Rat na forumu o religiji! (zavere, spamovanja, trolovanja, prijavljivanja, borbe nepostenim sredstvima)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sada vidim da tebi nema spasa u ovakvom poretku stvari, dok se Gospod ne objavi celom svetu uskoro.

SVE si izokrenuo, izlagao, isfilozofirao.

Nema to nista veze sa realnoscu, niti sa Bogom, vec sa licnom filozofijom.

Ja imam rec Bozju, imam veru, imam zajednicu sa Bogom, i ne zanimaju me ljudske filozofije.

Budi slobodno u zabludi, imas slobodnu volju.
Meni govoris?

Ljudi da li vi vidite kako Laodikeja nevesto izbegava da odgovori na postavljena pitanja?
Samo me optuzuje da lazem i izmisljam.

A sta sam ja to slagao molim te? Pa ti si taj koji preksaces pitanja!

Ponavljam konstataciju koju si preskocio, i na koju nemas odgovor:

"Nije kontinuitet samo subota vec celokupna dogmatika koja je morala biti prenosena u neprekinutom nizu do danas. Kako uopste mozete tvrditi da smo mi "otpali od vere" kad vi sami niste imali "neiskvarenu" dogmu od 2. veka naovamo? Poceli ste sa "iskvarenom dogmom". Ako ste nasledili istinitu dogmu od apostola kako to da se onda nazivate "malim svetlom" a ne "velikim svetlom" ? Dakle vi i sami priznajete da vec u startu imate "iskvarenu dogmu"!

I gde se onda izgubila vasa apostolska dogma? Da niste i vi otpali od vere???

Naravno da jeste!

Imali ste "papazjaniju" od dogme vekovima nekonzistentnu! I ne mozes ti meni navesti ni jedan jedini primer, ni jednog protestanta koji je verovao i ucio kako vi adventisti danas ucite!"

Znaci, nemate prava nas optuzivati za otpad jer ste vi otpali jos u 2. veku i prihvatili gnosticizam!
Niste uopste osnovani na istini i apostolima, jer da jeste, ne bi imali iskvarenu dogmu od starta!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire, u poslednje vreme zauzeo si mesto sudije, koje ti ne pripada.
Prvo, gde pise da se cela dogmatika mora prenositi?
Drugo, od tebe sedmicama trazim da nam odkazes Biblijom da je taj tvoj kontinuitet neizostavan, a ti jos ni ne pomisljas da odgovoris.
Trece: slazem se sa tobom da Subota nije sve, zbog toga upravo mi Adventisti prihvatili smo ceo DEKAKLOG.
A sta si ti prihvatio, ako odbacujes Subot? Jesi li bez nje prihvatio Deset Bozjih zapovesti? Znas da nisi!
Cetvrto: da li si ti i tvoja crkva od apostola prihvatili i preneli Ceo Bozji zakon ili ste neke odbacili?
Peto, ako vi nosite apostolsko ucenje, koliko dogmi ste doneli koje se cak suprostavljaju njihovom ucenj?
Jesu li apostoli imali staresinu posle Hristovog vaznesenja koga su zvali "nrpogresivim"?
Koga su oni spalili na lomaci?
Koga su oni prokleli zato sto je praznovao subotu?
Eto Mire vidis kakav ti je taj tvoj kontinuitet?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Evo ovdje: :)

Gal 1,8: Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet!

1. Apostoli puni Duha Svetog naučavaju trojstvenost Boga - Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetog.

2. A onda 18 stoljeća kasnije dolaze "Ellen&Co" i kažu: "Trojstvo je suprotno Svetom pismu, suprotno zdravom razumu i poganskog je podrijetla. (Sveti Pavao bi rekao - "neka je proklet tko vam navješta neko drugo evanđelje".

Drugo, od tebe sedmicama trazim da nam odkazes Biblijom da je taj tvoj kontinuitet neizostavan, a ti jos ni ne pomisljas da odgovoris.

1. Biblija: Mt 16,18: A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. .... Mt 2820: "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta."

Ako Isus svojoj Crkvi obećava da će "s njom biti u sve dane do svršetka svijeta" i ako joj jamči da je "ni vrata paklena neće nadvladati", onda to znači da će Kristova crkva u sve dane vidljivo postojati - imati kontinuitet i postojanja i vjerovanja. Stvar je vrlo jasna. Crkva koja nema početak na Pedesetnicu i koja nema kontinuitet postojanja i vjerovanja, nema nikakve veze s Kristom.

