Rat na forumu o religiji! (zavere, spamovanja, trolovanja, prijavljivanja, borbe nepostenim sredstvima)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nemoj sve shvatati doslovno.
Zbog naše pale prirode klicu svakog greha već nosimo u sebi.
Zato ih, ako mi lično već ne grešimo, tako lako prepoznajemo i osudjujemo kod drugih.

Teško da će nko od onih kojima je "Pismo" starije od Crkve Božije, i kojima ne svetle zapovesti o kojima kako sam Bog kaže "vise zakon (Torah) i proroci", nego im svetli samo jedna od zapovesti dekaloga, uopšte moći da odustane od doslovnosti. Posebno kada se radi o onima koji u Postanju nalaze ono čega u njemu nema.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Teško da će nko od onih kojima je "Pismo" starije od Crkve Božije, i kojima ne svetle zapovesti o kojima kako sam Bog kaže "vise zakon (Torah) i proroci", nego im svetli samo jedna od zapovesti dekaloga, uopšte moći da odustane od doslovnosti. Posebno kada se radi o onima koji u Postanju nalaze ono čega u njemu nema.
Koliko je Darthova izjava istinita evo dokaza:

OVAKO ADVENTISTI VERUJU ISTINU O BOZJAME ZAKONU:

18. Božji zakon
"Uzvišena nacela Božijeg zakona uoblicena su u Deset zapovesti i potvrdena Hristovim životom. Ona izražavaju Božiju ljubav, volju i ciljeve u vezi sa ljudskim ponašanjem i odnosima i obavezuju sve ljude u svim vremenskim razdobljima. Ova pravila su osnova Božijeg zaveta sa Njegovim narodom i merilo Božijeg suda. Posredstvom Svetoga Duha ona ukazuju na greh i bude potrebu za Spasiteljem. Spasenje je samo po blagodati, a ne od dela, a njegov rod je poslušnost Zapovestima. Ova poslušnost razvija hrišcanski karakter i donosi osecanje srece. Ona je dokaz naše ljubavi prema Gospodu i naše brige za naše bližnje. Poslušnost koja potice od vere ispoljava Hristovu silu da preobrazi život i u skladu sa tim jaca hrišcansko svedocenje."
(2. Mojsijeva 20,1-17; Psalam 40,7.8; Matej 22,36-40; 5. Mojsijeva 28,1-14; Matej 5,17-20; Jevrejima 8,8-10; Jovan 15,7-10; Efescima 2,8-10; 1. Jovanova 5,3; Rimljanima 8,3.4; Psalam 19,7-14)
Adventisticki hriscani veruju

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nemoj sve shvatati doslovno.
Zbog naše pale prirode klicu svakog greha već nosimo u sebi.
Zato ih, ako mi lično već ne grešimo, tako lako prepoznajemo i osudjujemo kod drugih.

Upravo je suprotno.

Ako gresimo mi ce mo se izjednaciti sa drugima i njihov greh nam nece smetati jer ce mo sami u njemu ucestvovati.

Coveku predanom Bogu je mrsko da zivi u okruzenju gde je uticaj greha, i on ce uciniti sve da ljude povede na put pravde.
On mrzi greh ali ljubi gresnika, kao i Hristos.

Onaj ko gresi on je ravnodusan i prema svom stanju, i prema stanju drugih, i ne cini nista da se to stanje popravi.

Dakle, osudjivati je jedno, a rasudjivati drugo.

Rasudjivanje je sagledavanje postojeceg stanja i teznja da se ono promeni.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U pravu si. Možeš misliti kako bi EGWisti Isusa za kosu čupali kad bi im rekao: "Otac moj sve do sada radi subotom, pa i ja radim".

Već su to radili, njihovi duhovni preci, rod gujin, Fariseji, Sadukeji i Pismoznanci. I te kako su ga za kosu čupali, dok je križ nosio ismevali ga. Sve se ponavlja, i ničega nema novog pod Suncem (na koje su oni takođe alergični)

Pa zar ne uzeše kamenje da ga kamenuju kada relče: Sin Čovečiji gospodar je shabata, ili onda kada reče "Pre Abrahama Ja Jesam" (kako li se tu snalaze sledbenici Rasela kada to vide u Bibliji (ako to nisu preformulisali) jer tu Isus doslovno za sebe kaže da je on YHWH.

Natrag