Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E zato imate raskole i zato će vam Bog polupati sve hramove i idole. Jer obožavate sve osim Boga.

"Bog ne gleda na vremena neznanja, nego sada zapoveda svim narodima da se svi svuda pokaju"!

Jos smo u milosti Bozjoj, i nikog Bog ne kaznjava ni za kakve grehe, niti je nastao Bozji sud!

A to sto ti prizeljkujes, i grmis kako nas tvoj 'bog' ubija, kako nam rusi hramove, samo time pokazujes svoje zlo srce! To moze da radi jedino djavo, koji mrzi crkvu Bozju i Hrista!

Pokazuje se da je tvoj 'bog' zapravo sotona (mamon) , za kojeg si govorio da 'blagosilja novcem', dok za Hriscane vazi siromastvo i nevolja:

"Nego se u svemu iskazujemo kao poslužitelji Božji: velikom postojanošću u nevoljama, u potrebama, u tjeskobama, pod udarcima, u tamnicama, u bunama, u naporima, u bdjenjima, u postovima, u čistoći, u spoznanju, u velikodušnosti, u dobroti, u Duhu Svetomu, u ljubavi nehinjenoj, u riječi istinitoj, u snazi Božjoj; oružjem pravde zdesna i slijeva; slavom i sramotom; zlim i dobrim glasom; kao zavodnici, a istiniti; kao nepoznati, a poznati; kao umirući, a evo živimo; kao kažnjeni, a ne ubijeni; kao žalosni, a uvijek radosni; kao siromašni, a mnoge obogaćujemo; kao oni koji ništa nemaju, a sve posjeduju."

Pa se ti sprdaj, a ovamo samo što se ne pobijete. Jer vam je važniji idol od ljudskog života, kao i JS.

Ti pojma nemas o teologiji Milose Bogdanovicu, i tvoji adventisti to tvrde!

Svetinja se brani, hram se brani, sveti predmeti se cuvaju od oskvrnuca!

To su radili jevreji, branili svetinju, kovceg zaveta, pa ih ti optuzi da su i oni idolopoklonici! A branimo i mi.

I nemoj da mi pricas kako nema svetinje za nas Hriscane, jer ti posvecen hleb za euharistiju, neces bacati psima!

Apostoli su takodje svetim uljem pomazali bolesne i citali molitvu nad njima, pa su ozdravljali, pise u bibliji.

Postoje obredi, postoje sveti predmeti i kod nas Hriscana, u njima je sila Bozja i oni se ne smeju skrnaviti nakon posvecenja!

Tako su ubruse Pavla nosili i stavljali na bolesnike i oni su ozdravljali, jer su predmeti poprimili Slavu Bozju!

Uzmi sad te predmete pa ih baci u djubre i spali, da vidis sta ce ti se desiti!

A tako isto, ko svete predmete nase crkve unistava, snosice posledice!

Ti nemas straha ni pred svetinjom ni pred Bogom, zato ces biti jos vise osudjen, i to bez milosti! Jer si druge sudio bez milosti! Pa nema veze sto nisi znao, kad drugima nisi uzimao neznanje za olaksavajucu okolnost!

I sad nemas izgovora, jer ti govorim!

Da sam na tvom mestu, ja bi se bojao! Jer strasno je upasti u ruke zivoga Boga!

Dakle. Iako sam sin Rimske Crkve, i po nekim pravoslavcima "papski jeretik", stajem na stranu Pravoslavlja, tačnije SPC

Gde pise da je KC jereticka ili da je Papa djavo u nasem ucenju? Nigde!

Zar se nas Patrijarh sa djavolom druzi? Znamo naime da Papa i Patrijarh odrzavaju kontakt..Dakle, pravi pravoslavac to nece nikad izjaviti..

Koliko ste svoje brace paravoslavaca ubili samo za vreme Drugog svetskog rata?

