Naravno da jeste, jer u velikom delu odgovoran za stradanje Srba. To isto kao kada bi neko rekao da Jevrejima nije dužnost da ocene Hitlera jer on nije pripadnik Judaizma.
Dakako, mozda si u pravu, mozda mi trebamo dati svoje misljenje i sud o tom coveku. Ali to je ono sto ti jedva cekas, da se mi posvadjamo oko Stepinca. A kod nas je motiv suprotan, mi smo se zato i sastali sa katolicima da razresimo ovo pitanje zajednicki. Na zalost umesali su se politicari i sve propalo..
I tu se vidi tvoj motiv i zelja da nas prikazes u ruznom svetlu!
Akademski obrazovan... aha, pazi da nije. Možda na nekom od EGWističkih Miki Maus "univerziteta"....
Oni su ipak gospoda.. Ovom ni vokabular i terminologija nisu blizu jednog adv. teologa. Mozda je van foruma fin i ugladjen, a ovde sebi daje oduska..
Kako god, kad ja ponudim javno suceljavanje, a on se uplasi, znaci da je rec o cirkusantu.. Moze on do besvesti da ponavlja kako "deli nase postove" i kako mi "ne smemo da delimo njegove", cinjenice govore suprotno. On ne sme da ide na javno suceljavanje..
Ne sme da se osvrne kako je do pre 2 meseca lupao besmislice, da koronu salje njegov 'bog' da nas kazni, a danas studije pokazuju da je virus nastao u laboratoriji..
I ko je stradao najvise? Nisu to pagani vec njegovi protestanti! Totalni kolaps teologije, naprosto, jedan akademik i vrstan poznavalac pisma, makar to bio i covek sa miki maus univerziteta, ne bi sebi dozvolio ovakvu sramotu..
Inace, kad god mu se teologija raspada, uvek je vikao da je 'veliki pravoslavac', profesor, a sada govori da je akademski obrazovan, da je adventisticki predavac, i da ga zovu na TV, da pise knjige.. On misli da ce mu neko poverovati da je autoritet, pa ce ga to izvuci iz nedostatka argumenata..
Ne znam samo kako je od 'novo-krstenog' mladog vernika, koji se krstio pre samo 2 godine, postao adventisticki predavac, gostujuci TV-a, pisac i uvazeni autoritet u crkvi?
Ili nas je svo vreme vukao za nos i lagao ko je, ili i dalje laze i pretvara se!
Sa takvima, ne treba gubiti vreme, ko ce njemu posle svega verovati?
Nego, vratimo se temi, nije on tema..