Razne vrste slanih rolata

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Rolat sa sunkom

Rolat sa sunkom



Sastojci:
1/2 l mleka
1/2 margarina
1 kašičica soli
150 g brašna
4 jaja

Za fil:

250 g šunke
3 kuvana jaja
3 kisela krastavčića
1/2 pavlake
majonez
kačkavalj


Priprema:
Margarin stavite u hladno mleko, posolite pa polako počnite da grejete mleko tako da se margarin lagano topi. Dodavati polako brašno tako da se zakuva. Na kraju dodati i umućena jaja. Sve vreme je temperatura blaga. Masu uliti u pravougaoni pleh tako da ne bude previše debela pa peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kad se ispeče, izvaditi iz plega, uviti u krpu i staviti da se ohladi pre filovanja.
Za fil izmešajte iseckanu šunku sa 3 iseckana kuvana jaja, sitno iseckane krastavce, pavlaku i majonez. Filovati ohlađenu koru pa preko fila izrendati malo kačkavalja. Uviti u rolat i ostaviti da se malo stegne u frižideru pre služenja.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Rolat od kiselog kupusa

Rolat od kiselog kupusa

POTREBNO JE
2 kore za pitu, 400 g kiselog kupusa, 50 g slanine, 20 ml ulja, mala glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 150 g fete, „začin C“, biber, crvena začinska paprika


5024_07-Povrce_245-kiseli-kupus_kul.jpg


PRIPREMA

Na ulju kratko propržite sitno iseckan crni i beli luk i slaninu, pa dodajte kiseli kupus prethodno opran i isečen na tanje rezance. Začinite paprikom, „začinom C“ i biberom, pa pržite dok kupus ne omekša.
Raširite kore, preko stavite izdrobljenu fetu i kiseli kupus, urolajte i prebacite u podmazan pleh. Pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.

 
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
4.642
Ajvar rolat

AJVAR ROLAT

Kora: 5 žumanaca,5 kašika brašna,1 prašak za pecivo,malo soli, 1 kisela pavlaka,4 pune kašike ajvara i na kraju umućen sneg od 5 belanaca. Sve sjediniti i staviti da se peče u podmazan i brašnom posut pleh. Kada je kora pečena izvaditi je i uviti sa kuh. krpom u rolat.Prohladeno filovati. Fil: 1 kisela pavlaka,400 gr. sira feta ili sremskog,sitno seckan beli luk jedno 2-3 čena( može i više ko voli). Koru filovati sa filom i ponovo uviti u rolat. Možete iseći u 3 kore i filovati svaku kao tortu. Takvu seći na komade.

ajvarrolat.jpg


ajvarrolat1.jpg
 
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
4.642
Zlatni rolat

Zlatni rolat

zlatni-rolat.jpg


Potrebno: za koru: 0,5l mleka, 20gr putera, 4 jaja, brašno, za nadev: 200gr sremske kobasice, 2dl pavlake, 200gr sremskog sira, 150gr kačkavalja, 2 kisela krastavca, 1 kuvana šargarepa

Stavite margarin i mleko na vatru da provri. Pomerite sa ringle i umešajte brašno. Vratite par minuta na vatru i neprestano mešajte. Ostavite da se prohladi, pa dodajte umućena jaja. Podmažite veliki pleh, sipajte masu i ispecite. Pečenu koru stavite na vlažnu krpu i urolajte. Izgnječite viljuškom fetu i pomešajte sa mileramom. U to umešajte sitno iseckanu prašku šunku i peršun. Koru odvijte iz krpe, ravnomerno premažite nadevom i zavijte u rolat. Umotajte u alu-foliju i stavite u frižider da se dobro ohladi. Secite u tanke kriške i služite.
 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Rolat od sira

Rolat od sira
rolat-od-sira.jpg


Sastojci za 8 osoba
250 gtost sira
Fil

150 gšunke150 gkiselih krastavaca0 po ukususoli250 gsira200 gkiselog mleka0 po ukusubibera

Priprema

Iseckajte stišnjenu šunku na kockice.



Isecite i kisele krastavčiće kao što ste učinili sa stišnjenom šunkom.




Fil

U veću posudu narendajte sir.



Dodajte šunku, krastavce i kiselo mleko.




Pobiberite, pa sve promešajte.




Kora od sira

Tost sir poređajte u pleh tako da se listići preklapaju.

Ovo je neophodno da bi se sir sjedinio. U protivnom, nećete moći da uvijete rolat.




Prekrijte pleh aluminijumskom folijom.




Sir ostavite u rerni 10-ak minuta na 100°C.


Filovanje

Izvadite sir iz pleha i ako je potrebno pređite oklagijom preko njega.

Sir izvadite dok je još mlak, kako bi mogli da izravnate površinu oklagijom, ali i da Vam sir ne bi pucao prilikom uvijanja.


Nafilujte sir pripremljenim filom.




Zavijte rolat, pa ga umotajte u providnu foliju. Ostavite pripremljeni rolat pola sata u frižideru. Pošto se rolat ohladio, nasecite ga na kolutove debljine 1cm.




Izvor: BeCook.com

 
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
4.642
Rolat sa šunkom

Rolat sa šunkom

rolat-od-sunke.jpg


Potrebno: 200 g maslaca - 120 g brašna - 1/2 l mleka - 6 jaja - 250g šunke - 100 g kisele pavlake - 50 g permezana - so i biber po ukusu

Zagrejte 120 g maslaca, dodajte brašno i mleko stalno mešajući. Kuvajte dok masa ne postane gusta. Ohladite. Dodajte jedno po jedno 6 žumanaca u lupani sneg od 6 belanaca. Polako umutite i masu stavite u pleh podmazan maslacom. Kad je testo za rolat pečeno, izručite ga i isecite napola po dužini. Sameljite šunku, dodajte kiselu pavlaku, so i dosta bibera. Namažite polovinu testa. Poklopite drugom polovinom. Isecite na komade, ali tako da oblik rolata ostane ucelo. Istopite 80g maslaca i zalijte rolat. Pospite permezanom i služite toplo.
 
Učlanjen(a)
28.08.2009
Poruka
198
Rolat sa vlascem

Rolat sa vlascem


:screen:


atvmoi.jpg



:info:



Potrebni sastojci:

500 g krompira
200g brasna za hleb
40 g margarina
so,zacin c
30 g margarina
vlasac
80 g prezle

Priprema jela:

Krompir oljuštite, operite i isecite na kocke, pa ga skuvajte u posoljenoj vodi. Ocedite ga, prebacite u veliku staklenu posudu, izgnječite i, dok je još topao, dodajte „začin C“ i margarin. Kad se pire malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u mlakoj vodi. Mešanjem sastojaka brzo napravite testo. Na umerenoj temperaturi istopite margarin, pa na njemu propržite prezle i dodajte naseckani vlašac. Sklonite sa šporeta i ostavite da se mrvice ohlade. Na dasci posutoj brašnom razvucite testo na debljinu od centimetar. Premažite testo mlakom vodom i pospite filom od prezli i vlašca. Oblikujte čvrst rolat, pa ga zamotajte u aluminijumsku foliju koju ste premazali margarinom. Rolat stavite u duboku posudu za pečenje, prelijte ga litrom vode i kuvajte u rerni oko 50 minuta na 110 stepeni. Tokom kuvanja više puta proveravajte ima li u posudi dovoljno vode. Ako treba, dodajte vode. Kuvani rolat odmotajte i isecite na kriške.
 
Učlanjen(a)
28.08.2009
Poruka
198
Rolat sa sunkom

rolat sa sunkom


:screen:


av2dfk.jpg



:info:



Potrebni sastojci:

200 g sunke
2 kasike senfa
pavlaka
4 jajeta
70g brasna
70 g margarina
0.5 l mleka
200g sira

Priprema jela:

Mleko, brašno i margarin skuvajte kao puding, dodajte jaja i smesu pecite u podmazanom plehu pola sata na 180 stepeni. Pomešajte sve sastojke za nadev, premažite koru, pa je urolajte
.
 
Učlanjen(a)
28.08.2009
Poruka
198
Rolat sa cvarcima

ROLAT SA CVARCIMA

:screen:


ftzs5y.jpg



:info:


Sastojci:

500gr. brašna, 200ml. mleka, 50gr. ulja , 1 jaje i 1 žumance, kašika šećera, so, 1 kvasac. Za punjenje 500gr. mlevenih čvaraka, 2 jaja, 2 kašike kisele pavlake, začin C, so, biber.

Priprema:

U činiju stavite brašno i kvasac koji ste prethodno stavili da nadodje sa malo mleka i šećera, ulje , jaje, žumance, so, mlako mleko i umesite testo. Ostavite ga u frižideru i napravite fil od navedenih sastojaka. Testo podelite na 3 dela , razvuci te ga oklagijom, premažite filom i uvite u rolat. Rolat isecite na parčice debljine 1 cm., poredjajete u podmazan pleh, premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj pećnici oko 45 min.
 
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Zeleni rolat

Zeleni rolat

01907-zeleni-rolat_s.jpg


Potrebno je:

1 kg spanaća
300 g šunke
6 jaja
6 kašika brašna
2 pavlake
biber
ulje
so

Priprema:

Obariti spanać u slanoj vodi, ocediti i sitno iseckati. Žumanca umutiti sa 4 kašike ulja i pomešati sa spanaćem. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Zatim dodati brašno i sjediniti masu. Ulupati sneg od belanaca i lagano ga umešati u masu od spanaća. Sipati masu u podmazan pleh i peći oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C. Zatim izvaditi koru, staviti je na vlažnu krpu i uviti u rolat.
Šunku sitno iseckati i pomešati sa čašom pavlake. Začiniti po ukusu. Koru pažljivo odmotati, namazati masom od šunke i ponovo urolati. Rolat premazati pavlakom i garnirati po želji.
Umesto nadeva od šunke može da se napravi nadev od sira. Veoma je lepo u kombinaciji sa spanaćem, a izgleda dekorativno.
 
Natrag
Top