Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Adventistu ne cini formalna pripadnost crkvi i njegovo ime u crkvenim knjigama,

A ko je rekao da čini?

vec zivot po biblijskim principima, i njegovo ime zapisano u nebeskim knjigama.

Ja sam Adventista, i Bog me kao takvog prihvata, a za tebe i ostale koji se samo formalno nazivaju Adventisti nisam siguran.

Ne govorim o vernim iskrenim Adventistima, ali je pitanje da li njih danas uopste ima unutar crkve.

Opet niz besmilica, po tvojoj logici Bog nema svoju Crkvu. Jesi to video u golovima?

Starešina Hrama u Podgorici priveden, pa pušten na slobodu

Sputnik

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ko je rekao da čini?
Opet niz besmilica, po tvojoj logici Bog nema svoju Crkvu.

tvoje izjave su kontradiktorne.

Ja nisam nikada ni tvrdio da Bog nema svoju crkvu, vec sam odgovorio na tvoju opasku koja odprilike glasi "da su mene iskljuciliiz crkve, i da ja zato nisam Adventista"

U ovom istorijskom trenutku kada je crkva odbacila vest na probudjenje, niti crkva niti bilo koji crkveni autoritet ne odredjuje koga ce Bog primiti i smatrati Adventistom, i to nije imala ni u vreme dok Bog nije pokrenuo delo, vec taj autoritet ima samo Bog.
On vernika uverava u istinu, i dovodi ga u crkvu, ali pripadnost crkvi nije izricit uslov da Bog nekoga primi i smatra da je u istini, posebno iz danasnjeg razloga koji sam naveo.

Evo poruke koju je Bog jos u pocetku dela dao onim vernicima crkve koji misle da ce ih formalna pripadnost crkvi spasiti sama po sebi:

"Riječ koja dođe Jeremiji od Gospoda govoreći:
Stani na vratima doma Gospodnjega, i oglasi ondje ovu riječ, i reci: čujte riječ Gospodnju, svi Judejci, koji ulazite na ova vrata da se poklonite Gospodu.
Ovako govori Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev:
popravite svoje putove i djela svoja, pa ću učiniti da stanujete na ovom mjestu.
Ne uzdajte se u lažne riječi govoreći: crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.
Nego doista popravite svoje putove i djela svoja,
i sudite pravo između čovjeka i bližnjega njegova.
Inostrancu, siroti i udovici ne činite krivo, i krvi prave ne proljevajte na ovom mjestu, i ne idite za drugim bogovima na svoje zlo.
Tada ću učiniti da stanujete od vijeka do vijeka na ovom mjestu, u zemlji koju sam dao ocima vašim.
Eto, vi se uzdate u riječi lažne, koje ne pomažu.
Kradete, ubijate i činite preljubu, kunete se krivo, i kadite Valima, i idete za drugim bogovima, kojih ne znate;
Pa onda dohodite i stajete preda mnom u ovom domu, koji se zove mojim imenom, i govorite: izbavismo se, da činite sve ove gadove.

Je li ovaj dom, koji se zove mojim imenom, u vašim očima pećina hajdučka? Gle, i ja vidim, veli Gospod" ( Jeremija 7. 1 - 11 )

Dakle, prioritetan cilj coveka treba da bude ostvarivanje zajednice sa Bogom u posvecenju iz koga proisticu dela primenjivanja istine u licni zivot, a pripadnost crkvi ide paralelno sa tim.

U danasnjim okolnostima Bog prihvata svakoga ko istinu prihvati, bilo da je formalni clan crkve ili ne.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Svešteniku Željku Ćaliću određeno zadržavanje od 72 sata: Građani blokirali policijsko vozilo

Tužiteljka Jelena Protić zadržavanje odredila zbog sumnje da danilovgradski paroh ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno, da bi i na narednim broj okupljenih bio veći od 200

Vijesti

U danasnjim okolnostima Bog prihvata svakoga ko istinu prihvati, bilo da je formalni clan crkve ili ne.

Ne govorim ja o tome, nego si se pred. kao advent. a nisi i brukaš ovde HAC svojom demonskom naukom oko golova.