Sacuvaj nas Boze od takve vere i tako "posvecene" brace.

A koliko ste vi brace ubili za vreme rata u bivsoj jugoslaviji? Zar niste? A ovde nam pametujete i pravite se fini. Ajde se malo osvesti, i shvati da je ovo teologija vase propasti!

Unistio vas je Milos Bogdanovic svojom demagogijom, zar ne vidis? Hoces da mu participiras i pomazes u vasoj propasti???

Niti su oni koji su ratovali vernici pravoslavne crkve, niti su oni koji su na vasoj strani ubijali hrvatsku decu vernici!

Prestanite vise!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Gde pise da je KC jereticka ili da je Papa djavo u nasem ucenju? Nigde!

Zar se nas Patrijarh sa djavolom druzi? Znamo naime da Papa i Patrijarh odrzavaju kontakt..Dakle, pravi pravoslavac to nece nikad izjaviti..

Nigde to brate i ne piše, ali postoje oni koji tako misle. Ljudi smo, znamo ponekada i da budemo i nagli, ali to ne znači da su me takvi "epiteti" povređivali. Pre svega jer znam da se takve stvari govore kako iz neznanja, tako i iz poistovećivanja vere i nacije.

Pa i Pavle je korio Petra, Isus ga je nazivao "sotonom", pa je ipak na njegovim leđima sazdao Crkvu. Zato i ponavljam, sve i da mi neko ko se pravoslavcem naziva, kaže da sam ovakav i onakav, neću se ljutiti.

No, postoje oni koji u svojoj nacionalnoj "ostrašćenosti" dozvoljavaju sebi da budu zavedeni i da gutaju đubre kojim ih zasipaju sektaši. Nemalo puta sam spašavao duše mladih koji su u svom nacionalizmu gutali sektaško smeće (ne zvanično smeće, nego Riveru, Petrovića, i ostale kojima su Katolici otelotvorenje demona, lukavi Latini, koji niti jedu, niti piju, niti spavaju, nego samo smišljaju kako da napakoste drugima) i koji su, nakon što bi progutali to smeće jer ih je milovalo po ušima počeli da pljuju i pravoslavlje, lutajući čas u okultizam, čas u EGWizam.

to sto ti prizeljkujes, i grmis kako nas tvoj 'bog' ubija, kako nam rusi hramove, samo time pokazujes svoje zlo srce! To moze da radi jedino djavo, koji mrzi crkvu Bozju i Hrista!

Pokazuje se da je tvoj 'bog' zapravo sotona (mamon) , za kojeg si govorio da 'blagosilja novcem', dok za Hriscane vazi siromastvo i nevolja:

Upravo tako. "Bog" plodova američkog "revivala" i jeste upravo pali seraf. Ne zaboravi da se isti i te kako može prikazivati ne samo kao "anđeo" nego i kao "bog".

Da sam na tvom mestu, ja bi se bojao! Jer strasno je upasti u ruke zivoga Boga!

On se pravog Boga, Onoga Koji Jeste ne boji. Takvi kao on su spremni i da Bogu u lice saspu salve uvreda i da se sa Njime raspravljaju. Ujedno, on se boji svog "boga", jer će ga taj suditi po "djelima" subotarenja, ića i pića, i po broju ulovljenih duša čije postojanje zaumni seraf negira, kao što negira i postojanje pakla.

A koliko ste vi brace ubili za vreme rata u bivsoj jugoslaviji? Zar niste? A ovde nam pametujete i pravite se fini. Ajde se malo osvesti, i shvati da je ovo teologija vase propasti!

Unistio vas je Milos Bogdanovic svojom demagogijom, zar ne vidis? Hoces da mu participiras i pomazes u vasoj propasti???

Niti su oni koji su ratovali vernici pravoslavne crkve, niti su oni koji su na vasoj strani ubijali hrvatsku decu vernici!

Prestanite vise!

