Razne vrste slanih rolata

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Rolat sa spanaćem i kikiriki štapićima

Rolat sa spanaćem i kikiriki štapićima

158334_rolat-sa-spanacem_f.jpg

Sastojci:
Pakovanje smrznutog spanaća
5 jaja
100 grama brašna
Pecivo
100 grama krem sira
2-3 kašike kisele pavlake
Nekoliko krugova šunke isečene na tračice
Kesica grisina punjenih kikirikijem
1 dl ulja


Priprema:

Spanać propržiti na ulju i prohladiti. Umutiti 5 belanaca sa pola kašičice soli i dodati 100 grama brašna i pecivo. Dodati prohlađen spanać i lagano promešati. Peći u pravougaonom plehu na 200 stepeni.

Pečenu koru uviti u vlažnu krpu. Umutiti krem sir sa pavlakom i premazati koru. Poređati naizmenično isečenu šunku i štapiće. Uviti ponovo u rolat, bez krpe i ostaviti u frižideru da odstoji.

Izvor: Vesti


 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Rolat sa susamom

ROLAT SA SUSAMOM

22041_EMA_7966_kul.jpg

POTREBNO JE

ZA KORU 6 jaja, 120 g brašna, kašičica mlevene začinske paprike, 20 g susama, 20 g lana, so, biber, 50 ml ulja
ZA FIL 500 g mladog sira, čaša kisele pavlake, kašičica belog luka u prahu, pola kašičice belog bibera, so

PRIPREMA

Odvojte žumanca od belanaca, pa ih odvojeno umutite. Sneg od belanaca posolite, pa polako dodajte brašno, ulje, žumanca, začinsku papriku, susam i lan. Smesu izlijte u podmazan pleh obložen pek-papirom i pecite 15 minuta na 160 stepeni. Gotov rolat prebacite na čistu vlažnu krpu i odmah ga uvijte. U međuvremenu izgnječite mladi sir, pa ga izmešajte sa pavlakom, biberom i belim lukom. Po želji posolite. Filujte koru i uvijte u rolat.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Slani rolat s povrćem

SLANI ROLAT S POVRĆEM (POSNO, NA VODI)

6334_+VLD_2706_iff.jpg

POTREBNO JE

400 g krompira,100 g spanaća, 100 g pirinča, 2 šargarepe, veza peršuna, 100 g mariniranih šampinjona, pola kašičice slatke paprike, pola kašičice granula belog luka, 3 čena belog luka, 50 g kečapa, 100 g susama

PRIPREMA
Krompir i spanać obarite u slanoj vodi, ocedite i ispasirajte. Dodajte začine, pa masu stavite na foliju posutu susamom i razvucite oklagijom. Obarite šargarepu, isecite na kockice i pomešajte s barenim pirinčem. Posolite po ukusu, dodajte peršun, slatku papriku, beli luk i sitno seckane šampinjone. Ovom masom filujte koru od krompira i spanaća. Koru uvijte u rolat, ostavite u frižider dva sata. Pre služenja ukrasite gustim kečapom.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Rolat od tunjevine

Rolat od tunjevine

18rolat.jpg

Za 4 osobe:
500 g tunjevine iz konzerve, 250 g pasulja iz konzerve, 2 jajeta, 50 g prezli, kašika kima, 200 g rotkvica, 200 g kiselih krastavčića, 150 g mladog spanaća, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Tunjevinu i pasulj ocedite, zajedno izmiksajte i preručite u veću posudu. Dodajte jaja, kim, 30 g prezli, so i biber i promešajte. Od dobijene mase napravite rolat i pospite ostatkom prezli. Rolat položite u pleh obložen kolačarskim papirom i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme operite rotkvice i zajedno sa krastavčićima iseckajte na kolutiće. Dodajte listiće mladog spanaća, prelijte uljem, posolite i pobiberite. Pečeni rolat položite na sredinu poslužavnika, okolo rasporedite salatu od rotkvica i servirajte.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Punjeni baget

Punjeni baget

PUNJEN--BAGET.jpg

Za 4 osobe: francuski hleb, dva-tri manja paradajza, krastavac, zelena paprika, pola glavice crvenog luka, 150 g kačkavalja, 2,5 dl kiselog mleka, 2 čena belog luka, kašika jabukovog sirćeta, 80 g očišćenih zelenih maslinki, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Paradajz, papriku, luk i pola krastavca iseckajte na kockice, a drugu polovinu krastavca sačuvajte za kasnije. Iseckano povrće stavite u veću posudu, dodajte krupno strugani kačkavalj i seckane maslinke, posolite, pobiberite, prelijte uljem i snažno promešajte. Francuski hleb prepolovite, izvadite sredinu, napunite pripremljenom salatom, umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru. Preostali krastavac oljuštite, izrendajte, posolite i ostavite da odstoji pet minuta, pa dobro ocedite i položite na upijajući papir da se osuši. U kiselo mleko umešajte izgnječene čenove belog luka, dodajte strugani krastavac i sirće, posolite, pobiberite i dobro promešajte. Punjeni baget isecite na šnite i servirajte sa sosom.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Slani rolat

Slani rolat

18-Posni-slani-rolat-.jpg

Za 4 osobe:
2 veća lista oblande, manja glavica luka, pola struka praziluka, 500 g šampinjona, 300 g "lajt" majoneza, 150 g biljnog kačkavalja, 100 g susama, 400 g ajvara, ulje, so i biber.

