Religija i zdravlje

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Darth said:
izbegavati sve one ""religije" koje pod maskom "Hrišćanstva" nude New Age kult tela, kao i one čija je "vera" iskazana u posednutosti "Biblijom".

bežimo i ne sledimo sve one koji nam nude "Biblijsku ishranu, Biblijske domove, Biblijsko zdravlje, Biblijsko ovo ili ono."
Dakle, ko god da nam počne o "Biblijskoj ishrani, Biblijskom stanovanju, Biblijskom slavljenju..."[/QUOTE]

Darth, ove tvoje izjave pokazuju da za tebe kao svestenika i krscanina Biblija nema nikakve vrednosti. Tvoje izjave o Bibliji ostro se suprote Hristovim izjavama i izjavama apostola, vernika Apostolske crkve.

"Sve je Pismo od Boga dano, i koprisno za ucenje, za popravljanje, za pucavanje u pravdi, da bude savrsen covek Boziji, za svako dobro delo priparavljen." 2. Timotiju 3.15-17.
Darth, zar ti ne verujes u to?

"Kao prerporodjeni ne od semena koje truhne, nego od onog koje ne truhne, RECJU ZIVOOGA BOGA , KOJA OSTAJE DOVEKA." 1. Petrova 1,23.
Hristos je licno uzdigao Pismo: "Pregledajte Pisam, jer vi mislite da u njima imate zivot vecni, i ona svedoce za mene." Jovan 5,39.

Gospod Isus Hristos jasno je izjavio: "Blago onima koji slusaju Rec Bozju, i drze je." Luka 18,28.

"Blago onome koji cita i onome koji slusa reci prorostva i drzi sto je npiaano u njima, jer je vrem blizu." Otkkrivenje 1,3.
"Evo cu doci skoro; blago onome koji drzi reci prorostva knjige ove." Otkr. 22,7.

To su oni koji su napustili siroki put razvrata i prestupa i idu uskom stazom kojom je isao Hristos i njegove sluge apostoli i proroci. Ako ne sledimo njihov primer i njihove savete i pozive, to je dokaz da i nismo Hristobvi sledbenici.

"Udjite na uska vrata; jer au siroka vrata i sirok put sto vode u propast i mnogo ih ima koji njime idu. Kao sto su tesna vrata i uzan put sto vode u zivoot, i malo ih je koji ga nalaze.." Matej 7,13.14.

Nisu na sirokom putu oni koji nastoje da zive prema ucenju Bozje reci, nego oni koji je preziru i odbacuju njenu ucenje..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dobro jutro postovani prijatelju Darth, Cini mi se da smo nas dva poceli normalno da diskutujemo kao sto to nama i prilici.
Vas dva nikada necete moci normalno da diskutujete, kad ga stalno prozivas i nazivas "lazovom" Marko. A on ne vidi tvoje postove jer te je blokirao..

Darth, ove tvoje izjave pokazuju da za tebe kao svestenika i krscanina Biblija nema nikakve vrednosti.
I opet nastavljas da ga prozivas i tvrdis kako njemu biblija nema ama bas nikakvu vrednost.. Inace on nije svestenik, ali on tu bibliju za koju ti tvrdis da nema vrednosti za njega, cita redovno ljudima u crkvi, za to je zaduzen..

Nema vama normalnog razgovora kad ti ne vodis racuna na koji mu se nacin obracas.. Sve sto postizes je da te blokira..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Vas dva nikada necete moci normalno da diskutujete, kad ga stalno prozivas i nazivas "lazovom" Marko. A on ne vidi tvoje postove jer te je blokirao..

Mire, hvala ti na tom obavestenju. To znaci da i ja njega treba da blokiram i zavrsili smo diskusiju. Jeli tako?