Imao sam prilike da razgovaram sa sveštenikom koji je bio vojni kapelan američke vojske tokom rata u Vijetnamu, Njegove su mi se reči urezale u pamćenje, jer je rekao doslovno sledeće: " Postoje pravedni i nepravedni ratovi. Ali i u jednom i u drugom slučaju vidimo prste Satane."

Tražiš da ovi prestanu. Ali prestati neće. To im je osnova "teologije".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tražiš da ovi prestanu. Ali prestati neće. To im je osnova "teologije"
Nazalost brate. Da nije tako, onda ne bi ovo govorili. A po njih je kontraproduktivno, sto vise pisu to se vise zakopavaju.. Pitam se, gde ode sva inteligencija, nekad su imali dobre propovednike i cuvali svoje dostojanstvo, nisu upadali u zamke. Ali izgleda je sve manje mladih i obrazovanih u njihovim redovima, ostali su samo penzioneri, koji su verni samo formalno, jer kad odu u penziju tek onda postanu subotari, jer tek onda mogu drzati dan, sto pokazuje licemerstvo. Bas sam gledao nedavno, to su sve stari vernici koje ja poznajem, nikog novog nema.. Osulo im se stado, najvise zbog interneta kojeg ranije nije bilo..

A medju penzionerima ljudi poput Milosa Bogdanovica i mogu da napreduju, ne znaju oni ni sta je internet ni kako da ga koriste, a i da znaju nisu sposobni da razumeju..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bas sam gledao nedavno, to su sve stari vernici koje ja poznajem, nikog novog nema.. Osulo im se stado, najvise zbog interneta kojeg ranije nije bilo..

A medju penzionerima ljudi poput Milosa Bogdanovica i mogu da napreduju, ne znaju oni ni sta je internet ni kako da ga koriste, a i da znaju nisu sposobni da razumeju..

Ehh, prvi utisak i te kako vara brate moj. Niti su mladi nestali, niti nasrtljivci u redovima nasrtljivih (adventista) imaju uticaja isključivo na penzionere. Bogdanović, Simović, kao i njihov mentor (ima ih više, ali se isti najviše ističe) Veith imaju sledbenike upravo kod mladih.

Ovi nasrtljivci upravo zato i rade šta rade, jer koriste moderna sredstva komunikacije kako za "evangelizaciju" (tačnije širenje laži) tako i za napade na Crkvu, koja je nažalost u tom pitanju bila Inertna, jer smatra da ništa ne može da zameni direktan kontakt čoveka sa čovekom. Mladi danas žive brzo, moderne tehnologije su im (mi smo to dozvolili) ulenjile kognitivnost (satana radi svoje) i zato ovi nasrtljivci (Veith, Simović, Bogdanović, Petrović i ovdašnji sa foruma) i koriste Internet i click bait (to su koristili, ali u fizičkom obliku i "proroci iz kukuruzišta") da ulenjenim ljudima ispiraju mozgove svojim "zaumnostima".

Upravo zato ovdašnji "vojnici" lažnog proroka i reaguju kako reaguju kada im se neko ovde suprotstavi. Naime, "formacije" za Cyber "Evangelizaciju" nikako ne smeju da dozvole da se meta napada probudi i uzvratii, jer su njihovi mentori, i te kako svesni da meta ima (iako joj negiraju Božiju pomoć) resursa i snage ne samo da uzvrati, nego i da sa njima pomete pod.

A resursa da ih pometemo, i te kako imamo, jer iza nas ne stoji ljudska oholost i umotvorine, nego Bog sam.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Isus je došao da traži i spasi ono što je izgubljeno. To je bila svrha njegovog prvog dolaska i neka nam to budu misli danas.

