VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Postoje u Bibliji i drugačije izjave o vinu i žestokom piću. Čak potpuno suprotne od ovoga što ti navodiš. Neću ti ih citirati, jer ti ih je mire već nekoliko puta citirao a ti si se na njih naprosto oglušio. Kad čovjek nešto ne može ili ne želi čuti, pogotovo mu svetim tekstom ne treba sluh iritirati..
Evo da pomognem
"Kome: Jaoh? Kome: Kuku? Kome svađa? Kome vika? Kome rane nizašta? Kome crven u očima?
Koji sede kod vina, koji idu te traže rastvoreno vino.
Ne gledaj na vino kad se rumeni, kad u čaši pokazuje lice svoje i upravo iskače.
Na posledak će kao zmija ujesti i kao aspida upeći.
Oči će tvoje gledati na tuđe žene, i srce će tvoje govoriti opačine.
I bićeš kao onaj koji leži usred mora i kao onaj koji spava povrh jedra.
Reći ćeš: Izbiše me, ali me ne zabole; tukoše me, ali ne osetih; kad se probudim, ići ću opet da tražim to" ( priče Solomunove 23. 29 - 35 )
"Vino je podsmevač i silovito piće nemirnik, i ko god za njim luta neće biti mudar" ( priče Solomunove 20. 1 )
"Ali se i oni zanose od vina, i posrću od silovitog pića: sveštenik i prorok zanose se od silovitog pića, osvojilo ih je vino, posrću od silovitog pića, zanose se u prorokovanju, spotiču se u suđenju.
Jer su svi stolovi puni bljuvotine i nečistoće, nema mesta čistog" ( Isaija 28. 7 - 8 )
Evanđelje nije naviještanje duljeg i zdravijeg, nego vječnog života. Sveti Pavao kaže: Fil 1,23-24: Pritiješnjen sam od ovoga dvoga: želja mi je otići i s Kristom biti jer to je mnogo, mnogo bolje ali ostati u tijelu potrebnije je poradi vas.
To znači da trebamo da sve učinimo da budemo bolesni.
Zašto je onda Isus lečio bolesne, i tom prilikom im davao i fizičko i duhovno zdravlje?
ODakle, ovakav Stvarnoslapovstav je posledica ne poznavanja prave prirode posvećenja, jer Bog želi da čovek bude i fizički i duhovno zdrav, posebno iz razloga što su telesno i duhovno zdravlje usko povezani, i ako je čovek bolestan - to utiče i na njegov duh, ne u smislu da je biti bolestan greh, već zato što čovek u bolesti fizički slabi, i to može imati uticaj i na njegov duh.
Čovek koji se predao Bogu i doživeo novorođenje Duhom Svetim, on je uz duhovno, dobio i fizičko isceljenje, i on od tog trenutka treba da se trudi da ne greši, ali i da pazi na svoje fizičko zdravlje, i da živi prirodno, koristeći se samo onim zemaljskim resursima koje mu mogu dati to zdravlje i biti na blagoslov.