Religija i zdravlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
I pticji grip prenose ptice!

poenta ej što si ti rekao da je to zavera, nije nego način života.

Pala ti jedna linija na fronu onda se prebacuješ na rezervnu.

Pa nemoj vise jesti ni jestivu pticu ni kokosku i one prenose bolesti!

ne bi ni trebalo, ali to nije Božje pravilo nego volja ljudi. Ovo je protiv Božjeg pravila jedenje svinje, psa, mačke itd.

I kokoska prenosi salmonelozu i psitakozu od koje dobijas upalu pluca i umires!

eto koliko ne znaš, ako je zaražena onda se to odmah vidi. Pa neće niko ni trulu jabuku da jede.

Nemoj jesti ni goveda - otrovna su!

Meso je svakako otrovnije od biljne hrane, ali govedo je Bog dozvolio. A ti si sam sebi bog.

Još samo da se zvanično proglasiš.

Ko kaze da ne bi jeo?

Što pitaš kada ne jedeš. Kažeš da je sve očišćeno pa jedi sve.

A zasto je to uzas?

Ti se postavljaš iznad Boga pa se pitaš zašto je Bog dao podelu hrane.

I covek jede ribu koja pojede mrtvog coveka u reci,

Eto koliko nemaš pojma o biologiji. Mrtvog čoveka pojede samo som, koji ne spada u hranu od rečnih riba.

i riba jede djubre pa je jestiva po bibliji, i zivina jede smece..

Ma ti si bog. Ti si trebao dati nadahnuće za Bibliju. Eto koliko nemaš pojma ne radi se samo o tome šta jede nego i ko jede.

Kokoš pojede miša, ali kokoš ima jak želudac pa sve svari i nema problema za čovjeka ako pojede kokoš. Zato kokoš prirodno nema sala.

Samo zato sto se tebi gadi jesti pacova to ne znaci da je pacov otrovan!

Eto koliko na pokvaren način rasp. zato što ti smeta Biblija. reci smeta mi Biblija.

A sta je s onima koji se gade jesti kravu (indijcima) ili bilo koju jestivu zivotinju po bibliji, znaci li to da je i to 'uzas'???

idu u propast kao i Kinezi.

To su samo licna predubedjenja, nesto ti se gadi, jer su ti rekli da je gadno!

Srami se svojih reči ali znam da te boli što Biblija govori.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemam tehnickih mogucnosti za to, i bolje, jer mucno je i gledati sprdanje protivnika Adventizma sa zdravim razumom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ps. Ako neko misli da će ovo izbeći jedući trave, grdno se vara, jer ni biljke više nisu imune na genetsku modifikaciju, tačnije nema semena koje nije genetski modifikovano, ili biljke prskane kojekakvim otrovima.

Bas tako, trebalo bi po njima da jedemo 'vazduh' da bi bili zdravi!

Znaci ako si toliko opsednut zdravljem, ili posti i bavi se 'sangejzingom' ili crkni od gladi, jer nema sta da se jede!

Ove gore postavljene fotografije upravo svedoce koliko je strasno biti mesozder koji jede leseve ubijenih zivotinja.

Jedna poznanica mi je rekla da je ostavila meso jer je u selu videla kako kolju zivinu.

A Bog u bibliji rece za meso "sve vam to dadoh kao zelenu travu"!

I sta cemo sad? Nigde nije objavio da treba da se vratimo na biljnu hranu, a sto nije?

Postoji za to razlog!

Ja se slazem da je biljna hrana najidealnija za coveka i da niko ne bi trebalo da jede meso bez preke potrebe, i ja ucim ljude da izbegavaju meso, ali jednostavno nije to svima moguce..

A razlog za to je jednostavan!

Insistiranje na potpuno biljnoj prehrani bez trunke mesa zna da napravi probleme coveku, jer postoje krvne grupe, i tacno se zna kojoj krvnoj grupi odgovara kakva vrsta prehrane.

Odredjenim tipovima krvnih grupa ne odgovara prehrana bez mesa, jer mora biti malo mesa u njihovoj prehrani da bi oni bili zadovoljni i mogli normalno da funkcionisu. A to je i naucno dokazano.

Mislim da je to i osnovni razlog zasto Bog nije zahtevao vracanje na biljnu prehranu nakon potopa. Nekom bi to odgovaralo a nekom ne bi, fizioloski!

Krvne grupe su nastajale tokom dugog perioda vremena, deobom, zemljoradnici su imali jedan tip krvne grupe (to je bila pocetna A -vegeterijanska), stocari su imali drugi tip krvi (B), jer su jeli stoku. Zatim imamo miks ta dva (AB) u drustvima gde su stocarstvo i zemljoradnja bile podjednako zastupljene.

Jedini koji bez problema mogu potpuno izbaciti meso su ljudi sa krvnom grupom A. Oni koji imaju AB moraju malo mesa, ili moraju nedostatke nadoknaditi uzimanjem deficitarnih vitamina iz neke druge biljke.. Oni sa grupom B i 0 (to je 40% populacije) mogu da imaju ozbiljne probleme na vegeterijanskoj ishrani, mogu postati malokrvni i pre nego sto shvate sta se desilo, srecom pa se tad vrate na mesnu hranu.. Ako zele ostati vegeterijanci, moraju imati stroziji rezim ishrane i unosa vitamina nego drugi, da biraju sta ce im tacno nadoknaditi meso! A to nije uvek lako, zato moraju konsultovati strucnjaka!