Rođenje Isusovo
(Mt 1, 18–25)
U one dane izađe naredba cara Augusta da se provede popis svega svijeta. 2Bijaše to prvi popis izvršen za Kvirinijeva upravljanja Sirijom. 3Svi su išli na popis, svaki u svoj grad. 4Tako i Josip, budući da je bio iz doma i loze Davidove, uziđe iz Galileje, iz grada Nazareta, u Judeju – u grad Davidov, koji se zove Betlehem – 5da se podvrgne popisu zajedno sa svojom zaručnicom Marijom koja bijaše trudna.
6I dok su bili ondje, navršilo joj se vrijeme da rodi. 7I porodi sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu.
8
Pohod pastirâ
A u tom kraju bijahu pastiri: pod vedrim su nebom čuvali noćnu stražu kod svojih stada. 9Anđeo im Gospodnji pristupi i slava ih Gospodnja obasja! Silno se prestrašiše. 10No anđeo im reče: »Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! 11Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. 12I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama.« 13I odjednom se anđelu pridruži silna nebeska vojska hvaleći Boga i govoreći:

14»Slava na visinama Bogu,
a na zemlji mir ljudima,
miljenicima njegovim!«

15Čim anđeli otiđoše od njih na nebo, pastiri stanu poticati jedni druge: »Hajdemo dakle do Betlehema. Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin.« 16I pohite te pronađu Mariju, Josipa i novorođenče gdje leži u jaslama. 17Pošto sve pogledaše, ispripovjediše što im bijaše rečeno o tom djetetu. 18A svi koji su to čuli divili se tome što su im pripovijedali pastiri.
19Marija u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu.
20Pastiri se zatim vratiše slaveći i hvaleći Boga za sve što su čuli i vidjeli kako im je bilo rečeno.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Svi zajeno zahvaljujemo bratu Darthu na Bozicnom poklonu koji nam je sveredno posalo. Evo kako on glasi:

Dakle. Iako sam sin Rimske Crkve, i po nekim pravoslavcima "papski jeretik", stajem na stranu Pravoslavlja, tačnije SPC.

Darth je do sada bio anoniman, a sada na poceku nove godine resio je da se pokaje i promeni.
Cestitamo na promeni!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Svi zajeno zahvaljujemo bratu Darthu na Bozicnom poklonu koji nam je sveredno posalo. Evo kako on glasi:

Dakle. Iako sam sin Rimske Crkve, i po nekim pravoslavcima "papski jeretik", stajem na stranu Pravoslavlja, tačnije SPC.

Darth je do sada bio anoniman, a sada na poceku nove godine resio je da se pokaje i promeni.
Cestitamo na promeni!
Boze sta ti pises.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Boze sta ti pises.

Bože šta se dešava kod vas.

Руска православна црква неће више спомињати име патријарха александријског Теодора у диптиху, а такође прекида молитвено и еухаристичко општење са њим.

RTS

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kod:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7828333/ISWAP-kills-11-Christian-captives-Nigeria-Christmas-Day.html?ito=social-facebook

Kod:
https://www.jihadwatch.org/2019/12/another-christmas-in-the-age-of-jihad-oppression-and-appeasement

Kod:
https://www.jihadwatch.org/2019/12/germany-muslim-migrants-attack-church-christmas-party-on-christmas-eve-and-stab-parishioner

Ovo gore su "dela" po EGWistima "moralnijih hrišćana od pravih Hrišćana"....

Progone nas, ubijaju nas, ismevaju nam se sa verom, sa Crkvom, i naravno to nije progon, jer progon će po EGWistima biti Dan Gospodnji, i zabranjivanje slavljenja senke smrti, senke šatora.

A to EGWističkim "moralnijim hrišćanima od Hrišćana" i njihovim podržavaocima u medijima, akademskim institucijama, političkim struktirama i korporacijama, i ne pada na pamet.

No ne trebamo se žaliti, nego stisnuti zube i izdržati, jer rečeno nam je da će se ovo događati zbog Imena Njegovog. Imena koje nasrtljivci uzalud u usta uzimaju, predstavljajući Njega, Svesilnog kao stvorenje....

