njim.
I u tom smislu, ne postoji druga Bozja istina osim one koja je prisutna u Adventistickoj crkvi.
U svakoj crkvi postoji ponesto istine sa puno lazi, ali jedino Adventisticka crkva ima stopostotnu istinu, i Bog kroz tu istinu i Duhom Svetim - svakog coveka koji je prihvati i pocne da sledi Hrista - nanovo radja, i posvecuje, i vodi ka savrsenstvu karaktera i spremnosti za Hristov drugi dolazak u slavi, i carstvo nebesko... Amin!