Marko, ja tebi nemam razloga bilo sta dokazivati, kad ces ti odbaciti svakog istoricara kojeg ja dam, a koji porice umesanost katolicke crkve u spaljivanja mucenja i ubijanja tkz. jeretika.
Inace, mi ne trebamo istoricare da bi znali istoriju! Dovoljno je da sednemo i ispitamo dokaze. Tek tada shvatamo koliko nas lazu i kakve nam lazne teorije prodaju!
Mire, a gde ces naci dokaze nego u istoriji?
Istoricari zapravo nicemu ni ne sluze, osim da kod ljudi (naroda) formiraju pogled na svet koju drzava zeli da im nametne!
Evo npr. u istorijskim knjigama ne postoji Tartarija. Toje drzava koja je postojala na mestu danasnje rusije, nekada je obuhvatala skoro ceo svet.. Ali vladari su odlucili, konkretno ruski car je odlucio da se iz istorije izbrise postojanje Tartarije.
I zaista mi u danasnjoj istoriji ne pronalazimo ni reci o Tartariji, pominju se samo neka nomadska plemena pod tim nazivom.[/QUOTE]
Mire, uzeo sam Enciklopediju Britaniku, i nasao sam te tvoje famozne Tartare. Bilo ih je rastrkanih po celom Sovetskom zavezu.
Jedni su postojali blizu turske, a drugi na Kavkazu. Jedno vreme neki su imali i svoju drzavu, ali su se sjedinili sa Rusijom.
To ti pokazuje da su istoricari ipak zapisali ono sto je bilo iako danas vise nije.
Ipak dubljim istrazivanjem saznajemo ime Tartarskog cara, da su imali jezik i zastavu i podrucje koje je carstvo obuhvatalo. Sve osnove drzavnosti![/QUOTE]
Slazem se to sam upravo nasao u Enciklopediji, a to ti je istoprija.
E to ti je istorija kojoj vi slepo verujete!
Izbrisali su citavo carstvo iz istorije i postojanja![/QUOTE]
Pa nisu izbrisali, kad sam ga i ja pronasao.
Izvini Marko, ali verovati istoricarima slepo i bez provere, je totalno glupo![/QUOTE]
Pa eto ja sam tvoju tvrdnju uporedio sa istorijom, i pronasao isto sto si i ti pronasao. Posle Biblije, istorija i arheologija su dve vrste informacija u koje zaista mozemo imati poverenja.
Slazem se sa tobom da religija i politika uticu i na istoriju. Kada su komuniosti zavladali Jugoslavijom, gledao sma kako su rusili spomenike kraljeva i poznatih lidera, ali ipak nisu uspeli da promene i istoriju.
Zato mislim da gresis sto odbacujes istorijske cinjenice. Jer i to sto si ti nasao i to je istorija.
Nego problem je kod vas sto nemate dokaza da pobijete istorijske cinjenice, pa zato sada odbacujeti Istoriju koja postoji oduvek i koja je jedan od osnovnih nacina prenosenje onoga sto se desilo od pokolenja na pokolenje. Mire, u tome je vas totalni promasdaj.Ti si kao jedan glumac kada je na TV gledao svoju izjavu u kojoj je pogresi izvadio je pistolj i pokao u TV. Pa nije TV kriv sto je on pogresio. Iako je razbio TV, ipak je i dalje osala glupost koju je izjavio.
Poslednja izmena: