Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
“Tražim od Amfilohija da prokune Mila i njegove potomke”

Knežević je posebno zahvalio patrijarhu Irineju i srpskom rukovodstvu na “mudrom i dostojanstvenom držanju”.

“Tražim od mitropolita Amfilohija da ne dozvoli da Đukanović ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak. Očekujem da prokune i Đukanovića i njegovo potomstvo. Imam pravo to da tražim u ime svih onih stradalnih ljudi koji su bili i koji će biti na ulicama da brane naše svetinje. Ne postoji nijedan razlog da naš vladika to ne uradi”, poručio je danas u Podgorici funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević, reagujući na najave da bi predsjednik Crne Gore mogao da prisustvuje poslije 21 godine proslavi Božića u crnogorskoj prijestonici. On je zatim naveo razloge zašto se mitropolitu obraća s ovim zahtjevom.

“Ja se nisam slagao s našim vladikom kada je podržao Đukanovića i kada je živoj srpskoj vladi držao opijelo i kada je neke ljude nazivao izdajnicima, ali ja znam da je Đukanović kreator sramnog zakona i da takav jedan zlotvor pravoslavnog naroda treba da bude proklet i od boga i od naroda.”
Knežević je posebno zahvalio patrijarhu Irineju i srpskom rukovodstvu na “mudrom i dostojanstvenom držanju”.

“Ovdje je bilo pokušaja da se predstavi da smo otišli po nalog srpske države i da smo mi ovdje neka strana ekspozitura. Ne djelujemo ni po čijim nalozima već u interesu našeg naroda u Crnoj Gori”, naveo je Knežević, pišu Večernje novosti.
VIJESTI

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Amerika ratovala lani, ratovala preklani, ratovala prekjučer, ratovala prije tri dana na Božić, ratovala jučer, ratuje danas, ratovat će sutra i tako u nedogled. Naravno, sve ratove vodi na tuđem teritoriju, kao i svi drugi agresori i otimači.
Slape, ja ne branim Ameriku, a jos manje njene manevre u medjunarodnoj politici, svakako da se sa njima ne slazem.
Samo nigde i nikad nije bilo vise ratova u Americi nego u Evropi. Prema tome nemamo mi Evropljanji cime da se ponosimo inti imamo moralnog prava da druge osudjujemo da bismo sakrivali svoje bezumlje!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Amfilohije na molebanu u Podgorici: Zašto zvone mrtvačka zvona svaka dva sata

„Umrla je pravda i pravo u skupštini Crne Gore, zato zvone mrtvačka zvona svakih dva časa“, poručio je večeras mitripolit Amfilohije na molebanu u hramu u Podgorici. Veliki broj vernika prisustvuje molebanu u Hramu Hrista Spasitelja u Podgorici, koji se organizuje povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.
„Ovo je prilika da se narod u hramovima sabira i moli za spasenje bezbožnika i onih koji su se otuđili od Boga. Tako se Crkva vjekovima borila. Bog nam je podario da budemo narod ljubavi i pokajanja i da praštamo onima koji su se otuđili od pravde, Boga i obraza“ dodao je mitropolit.
Moleban će se služiti svako veče do Božića, a crkvena zvona zvoniće na svaka dva časa.

Sputnik

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo nigde i nikad nije bilo vise ratova u Americi nego u Evropi.

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.): Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Dean Inge: „Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther.“

Adolf Hitler: „Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“.

Adolf Hitler: Luteransko kršćanstvo jeste i ostaje najveće Božje otkrivenje na njemačkom jeziku.“
----------------------------------------------------
Neka svi vide i znaju tko je "genij zla" i uzročnik tolike prolivene ljudske krvi. Naravno, drugi genij zla je nadahnitelj boljševičkih i komunitičkih krvoloka Karl Marks, po čijem su nadahnuću Staljin i njegovi satrapi ubili još više ljudi od Hitlera.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Neka svi vide i znaju tko je "genij zla" i uzročnik tolike prolivene ljudske krvi. Naravno, drugi genij zla je nadahnitelj boljševičkih i komunitičkih krvoloka Karl Marks, po čijem su nadahnuću Staljin i njegovi satrapi ubili još više ljudi od Hitlera.

