Religija - rasprave o nedoumicama

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Zaboravih da pitam za ovo. Da li to onda znaci da i ateista moze da se spase ako zivi kao i neki hriscanin koji drzi zapovesti? (ima vec takva tema)
Naravno da moze.....zato sam ti i napomenuo onaj glas koji nam sapce sta je dobro, a sta ne...Bog nam se otkriva preko savesti....neko to prepozna neko ne....
A samim tim, njima je teze da istraju, kada neznaju osnovne detalje....kada neznaju da potoje inteligentna bica andjeli, kao i demoni koji mogu lako sa njima da manipulisu...

Član
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
24
Evo citam ovu temu onako iz razonode i gledam o cemu ljudi razmisljaju.Ovdije je tema vijera i postavljaju se pitanja o nedoumicama vijernicima ljudima civilima izmedju sebe .A zasto se nebi ta i upravo bas ta pitanja postavili svestenicima vijerskih zajednica, jevrejskih, katolickih, pravoslavnih, islamskih ,mislim ne da mislim nego vijerujem da bi ovdije svi dobili prave odgovore na ta pitanja.Ovako nekako sva ova prica mi nema tezine

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Evo citam ovu temu onako iz razonode i gledam o cemu ljudi razmisljaju.Ovdije je tema vijera i postavljaju se pitanja o nedoumicama vijernicima ljudima civilima izmedju sebe .A zasto se nebi ta i upravo bas ta pitanja postavili svestenicima vijerskih zajednica, jevrejskih, katolickih, pravoslavnih, islamskih ,mislim ne da mislim nego vijerujem da bi ovdije svi dobili prave odgovore na ta pitanja.Ovako nekako sva ova prica mi nema tezine
Ovo je forum a ne kongres teologa! Ovdje "obični smrtnici" iznose svoja razmišljanja, svoje viđenje svijeta u kome žive i baš je to ono što je interesantno. Mene prvog, a vjerujem i mnoge druge, ne interesuje mišljenje teologa, jer je ono, uglavnom, poznato, što ne znači da i ovdje nisu dobrodošli i takvi. Naravno, da jesu, ali ne treba po svaku cijenu insisitirati na tome, jer, ponavljam, ovo nije nikakva stručna tribina, nego forum.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Da je srece bilo bi tako, kao sto ti kazes...ali pogledaj danasnje pravoslavlje na sta lici! ...pogledaj sta su od njega napravili...postalo je pagansko, jedna crkva koja sibolizuje pluca jedne drzave je u haosu, vise se ne oslanjaju na Bibliju, poceli su da uvode okultne simbole u crkve....normalan covek ce se skloniti od svega toga, i sam potraziti odgovore u Bibliji....smatram da svaki odgovor na ovom forumu, upuceno nekom ko trazi istinu treba da bude zasnovan na Bibliji..i da podstakne osobu na razmisljanje.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2009
Poruka
148

Bio sam jednom na nekom predavanju koje je crkva organizovala, povodom dolaska nekog gosta, i posle predavanja par ljudi je postavilo neka pitanja ali sve to nekako bojazljivo. Mozda bi stvarno mogli da se organizuju casovi veronauke jednom nedeljno gde bi svi ljudi mogli da dodju i da pitaju sta ih intresuje. Ili da u crkvi postoji neko sanduce u koje bi ljudi stavljali pitanja pa posle na tim predavanjima da se diskutuje. Ovo je vec naucna fantastika :)

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Nisam siguran da sam razumeo (komplikovana je za tumacenje knjiga otkrovenja). Ako mozes ti svojim recima da kazes koji je odgovor :)

20,12-15
Poslednji sud
I videh mrtvace, velike i male, gde stoje pred prestoljem. I otvoriše se knjige. I jedna druga knjiga, knjiga života bi otvorena. Tada mrtvaci, prema onom što je stajalo napisano u knjigama, beše suđeni po svojim delima. More predade mrtvace koji su bili u njemu; Smrt i Had predadoše mrtvace koji su bili u njima. Oni beše suđeni svaki po svojim delima. Tada Smrt i Had beše bačeni u ognjeno jezero. To ognjeno jezero to je druga smrt. I ko god ne bi upisan u knjizi života, bi bačen u ognjeno jezgro.

Znači da objasnim u knjigu zivota su upisani svi oni koji su živeli po božijim pravilima i oni će kada bude vreme za ,,žetvu,, biti spaseni, a ovi drugi kojih nema u knjizi u večnu smrt. Najbitnije je da čovek živi pravedno, inače 10 Božjih zapovedi je isto što i 2 Isusove. Isus došao sve da spase ne samo one koji dolaze posle njega nego i one što su pre njega živeli tj umrli.Do tog vremena neće doći dok za jevanđelje ne budu svi na zemlji čuli.
Da zaključim kada dođe sudnji dan svima će se suditi, a za pravedne se veli ,,i druga im smrt nauditi neće,,

E sad ko je shvatio-shvatio. Jednostavno nekom je dano da razume nekom ne.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Čovjek te molio da mu objasniš svoim riječima, a ti opalio po citatima...

Član
Učlanjen(a)
28.12.2009
Poruka
148
Odgovor imaš u knnjizi otkrivenja VI glava

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

A ne bi ti bilo na odmet da je celu pročitaš.

U redu je, nego ovde si mi rekao da pogledam sestu glavu a posle mi citiras dvadesetu glavu. Koliko sam onda razumeo nije toliko bitno za ljude koji su ziveli pre Hrista sto nisu culi za jevandjelje. Najbitnije je da, kako kazes, covek zivi pravedno.

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Da je srece bilo bi tako, kao sto ti kazes...ali pogledaj danasnje pravoslavlje na sta lici! ...pogledaj sta su od njega napravili...postalo je pagansko, jedna crkva koja sibolizuje pluca jedne drzave je u haosu, vise se ne oslanjaju na Bibliju, poceli su da uvode okultne simbole u crkve....normalan covek ce se skloniti od svega toga, i sam potraziti odgovore u Bibliji....smatram da svaki odgovor na ovom forumu, upuceno nekom ko trazi istinu treba da bude zasnovan na Bibliji..i da podstakne osobu na razmisljanje.

Ma jel te. Po cemu je to Pravoslavlje paganso verovanje Vuku Brankovicu odgovori mi molim te. Pluca drzave, e pa u ta pluca drzave, ljudi poput tebe unose nikotin neprestano i truju je da je sto pre satru sa zemljom. Ti nekome da drzis predavanje o Pravoslavlju i veri u Hrista. Pa vi da ste neki rekli bi koje ste vere, a ne da se stidite i da prozivate Pravoslavlje. Verovatno si samo ti "normalan", a milioni ljudi oko tebe je nenormalno... Prvo svoje postove zasnuj na Bibliji, pa onda drugim nesto pricaj.

p.s. Jurivaka dokad vise. Kako vas bre nije sramota on javno vredja Pravoslavne, a ti nista. Boli te uvo po obicaju... cccc I posle kao mi umisljamo... Kako vas bre nije sramota. Ja da sam za njega rekao da je debil, idiot, izrod i td, dali bi mi vecni ban. Sram vas bilo i tebe i njega.

Natrag