Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uzgred, Jovan je zaćutao, i to nakon što sam mu dao linkove sa predavanjima evangelističkog propovednika i pastora, u kojima dotični argumentovano Biblijom dokazuje sve kontradiktornosti, blasfemije i budalaštine Milerita (kako EGWista, tako i Raselovca)
Jovan sta god da veruje, ja nemam problem sa tim, moze uvek doci da kaze sta misli, i ja to ne moram ni komentarisati. Dok sa drugima imam, jer oni to namecu i insistiraju na tome, pa supresuju sve i svakog ko misli drugacije, i to rade zatrpavanjem, i drugim vec oprobanim metodama..

A to je nasilje! Dakle, imam problem sa "nasilnicima"!

Oni hoce da budu jedini na forumu! E pa ne moze!

Ovde postoje i drugi ljudi, drugih vera osim njih i nisu sve Hriscanske, ima i budista hindusa i ostalih. Pre bi njih slusao, i one koji veruju u letece macke, nego ove koji svojom "istinom" i "nasrtljivoscu" rasteruju sve ostale!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovde postoje i drugi ljudi, drugih vera osim njih i nisu sve Hriscanske, ima i budista hindusa i ostalih. Pre bi njih slusao, i one koji veruju u letece macke, nego ove koji svojom "istinom" i "nasrtljivoscu" rasteruju sve ostale!

Upravo tako. Ali nije samo problem u nasrtljivosti, nego u samoj "veri" koju oni nameću kao "ispravnu", jer ona ih i "tera" da se tako ponašaju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A u CG nasilje, počele su tuče CPC i SPC kao i SPC I

A kod vas se pastori tuku u crkvi, pa mora da intervenise policija. E kako si bezobrazan to je strasno! I ti si dobio po nosu od adventiste, a to krijes! Savesti nemas!

Dokazi pismom da je tvoja vera ispravna.

Ako to ne ucinis, znaci da nemas argumente.

Ostavi coveka na miru! Namerno mu trazis pismo jer znas da ti nece dati, trazis samo da mozes da ga optuzis!

Mi ostali dokazujemo pismom, pa nas ne konstatujete ni 3%! Vas pismo uopste i ne interesuje! Pogotovo tebe nabedjenog i ubedjenog u vizije i snovidjenja..

Kad ti dam pismo ti mi kazes - "Bog se ne moze zakljucati u bibliju"! Toliko o tvom priznavanju biblije!

Nece ti ni Shone dati bibliju i ne treba!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A kod vas se pastori tuku u crkvi, pa mora da intervenise policija. E kako si bezobrazan to je strasno! I ti si dobio po nosu od adventiste, a to krijes! Savesti nemas!

Kako i da ima savest, kada ih "duh proroštva" (satana lično) uči da potiskuju savest jer to nije dobro za "psihofizički stabilnost" i umanjuje mogućnost da se bude "savršen" na onoj laži "istražnom postupku"...

Ostavi coveka na miru! Namerno mu trazis pismo jer znas da ti nece dati, trazis samo da mozes da ga optuzis!

Mi ostali dokazujemo pismom, pa nas ne konstatujete ni 3%! Vas pismo uopste i ne interesuje! Pogotovo tebe nabedjenog i ubedjenog u vizije i snovidjenja..

Kad ti dam pismo ti mi kazes - "Bog se ne moze zakljucati u bibliju"! Toliko o tvom priznavanju biblije!

Pred kime da me oholi EGWista optuži? Pred mojom Crkvom ne može, jer je ona za njega "kurva", a sve i da pokuša ja pravoverje branim i ispovedam.

Ujedno, sve i da mu dam Sveto Pismo, on ga u oholosti EGWiste prihvatiti neće. I kako onda njima Pismima dokazivati nešto? Ne budimo naivni, apostatima, sledbenicima "duha proroštva" iz Mejna Sveto Pismo ne znači ništa ako nije tumačeno na način Ellen Gould Harmon White.

Dakle, Pismima da im odgovaram neću sve dok isto tumače po njoj.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A kod vas se pastori tuku u crkvi, pa mora da intervenise policija. E kako si bezobrazan to je strasno!

Naguravanje nije tuča.

E kako si bezobrazan to je strasno! I ti si dobio po nosu od adventiste, a to krijes! Savesti nemas!

Sa ovim dokazuješ kako sve gledaš crno-belo, da svi moraju kod advent. biti ili beli ili su onda crni.

Jedna dimenzija. I generalizacija. Ja nikada nisam rekao da su svi pravosl. pokvareni ili katolici.

Crkvu ću napasti da nije od Boga kao što i nije. E vaš je problem generalizacija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Nikada to ne cinim, vec uvek u diskusiji na suprotne dokaze dajem biblijske dokaze.

prihvatio si princip laganja.

Ja pismo samo i iznosim, i to iskljucivo ucenje u kontekstu ili celini.

Vi ne iznosite pismo, vec seckate tekstove IZ pisma i vadite ih iz konteksta.

Takvi pokusaji seckanja i vadjenja se lako razotkriju u celini biblijskog ucenja.
A ja sam sav taj pokusaj razotkrio iznoseci biblijsku istinu u celini.

I ovo si slagao.

Nikada ja za ucenje pisma nisam rekao "Bog se ne moze zakljucati u bibliju"

Mozda sam to rekao za neka otkrivenja koja mi je Bog dao a koja ste vi negirali, i tada sam ukazao da Bog moze dati otkrivenja ljudima, i da se on ne otkriva samo u bibliji.

Sto se tice spasonosne istine - ona se nalazi u pismu, i pismom se tumaci u kontekstu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
prihvatio si princip laganja.

I princip generalizacije, svi advent, moraju biti dobri ako su crkva Božja, ako se nađe neki zao onda su svi zli.

Laodikeja da li ti shvataš da oni ne povezuju dve dimenzije u Bibliji.

Npr. milost i pravda (zakon) za njih je Bog ili despot koji će da kažnjava ljude vječnom kaznom ili toliko milostiv da će da ih izvlači iz pala uništenja nakon smrti.

Oni ne poznaju šta znači držati zakon iz lčjubavi prema Bogu, nego misle da su advent. fariseji jer bi oni držali zakon kao fariseji.

Kao što misle da će ih Bog spasiti ako oni čine zlo pošto niko od ljudi sebe ne spasava nego ih je spasio Isus.

zato je stanje u svetu sve gore i gore. Ima spasitelj On je uzeo moje grehe, ja ću da pušim, pijem, kradem, ubijam itd.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I princip generalizacije, svi advent, moraju biti dobri ako su crkva Božja, ako se nađe neki zao onda su svi zli.

Laodikeja da li ti shvataš da oni ne povezuju dve dimenzije u Bibliji.

Ma koga briga tko ste vi i kakvi ste. Ovdje je samo riječ o tome što su vam učili pioniri i utemeljitelji. A učili su vam boguhulnosti. -- Točka.

Zato vi kao njihovi nasljedovatelji i ne možete biti ništa drugo nego trovatelji istine.

Natrag