Religija i zdravlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Truju svoje tijelo, a i svoj um, a ono je hram Duha Svetog, pozivaju se na Duha S. koje truju kada truju svoje tijelo.

Dobro je rekao Isus da će se prije kurve i carinici spasiti od njih ako se naravno pokaju.

A umišljeni vjernici će proći kao i fariseji.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Truju se, a stoje ovi stihovi.

1. Korincanima 3,16Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božij živi u vama?

1. Korincanima 3,17Ako pokvari ko crkvu Božiju, pokvariće njega Bog: jer je crkva Božija sveta, a to ste vi.

Hmm... abregacija ne važi u Hrišćanstvu, to vam je za islam.

Ovako govori Onaj Koji Jeste, Bog živi:

"Tada dozove mnoštvo i reče: »Slušajte i razumijte! 11Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi – to čovjeka onečišćuje.«
12Tada pristupe k njemu učenici i kažu mu: »Znaš li da su se farizeji sablaznili kad su čuli tu riječ?« 13On im odgovori: »Svaki nasad koji ne posadi Otac moj nebeski iskorijenit će se. 14Pustite ih! Slijepi su, vođe slijepaca! A ako slijepac slijepca vodi, obojica će u jamu pasti.« 15Petar prihvati i reče mu: »Protumači nam tu prispodobu!« 16A on reče: »I vi još uvijek ne razumijete? 17Ne shvaćate li: sve što ulazi na usta, ide u trbuh te se izbacuje u zahod. 18Naprotiv, što iz usta izlazi, iz srca izvire i to onečišćuje čovjeka. 19Ta iz srca izviru opake namisli, ubojstva, preljubi, bludništva, krađe, lažna svjedočanstva, psovke. 20To onečišćuje čovjeka; a jesti neopranih ruku ne onečišćuje čovjeka.« "Mt 15, 12-20.

A za zakon vama omiljen i vas klanjaoce istog, On kaže:

" On im odgovori: »A zašto vi prestupate zapovijed Božju radi svoje predaje? 4Ta reče Bog: Poštuj oca i majku! I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni! 5A vi velite: ‘Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude sveti dar, 6ne treba da poštuje oca svoga ni majku svoju.’ Tako dokinuste riječ Božju radi svoje predaje. 7Licemjeri, dobro prorokova o vama Izaija:

8Narod me ovaj usnama časti,
a srce mu je daleko od mene.

9Uzalud me štuju
naučavajući nauke – uredbe ljudske.
« "MT 15 3-9

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Uticaj religije i krvni pritisak

Visoki krvni pritisak lekari nazivaju “tihim ubicom”, zbog toga sto mnogi bolesnici kasno prepoznaju opsanost koja im preti. Tesko je odrediti uzrok ove bolesti. Koliko je poznato na krvni pritisak utice hrana, preterana upotreba soli, pusenje duvana, upotreba alkohola, nasledni faktor, nacin zivota i okolina. U Severnoj Americi svake godine dva miliona ljudi oboli od visokog krvnog pritiska. U toku poslednjih deset godina obolevanje od ove bolesti povesalo se za 50 posto.

U poslednjih nekoliko godina epidemiolozi pokusavaju da pronadju vezu izmedju religije i visokog krvnog pritiska. Utvrdjeno je, da sto je vernik vise odan Bogu i veri, ima nizi krvni pritisak. Hriscani koji redovno ucestvuju u bogosluzenju imaju znatno nizi pritisak od onih koji ne idu u crkvu. (Graham 1978)

Godine 1997. dr Lepen proucavao je 5.241 osobu, uporedjujuci one koji su aktivni u svojim crkvama sa onima koji su neaktivni. Od onih koji su aktivni 20 posto imaju povecanu telesnu tezinu, dok oni koji su neaktivni imaju dvostruko vecu tezinu.