Trece: slazem se sa tobom da Subota nije sve, zbog toga upravo mi Adventisti prihvatili smo ceo DEKAKLOG.
A sta si ti prihvatio, ako odbacujes Subot? Jesi li bez nje prihvatio Deset Bozjih zapovesti? Znas da nisi!

Možete se vi Adventisti sedmog dana i obrezati, nas kršćana se to uopće ne tiče. :) A što se tiče subote, ona nama kršćanima niti je zapovjeđena niti nas obvezuje.

Cetvrto: da li si ti i tvoja crkva od apostola prihvatili i preneli Ceo Bozji zakon ili ste neke odbacili?

Je. Crkva je sve prenijela do dana današnjeg - "Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga."

Peto, ako vi nosite apostolsko ucenje, koliko dogmi ste doneli koje se cak suprostavljaju njihovom ucenj?

Ni jednu. :)

Jesu li apostoli imali staresinu posle Hristovog vaznesenja koga su zvali "nrpogresivim"?

U Kristovoj crkvi nema nepogrešivih. Vi Adventisti sedmog dana pak imate "nepogrešivu", evo je: :)

"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), biti prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin, Mark of the Beast, 1911. god.)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), biti prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin, Mark of the Beast, 1911. god.)

Dakle, ako je Ellen Gould White izvor tih spisa (jer od Boga nisu ma šta tvrdili njeni sledbenici), ako su njeni spisi po njima "Duh Proroštva" i nepogrešivi su u tumačenju "Biblijskih prinicipa" (šta god da je to), onda iz toga proizilazi da je Ellen Gould White nepogrešiva. Shodno tome, ako znamo da se sumnja u njene spise smatra hulom, ako znamo da je i pored dokazanih kontradikcija već pomenuta nedodirljiva, dolazimo do samo jednog zaključka: Ellen Gould White je adventistima ravna Bogu.

Ps. Ne možemo znati ko je u svojoj idolatriji gori. Adventisti koji ženu prepunu kontradikcija, dokazanih kontradikcija drže ravnoj Bogu, i jedinim putem ka Njemu, ili Jehovisti koji isti takav autoritet predaju konzorcijumu gramzivih usukanih članova odbora direktora "Watch Tower and Trust".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

A gde pise da ti mozes prenositi "samo deo dogmatike"? Navedi mi stih iz biblije koji kaze da nije potrebna sva dogmatika? Ne kazete li vi "ko sav zakon odrzi a pogresi u jednom krivac je za sve"?

Nemoj Marko da pricas gluposti ovde uopste ti ne prilici kao ozbiljnom coveku!

Cak ni po vama ne moze neko "krsiti subotu" a zvati se Bozjim slugom. I bas su ovi koje smatrate kontinuitetom krsili. A ovde je mnogo vise od subote u pitanju! Ovde se radi o krupnim jeresima. Kao sto je na primer dualizam, poricanje Hristovog Bozanstva gnosticizam - smatranje tela za zlo.

A ako "sva dogmatika nije bitna" zasto Jovan u svojim poslanicama optuzuje gnostike i kaze da su "antihristi", a bas su oni ovo verovali!

A vi Marko, odnosno vasi protestanti u kojima vi nalazite kontinuitet (EGW vas sa njima povezuje) su ove jereticke dogme usvojili i propovedali!

Odakle onda Marko vi poticete i ko je zapravo izvor vaseg ucenja?

Isti onaj Marko koji je "citirao i izvrtao Pisma"!

Drugo, od tebe sedmicama trazim da nam odkazes Biblijom da je taj tvoj kontinuitet neizostavan, a ti jos ni ne pomisljas da odgovoris

I necu da dokazujem moj kontinuitet! Dok god ti neshvatis da je kontinuitet dogme i odrzanje dogme bitno, ja nemam zasto da ti dokazujem da je moja crkva odrzala taj kontinuitet!

Sto bih ti ja dokazivao nesto sto smatras da nije vazno?

Marko, ako kontinuitet dogme tebi nije vazan ili ako tvrdis da se "ne mora sva dogmatika prenositi" ili da se "ne mora propovedati potpuna istina", odakle vam onda pravo da nas nazivate "otpadnicima"? Od cega smo mi to otpali kada ni vi nemate "potpunu istinu"???

Niste imali od starta!