No, neka ih. Neka se sile i ismevaju, neka pljuju i ogovaraju, neka se klanjaju senki. Treba ih žaliti, jer osuđeni su a da toga svesni nisu. Neka ih, neka uživaju u svojim "zdravim životima" neka se raduju tuđoj nesreći i neka mrze, kao što je mrzeo i mrzi njihov "bog".

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Zašto uvjek ružne , i tužne vjesti ? Zar mi nemamo i veseliji vjesti u našim zajednicama , kao naprimer ova .
Pobjeda života nad smrti , toje naj ljepši
dar od Boga , Milinim roditeljima za Božić .
__________________________________________________________________________________________________________________
24sata.hr
Tata Mile Rončević: ‘Živci su sigurno stradali, ali nas Bog, nada i vjera nikad nisu napustili’
Ekskluzivno donosimo nevjerojatne novosti iz Philadelphije u kojoj se liječi mala Mila Rončević. Uspješno joj je transplantirana koštana srž, bolest joj se povukla i stanje joj je dobro

1577435927124.png
To je nemoguće, rekao nam je tiho u slušalicu Marin Rončević jedne noći krajem ožujka. Upravo je završio razgovor s američkom bolnicom iz koje su mu javili da će morati prikupiti bar tri milijuna dolara, ako želi da mu dijete preživi. Njegova mala Mila je umirala od leukemije.
To je nemoguće, rekao nam je u nevjerici u slušalicu Marin Rončević početkom travnja. Upravo je saznao da se mala Hrvatska ujedinila za malu Milu i prikupila gotovo 40 milijuna kuna za njeno liječenje. U inat svima.
To je nemoguće, rekli smo u nevjerici u slušalicu Marinu Rončeviću početkom prosinca. Upravo smo saznali da je maloj Mili, kojoj su ranije prognozirali 1 posto šanse za ozdravljenjem, uspješno transplantirana koštana srž.
Mila je dobro i bolest se povukla!

Opraštali smo se od nje nekoliko puta i molili Boga za čudo ozdravljenja i svaki bi se put smilovao.
Za mene je to čudesno ozdravljenje, dar od Boga i ja ga jedino takvim mogu svjedočiti. Svatko će ovo interpretirati drugačije, u okviru svojih vjerovanja, ideja i spoznajnih mogućnosti – mi smo sigurno da je ovo, kao i nekoliko situacija prije i nakon ove, bilo Božje čudo - prepričava nam Milin tata.
- Hvala vam Ljudi. Hvala Bogu na visini i Ljudima dobre volje. Da nije bilo vaše empatije, dobrote i intrizične zelje da pomognete, ništa od svega ovoga. Svaka kuna, svaka molitva i svaka dobronamjerna misao su sami za sebe spasili Milu i nebrojeno druge djece za koje ce se naći i osigurati sredstva. Svi koji su uplatili i jednu kunu, poslali i jednu lijepu želju, dio su njene pobjede, pobjede života nad smrti. Ljudski, a posebno dječji život, nema cijenu i zato je toliko apsurdna ta nevjerojatna cijena koju smo morali u punom iznosu platiti unaprijed. Ova je akcija pokazala i koliko je bitno da se svi mi držimo skupa i koliko puno možemo učiniti na taj način. Nevjerojatno smo zahvalni jer smo iskreno i otvoreno molili za pomoć i dobili je. Ne radi se samo o novcu. Radi se o ljubavi, podršci i molitvi svih ljudi koji su osjetili našu nevolju i patnju i nisu ostali hladni na nju - poručio je Marin Rončević, tata malene Mile.

Naše Mile.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Tko želi pročitat više može tu
Kod:
https://www.24sata.hr/lifestyle/mojoj-mili-presadili-su-kostanu-srz-njena-leukemija-se-povukla-666893

Poslednja izmena:
Natrag