Dr Stavig (1984) ispitivao je 1.570 ljudi i ustanovio da oni koji upotrebljavaju mnogo masti zivotinjskog porekla, alkohol, duvan i nisu odani religiji - imaju povisen krvni pritisak. Suprotno njima, oni koji su odani veri, i ne upotrebljavaju stetne produkte, imaju nizi pritisak. (Handbook of Religion and Health, p. 254)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
P.S. Marko, Laodikeja, Jovane, .... , je li slavljenje i obožavanje Duha Svetog slavljenje Lucifera?

Već sam odgovorio, pa ne želim da bude kao da prebacujem komentare sa teme na temu.

Ali evo kad pitaš.

Ako Tripo ne veruje u tri ličnosti Božanstva, to je njegova stvar, i to nema veze sa Adventizmom.
U Adventizmu postoje pojedinci koji ne veruju u ovu istinu.

Osim toga prvo se mora ispitati šta je Tripo mislio kada je ovo napisa.

Dakle, Sveti Duh je poslan od Boga sa službom utešitelja, odnosno kao onaj koji u čćoveku čini sve ono što on sam ne bi mogao da učini, a to je "da se postane svestan svojih greha, da se pokaje, preda Bogu i doživi obraćenje, i da živi sa Bogom u zajednici pobeđujući svaki greh i nasleđenu slabost tela"

E sad ono što je bitno je to, da ako mi ne prihvatimo ovu ulogu Svetog Duha i dopustimo mu da on deluje u nama lično, već vršimo nekakvu praznu ritualnu praksu u čast Svetom Duhu, posvećujemo mu praznike, kadimo pred ikonama na kojima je on prikazan, itd..itd.. to može sotona iskoristiti i okrenuti u svoju korist, i to je tada slavljenje Lucifera.

Sveti Duh jeste treće lice Božanstva, ali naš cilj i delovanje treba da bude praktične prirode, a ne zaodenute formom, jer forma je sotonsko oružje za držanje u neznanju, i tavorenju ljudi u grehu i učmalosti samoobmane.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dr Armstrong (1977) pronasao je da adventisticki hriscani imaju nizi krvni pritisak od pripadnika drugih religija. On je takodje otkrio da veca potrosnja jaja, pica koja sadrze kofein, povecavaju pritisak. Istrazivaci su utvrdili da ljudi koji ne upotrebljavaju alkohol, duvan, pica sa kofeinom, jaja, ako zive u zdravoj i stabilnoj porodici, fizicki su aktivni, ne koriste masti zivotinjskog porekla, previse soli, odani su i aktivni u svojoj religiji, odmaraju se jedan dan sedmicno, spavaju normalno, imaju znatno nizi krvni pritisak .(Armstrong et.el, 1977, p. 449).

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ako Tripo ne veruje u tri ličnosti Božanstva, to je njegova stvar, i to nema veze sa Adventizmom.
U Adventizmu postoje pojedinci koji ne veruju u ovu istinu.

Osim toga prvo se mora ispitati šta je Tripo mislio kada je ovo napisa.

Dakle, Sveti Duh je poslan od Boga sa službom utešitelja, odnosno kao onaj koji u čćoveku čini sve ono što on sam ne bi mogao da učini, a to je "da se postane svestan svojih greha, da se pokaje, preda Bogu i doživi obraćenje, i da živi sa Bogom u zajednici pobeđujući svaki greh i nasleđenu slabost tela"

Mire je tu temu načeo samo da nas zavadi. I to mu je glavni cilj.

Ja se uopšte ne bavim tom temom osim ovako negdje ostavim neki komentar.

I cilj mu je da me isključe iz HAC da bih bio isfrustriran (pošto je on isfrustriran) Adventizmom.

A to je dokaz da on u sebi duboko zna da HAC ima istinu. I da mu smetaju biblijski navodi o zakonu i hrani tačnije upustva za zdrav život.

I onda mu je cilj hajde da mu (meni) zgadim adventizam neka ga isključe da bude frustriran njima.

A znamo kako Bog opisuje takve osobe, znate na ovo mrzi, a na ono (ovo) se GADI.

Kaže Bog GAD je ko zavađa braću.

Natrag