Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Patrijarh Irinej: Prebijanje episkopa Metodija je čin fašizma kakvog nema u Evropi

Srpski patrijarh zahteva da iz zatvora odmah i neizostavno budu oslobođeni narodni poslanici, politički predstavnici srpskog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori

Novosti

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pa i Pavle je korio Petra, Isus ga je nazivao "sotonom", pa je ipak na njegovim leđima sazdao Crkvu.

Pre svega Isus nije rekaao Petru da je sotona, nego je rekao da ono sto je rekao je od neprijatelja.
Drugo. Nikad Hristos nije sazidao svoju Crku na Petru, koji se cesto ljuljao.
Hristos nije rekao Petru: Na TOM kamenu sazidacu Crkvu svoju, nego je rekao na OVOM kamenu sazidacu, a taj kamen ili stena nije covek nego Gospod Isus Hristos. Zato sto je Njegova Crkva na toj steni sazidana zato nece propasti.

No, postoje oni koji u s
vojoj nacionalnoj "ostrašćenosti" dozvoljavaju sebi da budu zavedeni i da gutaju đubre kojim ih zasipaju sektaši. Nemalo puta sam spašavao duše mladih koji su u svom nacionalizmu gutali sektaško smeće (ne zvanično smeće, nego Riveru, Petrovića, i ostale kojima su Katolici otelotvorenje demona, lukavi Latini, koji niti jedu, niti piju, niti spavaju, nego samo smišljaju kako da napakoste drugima) i koji su, nakon što bi progutali to smeće jer ih je milovalo po ušima počeli da pljuju i pravoslavlje, lutajući čas u okultizam, čas u EGWizam. [/QUOTE]

E moj Darth, to je prava sramota da se tako javno izrazava jedan koji se naziva pravednikom i krscaninom, a mrzi sve koji ne pripadaju njegovoj sekti. To je dokaz da si se toliko nagudao smeca da vise ne razlikujes istinu od lazi. Sramota, nad sramotama.

Upravo tako. "Bog" plodova američkog "revivala" i jeste upravo pali seraf. Ne zaboravi da se isti i te kako može prikazivati ne samo kao "anđeo" nego i kao "bog".
[/QUOTE]

Pa ti si toliko napunjen mrznjom da mrzis celu Americku naciju. Darth, ako je tko, a na zalost svi vidimo da jeste, onda zasto neprestano spominjes palopg serafima i nazivas ga bogom? To tvoje smece je zaista zabrinjavajuce!

Tražiš da ovi prestanu. Ali prestati neće. To im je osnova "teologije".[/QUOTE]

Cuti ,sramoto jedna, zar nije desetinama puta vise bilo ratova u Evropi nego u Americi. Znaci to je tvoja teologija!
Kad mi cutao pomislili bismo da si mudar!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Cuti ,sramoto jedna, zar nije desetinama puta vise bilo ratova u Evropi nego u Americi. Znaci to je tvoja teologija!
Kad mi cutao pomislili bismo da si mudar!

Amerika ratovala lani, ratovala preklani, ratovala prekjučer, ratovala prije tri dana na Božić, ratovala jučer, ratuje danas, ratovat će sutra i tako u nedogled. Naravno, sve ratove vodi na tuđem teritoriju, kao i svi drugi agresori i otimači.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Amerika ratovala lani, ratovala preklani, ratovala prekjučer, ratovala prije tri dana na Božić, ratovala jučer, ratuje danas, ratovat će sutra i tako u nedogled. Naravno, sve ratove vodi na tuđem teritoriju, kao i svi drugi agresori i otimači.

A te ratove vodi ne za svoj interes, nego za interese korporacija, i vojno industrijskog kompleksa,

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
MPC pravi strategiju odbrane hramova - spremna do Badnjeg dana

Mitropolija crnogorsko-primorska do Badnjeg dana napraviće strategiju odbrane hramova nakon što je u Skupštini usvojen Zakon o slobodi veroispovesti i uverenja.
Primenom ovog zakona u pitanje bi mogla biti dovedena imovina Mitrropilije.
"Unutar gradova treba da se organizuju sveštenici, hramovi u kojima služe i vernici. Do Badnjeg dana znaće se sve", rekao je sagovornik iz MCP-a, pišu crnogorske "Vijesti".

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je neposredno nakon usvajanja zakona, u noći između četvrtka i petka, pozvao vernike da se u mestima u kojima stanuju formiraju "odbori i bratstva za odbranu svetinja".
Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero ukazala je na "važnost konstruktivne političke rasprave u parlamentu", navodeći da su upoznati sa tim da je Skupština usvojila Zakon o slobodi veroispovesti.
Demokratski front će buduće aktivnosti usklađivati sa MCP, a njegovi potezi zavisiće i od stava Državnog tužilaštva koje je pokrenulo postupak protiv trojice poslanika tog saveza Milana Kneževića, Andrije Mandića i Miluna Zogovića, rečeno je "Vijestima".

B92

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da li je neko od vernika ili arhijereja Crkve, radio ovakve stvari EGWistima i Raselovcima?

Naime, na dan posvećen Svetom Nikoli (po starom kalendaru) u poštanskim sandučićima stanovnika Beogradskog naselja Mirijevo, osvanuli su nekakvi flajeri, u kojima se na već poznati način propagira Bibliolatrija i napadaju se verovanja i prakse Crkve.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Patrijarh Irinej: Prebijanje episkopa Metodija je čin fašizma kakvog nema u Evropi

Srpski patrijarh zahteva da iz zatvora odmah i neizostavno budu oslobođeni narodni poslanici, politički predstavnici srpskog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori

Novosti

Nasa borba na ovoj zemlji bi trebala da se fokusira na izgradjivanju carstva nebeskog u nama samima, ne na ciglama, kulama, i gradovima.

Crkva je samo nuzni objekat gde se verni okupljaju da slave Gospoda, ali to moze biti i obicna soba, koliba, pecina, livada, ili suma, jer crkva smo mi, i gde smo mi okupljeni a to moze biti bilo gde od navedenog, tu je Hristos.

U tom smislu, mi ponekad sami sebi donosimo nepotrebne probleme, jer idemo svojim licnim putevima, a ne onima kojima Bog zeli da gazimo, a rec Bozja kaze:

""Jer misli moje nijesu vaše misli, niti su vaši putovi moji putovi, veli Gospod;
Nego koliko su nebesa više od zemlje, toliko su putovi moji viši od vaših putova, i misli moje od vaših misli""
( Isaija 55. 8 - 9 )

A samo par stihova ranije napominje:

""Tražite Gospoda, dok se može naći; prizivajte ga, dokle je blizu.
Neka bezbožnik ostavi svoj put i nepravednik misli svoje; i neka se vrati ka Gospodu, i smilovaću se na nj, i k Bogu našemu, jer prašta mnogo""
( Isaija 55. 6 - 7 )

Amin!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nasa borba na ovoj zemlji bi trebala da se fokusira na izgradjivanju carstva nebeskog u nama samima, ne na ciglama, kulama, i gradovima.

Borba za carstvo zemaljsko, za idole koji hrane gordi Ego. To je njihova borba.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, prenose podgoričke „Vijesti“.

Zakon će ubrzo biti objavljen u Službenom listu.

Sputnik

Natrag