Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Mire kao cijeni Jovana Prezbitera i Marka kao dobre sugovornike za razliku od tripa, ali sad gore rece starijem covjeku - ti ovo znas i glupiras se....
Zasto se ti mesas u nas razgovor?
Naravno da ga cenim, ali on sam zna da se ponekad glupira, i cesto to radi. Zna on dobro da ja njemu nista lose nisam mislio.
Drugo, subota je data Adamu i Evi koji su predstavnici cijeloga covjecanstva, ona nije samo za Zidove, pa i sam Isus veli da je subota radi covjeka...nije rekao radi Zidova..
Gde pise da je subota "data Adamu i Evi"? Nadji mi tekst u bibliji ili se nemoj na nju pozivati i javljati.
A to sto je Isus rekao"subota je nacinjena za coveka", pa ne ocekujes valjda da on oslovljava "nacionalnom imenicom" onoga kome se obraca a obraca se jevrejima. Ni tebi ni meni nego jevrejima licno!
..i Izaija pise da nezidovi koji svetkuju subotu, ce naslijediti Bozje carstvo..
Rekao je on i da ce u raju "slaviti mladinu", pa zasto vi danas ne drzite mladinu???
Vec je neko davao novce da neko navede stih gdje se govori da je subota promijenjena u nedjelju. Mogli ste zarditi nesto love, jer vi znate koji su to stihovi.
A zasto bi ja dokazivao nesto sto moja crkva ne uci, vec ste vi izmislili?
Gde si ti procitao da moja crkva uci da je "subota PROMENJENA na nedelju"???
Kako to citas katekizam, uzas jedan!
Mi nedelju drzimo ne kao "zamenu za subotu", vec kao "dan vaskrsenja"!
Isto vrijedi za ciste i neciste zivotinje. Jos prije nastanka Zidova, Bog je Noi govorio za ciste i neciste zivotinje. Je li Noa bio Zidov?
A jel zivotinja postaje necista ako je skuvas u "mleku majke njegove"???
Kakve to ima veze sa "zdravljem"???
Nego je meso ritualno predstavljalo Hrista tj. njegovo telo "koje je bez mane"! I obrok koji su jeli bio je neki oblik Euharistije vernima u to vreme. To sam vec nebrojeno puta dokazao stihovima. Zato nisu jeli nista sa fizickom manom.
Evo ti iz biblije da ishrana kod jevreja nema veze sa "zdravljem" vec oznacava "duhovni aspekt":
"Zato sinovi Izraelovi ne jedu stegna na zglavku, jer se Jakovu iscasi stegno na zglavku.."
Tako je sa svom njihovom hranom!
Iako na njemu nisam cesto, procitah prije nekoliko dana da sam ja kao za peticiju da se slap odstrani sa foruma. Ja molim da se ne uzima moj nik, ime uzalud, i pise nesto sto ja nisam izgovorio.
Kako nisi izgovorio kad je koliko sam video dao link tvog posta?
Mire, uzmi recnik pa potrazi sta znaci rec vecnost. Ajade da ti pomognem:
"Vecnost = postojanje bez kraja, zauvek."
Za tebe i mene rec Vecnost zanci "postojati bez kraja, zauvek".
Odlicno Marko, posto se zafrkavamo, ajde da se zafrkavamo do kraja..
Ovim si potvrdio da ce se "ljudi u paklu vecno muciti"?
Nemam nista protiv toga, pobedio si, dokazao si da je moja crkva u pravu!
Poslednja izmena: