- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Nigde Pavle ne kaze da se prilozi skupljaju na Euharistiji u nedelju,
Zašto sveti Pavao piše da se baš nedjeljom skuplja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nigde Pavle ne kaze da se prilozi skupljaju na Euharistiji u nedelju,
Meni govoris?Sada vidim da tebi nema spasa u ovakvom poretku stvari, dok se Gospod ne objavi celom svetu uskoro.
SVE si izokrenuo, izlagao, isfilozofirao.
Nema to nista veze sa realnoscu, niti sa Bogom, vec sa licnom filozofijom.
Ja imam rec Bozju, imam veru, imam zajednicu sa Bogom, i ne zanimaju me ljudske filozofije.
Budi slobodno u zabludi, imas slobodnu volju.
Prvo, gde pise da se cela dogmatika mora prenositi?
Drugo, od tebe sedmicama trazim da nam odkazes Biblijom da je taj tvoj kontinuitet neizostavan, a ti jos ni ne pomisljas da odgovoris.
Trece: slazem se sa tobom da Subota nije sve, zbog toga upravo mi Adventisti prihvatili smo ceo DEKAKLOG.
A sta si ti prihvatio, ako odbacujes Subot? Jesi li bez nje prihvatio Deset Bozjih zapovesti? Znas da nisi!
Cetvrto: da li si ti i tvoja crkva od apostola prihvatili i preneli Ceo Bozji zakon ili ste neke odbacili?
Peto, ako vi nosite apostolsko ucenje, koliko dogmi ste doneli koje se cak suprostavljaju njihovom ucenj?
Jesu li apostoli imali staresinu posle Hristovog vaznesenja koga su zvali "nrpogresivim"?
"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), biti prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin, Mark of the Beast, 1911. god.)
Prvo, gde pise da se cela dogmatika mora prenositi?
Drugo, od tebe sedmicama trazim da nam odkazes Biblijom da je taj tvoj kontinuitet neizostavan, a ti jos ni ne pomisljas da odgovoris
Dakle, ako je Ellen Gould White izvor tih spisa (jer od Boga nisu ma šta tvrdili njeni sledbenici), ako su njeni spisi po njima "Duh Proroštva" i nepogrešivi su u tumačenju "Biblijskih prinicipa" (šta god da je to), onda iz toga proizilazi da je Ellen Gould White nepogrešiva. ..Ellen Gould White je adventistima ravna Bogu.
Meni govoris?
Ljudi da li vi vidite kako Laodikeja nevesto izbegava da odgovori na postavljena pitanja?
Samo me optuzuje da lazem i izmisljam.
A sta sam ja to slagao molim te? Pa ti si taj koji preksaces pitanja!
Kakav bre odgovor jel ti nas zafrkavas? Preskocio si sve i jedno postavljeno pitanje. Ti ces pronaci odgovore? Zar nemas ti ni malo iskrenosti?Pa upravo ova tvoja tvrdnja razotkriva tvoje lazi, jer hajde pogledaj sebi sam u oci kazi ovde pred svima "DA LI JE VISE PUTA ODGOVORENO NA TVOJE PITANJE O KONTINUITETU?"
Samo pazi, ja cu te odgovore naci, a ti pokusaj da slazes pred onim koji sve vidi.
Pozdrav!