da li bi ga primili za vernika ako bi izjavio da ce i dalje svetkovati Subotu a nece nedelju?
To ne postoji kao uslov krstenja, dakle ne bi ovo nikada ni pitali! Vi uslovljavate krstenje priznanjem EGW! A za krstenje je jedino vera u Hrista uslov!
S druge strane, nije bitno da li vernik drzi nedelju jer nedelja nije uslov krstenja, i nije uslov biti Hriscaninom, kao ni subota! Nisu bitni dani ni praznici! Trazi se samo vera u Hrista i pokajanje! I uslov nikada ne sme biti nijedan drugi covek osim Isusa Hrista!
Ma kad vi krstavate bebe, koje ne znaju ni da su zive, a kamo li da mogu da veruju u bilo sta.
U bibliji se krstavaju i bebe, jer Hristos je krsten Svetim Duhom jos u utrobi kao i Jovan. Kad je dosao da se krsti odrastao na jordan, uopste nije bilo potrebe za tim, vec je to samo predstavljalo formu! Dakle, ispunjavali su formu, a vec su oboje bili krsteni od strane Boga!
Za njihovo krstenje su inace bili odgovorni njihovi roditelji, koji su krstenje i prihvatili - Devica Marija i Zaharija za Jovana. Tako je i danas u crkvi. Roditelji krste decu i svedoce umesto njih! A kad se odrasli krstavaju ne zahteva se nista drugo osim vere u Isusa Hrista!
Navedi gde su to apostoli kod krstenja zahtevali ista osim vere u Hrista?
Dok vi zahtevate veru u Elen White!
Vidis Mire, prva TRI pitanja posvecena su verovanju u Boga i u Hrista i Njegove zasluge!
Sesto pitanje zahteva veru u Elen White! Znaci vi uslovljavate krstenje prihvatanjem smrtne zene. A to niko od apostola nikada nije trazio, niti se zahtevao ista drugo osim vere u Isusa Hrista!
Po tebi su trebali pitati "priznajete li vi Pavla za tumaca Svetog Pisma", pa kakve su to gluposti?
Prema tome tvoja izjava je besmislena
Tvoja izjava je besmislena, jer niko nikada nije trazio da prihvatis Pavla za tumaca Svetoga Pisma! A vi trazite d se prihvati zena - Elen White!
Znaci uslovljavate krstenje iskazivanjem vere u coveka, a Hristos to nikada nije trazio! Jedini uslov da vernik bude krsten je priznanje Hrista!
Drugo, u sestom pitanju niko ne trazi od vernika da veruje u EGW, umesto Hrista. Od vernika se samo trazi da prizna da je EGW primila Duhoni dar i nista vise
To je isto kao da su trazili da prihvate Pavla za proroka i tumaca Svetoga Pisma! A gde si ti nasao u bibliji da su to od ikoga trazili?
Totalne blasfemije propovedate!
Nadam se da si uocio veliku razliku i da si shvatio da je tvoja izjava o zameni Hrista za EGW pogresna.
Nije pogresna, jer nijedan apostol nikada nije zahtevao da njega priznas kao tumaca Biblije i proroka da bi mogao da se krstis! Trazila se samo vera u Isusa Hrista!
A to je ono sto je Pavle napisao da su govorili:
"svaki od vas govori: ja sam Pavlov, a ja sam Apolosov, ja pak Kifin, a ja Hristov. Da li se Hristos razdelio? da nije Pavle raspet za vas? ili ste kršteni u ime Pavlovo? Hvala Bogu što ni jednoga od vas nisam krstio osim Krispa i Gaja, da ne bi ko rekao da ste u moje ime kršteni..."
Dakle, vi uslovljavate krstenje prihvatanjem zene - proroka! I postavljate je kao tumaca biblije! I niko ne moze biti krsten ako ne prihvati tu zenu!
Nas prigovor je sasvim opravdan, dok god vi ne izbacite tacku 6., vi se zapravo krstavate u Elen White!