Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Boze me sacuvaj! Ti si ili ispranog mozga, ili se samo inatis! Bolje da je ovo drugo!

Mire, MIre, opet će te prijaviti. Ne nasedaj na provokacije trola.

Jedino vredno pomena je činjenica da je jedan prezbiterijanac Tramp podržao "Marš za život" u inat feministima i ostalim zagovornicima "ženskih prava na izbor" uključujući tu i EGWiste...

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa nek prijavi, ja nisam nista lose rekao, ako je takav da ga istina ne interesuje, i stalo mu je samo da vara i izmislja slobodno. Time ce samo potvrditi kakav je, a potvrdice i nesto drugo o cemu ne bi sad..

Ako neko misli da je njemu, ili bilo kome od njih stalo do istine, grdno se vara. Na izmišljotinama su nastali, izmišljotinama se klanjaju, i propagiraju ih.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ako neko misli da je njemu, ili bilo kome od njih stalo do istine, grdno se vara. Na izmišljotinama su nastali, izmišljotinama se klanjaju, i propagiraju ih.
L A Z!

13. Jedinstvo u telu Hristovom

Crkva je jedno telo sa mnogim clanovima pozvanim iz svakog naroda, plemena, jezika. U Hristu smo nova stvorenja; razlike medu nama ne smeju biti po rasi, kulturi, obrazovanju i nacionalnosti, kao ni razlike izmedu visokih i jednostavnih, bogatih i siromašnih, muškaraca i žena. Svi smo mi jednaki u Hristu, koji nas je jednim Duhom povezao u jednu zajednicu sa Sobom i jedne sa drugima; mi treba da služimo i da nam se služi bez ikakve podvojenosti i rezerve. Otkrivenjem Isusa Hrista u Svetome pismu delimo istu veru i nadu, i dopiremo do svih jednim svedocenjem. Ovo zajedništvo ima svoj izvor u jedinstvu trojedinog Boga, koji nas je usvojio kao svoju djecu.
(Rimljanima 12,4.5; 1. Korincanima 12,12-14; Matej 28,19.20; Psalam 133, 1; 2. Korincanima 5,16.17; Dela 17,26.27; Galatima 3,27.29; Kološanima 3,10-15; Efescima 4,14-16; 4, 1-6; Jovan 17,20-23)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Dokazi pismom da imas istinu, a da je drugi nemaju.

Ako to ne ucinis ti si onda lazni svedok koji obmanjuje ljude oko sebe praznim recima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dokazi pismom da imas istinu, a da je drugi nemaju.

Objasni ti meni Laodikeja jednu vaznu stvar --->

Zasto bi iko morao dokazivati da je on jedini u pravu? Osim ako je 'preko svake mere ubedjen'?

A ako se u startu protivis svakom tudjem misljenju (zbog svoje ubedjenosti), zar ti iko ista moze dokazati?

Ne moze niko!

I zato je bespredmetno da trazis Darthu bibliju! On te je prozreo, sve vas koji se tako ponasate!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I zato je bespredmetno da trazis Darthu bibliju! On te je prozreo, sve vas koji se tako ponasate!

Da, prozreo sam ih, Bogu hvala odavno.

Uostalom, zar Slap ne dokazuje Pismima? Zar ti ne dokazuješ Pismima? Servius, Adrian, Taramana.. Svi mi iznosimo Pismima, svu pogrešnost onoga što EGWisti nazivaju "naukom". I jesmo li dobili normalnu "konverzaciju"? Jesu li prestali da nas nazivaju sinovima kurve? Jesu li prestali da sebe prikazuju kao "jedine ispravne"? Nisu.

Shvati, od subotara (što je pogrešan termin, jer niti su jedini koji sebe nazivaju "hrišćanima" a "posmatraju" shabat, nit im je samo shabat ključan za "veru) posebno od akolita kojima je kult nahranio ego podgrevajući njihov solpsticizam, ne treba očekivati da će ih iznošenje Svetog Pisma i citata "zadovoljiti" u toj meri da sagovorniku iskažu poštovanje prihvatanjem njegove argumentacije.

Naime, EGWisti (što je naziv koji im po svemu i pripada) kada im se iznesu citati iz Svetog Pisma, koji ne samo da obaraju njihove blasfemije (a blasfemije jesu ma šta oni tvrdili) nego i pokazuju da EGWisti Pisama i ne poznaju, oni odgovoraju na koji način? Da sagovornik samo "formalno" poznaje Sveto Pismo, ili da je njima "lično bog pojasnio stvari" (namerno bog malim slovom, jer to Bog nije)...

Dakle, na koji način onda komunicirati sa njima, kada su oni isprogramirani da na sve načine obaraju argumentaciju sagovornika, jer EGWistima je cilj, namera, motiv samo jedan: Konvertovati sve na njihov kult. Tako se ponašaju, tako odgovaraju i tako tretiraju sagovornike.

Uostalom o tome svedoči i ponašanje jednog od njih, naglasnijeg EGWiste na forumu, koji na silu argumenata odgovara "nećete nas oterati"...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uostalom, zar Slap ne dokazuje Pismima? Zar ti ne dokazuješ Pismima? Servius, Adrian, Taramana.. Svi mi iznosimo Pismima, svu pogrešnost onoga što EGWisti nazivaju "naukom". I jesmo li dobili normalnu "konverzaciju"? Jesu li prestali da nas nazivaju sinovima kurve? Jesu li prestali da sebe prikazuju kao "jedine ispravne"? Nisu.
Iako iznosimo bibliju, oni i dalje tvrde da ne iznosimo bibliju. Sto je van svake pameti! Da sam ja uzeo i citirao crkvene oce, pa da kazu da nismo davali dokaze iz knjige koju oni uvazavaju, nego jesmo!

