Odbrana crkve je odbrana samog Hrista koji je crkvu osnovao, koji je u njoj utemeljio istinu, i koji je u njoj prisutan i vodi je u propovedanju jevandjeja svetu.
Taramana se u borbi protiv Adventizma koristi iskljucivo neistinama, izvrtanjima, i vadjenjem iz konteksta tudjih reci i izjava, bilo Adventista koji pisu ovde na forumu, bilo Ellen White - protiv koje iznosi prljave neistine.
SVE sto je do danasnjeg dana napisao su apsolutne neistine, i o Adventistima, i o njihovoj istoriji, i o Ellen White i njenom pisanju i radu, i o meni kao Adventisti, kao i o drugim Adventistima prisutnim na forumu.
Zalosno je sto neko ima smelosti da se nazove Hriscanin a da cini takve stvari - koje se ne pokazuju samo u revnosnom napadu na druge koristeci se prljavim metodama gore opisanim, vec sto i sam njegv odnos prema drugima pokazuje profil i karakter takvog coveka.
Oblatiti sebe na takav naci je pre svega sramota, i neko bi se posramio pred samim sobom - sto bi ga pokrenulo da se javno izvini onima prema kojima je to i cinio.
Ipak, ponos mu to ne dozvoljava, a ljudski je da covek uvidi svoje pogreske i da se izvini, a drugoj strani da ih oprosti i zaboravi - pod uslovom da se one vise ne cine.
Ja taj problem licno nemam, i u nekoliko navrata sam se izvinio za neke mozda ostrije reci koje sam nekome uputio, a koje su cak bile u duhu jevandjelja i ukora koji je u jevandjelju dopustan kao sredstvo za uzrazumljivanje nevernika, kojim smatram takodje i reci i koje je Marko uputio Taramani - kao ukor neverniku koji je stao nasuprot Bogu i njegovoj crkvi.
Pozdrav i ljubav u Duhu Svetome!