I sam se stidiš što si to iznosio, ali ti ponos ne da da priznaš da si grešio.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kod:
https://www.bitno.net/vijesti/svijet/trumpova-administracija-zastitila-pravo-lijecnika-na-priziv-savjesti-kod-pobacaja-i-operacija-promjene-spola/

Iako je prezbiterijanac, dakle otpadnik, nije kao pojedini što sebe i svoju sinagogu nazivaju "ostatkom" podržao pobačaje...

Zatim, tu su i ovakve vesti:

Kod:
https://www.bitno.net/vijesti/svijet/za-tri-dana-ce-biti-pustena-u-rad-katolicka-verzija-netflixa/

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sveštenicima Šljivančaninu i Ćaliću određeno zadržavanje do 72 sata

Tužiteljka Jelena Protić zadržavanje odredila zbog sumnje da danilovgradski paroh ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno, da bi i na narednim broj okupljenih bio veći od 200
Vijesti

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Darth said:
Šta su "subotnji" uradili od svojih milijardi koje skupljaju prinudom svojih "vernika"? Jesu li barem delić ponudil siromasima? Ili su finansirali ovo:
Code:

https://www.bitno.net/vijesti/svije...-prosvjeda-protiv-lokalnih-policijskih-snaga/

Ovm Darthovom bezumlju i lazima nema kraja!
Pre svega, adventisti ne prinudjavaju nikoga da daje darove Crkvi. To je cista Darthova laz.

Drugo, kako te nije sramota ljudi koji citaju tvoje dubre!
PrIlozio si slucaj nekakvih buntovnika koji su pisali otpadnicke izjave na katolickim crkvama U MEKSIKU i koji su cak i rusili nek kipove u istoj. I TO SI SRAMOTO JEDNA, PRIPISAO ADVENTISTIMA, KAO DA ONI FINACIRAJU BUNE I NERED!

TO JE SUKOB TVOJE BRACE KATOLIKA SA BRACOM LUTERANA KOJE STE VI PODIGLI, S KOJIMA ADVENTISTI NEMAJU NIKAKVE VEZE.

A STO KRITIKUJES ADVENTISTE DA OD SREDSTAVA NE POMAZU SIROTINJU, SRAM TE BILO, KO VISE POMAZE SIROTINJI OD ADVENTISTA?

DAKLE, U OCIMA CITALACA OVOG FORUMA OSTAJE KAO ARHILAZOV SVE DOK SE NE IZVINWES ZA KLEVETE I LAZI KOJE PRIPISUJES POSTENIM LJUDIMA.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Uprava policije: Uhapšen sveštenik, odbio alkotest, udario policajca...

Protiv Ž.V. je nadležnom tužiocu podnijeta i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju sluzbene radnje u pokušaju kao i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.

vijesti

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Darth, Adventisti ne kasape nerodjenu decu, kao sto ti lazno navodis, nego reci nam sta vi svestenici radite kad vam ljubavnica ostane u drugom stanju?

Jesi li i ti clan toga drusdtva koje Biskupije moraju otkupljivati milionoma dolara za zlostavljanje nevinih?

Godine 2004. katolicka biskupija u Orangu za 90 slucajeva zlostavljanja maloletnika isplatila je 100 miliona dolara.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne govorim ja o tome, nego si se pred. kao advent. a nisi i brukaš ovde HAC svojom demonskom naukom oko golova.

I sam se stidiš što si to iznosio, ali ti ponos ne da da priznaš da si grešio.

Nema tu nikakve greske, vec ti iznosis neistine protiv mene u svom nerazumevanju Bozjih puteva.

Ti ne znas nista o Bozjim otkrivenjima i kako on otkriva duhovne realnosti, i ne znas da Bog moze ukazati na duhovne realnosti i kroz znakove, ili svakodnevne zivotne situacije, od kojih je i fudbalska utakmica.

Isus je nekada to cinio u slikama sejaca na njivi, putem procesa u prirodi, odnose sa ljudima, razlicitim zivotnim situacijama, kroz zivotinje koje govore.. itd..

Ti si se toliko uzvisio, da bi i Bogu odredjivao kako ce delovati i otkrivati svoju volju.

Natrag