Hmm, da nije bilo prvog, ne bi bilo ni drugog. Jednostavna i jasna uzročno posledična veza.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Протести у Црној Гори због Закона о слободи вероисповести

У више градова Црне Горе одржани су протести због усвајања Закона о слободи вероисповести.
RTS

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Naime, na dan posvećen Svetom Nikoli (po starom kalendaru) u poštanskim sandučićima stanovnika Beogradskog naselja Mirijevo, osvanuli su nekakvi flajeri, u kojima se na već poznati način propagira Bibliolatrija i napadaju se verovanja i prakse Crkve.
Kadsu naši zakoni za ništ , nek odu u Rusiju pa nek djele , hoće malo sutra

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kadsu naši zakoni za ništ , nek odu u Rusiju pa nek djele , hoće malo sutra

U Rusiju? Hahahahahahaha, pa da dobiju batine (koje su dobili jer su upadali u crkve i u sred liturgije "evangelizirali" narod koji je u crkvu Hristovu došao, dakle već evangelizirane.), što Mileritskim fanaticima ne bi bilo prvi put, upravo zbog toga što su ih amerikanci (da, da, njihovi) zbog njihovog ponašanja čak i oružjem terali, ovi licemerni lukavci postaju "pacifisti".

Što se tiče naših zakona, pa da ih i imamo, nema ko da ih sprovodi, da ne govorim o tome da bi ogroman broj NVO urliknuo kako je to progon i diskriminacija.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Što se tiče naših zakona, pa da ih i imamo, nema ko da ih sprovodi, da ne govorim o tome da bi ogroman broj NVO urliknuo kako je to progon i diskriminacija.

Naši zakoni??? To je strahota. Na primjer, Republika Hrvatska bi komotno mogla promijeniti ime i zvati se Subotarska Republika Hrvatska. Adventisti sedmog dana imaju ugovor s Hrvatskom državom, u kojem im država jamči da imaju pravo na neradnu subotu i nitko im ne može dati otkaz zbog izbivanja s posla subotom. S druge strane, ako katolik ne bi došao na posao u radnu nedjelju, ne bi se mogao pozvati na svoje vjerske potrebe i poslodavac ga može otpustiti zbog kršenja radne discipline. Dakle, dok subotari najavljuju i plaše svoje članstvo "Nedjeljnim zakonom", od Boga otpale sekularne vlasti skoro svih država uvode "Subotni zakon".

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"Očigledno da je period relativnog blagostanja slovenskih pravoslavnih Crkava pri kraju"

Ukrajinski scenario u Crnoj Gori: Reči ruskog arhiepiskopa SLUTE NA ZLO

Arhiepiskop Verejski, vikar Patrijarha Moskovskog i sve Rusije Amvrosije poslao pismo episkopu Joanikiju .

Sa duševnim bolom i brigom pratim situaciju koja se događa u, dragoj mome srcu, budimljansko-nikšiđkoj Eparhiji SPC. Neprijatelj roda ljudskog pronašao je efikasnu i razrušilačku strategiju za nanošenje rana Crkvi Hristovoj. To što se dešavalo prethodnih nekoliko godina u Ukrajini, ponavlja se danas i na blagoslovenoj crnogorskoj zemlji.​

Ovo je deo pisma arhiepiskopa Verejskog, vikara patrijarha Moskovskog i sve Rusije, namesnika moskovskog Sretenjskog manastira, rektora Sretenjske Duhovne seminarije Amvrosija, upućenog episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju.​

Novosti

Čak i mnogi pravoslavci uviđaju raspad sistema u Pravoslavlju.

Komentar na FB.
Црква је ваљда " једна Света Саборна и Апостолска" . А то дељење на " словенске " и " јелинске " Цркве је и довело до овог хаоса. Да помесне Цркве нису у деветнаестом веку почеле да узимају национални префикс не бисмо имали ни украјински,ни македонски сценарио. Етнофилетизам је опасна јерес ,а све помесне Цркве су упале у етнофилетизам. Нажалост.

Natrag