Upravo o tome celo vreme pišemo kako Slap i ja, tako i mnogi drugi koji potvrđuju da se adventisti krštavaju u Ellen Gould Harmon White.
Naravno, ako ne priznajes Elen White, ne mozes biti krsten!
Uzgred, jesi li nakon napuštanja kulta i vraćanja u krilo Majke Crkve kršten ovoga puta u ime pravog Boga Oca - Sina - Duha Svetoga? Jer krštenje u SDA je heretičko i ništavno.
Krsten sam na rodjenju u crkvi a tek kasnije u adventistickoj..
Prvo:
ADVENTISTI NE UCE niti veruju DA SU SPISI ElENE VAJT RAVNI BIBLIJI!
Rekao Marko, a u praksi nije tako!
Cak postoje citati koji potvrdjuju da se na spise EGW gleda kao na spise ravnim bibliji!
Drugo:
Elen Vajt je napisala: "Malo paznje posvecujemo Bibliji. Zato je Bog dao manje svetlo da povede ljude i zene ka vecem s
Manje svetlo je bio i Jovan Krstitelj i sami apostoli su manje svetlo, pa su njihovi spisi jednako sveti! Isto se gleda i na spise EGW!
Kako nesto sto je "nadahnuto Svetim Duhom" moze biti smatrano da ne pripada Bozjoj reci? Sve ono sto je rekla predstavlja Bozju rec za vas. To cak ne treba ni dokazivati, svaki adventista to zna!
Mire, u pravu si. Ako neko ne bi prihavtio ucenje Adventisticke crkve ne bi mogao ni biti krsten kojim cinom postaje vernik Adventisticke crkve. Mi ne primamo one koji ne veruju za clanove Crkve.
Mislis onaj koji odbije da prihvati EGW nece biti krsten?
Znaci upravo je onako kako sam i rekao!
Umesto da je krstenje "U Ime Oca Sina i Svetoga Duha" i priznanje Trojstva uslov za krstenje, vi postavljate drugi uslov, a to je priznanje ELEN WHITE!
Zar nije onda tacno sto kaze Shone da se vi "krstavate u Elen Gould White"?
8. Prihvatate li ucenje o duhovnim darovima i da li verujete da je Duh Prorostava jedan od njih kao znak Crkve ostatka?
Ovde lepo kazu da moras da prihvatis EGW kao proroka da bi bio krsten! U suprotnom, krstenje se odbija!
Znaci uslov za krstenje je "priznanje Elen White"!
Tacno je da mi prihvatamo spise Elene Vajt koji su plod duhovnih darova i koji su korisni za poucavanje, ali ih ne izjednacujemo sa Biblijom. Biblija je iznad njuh.
U gornjem pitanju se ne trazi samo priznanje "duhovnih darova", vec priznanje "Duha prorostva" koji je manifestovan u radu Elen White!
Citiram:
Prihvatate li ucenje o duhovnim darovima (ucenje o darovima ukljucuje i proricanje) i da li verujete da je Duh Prorostava jedan od njih (nema potrebe insistirati ovde na samo jednom daru ako se time ne zeli isticati Elen White) kao znak Crkve ostatka?
Eto Mire, izneo sam ti nepobitne dokaze koji jasno potvrdjuju da tvoje izjave ne slazu se sa ucenjem Adventisticke crkve.
Nisi ti izneo nista sto pobija moje reci. Zapravo, ti svojim recima dokazujes da sam u pravu!
Mire, rekao sam ti jasno da to sto ti tvrdis nije istina.
I nicim nisi dokazao da nije istina.
Mitr, pa valjda znas da nisu svi proroci pisali Bibliju. Neki jesu, ali ima ih i bilo ih je koji nisu pisali nista.
Sve sto su proroci pisali nalazi se u bibliji! Elen White je pisala i njene reci se zato jednako uvazavaju kao da su biblijske! Iako ih vi niste stavili u jednu knjigu!
Ponovo pogresan zakljucak. Nije Ellen Vaju Duh prorostva, nego su to njeni spisi. Produk, a ne osoba!
Njeni spisi su "Duh prorostva"! Tako je!
I u vasem pitanju vi dokazujete da onaj koji ne prihvati njene spise ne moze biti krsten!
Citiram opet:
8.
Prihvatate li ucenje o duhovnim darovima i da li verujete da je Duh Prorostava jedan od njih kao znak Crkve ostatka?
Hoce reci, prihvatate li "Duh prorostva" koji se ispoljio u radu i delovanju Elen White, kroz nasu crkvu?
Nema smisla insistirati "samo na jednom daru" (prorockom), ako se time ne zeli istaknuti uloga Elen White!
Dakle, vama je EGW toliko bitna, da vi na njoj insistirate i prilikom krstenja!