Luk i praziluk iseckati i propržiti na vrelom ulju. Dodati seckane šampinjone i dinstati dok sva tečnost koju su šampinjoni pustili ne ispari, pa posoliti i pobiberiti. Susam peći u teflonskom tiganju da dobije zlatno-žutu boju, ohladiti i pomešati sa 200 g "lajt" majoneza, dodati 100 g struganog biljnog kačkavalja i energično promešati. Prvi list oblande premazati pripremljenom smesom sa "lajt" majonezom, odozgo rasporediti dinstane šampinjone, pokriti drugim listom oblande, premazati ajvarom i urolati. Odozgo naneti ostatak "lajt" majoneza i posuti struganim biljnim kačkavaljem".
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jednostavan rolat

Jednostavan rolat

18-JEDNOSTAVAN-ROLAT.jpg

Za 4 osobe - Za rolat:
4 jaja, čaša jogurta, čaša brašna, pola kesice praška za pecivo i malo soli.
Za fil: 200 g mladog kravljeg sira, 3 dl "klasik" majoneza, 100 g struganog kačkavalja, 150 g praške šunke, so i biber.

-Žumanca umutiti sa jogurtom, brašnom, praškom za pecivo i malo soli. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca i lagano pomešajte sa pripremljenom smesom. Dobijenu masu sipajte u četvrtast pleh obložen kolačarskim papirom i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme pomešajte sir, "klasik" majonez" i strugani kačkavalj, posolite i promešajte. Pečenu koru ohladiti, izručiti preko na radnu površinu, sačekajte da se malo ohladi, premažite filom, odozgo poređajte listiće praške šunke i uvijte rolat. Ukrasite preostalim struganim kačkavaljom i do služenja čuvajte u frižideru.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mađarski rolat sa povrćem i jajima

Mađarski rolat sa povrćem i jajima

news_11949.jpg

SASTOJCI:

* 200 g smrznutog graška
* 200 g šargarepe
* 200 g krompira
* 200 g jabuka
* 1 limun
* 6 kašika majoneza
* 7 kašika kisele pavlake
* 250 ml supe od povrća
* 20 g želatina
* 5 jaja
* 1 crvena paprika
* 1 veza peršunovog lista
* biber i so

PRIPREMA:

1. Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oljuštiti. Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti. Jabuke ooljuštiti, iseći na kockice i dodati sok od limuna.

2.
Povrće i jabuke staviti u veliku posudu. Majonez pomešati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati.

3. Supu od kuvanog povrća pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomešati sa smesom u zdeli. Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u frižider par sati ili preko noći da se ohladi i stegne.

4. Rolat servirati na ovalu i ukrasiti ga sa crvenom paprikom i peršunovim lišćem.

Izvor: S media




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Od povrća

Od povrća

18-Vegetarijanska.jpg

Za 4 osobe:
200 g zelja, veći krompir, čen belog luka, glavica luka, šargarepa, jaje, 100 g smrznutog graška, 50 g struganog kačkavalja, 40 g maslaca, na vrh kašičice muskatnog oraščića u prahu, kocka povrtnog bujona, prezle, ulje i so.

Krompir skuvajte u ljusci. Šargarepu očistite, iseckajte na kockice i zajedno sa smrznutim graškom kuvajte 15 minuta u ključaloj, slanoj vodi, a zatim dobro ocedite. Zelje iseckajte i kratko propržite na 30 g vrelog maslaca zajedno sa seckanim crnim i belim lukom. Dodajte izmrvljenu povrtnu kocku i snažno promešajte da se svi sastojci sjedine. Na ostatku maslaca kratko izdinstajte obarene i oceđene šargarepu i grašak, pomešajte sa pripremljenim zeljem i začinite muskatnim oraščićem. Poluohlađeni kuvani krompir oljuštite, izgnječite viljuškom, dodajte komadić maslaca, pripremljenu mešavinu dinstanog povrća, strugani kačkavalj, jaje i kašiku-dve prezli. Na radnu površinu položite list kolačarskog papira, obilato ga premažite uljem, na sredinu rasporedite pripremljenu smesu, umotajte u papir, krajeve uvežite kanapom i položite u dublji četvrtast pleh. Pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu veknu izvadite iz rerne, posle 15 minuta uklonite kolačarski papir i kanap. Servirajte toplo ili hladno.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Od tunjevine

Od tunjevine

18-Od-tunjevine.jpg

Za 4 osobe:
250 g tunjevine iz ulja, 2 krompira, 50 g struganog parmezana, 3 fileta inćuna iz ulja, 2 jaja, kašika mariniranih kapara, 3 kašike maslinovog ulja, 10 očišćenih, crnih maslinki, 50 g prezli, veza peršuna, so i biber.

Krompir skuvajte u ljusci, ohladite, oljuštite i izgnječite. U većoj posudi pomešajte oceđene i seckane kapare, sitno seckane masline, peršun i seckane inćune. Dodajte oceđenu tunjevinu, jaja, strugani parmezan i kašiku prezli. Posolite, pobiberite, dodajte izgnječeni krompir i rukama napravite veknu. Pospite ostatkom prezli, položite u vatrostalnu činiju, prelijte uljem i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na pola pečenja veknu okrenite. Pečenu veknu izvadite iz rerne, sačekajte da se malo ohladi, isecite na šnite debljine 2 cm i odmah servirajte.

 
Natrag
Top