- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Sad dakle šta kušate Boga i hoćete da metnete učenicima jaram na vrat, kog ni očevi naši ni mi mogosmo poneti?
Apostoli i starešine i braća pozdravljaju braću koja su po Antiohiji i Siriji i Kilikiji što su od neznabožaca.
Budući da mi čusmo da neki od nas izišavši smetoše vas rečima, i raslabiše duše vaše govoreći vam da se obrezujete i da držite zakon, kojima mi ne zapovedismo;
Zato nađosmo za dobro mi jednodušno sabrani izbrane ljude poslati vama s ljubaznim našim Varnavom i Pavlom,
S ljudima koji su predali duše svoje za ime Gospoda našeg Isusa Hrista.
Poslasmo dakle Judu i Silu, koji će to i rečima kazati.
Jer nađe za dobro Sveti Duh i mi da nikakvih tegoba više ne mećemo na vas osim ovih potrebnih:
Da se čuvate od priloga idolskih i od krvi i od udavljenog i od kurvarstva, i šta nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti.
Budite zdravi.
Dela apostolska, glava 15
Odluka prvog sabora. Onog iz I stoleća, svega nekoliko godina, ili koju deceniju nakon Uskrsnuća i Uzašašća u Slavu.
Gde je sada onaj navodni otpad iz II stoleća, kada je jasno da "zakon" na koji se adventisti tako olako pozivaju odlukom samog Boga i sabora Njegove Crkve, za nove vernike, one koji ne dolaze iz Judejstva stavljen van snage?
Samo Pismo ih pobija. Samo Pismo.