"Ispravne telesne navike unapedjuju umne sposobnosti. Umna moc, telesna snaga i dug zivot zavise o nepromenjivim zakonima. Tu ne postoji slucaj. Bog prirode nece se umesati da sacuva ljude od posledica gazenja prirodnih zakona. Ima mnogo prave istine u izreki: "Svako je kovac svoje srece!". Saveti o zivotu i zdravlju, str.18.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, hvala ti na tom obavestenju. To znaci da i ja njega treba da blokiram i zavrsili smo diskusiju. Jeli tako?
Ne, ne treba, ali je bez veze citati tvoj monolog. On sa tobom ocigledno ne zeli da razgovara, a ti ako zelis da razgovaras sa njim lepo, onda trebas da ga zamolis da te odblokira..

Ja bi voleo da vas dvojica razgovarate, ali nije do mene.. Ti si ga ocigledno uvredio cim te je blokirao.. Recimo Jovana nije blokirao, jer on iako je adventista zna lepo da razgovara..

I siguran sam jos nesto, ja da sam adventista ni mene ne bi blokirao.. Problem je vas nastup..

Posto sad nema vise Tripa da stvara netrpeljivost (vratice se on nadam se bolji) imas vecu sansu da promenis tok diskusije..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Nećemo moći nikada normalno da razgovaramao sve dok on nameće nakaradu od "teologije" kao istinitu. Blokiran je jer ne želim da trujem duh otrovima lažnog proroka.

I opet nastavljas da ga prozivas i tvrdis kako njemu biblija nema ama bas nikakvu vrednost.. I

Za razliku od njega, ili bilo kog pripadnika kulta "duha proroštva" iz Maine-a SAD, ili bilo kog produkta američkog revivala, meni Sveto Pismo predstavlja vrednost, duhovnu vrednost, a sa rezignacijom odbacujem svako korišćenje istog na načine svojstvene protestanskim sektaškim otpadnicima,

Ujedno, da meni, kako oni tvrde Sveto Pismo nema nikakvu vrednost, zar bi napadao Maria Bignina, Denikena i njima slične produkte upravo protestantskog insistiranja na doslovnosti Biblije?

Recimo Jovana nije blokirao, jer on iako je adventista zna lepo da razgovara..

Jovan nije blokiran jer Jovan zna da stane kada oseti čvrstinu vere sagovornika. Ostali ne znaju, ne žele da znaju jer su uvereni u "moć" onoga čime ih je programirala "svetiljka" iz Maine-a.

Jovan ume da sasluša, ne nasrće i ne "koristi" argumente iz poruke "tri anđela" da bi nametnuo blasfemije Ellen Gould Harmon White. Zato nije blokiran. Ostali jesu, svako ko ne ume da argumentovano raspravlja, svako ko nameće svoj kult, ko sebe predstavlja kao autoritet i svoje verovanje nameće, biće blokiran.

Doslovno, nemam nameru da trujem duh čitajući sektaške floskule nastale sa ciljem lukavog nametanja debilnosti, blasfemija, hula osnivača kulta. Nemam niti ću ikada imati.

I siguran sam jos nesto, ja da sam adventista ni mene ne bi blokirao.. Problem je vas nastup..

Zašto bih te blokirao? Mi možemo da se ne slažemo ili slažemo pojedinim stvarima, ali sve dok u raspravi nema nametanja, stava "Ja sam u pravu, ja posedujem istinu, Biblija ovo, Biblija ono..." sve dok ne postoji i najmanji deo otrova sektaškog otrova, nema razloga za blokiranje.

Ujedno, iako unitariste, posebno one sola scriptura, smatram ne manjim otpadnicima, ne bih blokirao Taramanu. Čak naprotiv, sve dokle god dekonstruiše Mileritizam, sve dok dekonstruiše otrov Ellen Gould Harmon White, pioneers i ostalih, sa njim bi imao sasvim korektnu konverzaciju.

Sa druge strane, čim bi, ako ikada i bi, počeo da koristi "mudrolije" Miroljuba Petrovića, Miloša Bogdanovića, Veitha, i ostalih nosilaca otrova, kao argumentaciju za dokazivanje svojih tvrdnji, čim bi počeo da koristi denunciranje Katoličke Crkve, bio bi blokiran bez imalo ustručavanja.

Posto sad nema vise Tripa da stvara netrpeljivost (vratice se on nadam se bolji) imas vecu sansu da promenis tok diskusije..

Sve dokle god sebe predstavljaju Hrišćanima, jedinim "nosiocima" - poznavaocima istine, sve dokle god je osnova "argumentacije" učenje Ellen Gould Harmon White, nema promene toka diskusije.

Ps. Iako zaista nisam sveštenik, jer ta čast se u Crkvi ne zadobija prostim mlataranjem Pismima, ja jesam zaređen za lectora - čitača, i imam nameru, ako Bog da da postanem đakon. No to nije poenta, poenta je da hvala Bogu umem da prepoznam sektaška zastranjivanja, ma koliko da su "slatka" i "uvijena", tako da sam čak i svom kolegi, bratu bogoslovu, na njegove upadice o tome da je ispijanje kafe greh, pred samim biskupom, rekao: " pazi šta govoriš, greh je svako preterivanje, a ovo što si rekao je subotarsko učenje, kome nema mesta u Crkvi. "

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jovan nije blokiran jer Jovan zna da stane kada oseti čvrstinu vere sagovornika. Ostali ne znaju, ne žele da znaju jer su uvereni u "moć" onoga čime ih je programirala "svetiljka" iz Maine-a.

Jovan ume da sasluša, ne nasrće i ne "koristi" argumente iz poruke "tri anđela" da bi nametnuo blasfemije Ellen Gould Harmon White. Zato nije blokiran. Ostali jesu, svako ko ne ume da argumentovano raspravlja, svako ko nameće svoj kult, ko sebe predstavlja kao autoritet i svoje verovanje nameće, biće blokiran.

Upravo to pokusavam da mu objasnim, svako nametanje, nasrtljivost, isterivanje do krajnosti, ubedjivanje sagovornika, to nista drugo nije do nasilje, umno nasilje.. I pri tom obiluje nedostatkom postovanja prema sagovorniku, prema njegovoj veri..

Ako sa nekim zelis lepo razgovarati i razmeniti misljenja, ne mozes ga izlomiti nogama (da se tako izrazim) moras igrati prijateljsku utakmicu. Problem je sto oni ne igraju prijateljsku utakmicu, nego hoce da pobede!

Zašto bih te blokirao? Mi možemo da se ne slažemo ili slažemo pojedinim stvarima, ali sve dok u raspravi nema nametanja, stava "Ja sam u pravu, ja posedujem istinu, Biblija ovo, Biblija ono..." sve dok ne postoji i najmanji deo otrova sektaškog otrova, nema razloga za blokiranje.

Upravo to mu i govorim, ali on ne razume.
Ja cak i kad bih bio adventista, ne bih pljuvao katolike, vredjao njihova verska osecanja, nazivao ih lazovima, vijao ih po forumima da napadam, niti bih isterivao do krajnosti, nametao subote, jela i kojekakve gluposti! Sa postovanjem i uvazavanjem bih saslusao, razmenio misljenja, sto oni nisu u stanju.. Prosto, nisu tolerantni prema drugim verama, jer hoce da budu jedini i jedini - najbolji! Zato pribegavaju svim niskim, ponekad i odvratnim sredstvima..

Tako se ponasaju ne samo prema katolicima, nego i prema budistima, muslimanima, hindusima i ostalima..

Ja sam bio prinudjen da branim budistu a drugom prilikom jednog muslimana, jer su ih obasuli svojom paljbom, kao nas sada sto obasipaju! Ali nije vredelo oterali su i te iskrene ljude sa foruma..

There can be only one!

tako da sam čak i svom kolegi, bratu bogoslovu, na njegove upadice o tome da je ispijanje kafe greh, pred samim biskupom, rekao: " pazi šta govoriš, greh je svako preterivanje, a ovo što si rekao je subotarsko učenje, kome nema mesta u Crkvi. "

Dobro si mu rekao, kafa je greh?
Po kom to osnovu? Gde to pise u bibliji?