Ta "evolutivna teologija" (napredujuca dogma) ne drzi vodu kada se posmatrakroz prizmu biblije, jer Hriscani su primili "istinu jedanput predanu svetima" i nema promene u toj istini niti ima evolutivnog napretka, poluistine i slicno!

Apostoli su primili potpunu Novozavetnu istinu i tu istinu su preneli dalje i rekli su "ako vam mi ili andjeo sa neba javi drukcije evandjelje nego sto vam mi javismo proklet da bude"! A ti kazes "dogmatika nije bitna".

Ovi vasi sa kojima se vi identifikujete propovedali su "antievandjelje" i oni su antihristi i prokleti su po Pavlovim recima!

Ja znam da ti namerno neces da se identifikujes sa njima, jer si svestan koje su jeresi oni ucili, ali identifikuje vas vasa EGW!

I sto pre to shvatis, sto pre shvatis odakle vam dogma, iz kog izvora dolazi i ko vas je sa jereticima povezao, bolje po tebe. Treba vec jednom da se izvuces iz lazi, dok ne bude prekasno!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dakle, ako je Ellen Gould White izvor tih spisa (jer od Boga nisu ma šta tvrdili njeni sledbenici), ako su njeni spisi po njima "Duh Proroštva" i nepogrešivi su u tumačenju "Biblijskih prinicipa" (šta god da je to), onda iz toga proizilazi da je Ellen Gould White nepogrešiva. ..Ellen Gould White je adventistima ravna Bogu.

Vidimo mi Darth, da bi ti zelo da uzdignes Elen Vajt na visinu Pape pa da i nju proglasis nepgresivom.
To kod vas katolika ide tako ali kod Adventista je drugacije. Evo kako:

1. Sveto pismo
Sveto pismo, Starog i Novog zaveta je pisana Božija rec data božanskim nadahnucem preko svetih Božijih ljudi koji su govorili i pisali onako kako ih je pokretao Sveti Duh. U ovoj Reci Bog je poverio coveku znanje potrebno za spasenje. Sveto pismo je nepogrešivo otkrivenje Njegove volje. Ono je merilo karaktera, ogled iskustva, autoritativni tumac doktrina i pouzdana zabeleška o Božijim delima u istoriji.(2. Petrova 1,20.21; 2. Timotiju 3,16.17; Psalam 119,105; Price 30,5.6; Isaija 8,20; Jovan 17,17; 1. Solunjanima 2,13; Jevrejima 4,12)

17. Dar proroštva
Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i ispoljio se u službi Elen G. Vajt. Kao Gospodnji vesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi obezbeduje utehu, vodstvo, poucavanje i popravljanje. Oni, takode, naglašavaju da je Biblija merilo kojim se moraju ispitati sva ucenja i iskustva. (Joilo 2,28.29; Dela 2,14-21; Jevrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)

Slape i Darth, znam da je to za vas tesko, ali pokusajte da shvatite istinu, a ne pricajte bajke za obdaniste.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Meni govoris?

Ljudi da li vi vidite kako Laodikeja nevesto izbegava da odgovori na postavljena pitanja?
Samo me optuzuje da lazem i izmisljam.

A sta sam ja to slagao molim te? Pa ti si taj koji preksaces pitanja!

Pa upravo ova tvoja tvrdnja razotkriva tvoje lazi, jer hajde pogledaj sebi sam u oci kazi ovde pred svima "DA LI JE VISE PUTA ODGOVORENO NA TVOJE PITANJE O KONTINUITETU?"

Samo pazi, ja cu te odgovore naci, a ti pokusaj da slazes pred onim koji sve vidi.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa upravo ova tvoja tvrdnja razotkriva tvoje lazi, jer hajde pogledaj sebi sam u oci kazi ovde pred svima "DA LI JE VISE PUTA ODGOVORENO NA TVOJE PITANJE O KONTINUITETU?"

Samo pazi, ja cu te odgovore naci, a ti pokusaj da slazes pred onim koji sve vidi.

Pozdrav!
Kakav bre odgovor jel ti nas zafrkavas? Preskocio si sve i jedno postavljeno pitanje. Ti ces pronaci odgovore? Zar nemas ti ni malo iskrenosti?

Gde si ti odgovorio na ova moja pitanja citiraj!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moj dobri Mire.

Nekada si bio iskren, a danas je otvorena laz tvoj princip.

To je tvoja stvar.

Natrag