Rat na forumu o religiji! (zavere, spamovanja, trolovanja, prijavljivanja, borbe nepostenim sredstvima)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sad dakle šta kušate Boga i hoćete da metnete učenicima jaram na vrat, kog ni očevi naši ni mi mogosmo poneti?

Apostoli i starešine i braća pozdravljaju braću koja su po Antiohiji i Siriji i Kilikiji što su od neznabožaca.
Budući da mi čusmo da neki od nas izišavši smetoše vas rečima, i raslabiše duše vaše govoreći vam da se obrezujete i da držite zakon, kojima mi ne zapovedismo;
Zato nađosmo za dobro mi jednodušno sabrani izbrane ljude poslati vama s ljubaznim našim Varnavom i Pavlom,
S ljudima koji su predali duše svoje za ime Gospoda našeg Isusa Hrista.
Poslasmo dakle Judu i Silu, koji će to i rečima kazati.
Jer nađe za dobro Sveti Duh i mi da nikakvih tegoba više ne mećemo na vas osim ovih potrebnih:
Da se čuvate od priloga idolskih i od krvi i od udavljenog i od kurvarstva, i šta nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti.

Budite zdravi.

Dela apostolska, glava 15

Odluka prvog sabora. Onog iz I stoleća, svega nekoliko godina, ili koju deceniju nakon Uskrsnuća i Uzašašća u Slavu.

Gde je sada onaj navodni otpad iz II stoleća, kada je jasno da "zakon" na koji se adventisti tako olako pozivaju odlukom samog Boga i sabora Njegove Crkve, za nove vernike, one koji ne dolaze iz Judejstva stavljen van snage?

Samo Pismo ih pobija. Samo Pismo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne treba njima Dekalog, deset zapovijedi. Njima je dovoljna samo jedna, ona za koju Ellen White kaže da je svijetlila jače od ostalih devet, kad je ona u Nebeskoj Svetinji vidjela ploče sa zapovijedima.

Pa naravno da im ne treba, to dokazuju i poštovanjem zapovjedi : Ne ubij. Vršenjem pobačaja za novac.

Da ne govorim o ne poštovanju 1 zapovesti, jer imaju i klanjaju se drugom Bogu. Ellen Gould White.

Što se tiče te njene vizije, rekao bih da se radi o korišćenju LSD-a kojih stotinu godina pre otkrića istog.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ne treba njima Dekalog, deset zapovijedi. Njima je dovoljna samo jedna, ona za koju Ellen White kaže da je svijetlila jače od ostalih devet, kad je ona u Nebeskoj Svetinji vidjela ploče sa zapovijedima.

A kolone izbjeglica stižu li stižu. Lako vam je za rat na forumu, kod vas je rat kartela i favela.

Bijeda i nazadnost. Čak se i iz letećeg cirkusa Montija Pajtona sprdali sa tim kod Iraca.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Pročitaj ovo.

1. Braćo moja! U veri Gospoda našeg slavnog Isusa Hrista ne gledajte ko je ko;

2. Jer ako dođe u crkvu vašu čovek sa zlatnim prstenom i u svetloj haljini, a dođe i siromah u rđavoj haljini,

3.I pogledate na onog u svetloj haljini, i kažete mu: Ti sedi ovde lepo, a siromahu kažete: Ti stani tamo, ili sedi ovde niže podnožja mog;

4.I ne rasudiste u sebi, nego biste sudije zlih pomisli.

5.Čujte, ljubazna braćo moja, ne izabra li Bog siromahe ovog sveta da budu bogati verom, i naslednici carstva koje obreče onima koji njega ljube?

6.A vi osramotiste siromaha. Nisu li to bogati koji vas muče i vuku vas na sudove?

7.Ne hule li oni na dobro ime vaše kojim ste se nazvali?

8.Ako, dakle, zakon carski izvršujete po pismu: Ljubi bližnjeg kao samog sebe, dobro činite;

9.Ako li gledate ko je ko, greh činite, i bićete pokarani od zakona kao prestupnici;

10.Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve

Jakov, glava 2

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pročitaj ovo.

1. Braćo moja! U veri Gospoda našeg slavnog Isusa Hrista ne gledajte ko je ko;

• Jer ako dođe u crkvu vašu čovek sa zlatnim prstenom i u svetloj haljini, a dođe i siromah u rđavoj haljini,
    • I pogledate na onog u svetloj haljini, i kažete mu: Ti sedi ovde lepo, a siromahu kažete: Ti stani tamo, ili sedi ovde niže podnožja mog;
    • I ne rasudiste u sebi, nego biste sudije zlih pomisli.
    • Čujte, ljubazna braćo moja, ne izabra li Bog siromahe ovog sveta da budu bogati verom, i naslednici carstva koje obreče onima koji njega ljube?
    • A vi osramotiste siromaha. Nisu li to bogati koji vas muče i vuku vas na sudove?
    • Ne hule li oni na dobro ime vaše kojim ste se nazvali?
    • Ako, dakle, zakon carski izvršujete po pismu: Ljubi bližnjeg kao samog sebe, dobro činite;
    • Ako li gledate ko je ko, greh činite, i bićete pokarani od zakona kao prestupnici;
    • Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve

Jakov, glava 2

Apostol je rekao Istinu.

Kao i uvek, one koji se zakonom kite Pisma obaraju.

Badava im izazivanje i podsmeh. Jer ne smeju se nama, nego sebi samima. Samouvereni u svom slepilu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Obredni zakon je ukinut, deset zapovesti su vecne, s time da je ljubav osnov odnosa Boga i coveka

Pogresno!

Deset zapovesti su PROLAZNE!

A evo i zasto:

"Oni koji se udostoje dobiti onaj svet i vaskrsenje iz mrtvih NITI CE SE VISE ZENITI NITI UDAVATI JER SU KAO ANDJELI BOZJI NA NEBESIMA"

Ako su "kao andjeli" onda su" bespolni" i za njih vise ne vazi zapovest "ne cini preljube"!

TAKO SE DEKALOG POKAZUJE PROLAZNIM ZAKONOM!

On na nebu gubi svoju vrednost! A ne vazi ni za nas danas, jer ga je Hristos iz razloga prolaznosti i nistavnosti vec unapred odredio nevazecim!

Ti stvarno ne znas zakona, a pravis se ovde ucitelj (izvini sto ti rusim ponos koji ti je satana usadio). Kao sto rekoh i ako ti ja biblijom dokazem ti neces prihvatiti . Jer si preko svake mere ubedjen u "svoje iskustvo", "svoje poslanje" pun si ponosa i mislis da te je Bog "izabrao". Ne slusas sta mi ovde pricamo jer ne zelis cuti. Ni ti ni Tripo, jer ste isti!

Ostvaruju se na tebi ove Hristove reci -

"Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti. Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim."

*PS. ovim smo i Elen White dokazali laznom prorocicom, jer je ona takodje suprotno bibliji napisala da su "deset zapovesti vecne i neprolazne"!!!

Poslednja izmena:
Natrag