Onda je i sirce greh, nadrazuje sluzokozu zeluca pa je greh staviti sirce u salatu? (inace adventisti ovo i veruju za sirce). A zaboravljaju da je Bog stvorio i ljutu papriku..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Prosto, nisu tolerantni prema drugim verama, jer hoce da budu jedini i jedini - najbolji! Zato pribegavaju svim niskim, ponekad i odvratnim sredstvima..

Vidi, to što nekoga saslušaš, razmeniš mišljenje, nije tolerancija, to je normalno, inteligentno ljudsko ponašanje. Jednostavno, možda tvoj sagovornik greši jer nema prave informacije.

Ali, ako neko krene da ono za šta znaš da je Istina, dekonstruiše, napada i sebe predstavlja kao jedinog nosioca "istine", onda ne sme biti tolerisanja. Nikada.

Što se tiče toga da oni žele da budu jedini i najbolji, u pravu si, oni sa tim "verovanjem" nastupaju prema svima. Niska i odvratna sredstva?? Mnogo je brate gore od toga. Oni drugačije ne mogu, jer duboko u sebi su svesni da ono što napadaju ne mogu uništiti, poniziti. Ne mogu, i to ih dovodi do besa, jer su ubeđeni da im od toga zavise poeni na onoj bogohulnosti i huli nad hulama "istražnom postupku".

Ako sa nekim zelis lepo razgovarati i razmeniti misljenja, ne mozes ga izlomiti nogama (da se tako izrazim) moras igrati prijateljsku utakmicu. Problem je sto oni ne igraju prijateljsku utakmicu, nego hoce da pobede!

Problem je što oni i ne žele da igraju ikakvu utakmicu, arogantni su i pristupaju samo sa jednim ciljem da drugima pokažu kako su superiorni. Naravno, to im kod malovernih, neobaveštenih i uspeva, ali kada se sretnu sa nekim ko hvala Bogu ima i znanje i umeće, onda kreću niski udarci. Jer ne zaboravi, lažljivica iz Maine-a ih je ubedila da su oni "crkva" a ostali da su otpad.

Ja sam bio prinudjen da branim budistu a drugom prilikom jednog muslimana, jer su ih obasuli svojom paljbom, kao nas sada sto obasipaju! Ali nije vredelo oterali su i te iskrene ljude sa foruma..

Svakoga oni napadaju, svakoga, jer puni su sektaškog otrova i licemerja. Doslovno puni da su ti jadni ljudi i morali da odu, jer bi da su nastavili da se sa njima raspravljaju, ovi bi krenuli sa kmečanjem o tome kako ih "progone"..

Shvati, lukavi su i licemerni. Uostalom, o tome svedoči i činjenica da upravo oni, EGWisti čine one stvari koje pripisuju, bez ikakvih osnova Katolicima, Pravoslavnima.

Svojoj "proročici" su pripisali nezabludnost na nivou o kome ni jedan jedini papa ne može ni da sanja, kamo li da pokuša da primeni. Vrše pravu idolatriju prema danu, u toj meri su odani "crkvenom" vođstvu da i očigledno kršenje zapovesti na koje su navodno toliko vezani, opravdavaju. O New Age budalaštinama, okultizmu i ostalom da i ne govorim.

I posle sa takvima treba normalno razgovarati? Farizeji i Sadukeji su uzeti zajedno male mace u odnosu na adventiste, jehovine svedoke i slične produkte opsedanja "Biblijom". Shvati, da bi u susretu sa njima i sam apostol Pavle, doslovno kose čupao.

Ps. O kakvom se kultu radi, o kakvom duhovnom otrovu, govori i činjenica da ih upravo oni čiji dan svojataju, smatraju prevarantima, nasrtljivcima, pojedini ih zlobnicima nazivaju. Uostalom, njihovog (EGWističkog) akolitu je glavni rabin za Srbiju doslovno izbacio iz kuće.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nećemo moći nikada normalno da razgovaramao sve dok on nameće nakaradu od "teologije" kao istinitu. Blokiran je jer ne želim da trujem duh otrovima lažnog proroka.

