Vi ste u tolikoj duhovnoj bedi da ste na ivici rata. Adventisti nisu ni blizu toga.
Time se znaci tesis, kao mi smo gori?
Beda je beda, i greh je greh, ma koliko da je mali! I vi ste ubijali jedni druge u ratu u bivsoj SFRJ. Nece Bog ljudima suditi na kasicicu - "koji sav zakon odrzi a sagresi u jednom, kriv je za sve", pa niste li vi 'perfecty', ne ucite li to? Ovim si porekao da ste "savrseni"! U cemu je onda poenta? Zato cete vi biti stroze sudjeni, jer svima natrljavate na nos, kao fariseji - "hvala ti Boze sto nismo kao ostali ljudi"! I molitva je vasa Bogu mrska!
Kod vas ne samo da su podele, nego policija mora da vas razdvaja da se ne pobijete.
Nije li vama dosla policija kad su vam se vodje potukle oko vlasti u crkvi u africi! Bilo na je tv-u, haos ste napravili. I ti nama pricas o nasim gresima, sramota!
Isto su mi rekli i na profilu gde se vodi rasprava, dao sam poduži tekst zašto stradamo posebno o CG što se sada dešava
Mozes ti da pises sta god hoces, nisi merodavan, nisi teolog, nisi obrazovan i ne pitas se nista u crkvi. Zato su ti ovo i rekli i ja kazem. Dzabe umisljas da si izabran, dzabe ti fanaticka zelja da odbranis 'svoje ucenje' na internetu. To ucenje veze nema sa biblijom, ni sa tvojom crkvom kojoj pripadas. Pored toga covek kome je narusen kredibilitet kao tebi, moze samo da sramoti, nista drugo. U lazi su kratke noge, a od Boga je hvala nikakva..
Naravno da ćeš popljuvati sagovornika jer ste duhovno bedni i smeta vam kritika koja ima smisla.
Nikog ja ne pljujem, iznosim cinjenice o tebi, a ti jos ni jednu nisi porekao. Nisi se ni potrudio, zato sto je sve sto rekoh o tebi istina. I takav ces da nas kritikujes? Osoba poput tebe nema pravo da kritikuje druge!
Svojim delima ste pokazali proklestvo koje su imali Jevreji pre 2000 godina, dakle ista stvar i sa nama.
Opet ogromno nepoznavanje biblije! Niti su jevreji pod prokletstvom niti mi, niti iko! Biblija kaze da su svi jos u milosti, zato on nikog i ne kaznjava do sudnjeg dana, zato i postoji sud! Ali ti dises mrznjom i osudjujes u napred sve.. Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno!
A sto se tice razorenja jerusalima 70. n. e. nije njih Bog tada kaznio, nego ih je napustio, jer su ga se odrekli, uklonio je svoju zasttitu, Hristos zato i kaze - "eto ce vam se ostaviti vasa kuca pusta".
Nikog Bog ne kaznjava danas, ni srbe ni pravoslavce ni katolike, to je samo tvoja masta i zla zelja, pokazujes stanje svog srca! - "Sin Covecji nije dosao da upropasti vec da spasi"..
Ja konstatujem vaša dela, što vidimo po vestima.
Mozes ti da konstatujes sta god hoces, tvoja konstatacija nije Bozja!
Boli tebe ono što se dešava u pravoslavnom svetu, posebno ovo u CG.
Ti mislis da me boli, zato i nabijas na nos! Jer mislis da drugi razmisljaju kao ti! Mene ne pogadja jer ja znam da crkva nije savrsena, to pise u bibliji, nije li Bog u otkrivenju kritikovao crkve? Jesu li bile 'svete', nisu! Jel to znak raspoznavanja, nije!
Ti polazis od sebe i projektujes svoje osecaje i misli na druge! Lepo si to opisao u svojim knjigama, ali si sebe opisao!
Vi nećete pobeći od mača koji dolazi jer obožavate sve osim Boga.
E zato će vam Bog polupati sve idole, da se pokaže vaša duhovna beda, ona se već pokazuje.
Isti zao duh pokazujes kao i Hristovi ucenici, kada su neki odbacili Hrista oni su rekli 'hoces da kazemo da sidje oganj i sve ih spali'? A on im rece 'ne znate kakvog ste duha, Sin Covecji nije dosao da pogubi nego da spasi'!
Zato su tvoje reci od sotone, i radis njegov posao! Ne ponasas se kao Hriscanin, gajis licne grehe, i nisi posvecen, nemas Duha Bozjeg u sebi!
To je tvoje zalosno stanje!
Bolje bi ti bilo da sednes i da se pokajes dok je jos vreme! Umesto sto ovde sve redom napadas.
Najočitiji dokaz da sa njegovim duševnim zdravljem nešto ne štima , jel je umišljen u svoju vrijednost, koji visoko diže glavu, koji je pun sebe. On je čovjek koji sebe precjenjuje, a druge podcjenjuje, tuđe pogreške iznosi, a ističe svoje vrline , ijako vrlina nema, on ih izmišlja , nikoga ne priznaje boljim od sebe i ima na pameti samo svoje interese i užitke . Njegov ego je takav, On je zaljubljen sam u sebe i nitko drugi mu u životu nije važan.
Krist nas uči da budemo skromni, ponizni , ne uči nas da se ohološću uzdižemo. Njega je poljuljalo samoljublje, pa od svog nosa ne primjećuje dobrotu i trud drugih.
Dobro si ga opisala. A razlog zasto je takav, je zato sto je umislio da je za spasenje neophodna "savrsenost", jer to uci nEGW. A posto je primetio da u njegovoj crkvi niko nije savrsen, pomislio je da je ON izabran da im na to skrene paznju, jer posto on vidi nesavrsenost, mora da je bolji od njih. Dakle izabran je da ih povede 'putem prosvetljenja', zato on ima sajt 'prosvetiteljstvo'! I okuplja oko sebe sledbenike!
Niko mu drugi nije dobar osim njega samoga, on je bolji, a posto je spoznao gresnost svoje crkve, onda mora da te grehe nekako minimizuje, jer kako se uopste neko moze zvati Crkvom Bozjom ako u globalu nije bolji od drugih?
E zato on radi sve ovo! Pravi druge zlima a svoje velica i samog sebe uzdize medju njima! Zato sto misli da crkva mora biti savrsena!
Ali se prevario, jer nigde ne pise da je crkva "savrsena" niti da (fariseji) "perfecty" ulaze u carstvo Bozje! Hristos je onima koji su sebe smatrali boljima od drugih rekao - "
Zaista vam kažem da će carinici i kurve pre vas ući u carstvo Božje".