Inace, covek nije ni mesozder ni biljojed! On je stvoren kao 'plodojed' sto znaci da jede 'plodove'! A u plodove izmedju ostalog spadaju i jaja i mleko, tako da ne iskljucuje to u startu meso..

Ja sam srecan sto spadam u krvnu grupu A, pa i ne moram jesti meso uopste cak mi skodi! Ali nije moje da ja nekog teram i nagovaram da ne jede meso, pa da mu nacinim zlo i on se zbog toga razboli!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Meso je dato u okolnostima greha kada je covek iskvario ukus i trazio jacu mesnu hranu.

Bog je dopustio ali je obavestio coveka koje zivotinje moze jesti, a koje ne.

Dakle, meso nije hrana, i Bozja volja jeste da se ljudi vrate ishrani koju je covek praktikovao u raju, jer ni na novoj zemlji nece jesti meso, i trebalo bi da se vec ovde izgradjuje za takav nacin zivota.

Ko jede meso sigurno ce i tamo pozeleti rostilj.

Mi karakter za nebeski zivot izgradjujemo dok smo ove na zemlji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Eto koliko nemaš pojma o biologiji. Mrtvog čoveka pojede samo som, koji ne spada u hranu od rečnih riba.

Hvala Bogu pa bolje od tebe znam sta rade ribe. Ne jede samo som crkotinu. Jesi ti pecao nekad ribu uopste?

Kokoš pojede miša, ali kokoš ima jak želudac pa sve svari i nema problema za čovjeka ako pojede kokoš. Zato kokoš prirodno nema sala

Haha, kokos ima toliko jak zeludac da svari pacova i svi bakcili iz pacova joj izadju kroz kljun :)

Eto koliko na pokvaren način rasp. zato što ti smeta Biblija. reci smeta mi Biblija.

Smeta mi tvoj bezobrazluk, jer ti nisi ni mali ni nerazuman da se ovako ponasas!

Srami se svojih reči ali znam da te boli što Biblija govori.

Boli me tvoj bezobrazluk, uzasno me boli, jer ti namerno moras da teras inat, a ne normalno da diskutujes.

Po čemu se vidi da je kokoš zaražena? Sere uzrak? "Antigravitacijsko sranje". :)

Upravo tako. Pokusava da minimizuje, kao kokoska ne moze da se zarazi kad pojede pacova, a ako se i zarazi onda vidis ocima da je zarazena.. Pa da se vidi ne bi se ljudi razboljevali!

Ma budalastine pise, ko ono o vinu kad je tvrdio da se u zelucu dogadja 'truljuenje'!

Meso je dato u okolnostima greha kada je covek iskvario ukus i trazio jacu mesnu hranu.
Nije istina nego je dato zbog unistene vegetacije!

Bog je dopustio ali je obavestio coveka koje zivotinje moze jesti, a koje ne.
I nije mu posle naredio da se vrati na biljnu hranu a za to postoji i naucni razlog, naveo sam ga, ima veze sa krvnim grupama! Ne odgovara svima vegeterijanska ishrana!

Jesi li ti vegeterijanac, koja si krvna grupa?

Bozja volja jeste da se ljudi vrate ishrani koju je covek praktikovao u raju, jer ni na novoj zemlji nece jesti meso

Kao prvo, gde pise da je Bozja volja da se ljudi vrate biljnoj hrani? Kao drugo gde pise da u raju nece jesti meso? Jel to rekla EGW?

Ja znam da pise da ce jesti meso u raju, evo vidi:

"Gospod, svemogući, dat će na ovoj planini jednu gozbu za sve narode, jednu gozbu mesa masnog i vina starih, masnih sočnih mesa i starih ocijeđenih vina." (Isaija 25:6)

---> Jos uvek ne uvidjas da je ona lazni prorok???

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Prijevod: Dokumentirana povijest o najmanje 15.000 pobačaja u adventističkim bolnicama. Uznemirujuće činjenice o pohlepi, obmani i ubojstvu.

Ne bih išao tako daleko da tvrdim da su adventisti u lancu ekstrakcije ljudskog hormona rasta, ali sumnja ipak ostaje....

Hoćeš reći da je jela žive životinje? :) Nije znala da životinju treba zaklati, a ne živu jesti!?!?

U svojoj želji da opravda ili pokaže ispravnom "duh proroštva", počeo je da piše gluposti.

Naravno da ista nije jela žive životinje, ali to ipak ne umanjuje činjenicu da je zaista jela presno meso. (piletinu, ćuretinu, i bifteke)

Ps. I lokala je kako viski, tako i vino, zatim nosila je nakit, i fotografisala se....

Gledaj i slušaj. Jadni crnci.

Zaista jadni. Prvo ih smatraju nižom vrstom (produktom seksa životinja i ljudi), zatim "duh proroštva" ne preporučuje brakove crnih i belih, a danas im "prosvećeni" mudrijaši, gladni profita nerođenu decu koriste da povećaju prinose hrane za "neprosvećene" koji eto nisu prihvatli "evanđelje" "duha proroštva" i prešli na veganstvo kao njeni akoliti.....

Poslednja izmena:
Natrag