Religija i zdravlje

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Da nije možda Bog koristio "Grčku vatru" pa se zemlja zapalila nakon Potopa...
PS. Čovek je omnivor, takvim ga je Bog stvorio, nije biljojed, ali ni isključivi carnivor, ali to Mileriti ne znaju.

Darth, drago mi je da govoris u covekovom stanju pre pada u greh.
Ako je Bog coveka stvorio da bude omnivor, mozes li nam dokazati da su Aram i Eva jeli meso pre pada u greh??????

Gog je rekao:
"I nasadi Gospod Bog vrt u Edemu na istiku; i ode namesti covek koga stvori. I ucini Godpod Bog te nikose iz zemlje svakojaka drveta lepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od zivota usred vrta...
I zapovedi Gospod Bog coveku govoreci: Jedi slobodno sa svakaoga drveta u Vrtu."
1. Mojsijeva 2, 8.9. 16.

Darth, zao mi je sto si se razocara, jer Bog nije Adamu dao nijednu ugojenu svinju niti je dozvolio da jede njeno meso.
I vidi cuda, Bog ne pomeni Milera uopste!!!!!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znas ti da adventisti nemaju istinu, ali se pravis..

Ne, on se ne pravi, on misli da on ima istinu. Kada bi a Bog mu to ne da, nas oterao, ili ubedio u svoje "umotvorine", okrenuo bi se svojima da ih ubeđuje.

Tipičan materijal za vođu kulta....

Kada smo već kod teme, evo malo da se vidi šta čovek Crkve Hristove, one prave , kaže o zdravlju:

Kod:
https://www.bitno.net/lifestyle/osobni-razvoj/namirnice-iz-bozje-ljekarne-koje-vam-mogu-pomoci-u-borbi-s-kolesterolom/

Ali kako je pored fizičkog važno, ako ne i važnije psihičko, duhovno zdravlje, tako i papa Franjo poručuje sledeće:

Kod:
https://www.bitno.net/vijesti/papa-franjo-rodna-teorija-je-zlo-nasega-vremena/

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mnogo ti fantaziras Laodikeja mnogo. Toliko si uveren u svoju misao da sta god ja napisao nece vredeti, sta cu da te ubedjujem u suprotno? Ti hoces tako verovati, veruj. Ja ne mogu, iako verujem da je biljna hrana najbolja, ne namecem to nikom..

Ja sam izneo biblijski stav podrzan logikom, i drugim aspektima, posebno medicinom.

Biblija ne iznosi nesto sto se kosi za zdravim razumom, vec je ona u skladu sa njim.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A vi pitate brojeve, kao vaš "Laodikeja-numerolog".

Ili "brat" im mason Albert Pike...

Uostalom, ko su im izvorišta? Luther koji zbog oholosti (kao i ovaj kome odgovaraš) započinje pobunu i otpadništvo, usukani Calvin (koji se neće libiti da sprovodi svoju "inkiviziciju" nad svakim ko se ne saglasi sa njegovim viđenjem "morala", "osećajni" Metodisti, baptista uplašen od svoje smrtnosti i mason Miler, nasrtljiva žena sklona "pozajmljivanju", "vidoviti" farmeri i iznad svega otac laži lično.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
“Coveku su prilikom stvaranja bile darovane plemenite sposobnosti i dobro uravnotezen um. Bio je savrsen kao bice i u savrsenom skladu sa Bogom. Njegove misli bile su ciste, njegovi ciljevi sveti. Ali neposlusnost je izopacila njegove sposobnosti i umesto ljubavi pojavila se sebicnost. Prestup je tako oslabio njegovu priroidu da se svojom silom vise nije mogao odupreti sili zla. Postao je sotonin rob i ostao bi to zauvek da se sam Bog nije umesao. Kusac je nameravao da spreci plan sa kojim je Bog stvorio coveka i da Zemlju ispouni trugom i ocajanjem. Hteo je da sva ta zla predstavi kao posledicu Bozjeg cina stvaranja coveka.” EGW Put Hristu, str. 13.

Tako i dnas rade njegove sluge, svoja zla pripisuju drugima da bi sebe oprali, ali ni Okean ne moze da ih opere!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
724 mrtvih i 35.000 zaraženih posljedica kršenja propisa o hrani.

Natrag