Rekao si doslovno da Postoje dve SILE. A to znači dualizam. Nisam ja ništa slagao.
Lagao si i te kao, i koristiš svaku priliku da lažeš i izvrćeš, jer ja nisam mislio na dualizam, već na biblijsko učenje po kome postoje dve sile koje se bore za prevlast nad čovekom, a to su Bog, i pali anđeo Lucifer sa svojim legijama demona, jer je i sam Isus rekao "KNEZ OVOG SVETA JE ĐAVO"
Žao mi je ako ne poznaješ bibliju.
I sledeće tvoje tvrdnje takođe jasno pokazuju da iznosiš laži i ništa drugo.
Dakle, odgovori su sledeći:
1. Gde u Bibliji piše da je molitva Duhu Svetom u stvari molitva Luciferu?
Ovo si izmislio i lažno pripisao da je neko to tvrdio.
Dakle, tvrdnja je bila "DA JE LAŽNA IDOLOPOKLONIČKA SLUŽBA DUHU SVETOME KLANJANJE LUCFERU"
2. Gde u Bibliji piše da je Isus 1844 po našem računanju vremena šetao od Svetinje do Sancta Sanctorum?
Piše u Danilu 8 i 9 poglavlje, da je tada po tačnom vremenskom razdoblju odpočelo očišćenje nebeske Svetinje po TIPOLOGIJI zemaljskog očišćenja koje je vršio zemaljski Prvosveštenik, ulazeći u drugi odeljak ili Svetinju nad Svetinjama.
3. Gde u Bibliji piše da je je verovanje u Trojstvo omega otpad?
I ovo si izmislio, jer Adventisti veruju u trojedinog Boga.
4. Gde u Bibliji piše da su vrata spasenja prvo zatvorena, a onda odškrinuta 1848?
I ovo si izmislio.
Vrata SVETINJE su zatvorena 1844 godine, a otvorena su vrata SVETINJE NAD SVETINJAMA u koju je Isus ušao.
Oni koji su odbacili ovu istinu, oni su ostali iza zatvorenih vrata Svetinje.
5. Gde u Bibliji piše da ljudske grehe otkupljuje i na sebi nosi sotona?
I ovo si izmislio.
Sotona ne odkupljuje ljudske grehe već Hristos koji je umro na krstu.
Sotona će na kraju kada se bude okončao sud a verni budu na nebu, biti bačen u ognjeno jezero sa svom prljavštinom greha da umre u ognjenom jezeru.
7. Gde u Bibliji piše da su Isus i Mihael jedna te ista osoba?
Piše u bibliji, i evo dokaza:
MIHAJLO:
MIHAJLO VELIKI KNEZ: `A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi. ( knjiga proroka Danila 12. 1 ).
MIHAJLO KNEZ VAS: `A on reče: Znaš li zašto sam došao k tebi? A sada ću se vratiti da vojujem na kneza persijskog; potom ću otići, i gle, doći će knez grčki.
Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg. ( knjiga proroka Danila 10. 18 - 21 ).
MIHAJLO VOJVODA VOJSKE GOSPODNJE: `kad Isus beše kod Jerihona, podiže oči svoje i pogleda, a to čovek stoji prema njemu s golim mačem u ruci. I pristupi k Njemu Isus i reče Mu: Jesi li naš ili naših neprijatelja?
A On reče: Nisam; nego sam vojvoda vojske Gospodnje, sada dođoh. A Isus pade ničice na zemlju, i pokloni se, i reče Mu: Šta zapoveda gospodar moj sluzi svom?
A vojvoda vojske Gospodnje reče Isusu: Izuj obuću s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveto. I učini Isus tako. ( knjiga Isusa Navina 5. 13 - 15 ).
MIHAJLO I ANDJELI NJEGOVI - ZBACIVANJE SOTONE: `I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 7 - 9 ).
ISUS MIHAJLO:
ISUS KNEZ: I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
ISUS MIHAJLO VODJA NEBESKE VOJSKE - PASCE NARODE S PALICOM GVOZDENOM: `I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima.
( otkrivenje Jovanovo 19. 11 - 16 ).
ISUS SA GVOZDENOM PALICOM: `I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. ( otkrivenje Jovanovo 12. 5 ).
Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj."
Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu.
Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud."
Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske!
Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju! ( Psalam 2. 15 ).
U tekstu Isus Navin 5. 13 - 15 Isus navin se poklanja vojvodi vojske nebeske i ovaj to ne odbija.
U otkrivenju 19. 10 apostol Jovan se poklanja andjelu i ovaj to odbija sa obrazlozenjem da je i on sluga i da se Bogu treba pokloniti, sto znaci da je vojvoda vojske nebeske MIHAJLO i u starom i u novom zavetu sam Gospod Isus Hristos, vecni Bog, kome se zajedno sa ocem i Svetim Duhom jedino valja klanjati.
8. Gde u Bibliji piše da je Adam slavio shabat?
Piše u 1 knjizi Mojsijevoj.
"Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;
I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;
To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo" ( 1 knjiga Mojsijeva 2. 1 - 4 )
Dakle, Bog je "BLAGOSLOVIO SEDMI DAN I POSVETIO GA" za svetu upotrebu ljudima koje je stvorio.
9. Gde se u Bibliji pominje kafa, duvan, i vegetarijanska ishrana?
Bog je u starom zavetu dao principe ishrane i zdravog života.
Ko želi da se drogira ima sloboodnu volju za to jer se u bibliji ne pominje ni droga.
Ko želi Boga on živi čisto i moralno.
10. Gde u bibliji piše da su jutra i večeri u stvari godine?
U proročanstvima i proročkim vremenima jedan dan iznosi jedna godina.
Evo samo jednog primera.
"Potom lezi na levu stranu svoju, i metni na nju bezakonje doma Izrailjevog; koliko dana uzležiš na njoj toliko ćeš nositi njihovo bezakonje.
A ja ti dajem godine bezakonja njihova brojem dana, trista i devedeset dana, i toliko ćeš nositi bezakonje doma Izrailjevog" ( Jezekilj 4. 4 - 5 )
11. Gde se u Bibliji pominje tipologija pisma?
Pominje se Tipologija elemenata u pismu.
Zemaljska Svetinja je TIPOS ili predslika nebeske Svetinje, Prvosveštenička zemaljska služba je TIPOS Isusove službe na nebu u nebeskoj Svetinji, Zemaljski Jerusalim je Tipos nebeskog Jerusalima...itd..itd..
Žao mi je što to ne znaš.
12. Gde se u Bibliji iz zakona uklanja obrezanje, a ostavlja Shabat?
Ne postoji obrezanje u deset zapovesti.
Obrezanje je deo obrednog zakona koji je TIPOS dolaska Isusa Hrista, i zaveta koji će Bog učiniti sa svim ljudima.
Deset zapovesti su večna univerzalna pravila morala.
13. Gde se u Bibliji pominje da je 4 (iako one nisu date po nikakvom brojčanom redu) najvažnija zapovest?
Ne piše, već je ona jedna od deset.
Date su po brojčanom redu.
14. Gde se u Bibliji kaže da je njen doslovni autor Bog?
Piše u bibliji da je tih deset od kojih je Subota četvrta zapovest napisao Bog prstom i dao Mojsiju na Sinaju.
"Tako načinih kovčeg od drveta sitima, i istesah dve ploče od kamena, kao što behu prve, i iziđoh na goru s dvema pločama u rukama.
I napisa na tim pločama šta beše prvo napisao, deset reči, koje vam izgovori Gospod na gori isred ognja na dan zbora vašeg; i dade mi ih Gospod.
I vrativši se siđoh s gore, i metnuh ploče u kovčeg koji načinih, i ostaše onde, kao što mi zapovedi Gospod" ( 5 Mojsijeva 10. 3 - 5 )
15. Gde se u Bibliji kaže da je Enoh na Saturnu?
I ovo si izmislio ili čuo od drugih.
Biblija ne kaže da je Enoh na Saturnu.
To je pokazano Ellen White u viđenju, da je Enoh bio prenesen na jednu od planeta u svemiru, ali ona nigde ne piše da je to bio Saturn ili bilo koja planeta.
16. Gde u Bibliji stoji da je spasenje u dekalogu?
Nije spasenje u dekalogu, već u Hristu.
Čovek koji se njemu predaje, on živi moralno po zapovestima zapisanim u bibliji kako reč Božja i poziva.
"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje 14. 12 )
"Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona" ( Jakov 2. 10 - 12 )