I on opet sad trazi bibliju, da bi posle ponovo rekao 'kako nismo dali bibliju'! I stalno tu laz ponavljaju!

Ti im naravno ne dajes bibliju jer ne zelis ulaziti u polemiku, ali svi ostali smo davali i dajemo neprestano!

I bas zato, sto zna da mu neces dati bibliju, zato ti i trazi da bi te optuzio kako navodno nemas istinu u njoj!

Totalno bezveze..

nahranio ego podgrevajući njihov solpsticizam, ne treba očekivati da će ih iznošenje Svetog Pisma i citata "zadovoljiti" u toj meri da sagovorniku iskažu poštovanje prihvatanjem njegove argumentacije.

A kako da prihvate bilo ciju argumentaciju, kad im je receno da mogu sami sebi da tumace? Jer sve njih vodi Bog u tumacenju i nema crkve koja bi tumacila!?

Zato i imamo 50 000 sekti, kojima se svima javlja Bog pojedinacno. I svaki od njih je sekta "samom sebi"!

Sto je tragikomicno, neki cak tvrde da se "biblija ne tumaci", vec se cita kako je napisano! A zasto onda svima namecu "svoje ucenje"!?

oni odgovoraju na koji način? Da sagovornik samo "formalno" poznaje Sveto Pismo, ili da je njima "lično bog pojasnio stvari" (namerno bog malim slovom, jer to Bog nije)...

Brate, svima njima je 'licno Bog pojasnio stvari', i svi su 'izabrani'! Tako je Laodikeja reformator (ne znam cega reformator kad se nama jedino bavi). Tripo je 'prosvetitelj'. Taramani se licno javlja Bog (nemam nista protiv coveka), Piramidi se isto javlja, MrSavkica je izabrao da prorice u kozjoj dlaci.. A ima ih koliko hoces na ovom forumu..

Zajednicko svima njima je da se nisu odrekli svog "egoizma"! A kad neko zeli biti "veliki" , onda saptac dodje i daje mu ono sto on trazi!

Svi oni do jednoga brate, pate od kompleksa nize vrednosti. Svet ih je odbacio jer imaju neku manu, cak ni u sekti ih ne prihvataju potpuno, jer ne zele imati posla sa "umisljenicima", a to ih onda jos vise podstakne da misle kako su oni "posebni", a zapravo ih sotona podstice na ponos!

Sa takvim "umisljenicima" je nemoguce razgovarati!

Postoje naravno ponizni sektasi, a oni se nece ovako ponasati! Prihvatice razgovor i tudje glediste, a ako ne , bar ce normalno razgovarati sa nama, jer oni ovu klinicku sliku nemaju!

Medjutim, sekte su prepune ovakvih egoista i vrlo je mali broj poniznih i normalnih ljudi medju njima..

Dakle, na koji način onda komunicirati sa njima, kada su oni isprogramirani da na sve načine obaraju argumentaciju sagovornika, jer EGWistima je cilj, namera, motiv samo jedan: Konvertovati sve na njihov kult. Tako se ponašaju, tako odgovaraju i tako tretiraju sagovornike.

Ne postoji nacin razgovora sa njima, jer oni razgovor prosto "ne zlele"! Njihov jedini cilj je "nabedjivanje drugih" da su oni u pravu! Tu se ne radi cak ni o odbrani sektaskog ucenja, vec o odbrani samih sebe - svojeg ucenja i egoizma!

Uostalom o tome svedoči i ponašanje jednog od njih, naglasnijeg EGWiste na forumu, koji na silu argumenata odgovara "nećete nas oterati"...
O svemu ovome svedoci ponasanje ogromne vecine! Primer normalnog protestanta - je mozda jedino Jovan Prezviter..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
O svemu ovome svedoci ponasanje ogromne vecine! Primer normalnog protestanta - je mozda jedino Jovan Prezviter..

Dodaj na to i Dr. Davida Wood-a. Ima normalnih "protestanata", ali ne zaboravi da su svi oni u očima ovih "sinovi i kćeri kurve Vavilonske" i to samo zato što ne prihvataju, ne mogu da prihvate, jer im razum koji im je Bog dao ne dozvoljava, laž, blasfemiju i budalaštinu koju ovi nasrtljivi "proroci" nameću kao "evanđelje".

Uzgred, Jovan je zaćutao, i to nakon što sam mu dao linkove sa predavanjima evangelističkog propovednika i pastora, u kojima dotični argumentovano Biblijom dokazuje sve kontradiktornosti, blasfemije i budalaštine Milerita (kako EGWista, tako i Raselovca)

Svi oni do jednoga brate, pate od kompleksa nize vrednosti. Svet ih je odbacio jer imaju neku manu, cak ni u sekti ih ne prihvataju potpuno, jer ne zele imati posla sa "umisljenicima", a to ih onda jos vise podstakne da misle kako su oni "posebni", a zapravo ih sotona podstice na ponos!

Pre bih rekao da se radi o kompleksu više vrednosti, no nije ni bitno.

Medjutim, sekte su prepune ovakvih egoista i vrlo je mali broj poniznih i normalnih ljudi medju njima..

Ovim si upravo pokazao razlog zašto sekte uopšte i postoje i koga okupljaju. Jer upravo im takvi i trebaju da bi širili učenje kulta, koje je i plod upravo takvih umova. Što bi se reklo "The circle is complete".

Natrag