To isto i ja od tebe ne zelim da citam nakarade i zablude laznog ucenja. Vidis da se ipak makar u tome slazemo!

Za razliku od njega, ili bilo kog pripadnika kulta "duha proroštva" iz Maine-a SAD, ili bilo kog produkta američkog revivala, meni Sveto Pismo predstavlja vrednost, duhovnu vrednost,

Kad bi ti zaista Sveto pismo predstavljalo duhovnu vrednost, voleo bi ljude cak ako se ne slazu sa tobom. Isus je rekao "ljubite i neprijatelje svopje i molite se Bogu za njih"

svako ko nameće svoj kult, ko sebe predstavlja kao autoritet i svoje verovanje nameće, biće blokiran.

Pa zar ti ne nameeces svoj kult i ako se iko predstavlja na forumu kao autoritet TO SI TI!

Doslovno, nemam nameru da trujem duh čitajući sektaške floskule nastale sa ciljem lukavog nametanja debilnosti, blasfemija, hula osnivača kulta. Nemam niti ću ikada imati.

1597245292803.png

Hrišćanska adventistička crkva

Nije kult nego je CRKVA

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Darht said:
Sa druge strane, čim bi, ako ikada i bi, počeo da koristi "mudrolije" Miroljuba Petrovića, Miloša Bogdanovića, Veitha, i ostalih nosilaca otrova, kao argumentaciju za dokazivanje svojih tvrdnji, čim bi počeo da koristi denunciranje Katoličke Crkve, bio bi blokiran bez imalo ustručavanja.

Darth, a zasto ti neprestano prosipas lazi o adventistima? Ako zelis da se drugi pravilno ponasaju, zasto ti nam ne pokazes primer. Pa da kritikujes ono sto jeste, ne bi ni bio problem, nego ti izmisljas ono sto ne postoji i prikasujes na pogeresan nacin da odbranis svoje krivoverje. Ja tvioju crkvu ne napadam. Ono sto sam izneo o nemoralu svestenika, to nisam ja rekao, nego midija. A ti drugo nista ni ne radis na forumu nego pljujes po adventistima. Pokazi bolji primer, pa onda govori kako drugi reaguju.

Sve dokle god sebe predstavljaju Hrišćanima, jedinim "nosiocima" - poznavaocima istine, sve dokle god je osnova "argumentacije" učenje Ellen Gould Harmon White, nema promene toka diskusije.

Pa zar ti ne dajes svoje argumente? A smeta ti sto se mi predstavljamo da smo Hriscsani. Pa sta smo dugo nego Hriscani.
Mi smo CRKVA priznata u svetu, a vidimo da nas ti jednako mrzis i da bi se radovao kad bi nas nestalo.
Uzalud je tvoj toliki trud da nas pretavis da smo kult, niko na sveto ti ne veruyje, ljudi znaju sta je stvarnost, a to sto ti bezis od istine i nudis laz, to je tvoj proiblem a nije nas.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidi, to što nekoga saslušaš, razmeniš mišljenje, nije tolerancija, to je normalno, inteligentno ljudsko ponašanje. Jednostavno, možda tvoj sagovornik greši jer nema prave informacije.

Pogresno sam se izrazio, dobro si rekao nije to tolerancija, nego nadam se da je sagovornik sa druge strane iskrena osoba, koja mozda i nije svesna da gresi. Pokusam mu objasniti, ako ne uspem, necu mu nametati, necu ga vijati, i necu vrsiti intelektualno nasilje nad njim..

P. S. trebalo bi Marka da odblokiras, cisto da vidis sta pise, neprestano razgovara sa tobom.. A kad izostane tvoj odgovor, njemu to daje satisfakciju, jer misli kako je 'pobedio'..

Natrag